Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה על ליסינג לגולף חדשה טרנדליין:

20000 מקדמה (אני ביקשתי את הגובה הזה)

1074 כל חודש כפול 36

392 חבילת טיפולים וביטוח (כוללת טיפולים שוטפים, ולא תקלות, וביטוח מקיף. לא כולל אגרת רישוי).

אחרי 3 שנים מחזיר את הרכב ללא התחייבות לרכוש אותו.

האם זה נשמע לכם? נחמד שלא צריך להוציא סכום כסף גבוה ברכישה (130k לגולף), אלא רק תשלומים חודשיים.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

2,120 ש"ח לחודש כולל הכל.

76,376 ש"ח ל-3 שנים.

ביחס להשכרה ארוכת טווח - נראה משתלם.

בהשוואה לפחת של רכב חדש לאחר 3 שנים + טיפולים + ביטוחים וטסט + מימון - נראה די דומה.

האם יש אפשרות רכישה בסוף התקופה או המשך הליסינג? על מי נרשמת הבעלות?

פורסם

קודם כל תשים לב לאותיות הקטנות - אני מניח שמגבילים לך את הנסועה ל-20K בשנה, ומעבר לזה יש תשלום על קילומטר. אתה נוסע פחות מזה בוודאות ?

מעבר לזה תבדוק מה התנאים שבהם הם מקבלים את הרכב חזרה בלי שום תשלום נוסף.

כרגע החישוב אומר שאתה משלם 20K + 1074X36 שזה 59K ב-3 שנים. כלומר נקודת האיזון שלך היא האם אותה גולף הייתה נמכרת ביותר או פחות מ- 71K אחרי 3 שנים (שזה 130K-59K). בדיקה זריזה ביד2 מראה מחירים לשנת 2013 של בין 85 ל-95K ליד ראשונה עם פחות מ-60K ק"מ. צריך להבין שאין ארוחות חינם, אף חברה לא תפסיד עליך כסף הרי. אתה משלם פה על נוחות, לא להתעסק עם מכירה, בנקים למימון וכו'. אם שווה לך - לך על זה.

בנפרד - חבילת טיפולים וביטוח נשמעת לא רע. עולה לך 4700 בשנה, אני מניח שרק ביטוח יעלה יותר מזה, וכאן אתה מקבל גם טיפול.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

אכן 20k בשנה. בהחלט מספיק לי. אכן ברור לי שזה יעלה קצת יותר מאשר אם הייתי רוכש מהיבואן, אבל יש כאן שלושה יתרונות גדולים שאהבתי:

1. לא צריך לשים על השולחן 130k אלא רק תשלום חודשי. המקדמה היא בדיוק סכום הרכב שמכרתי, ונשאר לי רק תשלומים חודשיים.

2. הנוחות שבחבילת הטיפולים. לא רק שעושים בשבילי ביטוח, אלא שמגיעים עד לבית לקחת את הרכב לטיפולים.

3. וכמובן, לא אצטרך להתעסק עם מכירת הרכב.

יובל, לא ידוע לי על אפשרות רכישה. אני מניח שזה מסלול אחר, ושם בטח התשלום החודשי נמוך יותר.

עריכה אחרונה על ידי xena
פורסם

1. אתה יכול לקבל הלוואה גם בבנק.. קח 38K בתשלום חודשי דומה למה שמציעים לך פה, ועוד הלוואת 'בלון' של היתר, שתחזיר בעוד 3 שנים כשתמכור את הרכב, בינתיים תשלם רק את הריבית, לא יודע בדיוק כמה יוצא החישוב אבל שווה בדיקה.

2. כל הסיפור זה 3-4 טיפולים ב-3 שנים, זה מה שיהרוג אותך ? יש מספיק מוסכים שישמחו לבוא לקחת ממך את הרכב מהבית ולהחזיר (אני אישית בחיים לא הייתי עושה את זה).

3. נכון. אבל האם ההמנעות מההתעסקות שווה את ההבדל של 10K ? תן לחבר שאוהב להתעסק 1000 ש"ח והוא ישמח למכור אותה בשבילך..

אחרי כל זה - אם אתה קצר בכסף - אני בכלל לא מבין למה לקנות רכב חדש. תקנה רכב בן שנה שנתיים או אפילו 3 עם קילומטרז' נמוך ויעלה לך הרבה פחות בשורה התחתונה. תן למי שמכור לניילונים לספוג את ירידת הערך בשבילך, יש מספיק כאלה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בנוסף אציין שהגולף נהנת משוק יד 2 יחסית טוב, כך שקל יחסית למכור. יש קהל שבויי שמחפש סוג כזה של רכבעם. חבר מכר לפני מספר חודשים גולף 2013 תוך כשבוע במחירון משוקלל.

פורסם

בוודאי שאני לא חייב חדש וגם ממש לא מכור לניילונים. אבל. שרשרת של שיקולים הובילה אותה לחשוב שזה לא כל כך יקר מהאלטרנטיבות. אסביר.

כרגע מכרתי את הרכב הישן שלי ב 20k. המצב הוא כזה שאפשר היה למכור כעת או לעולם לא (לא אסביר, אבל זה המצב). כלומר, 20k ביד כרגע, או שהם יתפוגגו באוויר. אז התחלתי עם מעין בונוס.

מבחינת רכבים, אני צריך משפחתית (2 ילדים). קשה לי לשלם אפילו שקל בחודש על רכבים כמו i30 וחבריהם. לא אוהב אותם. ברור שיסעו. ברור שיעשו עבודה. אבל ההוצאה על רכב 2013-2014 ומעלה על רכבים כאלה היא לא קטנה, ומבאסת אותי ביחס למה שמקבלים. כאן הלב מדבר ולא השכל.

לאחר בדיקת כל מה שיש לשוק להציע, נראה לי שאהיה מוכן להוציא רק על vagיות או מאזדה 3 ספיריט. שוב הלב מדבר כמובן. מאזדה 3 2014 תעלה כ 105-110k. ב vagיות אין הבדל רציני בעלות בין גולף ללאון או אוקטביות, ולכן גולף. ב vagיות צריך אומץ לרכוש אחת משומשת, לאור בעיות האמינות, אפילו מבחינת הציפייה הפסיכולוגית לתקלה. כלומר, vagית כדאי עם אחריות יצרן.

כשמשקללים את עלות הרכב, עם ירידת ערך משוערת וכו׳, רואים שאין הבדל עצום בין גולף בליסינג שכתבתי לבין מאזדה 3 2014. נכון שאולי במצטבר אפסיד כ 10-15k אבל אני מוכן לספוג את זה. רק הריבית על הלוואה למאזדה תעלה 7-8k.

הייתי שמח לרכוש רכב יד 2 ב 60k אבל באמת שלא מצאתי מועמד שאהיה מוכן לשלם עליו. לא מצליח להתחבר לקוריאנים והצרפתיות החדשות מפחידות אותי. וגם אין כלום ב 60k. ואם עולים כבר ל 80k, מתקרבים יותר מידי למאזדה/גולף.

בפועל הגולף תעלה לי 1100 ש״ח בחודש ל 3 שנים בלי שום החזר, המאזדה 1750 ש״ח (הלוואה ל 4 שנים) כשבסוף אני נשאר עם המאזדה ויכול למכור אותה. ה 1100 קוסם לי, כי בפועל זה פחות מורגש בחשבון. וגם אין יותר מידי מאזדות כרגע ביד 2 (בערך 6 שמתאימות לי. אני מחפש עם ק״מראז׳ נמוך וזה קשה) ואני צריך לקנות רכב בשבועיים הקרובים.

אשמח לתגובות כמובן.

פורסם

כמו שאמרתי אתה יכול לקחת הלוואת בלון על המאזדה, וכך להקטין את התשלום החודשי.

בכל מקרה - אם אתה נעול על וואגית חדשה, ומוכן לשלם את העלות הנוספת בגלל זה - תתחדש..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

דווקא הלב שלי עם המאזדה. רק שבליסינג שסימנתי המאזדה עולה 1900 בחודש משום מה. 2014 כמו שאמרתי זו הוצאה גדולה מידי כל חודש. 1750 ש״ח ל 4 שנים. בלון? בשביל בלון בו אשלם 1100 ש״ח בחודש אני צריך משהו כמו 40k מקדמה ו 70k בסוף התקופה. אולי לא הבנתי אותך? איך בלון משתווה לנוחות שבליסינג הזה?

תחשוב שלאחר שנתתי את ה 20k של הרכב הישן כמקדמה, תמורת 1100 ש״ח בחודש אסע על גולף חדשה במשך 3 שנים. אם לא מחשבים סכומים מצטברים, אלא חושבים רק על התשלומים, זה יוצא דיי נוח חייב לומר.

אם היה מחיר זהה או אפילו טיפה יותר יקר למאזדה, הייתי לוקח בלי למצמץ.

עריכה אחרונה על ידי xena
פורסם

אם בדקת עלות מימון חלופית והגעת למסקנה שאין הפרש משמעותי זה בהחלט נראית עסקה הגיונית.

שים לב קודם כל שמדובר בחברה רצינית וגדולה (ולא איזה יוסי-טרייד מקומי), שהם מתחייבים לטיפולים במוסך מורשה בלבד,

שאין הגבלות ואותיות קטנות (גיל נהגים, השתתפות עצמית במקרה של נזק/תאונה, וכו').

פורסם

אם אתה רוצה גולף חדשה זה נראית אופציה סבירה.

אם הסיבה המרכזית היא שאין לך את הכסף במזומן ואתה רוצה לחסוך, זה מהלך לא כל כך מוצלח. מה רע במאזדה ספיריט מ2010 ב60K ? עם הלוואה מהבנק במקום מימון-עם-ריבית-שוק-אפור?

פורסם

גם אם תיתן לי בחינם מאזדה מהדור הקודם, לא אסע בה. כבר אשאר עם ה 307 שנת 2008 המהנה שלי.

יש השתתפות עצמית של 1700 ש״ח במקרה של תאונה באשמתי. גם בהחזרת הרכב במקרה הגרוע ביותר אשלם רק השתתפות עצמית.

מה אגיד לכם, לא מצליח למצוא את הקאץ׳. כל שאלה מקבלת תשובה מספיק טובה, והתוצאה: גולף חדשה.

פורסם

אני רק שאלה - בפן הכלכלי, לא המוטורי -חשבת על מה קורה אחרי ה 3 שנים?

שמת עכשיו את ה20 אלף שיש לך ביד, אתה משלם 1000 ומשהו ש"ח כל חודש, ובסוף ה 3 שנים נשאר עם... כלום.

פורסם

ברור, זה כל העניין בחישוב. גם כשאתה קונה רכב ב-130K, אתה מוכר אותו ב'קצת פחות' אחרי 3 שנים, נגיד 70-80K. אז לא נשארת עם 'כלום' ביד, אבל הפסדת 50-60K ב-3 שנים. את הסכום הזה משווים לסכום המצטבר של 20K של המקדמה ועוד 38K ששולמו ב-36 תשלומים. עצם זה שאתה בעל רכב, גם אם אתה לא נוסע מטר, זו הוצאה חודשית, שחלקה הגדול נובע מירידת ערך.

עכשיו השאלה אם את הירידה הזאת אתה רוצה לספוג במכה אחת כשתמכור, או שתפרוס אותה לתשלומים כמו בליסינג..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...