Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי Tang Band W6-1139SIF.

ניסיתי לתכנן לו תיבה ב winISD אבל הבעיה היא שהתוכנה הרגילה לא עובדת אצלי במחשב והתוכנה המעודכנת לא מובנת, אני לא מוצא בה הרבה דברים והמדריכים באינטרנט לא תואמים לה. לפי המחקר שלי באינטרנט מומלץ על תיבה פורטד עבור הסאב הנ"ל שמכוונת ל~35 הרץ.

אני יכול לבנות את התיבה או מ MDF בעובי 17מ"מ או מפיברגלאס.

אני רוצה שהתיבה תמוקם במקום המשענת יד במושב האחורי לכן המידות לא ניתנות לשינוי.

תיבה טרפזית, גובה 27 ס"מ. עומק עליון 10 ס"מ. עומק תחתון 17 ס"מ. רוחב תחתון 19 ס"מ ורוחב עליון 17 ס"מ.

20160610_182811[1].jpg

אני תוהה מה הן התוצאות שיפיקו המידות הנ"ל. המידות הן מקסימליות למעט הגובה שיכול לגדול עד ל43 ס"מ. במידת הצורך.

אם אני הולך על גובה 27 ס"מ הנפח יהיה בסביבות ה 6.5 ליטר שזה לא אידיאלי לפורטד. עבור 43ס"מ הנפח יהיה בערך 10.4 ליטר.

חג שמח.

פורסם

סולידוורקס

יש לך אפשרות לשחק לשנות את כל המידות בהתאמה והיא מחשבת לך נפח

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

Bass box pro 6.

אם אתה בונה סאב פורטד במקום המשענת יד, ממליץ שתכוון סאב ופורט למטה או אחורה.

אל תכוון קדימה.

פורסם

מה הכוונה? את האלמנט עצמו לכוון אחורה? למה לא קדימה?

התוכנה שהבאת עולה 150 דולר, קצת לא פרקטי בשבילי כי אני רוצה לתכנן רק תיבה אחת. אבל תודה.

פורסם

תהיה יצירתי עם התוכנה.. היא ישנה (תבין לבד)

וכן, אני מדבר על האלמנט והפורט.

אתה תאבד המון עוצמה אם תכוון הכל לשמשה/קיר אש.

או למטה, אחורה ואולי למעלה.

ממליץ לך. קודם לבנות תיבה קטנה אטומה ולשחק עם הכיוון הפיזי של האלמנט. לאחר שתבין באיזה מיקום הוא הכי חזק, תתכנן תיבה פורטד בהתאם.

פורסם

הבנתי. מצאתי אותה באיזה מפרץ של פיראטים.

הבעיה שאם אני מכוון את האלמנט אחורה הוא ישב מול לוח MDF, לא תהיה בעיה של החזרים או משהו? אני רוצה להבין קודם תיאורטית למה יהיה איבוד עוצמה אם האלמנט יפנה קדימה? במערכות ביתיות למשל ישנם סאבים עם אלמנטים למטה אבל גם המון שפונים קדימה עוד לא נתקלתי באחד שפונה אחורה.

אם למשל האלמנט יפנה קדימה והפורט אחורה?. ואיך אני יודע אם לבחור בפורט slot או עגול?

תודה.

20160606_193557.jpg

פורסם

אה, משענת יד בספסל אחורי.

מהווה קצת יותר בעיה. אני ממליץ שתעשה קצת מחקר וקריאה על אפקטים של מיקום וכיוון הסאב ברכב. המונח Sealed-off הולך להציק לך הרבה בהתקנה הזאת.

במקומך הייתי בונה תיבה באנדפאס סדר רביעי ומכוון את הפורט לפתח של המשענת יד.

פורסם

אל תשכח לנסות בכל מצב, מקום וצורה בה אתה מחבר את הסאב - לבדוק אותו גם בקטביות ישרה וגם בקטביות הפוכה.

גם כאשר רק הסאב עובד.

גם כאשר כל המערכת מנגנת מוזיקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...