Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא ננסה להתקדם ולשלול דברים אחרים:

הניסיון שלי עם תופעות מהסוג הזה בדיוק מתרכז במתג אור בלם תקול.

כמה חוטים יש במתג שלך מעל לדוושת הבלם ? האם יש מתג אחד או שניים ?

האם יש לך שירטוט של מחשב ההזרקה עם החיווט למתג ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מרק אני עוד חושב על החלפת תוכנה שתבטל את ה EGR לחלוטין, אבל קודם אני רק רוצה לפתור את הבעייה הנוכחית.

איציק, בדקתי את מתג האור בלם ע"י הסורק ומצאתי אותו עובד תקין, פרמטרים 39 ו 40 הופכים ל ON כאשר לוחצים על דוושת הבלם. גם שתי נורות הברקס נדלקות ונכבות בהתאם. לא מזמן קניתי שתי נורות חדשות, אחליף אותן על כל מקרה.

מצרף את הסכמה הרלוונטית למתג אור בלם.

IMG_20160801_125348.jpg

Stop.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני הייתי חוזר למשבצת 1 ומצליב מחשב גיר, סתם בשביל הקטע.

אני מבין שלא קל למצוא תורמת איברים אבל הרבה ברירה אין.

אופציה נוספת היא ליצור קשר עם המחלקה הטכנית של ססאנגיונג בקוריאה (אפשר אפילו דרך היבואן) שהמהנדסים שלהם יתחילו להזיע.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם למדתי משהו מכל הסיפור הזה, זה שאם אני מעוניין ברכב שעובד בלי בעיות וכשיהיו בעיות אני אוכל למצוא חלקים בקלות, לקנות רכב כמה שיותר נפוץ(כמובן בקטגוריה המבוקשת).

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
3. הממיר עדיין לא ננעל ומחשב הגיר עדיין לא שולח את הפקודה לנעול. צירפתי צילום מסך שצולם כשהרכב במהירות של 90~ קמ"ש, הילוך רביעי וליטוף של הדוושה - פרמטר ה- TCC Status (נעילת ממיר המומנט, הרצוי והנוכחי) נמצא ב Release, כלומר המחשב אפילו לא מנסה לנעול את הממיר :?

1. לפי הגרף של ביצועי הגיר שהבאת לא אמורה להיות נעילה ב-90 קמ"ש בהילוך רביעי עד כמה שאני מבין כך שאני לא רואה תקלה בכך שלא היה ניסיון נעילה במצב הזה.

2. בבדיקה חיפשת ניסיונות נעילה גם בהילוך שלישי? אם חיפשת, העסק מת ולא ראית בכלל ניסיונות נעילה, יכול להיות שהייתה בגיר תקלה בעבר וכדי "לפתור" אותה טענו גרסת קוד למחשב הגיר שלא שולחת פקודות נעילה במקום לפתוח את הגיר כפי שאתה חושב לעשות עם ה-EGR. הייתי מחפש בהיסטוריית הרכב תקלת גיר או שינוי תוכנת הגיר.

פורסם

סולל, נראה שהרכיב הכי צדיק פה הוא מחשב הגיר, הוא לא דיווח על תקלה בשום שלב. אני גם חושב שאם הייתה בו בעייה זה היה מורגש בתפקוד לקוי של התיבה בשאר ההילוכים, כאן יש עדות שאין אפילו נסיון לביצוע נעילה.

פנייה למחלקה הטכנית בארץ זה השלב הבא.

אסי ברכב אין בקרת שיוט.

כספי הגרף הזה לא הכי ברור ובטח שהוא לא הגיוני לגבי הנעילה, אין שום הגיון בביצוע נעילה רק ב 120 קמ"ש. חוץ מזה שהרכב מרגיש מאוד לא נוח במהירות הזו כל הרעיון של ממיר מומנט הוא חסכון בדלק, ואותו לא משיגים ב 120 קמ"ש עם מפלץ בעל אירודינמיות של מקרר. ממיר מומנט בתיבה פלנטרית ננעל במהירויות נמוכות יותר ובלחיצה עדינה על הדוושה, אין מצב שהוא ננעל רק ב 120 קמ"ש, זה נוגד כל הגיון הנדסי. מעבר לכך גם בהילוך שלישי אין נעילה בשום שלב, ככה שאני בטוח שיש כאן תקלה.

לגבי עדכון גרסה למחשב הגיר אני בספק רב אם מישהו התעסק איתה אי פעם, מה גם שאני לא רואה הרבה הגיון להתעסק עם תוכנת הגיר, סה"כ זה מחשב די טיפש. התוכנה של ה ECU היא המקורית, את זה בדקתי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. נראה שהנעילה בגיר הזה בהילוך רביעי מתחילה ב-100 קמ"ש ולא ב-120.

2. קח מקרה. הגיר התקלקל בעבר, אולי ממיר המומנט ואולי לפני מכירת הרכב. בעל הרכב הגיע למוסך מורשה כפי שהוא רגיל ונאמר לו: "אתה יכול לתקן את הגיר ב-X אלפי ש"ח או שנתקין לך גירסה במחשב הגיר שתעקוף את התקלה וזה יעלה לך Y מאות ש"ח." בעל רכב יכול לקחת את האופציה השנייה כדי לחסוך בעלויות ואתה לא תבין למה אין נעילה. לכן היסטוריית הרכב חשובה ואתה יודע את זה ואני לא בטוח שראית היסטוריה מלאה עד עכשיו.

פורסם

יש לי את היסטוריית הטיפולים המלאה וככל שאני יודע לא החליפו שום מחשב ברכב ולא עדכנו תוכנה. אני גם בספק רב אם מי שאינו חובב רכב ידע בכלל לאבחן ממיר שלא ננעל.

אגב ובהמשך לחוסר ההגיון של נעילת הממיר ב 120 קמ"ש, מצאתי ב Service Manual של הססאנגיונג רקסטון טבלה שמציגה את מצב הדוושה אל מול המהירות בתיבת ה M74, אותה התיבה שיש באקטיון. כאן הנתונים כבר הרבה יותר הגיוניים וניתן לראות מתי מתבצעות ומשתחררות הנעילות.

shift pattern.jpg

יחד עם זאת ועל אף כל האמור לעיל היום חלה תפנית דרמטית בחקירה, ובשבוע הבא לאחר שאשיג סקנר ואוכל לאמת את העניין אני מקווה להביא את הפרשייה הזו לסיומה. Stay tuned :twisted:

פורסם

נראה לי החליט לשרוף את האוטו...:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

די... נו תן רמז

אני לא אצליח להרדם בסופ"ש

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...