Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוק הרכב בישראל לא מת, אך המבחר עצום, חברות הליסינג נוגסות בשוק רכבי היד השניה, רק הטובות נחטפות וגם הן - לא במחיר מחירון אלא בין עשר לעשרים אחוז פחות ממחיר מחירון.

הפחות טובות לא נמכרות אלא אם כן חותכים משמעותית ממחיר המחירון. I30cw היא מכונית מבוקשת בשוק ובכל זאת ראיתי רכבים שנמכרו בעשרים וגם שלושים אלף ש"ח מתחת למחירון.

ראיתי מודעות ביד 2 של מכוניות i30cw עם קילומטרז' גבוה כמו המחיר - ובמשך שבועות הן שכבו שם ולא נמכרו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיפשתי קיה סיד - הרכב כמעט ואינו קיים בשוק רכבי היד השניה וגם בחברות הליסינג. הייתי אצל כל חברות הליסינג הגדולות, בחיפושי אחר -i30cw - ההיצע ער ולקוחות קונים במחירים גבוהים יותר משמעותית משוק היד השניה הפרטית. אני לא הייתי מוכן להכנס למשחק המכור הזה - אין לי צורך לפרוס לתשלומים, לקבל אחריות לשנה וחבילת פינוק לרכב תמורת קניה במחיר מופקע.

אתה חושב שלא ניסיתי להתמקח איתם? הצעתי הצעה נגדית אך הם סירבו ואפילו לא חזרו אליי. כן היו מוכנים להוריד יותר מהמחירון ככל שהקילומטרז' היה גבוה, ואני מדבר על רכבים בני 3-4 שנים שגמעו למעלה מ-140000 ק"מ.

כן היו מוכנים להוריד משמעותית מהמחירון בדגמים שעבורם השוק מת, כמו הפורד פוקוס שנמצא בטור הנדסי הולך ותופח במגרשי הליסינג.

פורסם

ליאור, גם אני חיפשתי קיה סיד (ובסופו של דבר גם קניתי), כי בסופו של דבר זה i30 מאובזרת יותר וזולה בכ-10 אלף ש"ח מאחותה התאומה.

תוך חודש חודשיים מצאתי בשוק הפרטי 2 רכבים עם ק"מ מצחיק, מטופלות במורשה ומתחת למחירון.

אני מסכים עם המסקנה של פותח השרשור, בשוק הפרטי מלא מציאות, צריך רק סבלנות ומזל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני אגב תוהה מדוע ליווי קונים ע"י מלווה מקצועי (שזה עיסוקו) עדיין לא תפס בארץ. בנסיבות שלנו הייתי מצפה שזה יהיה הרבה יותר מקובל. או שזה כן תופס בהדרגה, רק שאני לא מודע לכך?

לאחרונה מכרתי רכב. הקונה, השתמש בשירותי מלווה מקצועי כזה.

לא סתם מקצועי - סופר מקצועי .

דרך ההתנהלות מול הקונה והמוכר החל ברמה משפטית, הבנה ובקיאות טכנית, ליווי צמוד בכל שלב - אי אפשר לבקש יותר מזה.

לאחר מכן חבר שלי השתמש בשירותיו כקונה לאור המלצתי.

העלות היתה נמוכה משמעותית משציפיתי משירות שכזה.

פורסם

אני קניתי ניסאן מיקרה ידנית 2012 לבן שלי בצורה דומה.

ראשית , ראיתי עם מי יש לי עסק - אנשים מבוגרים ונורמליים.

הרכב פרטי , יד ראשונה , ק"מ נמוך וטיפולים מתועדים במוסך מורשה יבואן .

המחיר המבוקש היה כמה אלפים מתחת למחירון לוי יצחק / יד2 כנראה כי הם רצו למכור מהר.

כשהמחירון הרשמי לחדש הוא 75 אבל נמכר ב60 במבצע ברור שאין משמעות למחירון.

בדיקה במוסך שאני סומך עליו שנתן רשימת ליקויים די מינורית (צמיגים , בלמים קדמיים , שריטות בפח)

ולכן החלטתי שאין טעם לבדוק במכון בדיקה . עוד קצת הורדה במחיר בגלל הליקויים ולקחתי .

האוטו התפרסם ביום ראשון , בשני בדקתי במוסך ובשלישי קנינו. כך מוכרים רכב מהר

מתוך סקרנות , אני עוקב אחרי רכבים אחרים שראינו שהמוכרים היו קשים ו-4 שבועות אחרי - עדיין מתפרסמים ...

פורסם

שאלה לפותח השירשור -

האם על הרכב שקנית שילמת מתחת למחירון (הרגיל \ המשוכלל) כמו שרצית?

גם אני נתקלתי בתופעה שחברות ליסינג מודעות לעובדה שקונים רבים מעדיפים לבוא למגרשים שלהם (מאשר להתרוצץ בכל הארץ אחרי רכבים מודעות יד2), לראות כמה רכבים במכה, לקבל הבטחות שחלקן ללא כיסוי כמו אחריות ,הבטחה לטרייד אין עתידי, "השבחה", מימון וכו'.

אז על כל ההבטחות האלה הם רוצים לפעמים גם מחיר שהוא בצורה משמעותית מעל המחירון המשוכלל.

והחברות האלה לא ממהרות להוריד מחירים, גם על רכבים לא שמורים בעליל.

אתה לא תקנה – יבוא מישהו אחר.

פורסם (נערך)
שאלה לפותח השירשור -

האם על הרכב שקנית שילמת מתחת למחירון (הרגיל \ המשוכלל) כמו שרצית?

גם אני נתקלתי בתופעה שחברות ליסינג מודעות לעובדה שקונים רבים מעדיפים לבוא למגרשים שלהם (מאשר להתרוצץ בכל הארץ אחרי רכבים מודעות יד2), לראות כמה רכבים במכה, לקבל הבטחות שחלקן ללא כיסוי כמו אחריות ,הבטחה לטרייד אין עתידי, "השבחה", מימון וכו'.

אז על כל ההבטחות האלה הם רוצים לפעמים גם מחיר שהוא בצורה משמעותית מעל המחירון המשוכלל.

והחברות האלה לא ממהרות להוריד מחירים, גם על רכבים לא שמורים בעליל.

אתה לא תקנה – יבוא מישהו אחר.

המחירון של הרכב, לפי לוי יצחק, הוא 42500 ש"ח, לאחר שקלול של קולומטראז' נמוך (77000) ויד ראשונה פרטית, המחיר נושק לכיוון ה-50000 אלף ש"ח.

אני קניתי את הרכב ב-33000 ש"ח. חברות הליסיניג מוכרות רכב כזה בעשרת אלפים שקל יותר. פשוט לא משתלם לקנות מליסיניג.

עריכה אחרונה על ידי Lior200
פורסם
אתה צריך ללמוד להתמקח מול חברות הליסינג.

לא משלמים יותר ממחירון מינוס 18% על רכב שמור עם ק"מ ממוצע.

כל מה שצריך לעשות זה להסתובב בין החברות השונות ולהתחיל לחפש. יש בערך 20 חברות ליסינג, הן רובן מחזיקות את אותו מלאי ואף רכב לא באמת נדיר. יש עניין מהותי למכור - אתה מניח הצעה שהיא ריאלית ומחכה לטלפון מסוכן המכירות שצריך להוציא אישור מיוחד לפעמים עבור המחיר שלך.

התמחור די פשוט - רכב סופר מבוקש עם ק"מ נמוך במיוחד - מחירון מינוס 12%.

ק"מ ממוצע מינוס - הפחתה של 15%.

ק"מ ממוצע - 18%.

ק"מ מעל הממוצע - 20-25% - בד"כ לרכבי השכרה.

אולי במקרה של רכבי סטיישן הביקוש עולה על ההיצע, לכן אתה מצאת את עצמך בבעיה - במקומך הייתי מחפש גם קיה סיד סטיישן, שהיא אחותה התאומה של היונדאי שקנית, אבל עם שוק גרוע משמעותית.

מה יש להתמקח מול חברות הליסינג? בשביל מה? תמצא שם לא מעט רכבים שבורים, עליהם נהגו הרבה נהגים, עם ק"מ אסטרונומי הרבה פעמים, טיפולים של המינימום שבמינימום בחלק מהחברות (לפעמים גם זה לא) וכל זה תחת מעטה יפה של "אחריות", "טרייד אין עתידי", "השבחה" ועוד שלל דברים.

עם המחירים שיש היום בשוק הרכב לרכבים החדשים אין סיבה לרכוש משומש אלא אם כן התקציב שלך מגביל אותך. אין היגיון לרכוש קורולה משומשת בת 3-4 כשאתה יכול לקנות רכב די דומה בגודלו כמו 301 או הלוגאן ולקבל רכב חדש. (לעומת זאת אם התקציב שלך הוא 50 אלף ש"ח ואתה צריך רכב עם 7 מושבים ההצעה שלי לא רלוונטית)

מעבר לכך, גם אני מעדיף רכישה מפרטי, לרוב ברכב פרטי יהיו 2-3 נהגים, יש היסטוריית טיפולים ויש אנשים שאכפת להם ושומרים על הרכב. נכון שיש לא מעט נבלות בשוק היד השניה, אבל על כל כמה נבלות יש רכבים מתוקתקים עם היסטוריית טיפולים מסודרת ועבר נקי. בלי חברה שחיפשה לחסוך כמה שקלים על טיפול, בלי נהג שקרע את הרכב בלי רחמים כי הוא לא שילם על הדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מעניין מה רמת המהימנות של המוכרים והרכבים שנמכרים דרך הלוח של הפורום.

האם כאן אפשר להיות יותר בטוחים שהמידע המפורסם הוא אמיתי ומדויק?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

פורסם

uהנה משהו מוזר מיד2 - מהיום.

ראיתי את אותו הרכב, אותו מספר ואף אותה תמונה, מוצע למכירה פעמיים, עם מוכרים שונים, ק"מ שונה ואף משך טסט שונה משמעותית.

מה זה אומר?

פורסם
uהנה משהו מוזר מיד2 - מהיום.

ראיתי את אותו הרכב, אותו מספר ואף אותה תמונה, מוצע למכירה פעמיים, עם מוכרים שונים, ק"מ שונה ואף משך טסט שונה משמעותית.

מה זה אומר?

זה אומר שלאחד מהם לא היה כוח לצלם את הרכב שלו אז הוא פשוט לקח תמונות של רכב אחר.

V5

פורסם

מתוך סקרנות , אני עוקב אחרי רכבים אחרים שראינו שהמוכרים היו קשים ו-4 שבועות אחרי - עדיין מתפרסמים ...

גם אני עוקב אחרי מודעות ביד 2 ולא מתוך סקרנות... ועם כל זה שאומרים שאפשר לראות מתחת למחירון, לפחות בדגמים שאני מחפש לקנות (גולף שנתון 2012 , לאון 2013-2014), יש יותר מדי מודעות עקשניות אפילו מעל מחירון כבר מעל חודש ולא מורידים מחירים! אומנם דגמים עם ק"מ נמוך אבל דחילק...

306 דיאמונד

פורסם
ועדיין משום מה מיזם כמו Switch נסגר, כנראה כי עמישראל לא מוכן להוציא עוד כמה ג'ובות מהכיס.

אני אגב תוהה מדוע ליווי קונים ע"י מלווה מקצועי (שזה עיסוקו) עדיין לא תפס בארץ. בנסיבות שלנו הייתי מצפה שזה יהיה הרבה יותר מקובל. או שזה כן תופס בהדרגה, רק שאני לא מודע לכך?

אני לא הכרתי שדבר כזה קיים, מה נותן לך המלווה? הוא מחליף את תפקיד ה"חבר המזרחי שמבין ברכב שבא איתך כדי לא להידפק כי מה לך ולרכבים"?

פורסם
מה יש להתמקח מול חברות הליסינג? בשביל מה? תמצא שם לא מעט רכבים שבורים, עליהם נהגו הרבה נהגים, עם ק"מ אסטרונומי הרבה פעמים, טיפולים של המינימום שבמינימום בחלק מהחברות (לפעמים גם זה לא) וכל זה תחת מעטה יפה של "אחריות", "טרייד אין עתידי", "השבחה" ועוד שלל דברים.

עם המחירים שיש היום בשוק הרכב לרכבים החדשים אין סיבה לרכוש משומש אלא אם כן התקציב שלך מגביל אותך. אין היגיון לרכוש קורולה משומשת בת 3-4 כשאתה יכול לקנות רכב די דומה בגודלו כמו 301 או הלוגאן ולקבל רכב חדש. (לעומת זאת אם התקציב שלך הוא 50 אלף ש"ח ואתה צריך רכב עם 7 מושבים ההצעה שלי לא רלוונטית)

מעבר לכך, גם אני מעדיף רכישה מפרטי, לרוב ברכב פרטי יהיו 2-3 נהגים, יש היסטוריית טיפולים ויש אנשים שאכפת להם ושומרים על הרכב. נכון שיש לא מעט נבלות בשוק היד השניה, אבל על כל כמה נבלות יש רכבים מתוקתקים עם היסטוריית טיפולים מסודרת ועבר נקי. בלי חברה שחיפשה לחסוך כמה שקלים על טיפול, בלי נהג שקרע את הרכב בלי רחמים כי הוא לא שילם על הדלק.

א. אני מסכים איתך שעדיף להתפשר על פיג'ו 301 חדשה ולא לרכוש קורולה בת 3 ב-70K.

ב. יש עדיין הבדל גדול בין לרכוש קיה פיקנטו חדשה ב-69K לבין רכישה של אחת בת 3 ב-40K. לא מדבר על משהו עם 140 אלף ק"מ, אלא סביבות 70 אלף. בכ"ז מדובר ב-30 אלף שקל, שצריך להחזיר, גם אם זה מדי חודש. לא כל אחד יכול לעמוד בהחזר חודשי של עוד 500 שקלים ואין סיבה שהוצאות אחזקה של רכב בן 3 יהיו 6000 שקל בשנה.

ג. כנ"ל מי שצריך משפחתית ואין לו 80K להוציא על פיג'ו 301 חדשה - אבל כן יש לו 45K להוציא על אחת בת 3 בוגרת ליסינג\השכרה. עניין של תקציב.

• תוכן חדש...