Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. מה יותר משפיע על צריכת הדלק?

שימוש בחוזק אוורור גדול יותר או הורדת\העלאת הטמפ' משמעותית יותר מהטמפ' החיצונית?

2. איך כדאי לנהוג בעליות?

יש חוקיות כללית או שכדאי להפריד בין עליות קצרות לעליות מתמשכות?

למשל יש לי עלייה דיי משמעותית בכניסה לעיר. נסיעה של איזה 2-3 דקות בעלייה.

מה שאני נוהג לעשות זה להגיע לסל"ד של עד6-7 אלף (תיבה אוטומתית) דיי מהר, ואז הרכב מעלה הילוך ככה שאני עושה את העלייה על קצת פחות מ4 אלף סל"ד במהירות של 80-90 קמ"ש.

ניסיתי לעשות את העלייה הזאת על סל"ד נמוך וזה היה פשוט מייאש. נסעתי על 50-60 על אלפיים סל"ד.

אימפזרה 2001 1.6 בנזין

פורסם

אני ממש לא נגד חסכון בדלק רק שהרכב שלך לא חסכוני איך שלא תסתכל על זה.

לעניין המזגן -לדעתי קשה למדוד אם בכלל וההבדל יהיה זעיר

לגבי עליה בסל"ד גבוה - זה באמת יותר בזבזני . לשיקולך

פורסם

יש לך 2 אופציות עם הרכב הזה

בזמנו כשהייתה לי כזו שנת 2006

1 לזחול על 70/80 את העליות לירושלים ולנסוע רגוע ולחסוך קצת בדלק

2ללחוץ לשמוע את המנוע צועק וגם אז לגרד את המאה

זה היה השיקול העיקרי שלי להחלפת הרכב

בעליות מים המלח לירושךים עם רכב עמוס שקלתי פעם ךהזמין גרר ולעלות ברגל☺

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

דווקא לא בזבזני (או יותר נכון - פחות בזבזני), הוא מחזיק ככה את הרכב ברצועת הכוח ולא מתחת לה,

מה שיגרור הרבה משחק של התיבה.

זה בעיקר תלוי בסוג הרכב, המוגדשים יכולים בסל״ד נמוך יחסית לבצע את מה שאטמוספיירים צריכים עבורו טורים גבוהים.

אימפרזה ודומותיה צריכות ״עבודה״, אחרת זו תהיה הזדחלות והמון קיקים מייאשים.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני ממש לא נגד חסכון בדלק רק שהרכב שלך לא חסכוני איך שלא תסתכל על זה.

לעניין המזגן -לדעתי קשה למדוד אם בכלל וההבדל יהיה זעיר

לגבי עליה בסל"ד גבוה - זה באמת יותר בזבזני . לשיקולך

אם הרכב שלי לא חסכני בקטגוריית הרכבים זה אומר שאני צריך לנהוג בו בצורה הכי בזבזנית שאפשר?

מנסה להבין איך לחסוך. זה הכל.

יש לך 2 אופציות עם הרכב הזה

בזמנו כשהייתה לי כזו שנת 2006

1 לזחול על 70/80 את העליות לירושלים ולנסוע רגוע ולחסוך קצת בדלק

2ללחוץ לשמוע את המנוע צועק וגם אז לגרד את המאה

זה היה השיקול העיקרי שלי להחלפת הרכב

בעליות מים המלח לירושךים עם רכב עמוס שקלתי פעם ךהזמין גרר ולעלות ברגל☺

איך זה קשור להחלפת רכב?

דווקא לא בזבזני (או יותר נכון - פחות בזבזני), הוא מחזיק ככה את הרכב ברצועת הכוח ולא מתחת לה,

מה שיגרור הרבה משחק של התיבה.

זה בעיקר תלוי בסוג הרכב, המוגדשים יכולים בסל״ד נמוך יחסית לבצע את מה שאטמוספיירים צריכים עבורו טורים גבוהים.

אימפרזה ודומותיה צריכות ״עבודה״, אחרת זו תהיה הזדחלות והמון קיקים מייאשים.

אז אתה אומר שה"שיטה" שלי לעלייה היא בסדר?

פורסם

הרעיון הוא לנסוע רגוע, מאוד.

בלי קיקים, בלי האצות חזקות, אם אתה מוצא את עצמך בולם חזק והרבה אז זה גם בזבזני.

תאיץ לאט, שמור על סלדים נמוכים וסע לאט.

אני עם סובארו B4 משנת 2004 ואני שומר על יחס של 1:13.5-1:14 בדלק (בהתחלה הייתי על 1:12 על שלמדתי להנות מנסיעה רגועה).

זה גם עניין של אופי, נהיגה איטית ורגועה זה לא משהו שמתאים לכולם, בטח במדינתנו הלחוצה.

לגבי בלמים, בשלושת הטיפולים האחרונים לא הייתי צריך להחליף בלמים אז היתרונות כאן הן לא רק מבחינת דלק.

פורסם

אוקיי.. כשמדובר על כביש יחסית מישורי אני מסכים איתך..

אבל כשמדובר בעליה, מה אתה עושה? אם לא תאיץ אתה תגרור את עצמך כל העלייה המייאשת הזאת. אתה לא יכול לשמור על סל"דים נמוכים בעלייה מבלי לזחול אותה.

אין ספק שנהיגה רגועה באופן כללי זה הדבר הכי טוב אבל זה גם יכול קצת לעייף.

זה פחות כיף. בוא נדבר דוגרי...

ואני אומר את זה בתור נהג תובלה בצבא לשעבר שנסע 80 קמ"ש לאורך כל כביש 6 ובכלל..

פורסם (נערך)

אחי או שתנהג לפי האוטו או שתחליף להונדה ותהנה מהכל (ואין לי כוונה לבאס אותך). כל רכב יש לו תקצב שלו ובתור בעל הרכב אתה אמור להכיר אותו. לדעתי אם אין צורך אמיתי או לחץ אין טעם לקחת את האוטו לקצה כל הזמן

לגבי המזגן שתי נראה לי ששניהם שקולים וכל דבר חוסך בשני המצבים ככל שהבורר על עוצמה יותר נמוכה המדחס עובד פחות אם המזגן עושה תעבודה ונעים ברכב תוריד

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yanivnn
פורסם

ידידי, אם עליות מייאשות אותך אז נהיגה רגועה לא מתאימה לך.

יש עליות שאני עולה על 60 אם זה לא מפריע לתנועה ולפעמים קצת יותר מהר, תלוי בעליה.

פורסם

איזה תגובות מיותרות תיהיו בריאים..

למה זה טוב?

"קנית רכב זולל"..

א. לא קניתי, הוא לא בבעלותי

ב. אם הרכב לא חסכוני אז אני צריך לקרוע אותו ולגרום לו להיות על הסקאלה הכי לא חסכונית שלו?

ההבדל בין 1 ל9 לבין 1 ל13 הוא עצום.

מה גם שדווקא האימפרזה לא כזאת לא חסכונית ביחס לרכבים אחרים, ואפילו יותר חדישים שיש לחברים שלי (שגם הם לא מוגדרים כחסכוניים מן הסתם).

"ידידי, אם עליות מייאשות אותך אז נהיגה רגועה לא מתאימה לך."

עליות מייאשות אותי, כן. זה אומר שאני צריך לנהוג לא רגוע גם בשאר הזמן או לשאול את השאלות ששאל

אני לא יודע איך הרכב שלך סוחב עליות אבל שלי סוחב אותם זוועה אם אני לא מגיע למהירות מסויימת, נמצא בתאוצה או גורם לרכב להוריד הילוך ולהגיע לטורים גבוהים כדי לסחוב אותה.

פורסם

לאיזה עצות ציפית? אם אתה רוצה לתת גז בעליות אז תן, אם אתה רוצה לחסוך אז אל.

עליות זה הדבר שהכי שורף דלק והוא הכי משמעותי בחיסכון.

לא צריך הרבה גז בשביל לנהוג במהירות סבירה במישור, לא צריך בכלל בשביל ירידות, צריך לדעת להתנהל בעליות.

סע איך שבא לך ותמצא את האיזון שהכי נוח לך.

פורסם

זה בדיוק מה שאני מנסה להבין אבל......................

לעלות עליות בזחילה של הרכב זה הפתרון הכי חסכוני? עזוב שנייה כיף לא כיף, מייאש לא מייאש.

הכי חסכוני זה טורים כמה שיותר נמוכים ופשוט לזחול עם הרכב על 40?

או שיותר הגיוני (לא הרבה יותר בזבזני) זה לתת גז עם טורים קצת יותר גבוהים אבל לטפס את העלייה בתאוצה מינורית.

איפה נמצאת עקומת היעילות של הרכב בעלייה? באותו מקום שבו היא נמצאת במישור? טורים כמה שיותר נמוכים=הכי טוב?

• תוכן חדש...