Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחזקת טויוטה קורולה 2010-2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שהריו תקנה לך פחות שקט נפשי ופחות שקט בכניסה למוסך מאשר קורולה - הרכב שורד נסיעות צבאיות יפה מאוד(גם בגירסא של אחרי מתיחת הפנים).

אתן לך את חצי הסנט שלי בנוגע לגודל.

אתה מתכנן להגדיל את הרכב שלך, האם יש לך צורך אמיתי ברכב משפחתי כ"כ גדול?

אני מאז שירדתי מהריו לאיביזה העולם שלי מבחינת הנוחות חניה ותמרון השתפרו משמעותית - חניות שהיו בגדר חלום עם הקיה אני משתחל אליהן בקלות עם הסיאט התמרונים הרבה יותר נוחים ואני לא צריך להתעסק עם העודף של התא מטען הארוך שלא תרם לי בכלום והתא מטען? יותר נוח ברוב המקרים בנגישות שלו מאשר הקיה,

לא חושב שאחזור לסופר מיני עם בגאז' או משפחתית מלאה כל עוד אני רווק עם פחות מ2-3 ילדים אלא אם יהיה דיל משתלם כמו שהיה לי עם הריו\רכב חברה ללא יכולת להקטין למשהו אחר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נכון זה קורולה אבל אני מחפש רכב שיהיה לי שקט נפשי איתו ושלא יכנס למוסך אז זה הרכב שהכי מתאים כמובן גם מבחינת שאר הדברים. הרוב פה שיבחו את הדגם סה''כ מדובר במכונית טובה.

כמה בעיות עשתה לך הקיה עד עכשיו? למה נראה לך שהקורולה תהיה פחות/יותר אמינה מהריו? רק בגלל השם שלה?

להערכתי תפסיד בין 5 ל-10 אלף ש"ח במעבר הזה. תחשוב כמה ק"מ (דלק) זה יוצא כדי להבין כמה כסף אתה שורף על המהלך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הקיה ריו לא עשתה לי בעיות ברוך השם נכנסה רק לטיפולים תקופתיים אבל האכזבה בה זה הצריכת דלק היא פשוט שותה דלק

אני מעוניין לעבור לקורולה המדוברת כי מלכתחילה רציתי אותה מההתחלה ולא יודע למה בזמנו שהגעתי למגרש של אלדן הקיה יותר קרצה לי אז הלכתי עליה כמובן אחרי שעשיתי נסיעת מבחן עליה אבל אני לא מצטער לרגע שבחרתי דווקא בקיה ולא בטויוטה

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

ההחלפה נובעת בעיקר מצריכת הדלק הגבוהה של הקיה? קח בחשבון שהטויוטה לא תהייה חסכונית בהרבה ממנה, לפי מבחני דרכים שקראתי אפשר להוציא ממנה בין 10-13 קמ לליטר משולב (נניח 1:11.5 ממוצע סביר). לא יודע כמה הקיה עושה לך, אבל תעשה חישוב אם כדאי לך בכלל להחליף, משער שההבדלים בצריכת הדלק יהיו די קטנים.

כדי לנסות לשפר את צריכת הדלק בריו שלך בדוק את לחץ האוויר בצמיגים ואת הצמיגים עצמם (גם בהיבט של בלאי/שחיקה וגם בהיבט של ציון הצמיג שלך בחיסכון בדלק).

פורסם

אני חוזר על מה שרשמתי. עם הנסועה שלך תוך כמה זמן תחזיר בחסכון בדלק סכום של 5 עד 10 אלף ש"ח?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מאחל לעצמי לקנות את הטויוטה המדוברת שאתה רוצה.

יחד עם זאת, הגרסאות הקודמות לפני פלטיניום היו מבישות מאוד ומגוחכות מבחינה בטיחותית ואביזרים.

אם תרצה להתחלף בקורולה 99' אני אשמח.:lol:

ד"א, יש לה מנוע חזק ביחס לאחרות, זה עוד סיבה להעדיף אותה, כל פעם אני מתפלא מחדש איך אנשים יוצאים כל כך מהר עם הקורולה שאתה מדבר עליה ברמזור.

לנסות לרדוף אחריה עם לנסר או אפילו עם שלי זה קצת בעיה...:wink:

פורסם

במצב שלו הייתי נשאר עם הקיה- חלק נכבד מירידת הערך הוא כבר ספג, וההחלפה הזו תעלה לו ביוקר.

אולי שיחליף צמיגים (מניח שהצמיגים שלו שנתיים לפחות על הכביש, בשלוש כבר צריך להחליף) לכאלו חסכוניים יותר, שיבדוק מה לחץ האוויר המומלץ לנסיעה חסכונית יותר ושיאמץ טיפים לנהיגה חסכונית: לא להאיץ בזריזות ועם הרבה דוושה, אם אתה רואה רמזור אדום או משהו כזה תאט מרחוק ע״י עזיבת הגז, נסה לתזמן הגעה לרמזור בתנועה, סע במהירות קבועה והימנע מהאצות פתואומיות וחדות, במהירויות נמוכות עדיף לנסוע עם חלון פתוח, רק בסביבות 80 קמ״ש ״משתלם״ להדליק מזגן בגלל הגרר של החלונות, רוקן הרכב ותא המטען מכל ציוד שאין בו צורך, קח תנופה לפני עלייה ובירידה תשמש יותר בבלימת מנוע, בדוק את צריכת הדלק הרגעית של הרכב במהירות מסוימת במישור ותדע אם להעלות/להוריד אותה,בצע טיפולים בזמן- אם תבצע חלק מרשימה זו הוצאות הדלק שלך יכולות לרדת משמעותית.

מגיע קרדיט לחבר הפורום re_ilan שלקחתי לו טיפים לנהיגה חסכונית מהשרשור הנ״ל: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?410991-צריכת-דלק-איך-לנהוג-בצורה-חסכונית

יש לא מעט כתובות באינטרנט על איך לנהוג חסכוני, למשל זו בווינט- http://m.ynet.co.il/Articles/4021045, למרות שאינני מסכים עם חלק מהאמור בה, למשל עם האמרה של אם אתה עומד פחות מדקה אז לא שווה לכבות את המנוע כי התנעה לוקחת הרבה דלק- שטויות. אם זה היה נכון לא היו מכניסים מערכת דמם-התנע כמעט בכל רכב היום. אבל מה אני מקשקש? בצע ניסוי- שים בלון על האגזוז שהמנוע כבוי, הנע את האוטו וכבה אותו לאחר כמה שניות, ובצע אותו ניסוי רק הפעם תשאיר את המנוע דולק (ואז הבלון יתפוצץ בשלב מסוים כי הדלק שנשרף יוצא מהמפלט בצורת אדים).

• תוכן חדש...