Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה - תקנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

מהו תקן הבלימה של רכב בטסט?

לפי מה מחושב מה תקין ומה לא?

קדמי מול אחורי? מול משקל רכב? מול סטייה ימין/שמאל?

תודה

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

למיטב זכרוני.

משקל הסרן (אחורי, קדמי) והפרשי בלימה בין ימין לשמאל על אותו הסרן.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תשובה שכתבתי פעם:

נגיד, משקל בסרן קידמי 1000 קילו. (שקילה מתבצעת על ידי אותו מתקן מדידה שמודד כוח בלימה)

כוח בלימה שנמדד בשני הגלגלים באותו סרן (ימין + שמאל) צריך להית לפחות 500 קילו, כלמר 50% מ 1000. הפרש בין ימין לשמאל צריך להיות עד 30% מהמספר הגבוה יותר.

אותו דבר סרן אחורי.

מספר "יעלות בלם שרות" כולל שקלול של הקידמי+אחרי, למרות שהם נבדקים בנפרד.

אם באחד הסרנים נמדד כוח בלימה פחות מ 50% משקל הסרן - לא עובר.

בבלם עזר (שזה בלם יד) מותר שתהיה יעלות נמוכה יותר, לא יודע מה מהספר המדוייק.

פורסם

זאת אומרת, שאין הגדרה של יחס בין קדמי לאחורי?

במקרה כזה, מצב לא תקין שעוצמת בלימה מאחור יותר גבוהה מאשר עוצמת בלימה מקדימה, יעבור טסט?

(לדוגמה, 50% מקדימה, 80% מאחור)

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

פורסם

להגיע בחיים זה לא הבעיה. הבעיה תצוץ בבלימת חירום שאז הרכב יסתובב, כמו משיכת בלם חנייה.

חשוב לי לדעת מה אמור להיות היחס בין קדמי לאחורי.

לפי התקנה, גם אם אני עובר טסט, זה לא אומר שום דבר והרכב עלול להיות מסוכן - מה שאני מנסה להימנע ממנו מין הסתם.

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

פורסם

לא בידקים עד כמה שידוע לי הפרש בין קידמי לאחורי.

בדיקה בטסט היא המצב סטטי.

במכוניות ללא ABS יש ווסת כוח בלימה אחורי, מנגנון שמווסת את עוצמת הבלימה מאחור בהתאם לגובה של החלק האחורי. גובה = עומס = אחיזה. אם החלק האחורי גבוה, נחסם חלקית מעבר נוזל בלמים לאחור, כלומר גלגלים אחוריים בולמים פחות חזק.

והפוך כשההחלק האחורי עמוס ונמוך.

• תוכן חדש...