Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מחפש לעשות טיפול 30K לרכב.

בספרים שקיבלתי עם הרכב לא היה כתוב מה נדרש להחליף/לתקן בכל טיפול.

התקשרתי לשני מוסכים מורשים של סיאט במרכז הארץ והם ביקשו בין 1300 ל- 1400 שקל. ממה שהצלחתי להוציא מהם בטלפון הם אמרו שמחליפים מסנן אוויר, מסנן שמן, שמן ופקק אגן שמן. הם קראו לזה טיפול גדול.

מחיפושים בפורום ראיתי שמחירים לטיפול כזה נעים בין 500 ל- 900 שקל (ההודעות היו מלפני שנתיים ומעלה, משהו השתנה דרסטית מאז ?) - רפרנסים מתוך הפורום: שרשור1, שרשור2

מכיוון שהרכב עדיין במסגרת האחריות אני מרגיש שנכון לתקן אותו במוסך מורשה ונראה שלא באמת יש לי מרווח תמרון.

מהיכרותכם, האם המחיר הזה שהמוסכים המורשים מבקשים הוא קשיח ? יש דרך להפחית אותו ?

תודה

פורסם

יש לך את מוסך רון בתל אביב תתקשר בבוקר תשאל אותם כמה עלות טיפול כזה, אני דיי בטוח שיותר זול.

בדרך כלל בטיפול של 30 אלף מחליפים גם פילטר מזג

My Car: Audi A6 C6 2.4 V6 2006

פורסם

אכן גם מסנן מזגן. מסנן אוויר מנוע דווקא לא חייב. לפי הוראת היצרן כל 4 שנים או 60 אלף ק"מ. יש הוראה לקצר מרווחים במידה והרכב נוסע באקלים מאובק. ניתן לפתוח את בית המסנן ולראות מה מצב המסנן. לא חייב להחליף כל כך מהר.

הזול עולה ביוקר

פורסם
מהיכרותכם, האם המחיר הזה שהמוסכים המורשים מבקשים הוא קשיח ? יש דרך להפחית אותו ?

אני לא יודע אם המחיר הוא קשיח אז אני אענה על מה שאני כן יודע בטיפול במוסך מורשה יבואן. בבואך לביצוע הטיפול תדגיש בפני נציג השירות שיבצע רק את מה שרשום בספר רכב, ז"א שלא יחייבו אותך בתוספות שונות כמו מילוי מים של ניקוי שמשות, תוסף דלק וכו' (דברים שהם נוהגים לגבות עליהם מחיר מופרז), ושיש לקבל אישור שלך עבור כל מה שחורג מהחלפות השמן/מסננים. לא יודע כמה שמן נכנס במנוע של איביזה אבל אם לדוגמה נכנס 3.2 ליטר אז שלא יחייבו אותך בארבעה ליטרים (ואם כן אז שיביאו את השמן שנשאר:wink:).

בקיצור צריך להיות עם האצבע על הדופק.

פורסם

אתה יכול לקנות את החלקים בעצמך, ללכת למוסך מורשה(לא מוסך חברה) כלשהו עם החלקים האלה ולבקש שיעשו את העבודה.

לא צריך לעלות יותר מ500 שקל כולל עבודה, 350 שקל על חלקים ו150 שקל על ה10 דקות עבודה שזה לוקח.

אופציה אחרת ללכת למוסך מורשה ללא חלקים, יעלה כמה מאות שקלים יותר מהאופציה הראשונה. עדיין פחות ממוסך חברה.

האחריות תשאר בתוקף.

פורסם

דוד שלי מחזיק סיאט טולדו שנת 2013 מנוע 1.4. טיפול 30 אלף עם חלקים מקוריים עלה לו 1,655 ש"ח לפני הנחה!!

ראה כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?555596-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%98%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%95-2013-dsg7-%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%95%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%94

יש עוד כמה דרכים להוזיל:

לבקש חלקים לא מקוריים אלא תואמים.

לעשות השוואת מחירים בין המוסכים יש הבדל במחיר. המוסך המרכזי הוא הכי יקר.

ועוד מה שכתבו לך כאן.

פורסם

חזרתי מטיפול.

למרות שבטלפון נאמר לנו שיעלה 1400 כשהגענו אמרו לנו שיעלה 2000~ כי צריך גם להחליף פלאגים (אמר שזה הוראת תחזוקה חדשה שלפיה כל 30K צריך להחליף פלאגים).

בסופו של דבר, בא לקראתנו, עשה הנחה ויצא בסוף 1771 שקל.

הוחלף מסנן אוויר, מסנן שמן, מסנן מזגן, פקק אגן, 4 פלאגים, שמן.

פורסם

ואוו מאוד יקר לטיפול שני,תוכל לעלות את הקבלה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מסנן אוויר, מסנן שמן, שמן ופקק אגן שמן

אני קניתי מסנן שמן ומסנן אוויר ב150 שקל של MANN, כולל משלוח עד הבית [יותר איכותי מהמקורי],

פקק אגן שמן עולה כ2 שקל באיביי, ושמן קסטרול הכי איכותי שיש,

הוספתי גם רבעיית פלאגים אירידיום ב320 שקל אצל אבי חלקי חילוף [עקב MISSFIRE], עשיתי את הטיפול לבד אחרי ששמעתי את המחיר של המורשה,

המורשה דרשו ככה:

1300 שקל - פילטר שמן ואוויר + שמן + פקק ועבודה.

800 שקל - רבעיית פלאגים אחרי מע"מ + 170 שקל שעת [!!!] עבודה.

וניסו לדחוף לי על הדרך סט פלגי הצתה בטענה שמחליפים עם הפלאגים [הספר רכב אומר לא להחליף אלא אם יש תקלה] בכ1000 שקל עם עבודה ומע"מ.

סה"כ: 3,270 ש"ח.

זה היה אותו רגע שהחלטתי לעשות טיפולים בעצמי,

עם הפלגים נעזרתי ברון מכנופיית הטיפולים השוטפים.

ממליץ לך לא לממן גנבים.

Seat Ibiza FR

פורסם

מטורף פלאג 130 לאחד , בורג 22 שקל , עד כמה שחיטות לא יאמן .

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

20 שקל על בורג?

אם זה המחיר של הפלאגים אז הם אירידיום וממש לא צריך להחליף אותם כל 30K אז שלא ישחילו אותך בטיפול הבא.

מחיר מטורף.

פורסם (נערך)

שאלה :

אי אפשר להגיע עם חלקים למוסך מורשה ולבקש רק התקנה כדי לשמור על האחריות?

ומה הכוונה כשהם רושמים חלק תחליפי? האם מורשה לא מחויב לעבוד רק עם מקורי?

מוגזם ששמן מנוע ופלאגים עולים כל כך הרבה

עריכה אחרונה על ידי EliorBanay
  • תוכן חדש...