Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אין לי בעיה עם כאב. העניין הוא שאני חושש שהתעסקות שם, שבירה ושינוי "אינסטלציה" לא תגרום לנזק לחוש הריח או משהו כזה.

אגב חוש ריח, אחד מחבריי, היום הוא בן 50 פלוס עבר בצעירותו תאונת אופנוע במסלול רכיבת מוטוקרוס. הוא עבר ניתוח בראשו. סופר לו שבזמן הניתוח הם התעסקו עם "החיוט" הלא נכון וגרמו לו "קצר" במוח. כתוצאה מ"התאונה" הוא איבד את חוש הריח לצמיתות מאז.

הוא כמובן לא טבע ולא כלום, אחרי הכל, הם הצילו את חייו.

לא מחייב בכלל שזה בעקבות משחק עם "החוטים של המוח", שמעתי על תופעות כאלה שנגרמות אפילו רק בעקבות הרדמה מלאה.

אמא שלי עברה ניתוח בברך (רחוק מאוד מהחוטים של המוח :lol: ) ובעקבות ההרדמה המלאה חלו אצלה שינויים קיצוניים בחוש הטעם.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תודה רבה לפותח הפוסט על כך שהעלה את הנושא ואת המודעות אליו.

עושה רושם שלצערי הרב גם לי יש את אותם תסמינים. נחיר אחד סתום או פתוח חלקי וזה משתנה. הדבר גורם לנחירות ברמה רצינית עד אשר כאשר אני יוצא לקמפינג עם בני משפחה הם מבקשים ממני להתרחק מהם עם האוהל שלי. כל פעם שאני טס לחופשה עם בני משפחה ואנחנו חולקים את אותו חדר זה גורר לעצבים ומתחים למחרת כי הם לא מסוגלים לישון ואני גם לא יישן טוב.

דבר שלא ידעתי ונאמר לי עם הזמן. בעקבות המצב אני סובל גם מדום נשימה באמצע הלילה. ממה שאני מבין, הדבר מסב גם נזק ללב כי יש מחסור של חמצן לעיתים קרובות. מיותר לציין שאני לא יישן יותר מ 6 שעות בדרך כלל כי למרבה הצחוק, אני מעיר את עצמי מהשינה עם הנחירות שלי. עוד דבר שלא ידעתי, בעקבות הדום נשימה והנחירות החזקות, המוח לא מכבה את עצמו לגמרי ונשאר במצב סטנד ביי אם תרצו. כתוצאה מכך אני לא באמת יישן כמו שצריך ולא באמת נח. נוצר מצב שביום שבת כאשר אין לי צורך לקום לעבודה, אני מתעורר ב 7 בבוקר בערך ואז אחרי שעה, שעתיים מרגיש שאני גמור וחייב ללכת עוד פעם לישון. כאמור, מיכוון שאני לא נכנס לשינה עמוקה זה כמעט שכאילו לא ישנתי בכלל. כך יוצא שאני משלים את שעות השינה שלי בתשלומים.

אני סוחב את הבעיה הזאת כבר שנים לצערי הרב ולא מטפל בה בגלל כל מיני סיפורים כאלה ואחרים. הדבר מכעיס עוד יותר חברים טובים שלי ובני משפחה מיכוון שמבחינתם יש משהו שאני יכול לעשות בעניין אבל מעדיף לעזוב את זה ככה.

אולי ככל שיותר אנשים כאן יספרו סיפורים ועד כמה זה עזר להם אני אשתכנע לעבור את התהליך גם כן.

תודה רבה לכולכם על האומץ לחשוף כל אחד את סיפורו הוא.

תבורכו.

ממליץ לך בחום רב ללכת למעבדת שינה.

דום נשימה זה אחד מהדברים היותר מעמיסים על הלב ויותר משפיעים על איכות החיים, ולרוב ניתן להקל מאוד על ידי שימוש במכשיר סיפאפ (לפני כל הניתוחים)

אל תדחה את זה, דום נשימה מעלה משמעותית את הסיכוי לשבץ והתקף לב והשמנה (שגורמת בתורה לדום נשימה יותר חמור, זה מעגל קסמים)

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה -

ידוע לי שזה לא פורום רפואי, ולפני הכל כבר התייעצתי עם מומחים בתחום אשמח לשמוע גם מנסיונכם.

בשנתיים האחרונות, אני סובל מאלרגיות ומאף סתום כרונית. (אפשר לנשום דרכו אבל זה כרוך במאמץ גדול והנשימה מאד לא יעילה).

-כל התרסיסים והתרופות למינהם לא הועילו יותר מדי (אולי רק שיש התקף אלרגיה/עיטוש חריף)

- אוטריווין לא עזר.

- תרסיס מלח פותח את האף לכמה דקות ולא עוזר יותר מדי.

- ניסיתי עוד כל מיני טריקים ושטיקים...

רופא אף אוזן גרום המליץ לי לבצע ניתוח - תיקון סטיית מחיצת אף והקטנת הקונכיות.

רופא המשפחה לא היה כל כך בעד, הוא טען שהמצב יכול לחזור לקדמותו לאחר מס' שנים.

אני מעדיף להימנע מהניתוח הזה ככל האפשר, והתחלתי לבצע חיסונים לאלרגיה בתקווה שזה יעזור...

- יש כאן מישהו שעבר ניתוח דומה וזה החזיק לו יותר מ5-10 שנים?

- יש כאן מישהו שהניתוח עזר לו, והמצב חזר לקדמותו?

מהתגובות בפורום ניתן לראות, שיש משתמשים שהניתוח שיפר להם בצורה ניכרת את איכות החיים.

פורסם

אני עשיתי את הניתוח לפני 12 שנים והמחיצה עדיין ישרה.

גם אם היא הייתה מתעקמת עוד פעם הייתי עושה את הניתוח פעם שניה. תאמין לי זה שווה את זה וישפר לך מאוד את האיכות חיים.

מה שכן, בחורף שעבר פתאום הרגשתי ירידה חזקה בנשימה, הלכתי לאא"ג כי הייתי בטוח שצריך ניתוח חוזר.. התברר שהתנפחו לי הקונכיות ולא צריך שום ניתוח, הרופא נתן לי תרסיס וזהו.

פורסם

אני גם עם מחיצה עקומה וקונכיות מוגדלות. החסימה אצלי היא 98% של נחיר שמאל ובימין הקונכיה חוסמת 20%. כל חיי אני נושם מהפה, מה שמייבש לי את החיים.

יש לי גם SLEEP APNEA קל (10 הפסקות) שמשבש לי את החיים. אני ער בלילות וישן מעט מאוד בימים, כי אני לא מצליח לנשום כמו שצריך.

הציעו לי את הניתוח אבל אני משקשק מפחד. איך מתגברים על זה?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
אני עשיתי את הניתוח לפני 12 שנים והמחיצה עדיין ישרה.

גם אם היא הייתה מתעקמת עוד פעם הייתי עושה את הניתוח פעם שניה. תאמין לי זה שווה את זה וישפר לך מאוד את האיכות חיים.

מה שכן, בחורף שעבר פתאום הרגשתי ירידה חזקה בנשימה, הלכתי לאא"ג כי הייתי בטוח שצריך ניתוח חוזר.. התברר שהתנפחו לי הקונכיות ולא צריך שום ניתוח, הרופא נתן לי תרסיס וזהו.

באיזה מובנים ובאיזה אופן אתה מרגיש שהניתוח שיפר לך את החיים?

פורסם (נערך)

אני עברתי את הניתוח לפני 4 שנים, ניתוח שדחיתי כמה שנים טובות רק מהפחד מהניתוח החששות והחרדות מסיבוכים ותופעות לוואי תמידיות לאחר הניתוח.

אני סובל מאלרגיה נפוצה מאד "קדחת השחת" שהרבה אנשים סובלים ממנה בעיקר בעונות המעבר תוסיפו לזה מכה באף בצעירותי ומחיצה עקומה

הייתי מכור קשות לטיפות אף, ממש לא יכולתי לנשום בלי שימוש יומיומי וכמה פעמים ביום בטיפות אף (ממש לא נעים וממש לא בריא). ופשוט

חייתי על טיפות אף, זה הדבר היחידי שעזר לי ובגלל זה דחיתי את הניתוח וחייתי על הטיפות אף.

הטיפות אף מאד ממכרות, כל כמה שעות צריך שפריץ, אפילו קמים באמצע הלילה עם אף סתום משפריצים וחוזרים לישון.

חשוב לציין שהטיפות אף הגדילו את הקונכיות באופן קיצוני מה שגורם לשימוש עוד יותר תכוף בטיפות אף.

לאחר קריאה על טיפות האף, נחרדתי לגלות כמה הבעיה חמורה, וכמה הטיפות האלו מסוכנות בשימוש ארוך, ובאותה שניה החלטתי לבצע את הניתוח.

בזמנו ביצעתי את הניתוח בבית חולים פרטי אצל מומחה מומלץ פרופ' איתן יניב.

הניתוח עשיתי בהרדמה מקומית, מרגישים איך הוא מגרד את העצם בחוזקה ואיך שובר את העצם הבולטת כדי להגיע ליישור רצוי, כמו כן הקטנה רצינית של הקונכיות.

חשוב לא לכרות את הקונכיות כי זה יגרום לאף יבש באופן קבוע ועלול לפגום בחוש הריח וגם ביכולת האף לסנן אלרגנים/אבק.

אני זוכר שהתעקשתי לבצע את הניתוח בהרדמה מלאה, הרופא התעקש שאין צורך, בדיעבד התחושות מעורבות, זה ממש לא נעים אך נסבל.

מיד לאחר הניתוח אכן מכניסים טמפונים ארוכים עם המווווון חומר סיכוך (דבר שמקל על הוצאתם ביום יומיים שלאחר הניתוח)

הסרת הטמפונים לא נעימה, אך הייתה חלקה יחסית וללא כאב מרוב שהרופא דחף לשם חומרי סיכה, אך עדיין לא נעימה ועם תחושת חנק.

מיד לאחר הוצאתם מרגישים הקלה עצומה, מרגישים שנושמים כאילו ללא אף וללא צינור אלא ישר לריאות. תחושה טובה.

שבוע לאחר מכן העניינים חוזרים למצה הנורמלי, הנשימה מתמתנת אך חוזרת להיות נורמלית. ונפטרתי מטיפות האף!!

הניתוח אכן שינה לי את החיים, ביטל לי את התלות בטיפות האף ביום אחד, מומלץ לבחור בניתוח ולבחור רופא טוב שיתאים לכם את הניתוח המתאים.

האלרגיה עדיין קיימת אך הרבה פחות מלפני הניתוח, ממש לעיתים רחוקות ורק בעונות המעבר מרגישים משהו שונה (וגם אז עדיין נושמים היטב מהאף)

שימוש בתרסיס AVAMIS לכמה ימים וזה עובר.

לכל מי שחושש וסובל ובמיוחד לאלו שהתמכרו (קל מאד להתמכר לטיפות אף) מומלץ לשקול ניתוח.

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

לכל אלה שעברו את הניתוח,

איך הייתה בדיוק האבחנה של הבעיה אצל הרופא?

אני סובל מאף סתום מצד אחד והייתי אצל רופא אא"ג, הוא שאל אותי מה אני מרגיש, כמה זה זמן יש לי את זה(כמה חודשים) ואז הוא פשוט הדליק פנס לתוך שני צידי האף לשתי שניות בדיוק.

זה כל מה שנעשה לפני שהוא החליט שאני צריך ניתוח וכתב לי המלצה לניתוח.

האם זה היה אצלכם ככה? זה עד כדי כך פשוט האבחון?

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

ניסית קודם כל לאבחן אלרגיה אצל רופא אלרגיה?

^ לא עברתי את הניתוח אבל זה הלך ככה.

רופא א' מקופ"ח - הסתכל בפנס והכניס איזה כלי ואמר שהמחיצה עקומה והציע את הניתוח הזה.

רופא ב' פרטי - הכניס איזה מצלמה עם צינור (ממש הראה לי וידאו של זה) ואמר שהמחיצה מעט עקומה+ צריך לבצע הקטנת קונכיות.

פורסם
באיזה מובנים ובאיזה אופן אתה מרגיש שהניתוח שיפר לך את החיים?

בנוסף לכול מה ש AMMER כתב, אני רוצה להוסיף שאחרי הניתוח חוש הטעם והריח חזרו שזה מוסיף המון לאיכות חיים וגם בגלל שהאף עכשיו פתוח אז לא מצטברת בו נזלת וזה הפחית את התדירות והזמן שהייתי חולה כול חורף.

גם השינה השתפרה כמובן.

אני חושב שהתיאור הכי קרוב למצב לפני ואחרי הניתוח זה נשימה עם שנורקל מתחת למים ונשימה רגילה דרך האף.

פורסם

שכנעתם אותי לעבור את הניתוח, כבר עשור שאני דוחה מהפחד הזה.

5 מומחים שונים המליצו לי ותמיד קבעתי תור וביטלתי בדקה ה-90, עכשיו אני אחזור לרופא אאג חדש וממנו אקח הפניה לטיפול בהדסה עין כרם ששם גם אעבור את הניתוח.

יש רופא מומלץ באיזור ירושלים?

תודה.

פורסם

לא קראתי את עצות החברים הנכבדים עדיין.

אשתי עברה ניתוח כזה לפני 12 שנה בערך באופן פרטי,

בבית חולים לשביעות רצונה,

אתה יכול לפנות אלי בפרטי לכל שאלה אנו נשמח לסייע לך במידע

מניסיונינו.

שבוע מבורך!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

-הקפצה

הרופא המנתח שפגשתי ושקלתי לעבור אצלו את הניתוח , עמוס ולא מקבל יותר מטופלים לצורכי ניתוח.

אשמח לקבל המלצה לרופא אף אוזן גרון מומלץ - שמבצע גם ניתוחים כמובן.

רופא המשפחה חזר על הטענות שלו ואמר:

הניתוח זה פתרון מעולה, אבל זה פתרון שיכול להיות טוב לזמן מוגבל (1-5 שנים) ואח"כ המצב עלול לחזור שוב לקדמותו.

הוא יעץ לי ללכת לדיקור סיני. מישהו ניסה?

דבר נוסף - הוא הציע לי להפסיק עם מוצרי חלב.

• תוכן חדש...