Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתרשמות שלי היא שהמצביעים של טראמפ מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות (אולי נכון יותר לומר שהם נמצאים על ספקטרום שנמצא בין שתי נקודות קיצוניות?).

הקבוצה הראשונה היא הגרעין ה״מתבקש״ של מצביעי טראמפ, והיא מורכבת מאנשים שממש מתחברים לדמות של טראמפ על כל האספקטים שלה והצביעו לו כי הם באמת רוצים אותו בתור נשיא. הקבוצה הזו מתאפיינת בדברים כמו איזושהי רמה של שנאת זרים, תמיכה בזכות להחזיק נשק (עד כדי לפעמים חברות בכל מיני מיליציות), ובאופן כללי שמרנות מהסוג שמזוהה בד״כ עם המפלגה הרפובליקנית. המצביעים האלה בד״כ באים מהשכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות יותר של האוכלוסיה.

הקבוצה השניה היא הנושא המעניין וההפתעה של הבחירות. מדובר באנשים שמודעים לבעייתיות בדמותו של טראמפ, ולמרות זאת החליטו להצביע לו. האנשים האלה בד״כ מאוכזבים מהשלטון בשנים האחרונות ומפוליטיקאים באופן כללי, מאוכזבים מאיך שהמדינה שלהם נראית מכל מיני בחינות, ומרגישים שחייב להגיע שינוי. הם לא באמת מתחברים לטראמפ כדמות, אבל החליטו שמדובר ברע במיעוטו או שאולי דווקא בגלל שהוא כ״כ שונה יש סיכוי טוב יותר שיביא את השינוי המיוחל. בד״ע מדובר באנשים משכבות סוציו-אקונומיות גבוהות יותר, מה שגם תורם להרגשה שלהם שהם מממנים כל מיני פרזיטים/פוליטיקאים מושחתים ושבאופן כללי תקציב המדינה לא הולך לאן שהוא צריך ללכת. חלק לא קטן מהמצביעים האלה מורכב למעשה מדמוקרטים (לשעבר?).

מעניין לציין שהפסקה השניה מאפיינת גם קבוצה מאוד גדולה בישראל - מצביעי לפיד. אם חושבים על זה, יש הרבה קווי דימיון בין לפיד לטראמפ. שניהם בעצם מנסים למצב את עצמם בתור מישהו שמגיע מחוץ לפוליטיקה ויכול להביא שינוי אמיתי. נכון שללפיד אין את הבסיס השמרני שטראמפ נהנה ממנו, אבל הוא כן פונה לקבוצה השניה של אנשים מהעשירונים העליונים שמרגישים שהם נותנים למדינה ולא מקבלים כלום חזרה, ו/או שנמאס להם מ״הפוליטיקה הנוכחית״. אני כמובן לא טוען שלפיד מתקרב לטראמפ מבחינת רמת הטירוף והגיחוך, אבל בכ״ז דמותו של לפיד גם היא, אפשר לומר, שנויה במחלוקת.

פורסם

מעניין לציין שהפסקה השניה מאפיינת גם קבוצה מאוד גדולה בישראל - מצביעי לפיד. אם חושבים על זה, יש הרבה קווי דימיון בין לפיד לטראמפ. שניהם בעצם מנסים למצב את עצמם בתור מישהו שמגיע מחוץ לפוליטיקה ויכול להביא שינוי אמיתי. נכון שללפיד אין את הבסיס השמרני שטראמפ נהנה ממנו, אבל הוא כן פונה לקבוצה השניה של אנשים מהעשירונים העליונים שמרגישים שהם נותנים למדינה ולא מקבלים כלום חזרה, ו/או שנמאס להם מ״הפוליטיקה הנוכחית״. אני כמובן לא טוען שלפיד מתקרב לטראמפ מבחינת רמת הטירוף והגיחוך, אבל בכ״ז דמותו של לפיד גם היא, אפשר לומר, שנויה במחלוקת.

אמרתי משהו כזה גם לא מזמן למר oryo. מקווה שהוא קורא ומפנים עכשיו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יש לי תחושת בטן שטראמפ הולך לנפץ את המשפט המפורסם ולהוכיח שבולשיט יכול לא רק להביא אותך לפסגה, אלא גם לשמור אותך שם. נראה.

בהתחשב בכך שהוא כבר מתכונן ל-2020, אולי אתה צודק.

והנה קטע משעשע (ומוטה, אמנם, אבל עדיין) שמזכיר לנו מיהם חלק מהמעריצים של טראמפ.

ועוד אחד משעשע - טראמפ מבלה יותר זמן בריזורט הגולף שלו מאר-א-לאגו מאשר בבית הלבן. וזה אחרי שטראמפ עצמו אמר לא פעם ולא פעמיים במהלך המרוץ שאם הוא היה נשיא, הוא לא היה משחק גולף כמו אובמה - הוא היה בבית הלבן עובד בשביל הציבור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ראש המודיעין של הבית הלבן מספר על הוכחות המעקבים אחר טראמפ והצוות שלו, במסיבת עיתונאים.

כדאי שתתרגל את האנגלית שלך. הוא לא דיבר על שום הוכחות של מעקבים אחרי טראמפ והצוות שלו.

הוא אמר שהמידע שנאסף, נאסף במקרה, כבדרך אגב, תוך כדי מעקב חוקי לגמרי נגד מדינה אחרת. זה דבר שקורה המון במעקבים בינלאומיים ושיהיה ברור - טראמפ וצוותו לא היו מטרות במעקב הזה.

גם העובדה שהמידע פוזר בקרב אנשי מודיעין לא מוסיפה דבר. ברור שהמידע שותף בין אנשי מודיעין, מידע שלא היה כנגד טראמפ וצוותו. וגם אם חלק קטן מהצוות הוזכר בשמו אין בכך שום דבר מיוחד - לעיתים זה חשוב לצרכי הקשר.

וחשוב לא פחות, אם אתה לוקח את דבריו של נונייז כלשונם ומאמין למה שהוא אומר, שים לב שהוא חותם בכך שהוא לא טוען שהיה מעקב פיזי על המגדל של טראמפ, כי מעולם לא נמצאו הוכחות לכך. להזכירך, הטענות של טראמפ היו שאובמה צותת לו. לא ש"סוכנויות מודיעין צותתו למישהו אחר באופן חוקי וקלטו במקרה כמה דברים שהצוות שלי אמר".

מה שכן, וזה אולי העיקר פה, הכנסת המילים "מעקב" ו"טראמפ וצוותו" לדברים שלו היא כל מה שתומכי טראמפ היו צריכים לשמוע בשביל להתעלם מכל השאר ולצעוק "אהא! הנשיא שלנו צדק אחרי הכל!". בכך הוא הצליח במטרתו - להסיט את הדיון מ"הנשיא אובמה צותת לטראמפ" ולבלבל את הציבור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
כדאי שתתרגל את האנגלית שלך. הוא לא דיבר על שום הוכחות של מעקבים אחרי טראמפ והצוות שלו.

הוא אמר שהמידע שנאסף, נאסף במקרה, כבדרך אגב, תוך כדי מעקב חוקי לגמרי נגד מדינה אחרת. זה דבר שקורה המון במעקבים בינלאומיים ושיהיה ברור - טראמפ וצוותו לא היו מטרות במעקב הזה.

גם העובדה שהמידע פוזר בקרב אנשי מודיעין לא מוסיפה דבר. ברור שהמידע שותף בין אנשי מודיעין, מידע שלא היה כנגד טראמפ וצוותו. וגם אם חלק קטן מהצוות הוזכר בשמו אין בכך שום דבר מיוחד - לעיתים זה חשוב לצרכי הקשר.

וחשוב לא פחות, אם אתה לוקח את דבריו של נונייז כלשונם ומאמין למה שהוא אומר, שים לב שהוא חותם בכך שהוא לא טוען שהיה מעקב פיזי על המגדל של טראמפ, כי מעולם לא נמצאו הוכחות לכך. להזכירך, הטענות של טראמפ היו שאובמה צותת לו. לא ש"סוכנויות מודיעין צותתו למישהו אחר באופן חוקי וקלטו במקרה כמה דברים שהצוות שלי אמר".

מה שכן, וזה אולי העיקר פה, הכנסת המילים "מעקב" ו"טראמפ וצוותו" לדברים שלו היא כל מה שתומכי טראמפ היו צריכים לשמוע בשביל להתעלם מכל השאר ולצעוק "אהא! הנשיא שלנו צדק אחרי הכל!". בכך הוא הצליח במטרתו - להסיט את הדיון מ"הנשיא אובמה צותת לטראמפ" ולבלבל את הציבור.

שטויות וקישקושים מהמשפט הראשון עד האחרון.

קשה לך עם העובדה שטראמפ צדק לאורך כל הדרך בטענה שעקבו אחריו.

עכשיו כבר אי אפשר להתכחש לזה, יש הוכחות, היו מעקבים וציתותים על טראמפ וצוותו בחודשים האחרונים לנשיאות של אובמה, ואי אפשר כרגע להסיר ממנו את החשד.

Potential 'smoking gun' showing Obama administration spied on Trump team, source says

פורסם

"sources say"...

בינתיים לא ראינו לא עדויות ולא הוכחות, רק נאום מבולבל מאוד ולא ברור של נונס.

אני מציע שנחכה ונראה, לדעתי אין טעם להמשיך לנהל את הדיון מעבר למה שכבר נאמר כאן. בשבועות הקרובים אני מניח שמסך העשן יתפוגג ויהיה הרבה יותר קל לברור את העובדות מהדעות.

פורסם
שטויות וקישקושים מהמשפט הראשון עד האחרון.

קשה לך עם העובדה שטראמפ צדק לאורך כל הדרך בטענה שעקבו אחריו.

עכשיו כבר אי אפשר להתכחש לזה, יש הוכחות, היו מעקבים וציתותים על טראמפ וצוותו בחודשים האחרונים לנשיאות של אובמה, ואי אפשר כרגע להסיר ממנו את החשד.

Potential 'smoking gun' showing Obama administration spied on Trump team, source says

נו, זו בדיוק הסיבה שאני אומר שאתה טרול. לפני כמה ימים הסברתי במפורש את סדר המאורעות שהוביל לכל הסיפור, ואת העובדות שמראות שזה קשקוש. עכשיו הרפובליקנים מעלים את ההצהרה הזאת שמהווה סוג של מסך עשן בלי שום הוכחה, ואפילו מודים שהדברים שטראמפ אמר לא נכונים, ואתה עדיין בכל הכוח קדימה עם השטויות שלך. זה בדיוק מה שטרול עושה כשמעמתים אותו עם עובדות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)
נו, זו בדיוק הסיבה שאני אומר שאתה טרול. לפני כמה ימים הסברתי במפורש את סדר המאורעות שהוביל לכל הסיפור, ואת העובדות שמראות שזה קשקוש. עכשיו הרפובליקנים מעלים את ההצהרה הזאת שמהווה סוג של מסך עשן בלי שום הוכחה, ואפילו מודים שהדברים שטראמפ אמר לא נכונים, ואתה עדיין בכל הכוח קדימה עם השטויות שלך. זה בדיוק מה שטרול עושה כשמעמתים אותו עם עובדות.

כתבו לך כבר שמספיק עם זריקת האשמות של "טרול" אבל אתה ממשיך עם האשמות אישיות בסגנון הזה ומדרדר את הדיון לרמות של עלבון לאינטילגנציה. אני בכוונה מתעלם מהנסיונות שלך לדרדר כאן את הדיון.

קשה לך להתמודד עם הטיעונים שלי ועם הסתירות שאני משקף לך בדברים שלך, אבל תנסה להתמודד בכבוד הראוי, כמו בן אדם, במקום לברוח למקום של האשמות אישיות.

ולעניין :

"הסברתי מפורשות" אז הסברת, אני לא מקבל את ההסבר שלך ואני חולק על הטיעונים שלך ועל ההסברים שלך.

הדבר היחיד שראיתי שהבאת זה קישור לסירטון ערוך מגמתית מרשת הפייקניוז CNN, שמצורפת אליו כותרת שהוצאה מהקשר השאלה שנשאלה ושנחתכה מהסרטון. אם אלה העובדות שאתה מתבסס עליהם אז הטיעונים שלך מאד מאד חלשים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

א. "אתה מדרדר את הדיון לרמות של עלבון לאינטיליגנציה" זה בדיוק מה שטרול שדירדר את הדיון לרמות של עלבון לאינטיליגנציה אומר.

ב. בכל פעם שקראתי לך טרול, דווקא המשכתי והתייחסתי ברצינות לדברים.

ג. התמודדתי יפה מאוד עם הטיעונים שלך, אתה פשוט בחרת להתעלם. בדיוק כמו שטרול עושה - אם יש הודעה שלא מקדמת את האג'נדה שלו, הוא מתעלם ממנה.

ד. למה אני מתכוון? הדבר היחיד שראית הוא הקישור לסרטון? במיוחד בשבילך, איגדתי את ההודעות הקודמות שלי בנושא למטה.

ה. שים לב כמה עלובה הייתה תגובתך לסרטון שהעליתי: ראית שהוא מ-CNN אז ביטלת אותו מיידית, למרות שהבעייתיות בו כלל לא קשורה ל-CNN אלא לתוכן שמופיע בסרטון - שקרים וסתם גועל נפש שנאמרים ע"י טראמפ. הטיעונים שלי נגעו ישירות לדברים של טראמפ ולא לשום דבר שנכתב ע"י CNN. אבל אותך זה לא מעניין...

ההודעה שאליה (סוג של) התייחסת:

ולענייננו, סורי, אבל בדיון הזה, הפסדת:

http://edition.cnn.com/videos/politics/2017/03/17/trump-merkel-press-conference-talk-to-fox-news-nr.cnn

מומלץ לצפייה, זה 45 שניות מזוקקות של עליבות.

קודם כל, הוא אומר לצד מרקל "לפחות יש לנו משהו משותף, אולי" בנוגע להאזנות הסתר, ואז הוא מסיים ב: "אנחנו אמרנו כלום. כל מה שעשינו זה לצטט אישיות משפטית מאוד מכובדת, שהיה האחראי לומר זאת בטלוויזיה. אני לא הבעתי דעה על זה. זו הייתה הצהרה שנאמרה על ידי עו"ד מאוד מוכשר בערוץ פוקס, אז אתה לא צריך לדבר איתי, אתה צריך לדבר עם פוקס".

מעבר ליחס המביש למרקל עם "לפחות יש לנו משהו משותף", ומעבר לעליבות שבשקר הגס של "אני לא הבעתי דעה על זה", ההצהרה הזאת של טראמפ היא כמעט מפחידה. הוא בעצם מודה שהוא שמע משהו באיזה ערוץ טלוויזיה, החליט שהוא אמיתי, ומאותו הרגע נפתח מסע של שבועיים שבו הדרגים הכי גבוהים במדינה מתעסקים בשטות הזאת, ביחד עם הציבור וכל ערוצי החדשות, במקום לעשות דברים מועילים. במילים אחרות, מסתבר שפוקס ניוז מובילים את האג'נדה של הנשיאות, כלומר הם כרגע, אפקטיבית, נשיא ארצות הברית.

תגובה אליה לא התייחסת:

אני לא יודע אם להיות בשוק או להתגלגל על הרצפה מרוב צחוק שאנחנו עדיין מדברים על זה.

שימו לב מה קרה:

1. טראמפ ראה בערוץ פוקס איזה עו"ד אחד שטען שממשל אובמה צותת לטראמפ לפני הבחירות.

2. טראמפ רץ לטוויטר וכתב על זה מספר ציוצים שבהם האשים את אובמה בציתות.

3. העיתונות רצה לדווח על ההאשמות, הציבור הזדעזע, הקונגרס התחיל לבדוק מה קורה.

פאסט פורווד שבועיים קדימה:

4. הקונגרס מבקש הבהרות מראשי ה-FBI וה-NSA לגבי הטענות במהלך שימוע.

5. ראשי ה-FBI וה-NSA אומרים לקונגרס שהסוכנויות שלהם לא צותתו לטראמפ, ובנוסף ראש ה-FBI אומר שהסוכנות שלו כן בודקת אם היו קשרים בין אנשי טראמפ לרוסיה במהלך הקמפיין.

6. תוך כדי השימוע טראמפ צייץ ש"ראשי ה-FBI וה-NSA אומרים לקונגרס שרוסיה לא השפיעה על הבחירות"

7. בקונגרס מקריאים את הציוץ של טראמפ ושואלים את ראש ה-FBI האם הציוץ נכון. ראש ה-FBI אומר ש"אין לנו את האינפורמציה הזאת כי זה לא משהו שבדקנו"

בקיצור, טראמפ משקר בטוויטר לגבי דיון בקונגרס אשר מתעסק בהאם טראמפ שיקר בטוויטר. מדהים.

תגובה לטיעונים שלך, שגם אליה לא התייחסת:

אין, אתה גדול. אין עליך. בכל הכנות, אני משתחווה ליכולות הטרולינג שלך. אני חושב שהטרולים המוצלחים ביותר הם אלו שבכלל לא יודעים שהם טרולים, ויש בהחלט מצב שאתה נופל לקטגוריה.

הלינק שהבאתי הוא אמנם מ-CNN, אבל הוא שודר בכל הערוצים. למשל, פוקס ניוז. שם גם הוסיפו את השאלה במלואה, ואני אתרגם: "היו טענות שבריטניה צותתה אבל הטענות הללו נדחו, מה אתה אומר על זה? האם יש חשודים נוספים או שזו הייתה טעות להאשים את הבריטים?"

לזה טראמפ ענה, כמו שכבר כתבתי: "אנחנו אמרנו כלום. כל מה שעשינו זה לצטט אישיות משפטית מאוד מכובדת, שהיה האחראי לומר זאת בטלוויזיה. אני לא הבעתי דעה על זה. זו הייתה הצהרה שנאמרה על ידי עו"ד מאוד מוכשר בערוץ פוקס, אז אתה לא צריך לדבר איתי, אתה צריך לדבר עם פוקס".

בינתיים, בפוקס:

Fox News, which has become markedly pro-Trump in its coverage, quickly broke with the president and said it had “no evidence of any kind” that he’d been wiretapped.

“Fox News cannot confirm Judge Napolitano’s commentary. Fox News knows of no evidence of any kind that the now-president of the United States was surveilled at any time, any way,” one of its anchors, Shepard Smith, said. “Full stop.”

לגבי CNN, בוא אני אשאל הפוך - למה אתה חושב שהם fake news?

ועוד משהו בנושא שעליו לא היה לך מה לומר:

זה קל מאוד להגיד "העיתונות מזויפת" ו"הפוליטיקאים מושחתים". זה מסיר ממך כל אחריות ומחסל אוטומטית כל דיון בנושא. אם מה שכתוב בעיתון מתאים לך אז הוא אמת, ואם הוא לא אז "העיתונות מזויפת". אם הפוליטיקאי האהוב עליך מדבר אז "למה שהוא ישקר?" ואם פוליטיקאי שאתה לא אוהב אומר משהו אז הוא מושחת.

הרבה יותר קשה להיות בעל חשיבה ביקורתית ולקחת כל מקרה לגופו.

זו, אגב, עוד סיבה שקראתי למרטינס טרול. העליתי סרטון שבו לא נאמר כלום ע"י CNN - אלו פשוט היו 40 שניות של טראמפ מדבר - והוא ישר ביטל אותו כי CNN זה פייק ניוז. כמה קל, כמה פשוט כשאתה מעדיף לא לחשוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

:?

כל הציטוטים שלך כאן לא היו תגובה לדברים שלי, אז למה לדעתך אני חייב לענות לדברים האלה ?

אני בוחר למה להתייחס ולמה לא, ויש דברים שתכתוב שלא יזכו לתגובה שלי. לא חייב להגיב לך על כל דבר.

ואתה עדיין מממשיך להצדיק את הטחת הכינויים וההעלבות שלך.

בחיי אין לי מושג בן כמה אתה אבל יש לי הרגשה שאני מתכתב עם ילד.

מצטער שזה הגיע לזה, אבל אני כבר מרגיש ממש רע על כל תגובה שלי אליך, זה הורס לכל השאר את הדיון הזה.

אני מפסיק להתייחס להודעות הבאות ממך, אתה יכול להמשיך לקרא לי באיזה כינויי שבא לך, לא תקבל תגובה.

פורסם

קיבלנו השבוע עוד דוגמה לבועה עיתונאית סביב טראמפ שהתפוצצה.

סיפור "האנטישמיות החדשה באמריקה" נופח ע"י התקשורת הישראלית והפך לכתב אישום נגד טראמפ - בטרם נבדקו העובדות. בספרו הנפלא של ז'ול ורן "מסביב לעולם ב־80 יום" מציע פיליאס פוג לעוזרו הצעיר פספרטו לא לקפוץ למסקנות, או שהן יקפצו עליך... וזה בדיוק מה שהוכח אתמול, כאשר במבצע משותף של ה־FBI ושל משטרת ישראל נעצר חשוד באיומים על מוסדות יהודיים בארה"ב וברחבי העולם. ומה לעשות, לא רק שהוא לא ניאו־נאצי, לא חבר בקו־קלוקס־קלן, ואפילו לא ג'יהאדיסטי - הוא בכלל ישראלי, שנולד בארה"ב, יהודי רחמנא ליצלן, והחשד הוא כי גם אביו סייע לו במשימה הבזויה.

פורסם

אני לא חושב שמישהו מאשים ברצינות את טראמפ באירועים אנטישמיים.

פשוט העובדה שנבחר נשיא לאומני נותנת רוח גבית לפעילים אולטרה-לאומנים, קסנופוביים וגזענים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...