Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותי דייהטסו סיריון שנת 2002 נפח 1.3

( 102 כ״ס) את הרכב קניתי מיד 1 והוא טופל כל החיים במוסך מרכזי כנ״ל אצלי ותמיד בחלקים מקוריים ובאמת נוסע יפה ללא צריכת שמן בכלל וללא איבוד נוזל קירור.

עברתי עם הרכב 60,000 ק״מ והספקתי להחליף:

תושבות מנוע, רדיאטור, טרמוסטט וכמו בכל טיפול 10,000 פלגים, פילטר שמן גיר+ שמן גיר, נוזל בלמים, נוזל קירור ושמן מנוע וכולם מהחברות המוכרות.

כל שאר החלקים באוטו לא הוחלפו מאז ומעולם כי לא היה צריך והרכב נבדק ונמצא במצב מכני מצויין מכל הבחינות.

בזמן האחרון יש לי ברכב שתי בעיות קטנות שלא משפיעות על איכות הנסיעה אבל לא נותנות לי לישון בלילה בשקט.

יש ברכב שלי שרשרת מנוע שלא מחליפים אף פעם רק שהיא מגיעה למצב של סדקים והרצועה שיש לי כנראה הוחלפה לפני שקניתי את הרכב.

בדקו לי את הרצועה במוסך מורשה יבואן בגלל שיש לי רעש מאזור השרשרת ובמוסך הם טוענים שזה אחד מהמייסבים שמרעיש ושהרצועה נראת תקינה ושעדיף לחכות ולא להחליף.

הרעש לדעתי התחזק ככל שעבר הזמן ורציתי לשאול כדי לי בשביל השקט הנפשי להחליף את השרשרת למרות טענות המוסך וכמה אמורה לעלות שרשרת מקורית+ עבודה?

הבעיה השניה זה שלעיתים רחוקות כאשר אני נמצא בפקק ומתקדם עם הרכב במהירות נמוכה ממצב עמידה מוחלט למצב של תחילת נסיעה יש נפילת טורים פתאומית והאוטו ממש נחנק וכמעט נכבה ואז חוזר למצב רגיל.

חשוב לציין שזה קורה מידי פעם אבל הבעיה חוזרת על עצמה למרות שברוב הנסיעות זה לא קורה.

( הפלגים ברכב מקוריים והרכב עבר ניקוי מצערת)

שאלה אחרונה ובמידה ואני מחליף שרשרת מנוע לחדשה כדי גם להחליף משאבת מים? ברכב לא הוחלפה משאבת מים מאז שיצא מהחברה וחסר לי שהיא תתפוצץ לי באמצע נסיעה.

אני לא מחפש לחסוך על האוטו וחשוב לי לדעת שאני מתחזק את האוטו כמו שצריך ושהוא תקין לחלוטין.

כמה צריך לעלות לדעתכם מחיר הוגן לטיפול 10,000 כולל החלפת שרשרת מנוע, החלפת משאבת מים+ עבודה במוסך מורשה יבואן/ מורשה כללי.

תודה מראש לעוזרים ושבוע טוב :-)

עריכה אחרונה על ידי Kyhs
פורסם

אתה מדבר על רצועת אביזרים או על שאשרת טיימינג (תזמון)?

רצועת אביזרים מחליפים כשהיא נסדקת/במצב לא טוב/ כל 5 שנים בערך

שרשרת טיימינג לא מחליפים אלא אם כן היא תקולה מסיבה כלשהי (מתארכת/קופצת שן)

ועל איזה מיסב אתה מדבר? המיסב של אחד מגלגלות השרשרת/מותחן או על מיסב של מדחס מזגן/פולי מנוע/אלטרנטור/משאבת הגה?

מי קבע שהבעיה בשרשרת ושצריך להחליף אותה?

שלומי

פורסם
אתה מדבר על רצועת אביזרים או על שאשרת טיימינג (תזמון)?

רצועת אביזרים מחליפים כשהיא נסדקת/במצב לא טוב/ כל 5 שנים בערך

שרשרת טיימינג לא מחליפים אלא אם כן היא תקולה מסיבה כלשהי (מתארכת/קופצת שן)

ועל איזה מיסב אתה מדבר? המיסב של אחד מגלגלות השרשרת/מותחן או על מיסב של מדחס מזגן/פולי מנוע/אלטרנטור/משאבת הגה?

מי קבע שהבעיה בשרשרת ושצריך להחליף אותה?

אין בדגם הזה רצועת טיימינג אמרו לי בחברה שמדובר בשרשרת מנוע שלא מחליפים רק אם יש סדקים, כנראה שמדובר ברצועת אביזרים אני לא יודע אבל יש רעשים מהאזור של השרשרת

( היא ממש נראת כמו רצועת טיימינג שחורה רק בלי חריצים) והרעש מגיע מהאזור של הרצועה במוסך מורשה יבואן אמרו לי שזה כנראה מאחד המייסבים ובשביל להגיע לשם חייבים לפרק את השרשרת ושכדי לי לחכות עוד עד שזה יחמיר. אמרתי בשביל מה לחכות הרכב אצלי 4 שנים כמה אני כבר חוסך?

בנוגע למשאבת מים שאלתי כי אם כבר אחליף שרשרת אחליף גם משאבה שלא הוחלפה משנת 2002.

כמה צריך לעלות לי כל העסק הזה כולל עבודה?

פורסם

שרשרות טיימניג נועדו לכל החיים עלותם היא לא כזאת זולה ולפעמים מתקרבת למחירים של החלפות מנוע.

אינני יודע כמה עולה השרשרת אצלך אבל רצוי לבדוק מחיר לפניי שזורקים אימרה כמו נחליף וזהו.

יכול להיות שהשתמשת בשמן לא איכותי או לא מתאים בצמיגות בטיפול האחרון?

פורסם

אין קשר לשמן מנוע המנוע ברכב נשמע מצויין ונוסע מצויין חוץ מהפרט שציינתי שזה קורה פעם בחודש ( נפילת טורים).

אני משתמש מאז שהאוטו אצלי ב-

Castrol edge 5w40 אין אכילת שמן, צריכת דלק נמוכה, מנוע שקט.

השרשרת אם אני זוכר נכון אמרו לי במוסך עולה בין 120-200 לפני מע״מ רק שהעבודה יקרה,

בנוגע למשאבת מים מקורית אין לי מושג.

פורסם

הייתי בשתי מוסכים ביניהם אחד מורשה יבואן ואמרו לי שהשרשרת נראת תקינה ושהרעש מגיע כנראה מאחד המייסבים שקשורים בצורה כזאת או אחרת לסיבוב שהשרשרת עושה.

חשוב לציין שקיבלתי את הרכב לא היה רעש כלל מהשרשרת, הרעש התחיל אחרי לפחות בחצי שנה אחרונה ובתקופה אחרונה נשמע שמתחזק.

אני לא מחפש לחסוך כסף על הרכב ומעדיף להחליף רצועה כי אין לי מידע אם יד ראשונה החליף אי פעם שרשרת.

משאבת מים על הדרך אם אחליף שרשרת אחליף גם מה סדרי גודל של מחירים לטיפול כזה כולל טיפול 10,000 ?

תודה.

פורסם

משאבת המיים לא קשורה לשרשרת! וככל הניראה הרעש שאתה שומע הוא מאחד המותחנים של רצועת האביזרים אז מה שצריך לעשות בתור התחלה הוא להסיר את כל רצועות האביזרים הקיימות ולבדוק ידנית את כל הגלגלות והמותחנים. אל תיגע סתם בשרשרת עד שאתה מבצע את הבדיקה הזו ואל תתן לאף מוסך לבלבל לך את השכל או להלחיץ אותך סתם!

פורסם

אני לא יודע מזה רצועת אביזרים אני יודע מזה שרשרת טיימינג שאם לא מחליפים והיא נקרעת יכול ללכת המנוע, אצלי במוסך מורשה יבואן אמרו שיש שרשרת תזמון והדבר היחידי שאני יכול להגיד זה שאני פותח מכסה מנוע אני רואה רצועה מגומי שמסתובבת על כמה גלגלים ממש כמו רצועת טיימינג רק בלי חריצים רצועה שחורה וחלקה מגומי קשיח אז אולי זה נקרא שרשרת אבל זה נראה כמו רצועה או שהשרשרת משהו אחר לגמרי כי הרעש שאני שומע מגיע מאחד מהגלגלים שמסתובבים אפשר ממש לשמוע את זה ויש לי שמיעה טובה מאוד.

ממש מתסכל זה רעש חזק וזה רק מתחזק.

במוסך אמרו לי תשאיר ככה עד שזה ממש ירעיש ואז נפרק.

אני לא רוצה לחכות עד שיקרה משהו בשביל להחליף/ לתקן מה שצריך.

פורסם

הרצועה שאתה רואה היא רצועת האביזרים ולא השרשרת עצמה. את השרשרת לא ניתן לראות היא מוסתרת. אם זה התשובה שאתה מקבל מהמוסך שלך אז תחליף מוסך במיידי גי אם אחד הגלגלות או המותחנים יישבר לך תוך כדי נסיעה באמצע הלילה המוסכניק באותה שעה רק ייתהפך לצד שני במיטה.

פורסם

רצועה היא מגומי, שרשרת זה שרשרת. אצלך יש שרשרת טיימינג, לא מחליפים אותה כמו שמחליפים רצועה.

יש בכל רכב(בלי קשר לטיימינג) רצועות אביזירים של המדחס מזגן, הגה כוח אלטרנטור ועוד...

גש למוסך אחר שיאבחן מאיפה הראש, מכיוון רצועת אביזרים או מכיוון השרשרת.

הרצועה שאתה רואה מולך היא רצועת אביזרים, יכול להיות שהיא כבר יבשה או שיש לך מותחן שמרעיש.

• תוכן חדש...