Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לפותח הפוסט על כך שהעלה את הנושא ואת המודעות אליו.

עושה רושם שלצערי הרב גם לי יש את אותם תסמינים. נחיר אחד סתום או פתוח חלקי וזה משתנה. הדבר גורם לנחירות ברמה רצינית עד אשר כאשר אני יוצא לקמפינג עם בני משפחה הם מבקשים ממני להתרחק מהם עם האוהל שלי. כל פעם שאני טס לחופשה עם בני משפחה ואנחנו חולקים את אותו חדר זה גורר לעצבים ומתחים למחרת כי הם לא מסוגלים לישון ואני גם לא יישן טוב.

דבר שלא ידעתי ונאמר לי עם הזמן. בעקבות המצב אני סובל גם מדום נשימה באמצע הלילה. ממה שאני מבין, הדבר מסב גם נזק ללב כי יש מחסור של חמצן לעיתים קרובות. מיותר לציין שאני לא יישן יותר מ 6 שעות בדרך כלל כי למרבה הצחוק, אני מעיר את עצמי מהשינה עם הנחירות שלי. עוד דבר שלא ידעתי, בעקבות הדום נשימה והנחירות החזקות, המוח לא מכבה את עצמו לגמרי ונשאר במצב סטנד ביי אם תרצו. כתוצאה מכך אני לא באמת יישן כמו שצריך ולא באמת נח. נוצר מצב שביום שבת כאשר אין לי צורך לקום לעבודה, אני מתעורר ב 7 בבוקר בערך ואז אחרי שעה, שעתיים מרגיש שאני גמור וחייב ללכת עוד פעם לישון. כאמור, מיכוון שאני לא נכנס לשינה עמוקה זה כמעט שכאילו לא ישנתי בכלל. כך יוצא שאני משלים את שעות השינה שלי בתשלומים.

אני סוחב את הבעיה הזאת כבר שנים לצערי הרב ולא מטפל בה בגלל כל מיני סיפורים כאלה ואחרים. הדבר מכעיס עוד יותר חברים טובים שלי ובני משפחה מיכוון שמבחינתם יש משהו שאני יכול לעשות בעניין אבל מעדיף לעזוב את זה ככה.

אולי ככל שיותר אנשים כאן יספרו סיפורים ועד כמה זה עזר להם אני אשתכנע לעבור את התהליך גם כן.

תודה רבה לכולכם על האומץ לחשוף כל אחד את סיפורו הוא.

תבורכו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני קיבלתי הפנייה לניתוח, אצלי המחיצות עקומות והקונכיות גדולות מהממוצע (לדברי המומחה), מלבד קושי לנשום מהאף, הדבר מתבטא בעיקר בכאבי ראש איומים בעונות המעבר ...

יש המלצות למנתח איכותי במרכז/דרום?

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

אני עשיתי את הניתוח הזה לפני כ8 שנים.

לי זה מאוד עזר לנשום תקין, ממש שינה את המצב מקצה לקצה ושיפר לי את איכות החיים.

הבעיה היא שעם הזמן יש סיכוי שהמחיצות חוזרות לסורן ויתכן צריך ניתוח נוסף (אני חושד שאצלי זה המצב).

הקטע הוא ההוצאה של הטמפונים-אני כמעט התעלפתי שם כי זה מרגיש שהמוח נוזל לך דרך האף מרוב כמות הנוזלים שמצטברת שם. הרופא הזהיר אותי שיש מטופלים שמתעלפים כי הלחץ יורד בפתאומיות. יש גם תרסיס של מי מלח שמשתמשים בו.

ממליץ לך לעשות את הניתוח.

פורסם

אני עשיתי אצל דר ארקדי קרביץ מרחובות, הניתוח היה באסותא, עם השתתפות עצמית.

קרובת משפחה סייעת מנתח, המליצה לי עליו.

פורסם
אני עשיתי את הניתוח הזה לפני כ8 שנים.

לי זה מאוד עזר לנשום תקין, ממש שינה את המצב מקצה לקצה ושיפר לי את איכות החיים.

הבעיה היא שעם הזמן יש סיכוי שהמחיצות חוזרות לסורן ויתכן צריך ניתוח נוסף (אני חושד שאצלי זה המצב).

הקטע הוא ההוצאה של הטמפונים-אני כמעט התעלפתי שם כי זה מרגיש שהמוח נוזל לך דרך האף מרוב כמות הנוזלים שמצטברת שם. הרופא הזהיר אותי שיש מטופלים שמתעלפים כי הלחץ יורד בפתאומיות. יש גם תרסיס של מי מלח שמשתמשים בו.

ממליץ לך לעשות את הניתוח.

זה מה שקרה אצלי, הרופא אמר שזה לא כ"כ נדיר ורוב האנשים לא מוכנים לשמוע על ניתוח חוזר.

בחלק מהמקומות מסירים את הקונכיות, בחלק לא ויש עוד הבדלים בין המקומות- ממליץ לברר ולבדוק את דרך הניתוח ויתרונות וחסרונות.

פורסם
לא מצאתי לנכון לשאול האם היא מעדיפה DP עם 2 או משהו כזה...

הרגת אותי.

CERBERAL - אני יודע שזה קיים אצל המון אנשים בכללי, פשוט אף (תרתי משמע) אחד לא חושב שזה בעייתי אלא שזה נורמלי לחלוטין, האמת שגם אני והתייחסתי לזה רק כשאני מתעטש ואז האף נפתח לחלוטין והריחות מתחילים להשתולל לטובה, ואז אני מבין מה בעצם אני מפסיד. בתור אחד שאוהב מאוד וויסקי / טקילות והניחוחות שלהם משכרים אותי, אני מחכה לרגע שכנראה אעשה את הניתוח ואז הכל ייפתח וישתחרר עוד יותר.

כנראה שאצלך ברמה של נחיות זה משהו כבד יותר, אני לא נוחר (תודה לאל) ולא הגעתי למצב של דום נשימה, זה קורה לבעלה של דודה שלי שהוא נוחר כמו טרקטור וזה באמת בלתי נסבל, לא יודע איך היא נרדמת איתו.

עושה רושם שאתה צריך את הטיפול הזה יותר ממני!

Skull - תודה על ההמלצה, אבא שלי הספיק לעבור ניתוחים באסותא והיה מרוצה (בנוגע למשהו אחר) אבל בב"ש. אולי אלך לכיוון הזה.

מקבל את המלצתכם, אבקש לקבוע תאריך.

Opel Adam S 2017

פורסם
אני מכור (קשה) לטיפות אף, עברתי את הניתוח לפני כ-15 שנים, הניתוח עבר סביר (טשטוש, מרגישים את המכות אבל לא את הכאב), עניין הטמפונים היה סיוט של ממש.

התוצאה, אחרי זמן קצר האף נסתם שוב. מבחני אלרגיה לא גילו דבר, מה שמתנפח אצלי אלו הקונכיות שבאף וחוץ מטיפות אף שום דבר לא עוזר.

זה הזמן לנסות עוד פעם טיפול "גמילה" (קשה! לילות בלי שינה וימים עם אף סתום, סיוט).

בעניין הזה, רציתי בדיוק לפתוח שרשור הסבר על הדרך שאני עשיתי על מנת לנשום אך לא חשבתי שיהיה רלוונטי. כעת אני רואה שהעניין הזה ממש פופולרי.

אספר את הסיפור שלי תחילה על מנת לתת קצת רקע לבעיה.

מאז ילדות סבלתי מבעיות אלרגיה, בעיה של נחריים סתומים, קשיי נשימה ושימוש בכל תרסיס אפשרי לאף שלא הועיל.

לפני כשש שנים, שברתי את האף וכתוצאה מכך התעקמה לי מחיצת האף (מצורפת תמונה לפרפקטיבה בCT שעברתי לפני חודשיים). לאחר מכן, האף שלי היה נסתם לגמריי. פתרתי את זה באמצעות שימוש בטיפות אף. אלרין, אוטרווין, קסילוויט, אף טיפה ובעצם כל מה שבא ליד. בהתחלה פעם ביום, ולאחר מכן 3-4 פעמים ביום. פשוט פתחתי תלות (להלן התמכרות) לטיפות אף. לא ידעתי מה זה לנשום אחרת מהאף בלי זה.

לא הלכתי לישון בלעדיהן ולא קמתי בלעדיהן.

לאחר 6 שנים של התמכרות מוחלטת לטיפות אף, החלטתי לשים לזה סוף. הלכתי לאלרגולוג והצגתי בפניו את הבעיה. נתן לי כדור קלארינז רפטאבס להקלה בגודש האף בבוקר, טיפות נזוקורט אקווה יחד עם מי מלח וכדור טלפס לטיפול באלרגיה, ככה במשך חודש. חודש שהיה כרוך בסבל ובכח רצון מטורף, לילות של נשימה מהפה ואף סתום "בטון". לאחר החודש, חל שיפור קטן ביכולת הנשימה מהאף וכי יכולתי לנשום קלות מהאף, אך באופן סביר (כמובן שללא כל שימוש בתרסיס כלשהו לאף מלבד מי מלח).

לאחר מכן (החודש של הטיפול התרופתי), הצגתי בפני רופא אף אוזן גרון ברמב"ם את העובדה שהטיפול לא עזר לי וכי האף שלי עדיין סתום. שלח אותי לצילום CT של המחיצה (היות ושברתי את האף). חזרתי אליו עם הצילום והוא אמר שאין צורך בתיקון מחיצה, מכיוון שמה שמפריע הוא שהקונכיות שלי מוגדלות כתוצאה משימוש מאסיבי של טיפות אף, וכי יש טיפול שנקרא קובלציה.

מחיצה.jpg

עברתי את הניתוחון הזה, שלוש דקות זה האורך שלו. 3 זריקות לכל נחיר. מה שבעצם נעשה, זה להסיר חלק מרקמת הקונכיה ולאפשר ע"י כך זרימת אוויר חלקה יותר. הייתרון הוא התאוששות מהירה, אין כאבים, אין פנים נפוחות וכבר תוך כדי הניתוח אפשר להרגיש את השיפור העצום בנשימה. רק להימנע מפעילות פיזית מאומצת במהלך השבוע שלאחר מכן.

אילו ידעתי שקיים כזה הליך, היו נחסכות ממני שנים של סבל וקשיי נשימה כתוצאה מהאף הסתום.

אני כבר יכול לומר שאחרי חודש וחצי לאחר התהליך הזה, 6 שנים של התמכרות לטיפות אף, וכעת אני חי ונשום כאחד האדם עם אף פתוח לרווחה.

מצורף סרטון של ההליך (לא לבעלי קיבה רגישה).

אם למישהו יש שאלה בנוגע לזה, אשמח תמיד לענות!

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

מעניין, יפה שנחסך הניתוח. למיטב הבנתי כחלק מניתוח המחיצות,,עוברים כריתה מלאה של הקונכיות.

בתור חולה אסטמה, הרופא המטפל שטיפל בי כל תקופת הילדות תמיד הזהיר שטיפות האף הן השטן ולא להתקרב(במיוחד לחולי אסטמה).

פורסם (נערך)

FIS, לא ידעתי שהפרוצדואה הניתוחית הזו קיימת ואני כבר בשבוע הבא אפנה לברר מהי האפשרות לקבוע תור ולהתייעץ בעניין, אני סובל שנים רבות (עשורים) מהתמכרות קשה לטיפות אף וגם לי הומלצו טיפולים תרופתיים לגמילה שהועילו בצורה מוגבלת מאד שהחזירה אותי לטיפות האף.

כפי שקליפת המוח הודה בהתרגשות, גם אני מופתע מכמות האנשים שסובלים מתופעות "אף סתום" וגם אני מודה על המידע.

אגב, עשיתי טעות מרה וצפיתי בניתוח...מזעזע.. אני מקווה שאשכח ממנו עד שיקבעו לי תור לייעוץ..

עריכה אחרונה על ידי spidrman

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

גם האף שלי סתום קבוע, לרוב אני בקושי מרגיש ריחות.

הייתי אצל רופא שאמר שהקונכיות שלי נפוחות אך המליץ לי קודם לנסות ספריי נגד אלרגיות.

הספריי לא עזר ואיכשהו הדחקתי את הטיפול בזה.

עכשיו אני חושב שאגש לניתוח בהזדמנות הקרובה.

אשתי כבר שנים מכורה לספריי, ננסה לטפל גם בזה על הדרך.

פורסם

אני רוצה רק לציין שהניתוח שלי, כל מה שסופר היה מדובר על קונכיות מוגדלות והסרתן/הטיפול בהן ואולי עוד משהו בקטנה עם המחיצות, אך לא תיקון מחיצות או תיקון אסטתי או ישור כזה או אחר מן הסתם.

שלא יהיו אי הבנות.

פורסם

אין לי בעיה עם כאב. העניין הוא שאני חושש שהתעסקות שם, שבירה ושינוי "אינסטלציה" לא תגרום לנזק לחוש הריח או משהו כזה.

אגב חוש ריח, אחד מחבריי, היום הוא בן 50 פלוס עבר בצעירותו תאונת אופנוע במסלול רכיבת מוטוקרוס. הוא עבר ניתוח בראשו. סופר לו שבזמן הניתוח הם התעסקו עם "החיוט" הלא נכון וגרמו לו "קצר" במוח. כתוצאה מ"התאונה" הוא איבד את חוש הריח לצמיתות מאז.

הוא כמובן לא טבע ולא כלום, אחרי הכל, הם הצילו את חייו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...