Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בהתנעה/ חשמל, פיז'ו 107 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש דלק וכל הנוזלים תקינים.

האם אפשר להטעין את המצבר אם אני מחבר אותו עם כבלים למצבר של רכב מונע ל10 דקות? 20 דקות? בהנחה שהאלטרנטור שלי לא טוען,א ני מנסה להגיע כך למוסך, נסיעה של 10 דקות.

בכדי לבדוק האם המצבר באמת מת בצע את הדבר הבא.

1. אל תנסה להניע.

2. הדלק אורות למשך 2 דקות ובדוק לאחר מכן את מתח המצבר. אם המתח לא עולה מיד ל-12.3 וולט לפחות כנראה המצבר מת.

3. אתה יכול לנסות להטעין את המצבר בצורה שהצעת אבל רצוי לזמן קצר בלבד בכדי לא להעמיס על האלטרנטור של הרכב התורם.

4. בדוק והדק את החיבורים בין המצבר לאלטרנטור.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

עדכון: הנעתי אבל משהו מנתק את ההצתה בתחילת נסיעה. קודן? אולי בכ"ז אלטרנטור?

אז ככה:

אפילו שלא היה לי שום סטרטר, עשיתי מה שבוקי הציע, ומדדתי מתח במצבר בזמן שאני מנסה להניע. המתח נפל מ12.5 לאזור 4 או 5 בזמן העומס.

אז....טענתי את המצבר שלי עם כבלים ממכונית מונעת במשך כמה דקות.

מדדתי מתח במצבר:12.5. אבל עדיין לא היתה שום תגובה מהסטרטר.

ניתקתי את הקוטב החיובי לדקה מהמצבר. חיברתי מחדש ואז נעלתי את האוטו דרך השלט ופתחתי מחדש דרך השלט.

אפשר היה לשמע את כל הממסרים באוטו מתקתקים .

הקשתי את הקוד בקודן , הנעתי. יש סטרטר והניע.

מדדתי מתח במצבר עם המנוע עובד בלי עומס: 14.4 /14.2. כמעט בכל הסלדים. בסרק המתח יורד ל13.8.

בעומס של אורות ומאוורר ומזגן ורדיו המתח הנמדד יורד ל13.6 בערך.

הרכב נשאר מונע כך בסלד שבין סרק ל3000 במשך 6-7 דקות ואז ניסתי לנסוע איתו, בלי אורות ובלי מזגן, אבל אחרי בדיוק 10 מטר של נסיעה, נדלקו כל הנורות בלוח המכוונים והמנוע דמם. נראה כמו ניתוק הצתה.

ברכב יש אימובלייזר מקורי וגם קודן של קוברה מהתקנה מקומית.

אדבר עם קוברה מחר בבוקר. יש לי את הפתק שמקבלים בעת התקנת הקודן שמכיל כמה מספרים ואותיות לטובת איפוס אבל הבעיה היא שחלק מהמספרים נמחקו (טעות לשמור את זה בארנק).

אשמח לתובנות שלכם

תודה

עריכה אחרונה על ידי eitanm
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם.

בסוף זה רק מצבר, שגמר את הקריירה, באופן מכובד יחסית, אחרי 4 וחצי שנים וכמעט 70 אלף ק"מ.

הוחלף במצבר גדול יותר של בוש . נקנה ב550 ש"ח מענק המצברים עם אחריות לשנתיים.

battery 8_2016.jpg

פורסם

למה מצבר גדול יותר?

המצבר המקורי אצלך הוא 42Ah, 390A

פורסם

אין שום בעיה עם מצבר יותר גדול כל עוד הוא נכנס למקום המיועד לו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
למה מצבר גדול יותר?

המצבר המקורי אצלך הוא 42Ah, 390A

אני חושב שבחלק מהמקומות (אולי בחו"ל) ראיתי שמוכרים גם מצברי 30 אמפר עבור הקטנות. יכול להיות שהמצברים המקוריים שמותקנים ב107 הם 30 אמפר.

הלכתי על אחד יותר גדול כי זה לא יכול להזיק ובעיקר בגלל המותג והאחריות. לדעתי שווה עוד 100-150 ש"ח.

• תוכן חדש...