Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם תסכימו שלהחזיק גולף כזו חדשה מהליסינג יעלה בערך כמו להחזיק מאזדה 3 ספיריט 2014 אבל ל 5-6 שנים (עד 2009 נגיד)? מדבר רק על עלות הרכב עצמו.

מחירון ספיריט 2009 היום הוא 55k.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שיש ירידת ערך וכו',

ועושים פה השוואות בין העלות של לקנות רכב חדש ולשאת בירידת ערך או לשלם את הירידת ערך בתשלומים.

אבל אני שואל תכלס - הרי בעוד 3 שנים צריך שוב לגלגל איזו עסקת מימון כזו או אחרת, כי אז לא יהיו גם ה 20 אלף ש"ח ביד.

לא יודע מה מצבו של xena וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אבל באופן כללי ולמי שרוצה לחסוך ומשכנע את עצמו שעסקת ליסינג תחסוך לו כסף לעומת ירידת ערך של קניית רכב חדש - בסופו של דבר משלה את עצמו ומשתעבד להלוואות. חובות.

לדעתי, מבחינה כלכלית - אם אתה רוצה לחסוך - תעשה מאמץ נוסף למצוא רכב משומש בן 3-4, ב 60-70 אלף (עם הלוואה מהבנק למשל).

ככה אתה יכול להשתמש בו נניח 3 שנים, אחרי 3 שנים למכור בסדר גודל של 35 אלף ש"ח - ירידת הערך היא חצי לעומת רכב חדש מהניילונים. וככה יש לך סכום ביד להתקדם למכונית הבאה.

לא רוצה להיות הורס שמחות ושוב כל אחד עושה מה שהוא חושב לנכון, אבל לדעתי האישית (ונראה שאני בדעת מיעוט) -באופן כללי- כשרוצים לחסוך - להכנס להלוואות גדולות זו לא הדרך.

יש פה שיקולים נוספים, עובד מדינה או עובד בבנק עם קביעות ומשכורת שעולה כל שנה על טייס אוטומטי יכול לקחת עסקאות ליסינג מעכשיו ועד הפנסיה כי אי אפשר לפטר אותו אבל מי שעובד בשוק הפרטי ומחר יכול להיות מפוטר זה סיפור אחר,

כמו שאמרתי כל אחד יעשה את שיקוליו, רק אומר את דעתי.

פורסם

אני טועה בחישוב שלי עם המאזדה? זרום איתי רגע. 2014 תעלה היום 110 ותימכר עוד 5 שנים ב 55. הגולף תעלה לי 58 ל 3 שנים. אני טועה? שוב רק מחיר רכב.

פורסם

כן, החישוב נכון ומצביע לטובת המזדה, באותו מחיר אתה מקבל רכב ל5 שנים במקום 3 (בלי להתחשב באחזקה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

תחשוב בעצמך מה תעשה בעוד 3 שנים, הרי תישאר בלי כלום ולא יהיה לך גם כסף למקדמה עבור הרכב הבא.

אם כבר ליסינג, לדעתי יותר מתאימה לך עסקה מסוג אחר, לא ליסינג תפעולי אלא עסקה ל-3 שנים נניח כאשר בסוף התקופה הרכב הנוכחי שלך מהווה מעין מקדמה לרכב הבא, כלומר עסקה מתגלגלת.

ברור שבעסקה כזאת התשלום החודשי יהיה יותר גבוה, אבל אם אתה יכול לעמוד בו לא תהיה לך בעיה להתגלגל כל פעם לרכב חדש (או למכור את הרכב בעצמך ולצאת מהעסקה).

עריכה אחרונה על ידי נומד
פורסם

השרשור הזה הוא דוגמה חיה של הסיבות למצבו של שוק הרכב.

יש אנשים שקונים רכב בכסף שאין להם.

ויש את אלה ששלוש שנים אחר כך קונים מהאנשים האלה את הרכב בחצי מחיר. :wink:

פורסם (נערך)

לא צריך להרים כל כפפה שנזרקת. אז אמר. בלי לבקש תדפיס חשבון בנק, בלי כלום. ככה בשליפה מהירה.

אני מתחיל לא לאהוב את העובדה ששלוש שנות גולף שוות ל 5 שנות מאזדה 2014-2015. חזרתי לחשוב שוב על כל המהלך.

עריכה אחרונה על ידי xena
פורסם

הנה נתון מפתיע אבל יהיה לי קשה להוכיח אותו על גבי הפורום. נכון שהליסינג על הגולף יקר יותר מהמאזדה, ונכון שבאותו סכום נומינאלי אוכל להישאר עם המאזדה 5 שנים במקום 3 עם הגולף. אבל, למרבה הפלא, אם כל 5 שנים עם המאזדה אצטרך להשלים שוב למאזדה יד שנייה מקבילה, נגיד משהו כמו 50k (שהרי מכרתי את ההיא בת 6 ב 65k), ובעצם הכסף ממכירת המאזדה לעולם לא יכנס לחשבון אלא ינוע לרכב הבא, יתרת החשבון שלי בבנק תמיד גבוהה יותר עם עסקת הגולף מאשר עם עסקת המאזדה. גם אם מחשבים 4 עסקאות גולף/מאזדה ברצף ומשווים. תעתועי מתימטיקה. יש בזה היגיון כשחושבים על זה, שכן כשהמאזדה בחנייה היא בעצם תמיד שווה בין 120 ל 70 אלף ש״ח מהכסף שלכם והוא שם למטה, ואילו עם הגולף זה אפס. היא לא שווה שום דבר ולהחזיק אותה לא לוקח לכם מהיתרה החודשית.

עכשיו השאלה מה מעניין אתכם בהתנהלות היומיומית: כמה כסף יש לכם בסך הכול מושקע, או כמה כסף יש לכם בבנק? אני נוטה לאפשרות השנייה. הידיעה שיש לי מתחת לבית עוד כסף בצורת מאזדה שלא אראה בחשבון לעולם הופכת אותו ללא קיים או לפחות ללא מתפקד ככסף שאפשר לעשות בו משהו אחר.

יתרון קטן לטובת עסקת הגולף. לא שכחתי שנומינלאית זה ממש יותר יקר. כמעט ב 40%.

פורסם (נערך)

תיקח הלוואה מהבנק לרכישת המזדה, תפרוס ל5 שנים, ואז הכסף של הבנק הוא זה שבחניה..

ניקח 110K שאתה צריך, אתה יכול לקחת 90K בהלוואה ל-5 שנים. בריבית של 2.6% (סביר בימינו אני חושב, אבל צריך לבדוק), יוצא לך 1600 ש"ח לחודש.

אחרי 5 שנים תוכל למכור את המזדה ב-60-65K (לטענתך, לי זה נשמע קצת אופטימי, גם המחירון הוא כזה, לא רואה מי ישלם סכום כזה על רכב כזה בסיסי בן 6), ואז לחזור על התרגיל - רק שהפעם תצטרך הלוואה יותר קטנה כי יש לך 60K ביד (או כמה שתקבל עליה).

לחילופין, אתה יכול לקחת חלק מההלוואה כהלוואת גישור, ל-3 שנים, שאותה תחזיר עם המכירה, ואז התשלום החודשי יכול לרדת בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי misterb

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא מכיר ולא בדקתי הלוואת גישור. אבדוק מה זה.

מה שהפתיע אותי זה שמבחינת היתרה בחשבון הבנק, האפשרות הראשונה שנתת (הלוואה, מכירה והשלמת הלוואה), מניבה יתרה נמוכה יותר מאשר במסלול המקביל בו אני חוכר גולף מליסינג. תנסה להציב הלוואה של 1750 x ארבע שנים (זה מה שנתנו לי בבנק), שזה 80k ועוד השלמה של 35k מזומן למאזדה 2014, תציב מכירה ב 65k והשלמה של הלוואה של 1100 ל 4 שנים שזה 53k, ובמקביל תציב את נתוני הליסינג שהם 20k מקדמה כל 3 שנים ותשלום חודשי של 1100 ש״ח, תשווה ותראה שהיתרה עם הליסינג גבוהה יותר בכל חודש נתון, לפחות ל 4 עסקאות ליסינג רצופות.

לא יודע מה איתך אבל אותי זה הפתיע.

פורסם

ומאיפה יגיעו ה20k כל 3 שנים? זה עוד חיסכון שאתה צריך לשים בצד כל חודש, 600 ש״ח נוספים בערך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
תחשוב בעצמך מה תעשה בעוד 3 שנים, הרי תישאר בלי כלום ולא יהיה לך גם כסף למקדמה עבור הרכב הבא.

אם כבר ליסינג, לדעתי יותר מתאימה לך עסקה מסוג אחר, לא ליסינג תפעולי אלא עסקה ל-3 שנים נניח כאשר בסוף התקופה הרכב הנוכחי שלך מהווה מעין מקדמה לרכב הבא, כלומר עסקה מתגלגלת.

ברור שבעסקה כזאת התשלום החודשי יהיה יותר גבוה, אבל אם אתה יכול לעמוד בו לא תהיה לך בעיה להתגלגל כל פעם לרכב חדש (או למכור את הרכב בעצמך ולצאת מהעסקה).

תסלח לי - אבל אלו שטויות.

מה זה לא יהיה לך כלום עוד 3 שנים?

זה כמו להגיד- עדיף תמיד לקנות מסטיק בשטר של 200 ש"ח ולא בשקל.

כי אחרי שאכלת את המסטיק נשאר לך 199 ש"ח ואם שילמת בש"ח לא נשאר לך כלום.

ועזקאות הבלון זה עוד יותר גרוע - איפה תהיה עוד 3 שנים? אתה נתקע עם חוב של 80 אלף שקל ועל הרכב שלך החברת ליסינג תחזיר אולי 50 ותחייב אותך לקחת רכב אחר בעסקה גרועה.

אז תצטרך לקנות אותו מהם ואז לנסות למכור אותו בשוק הפרטי כיד 2 במחיר גבוה מזה של מגרשי הליסינג - בהצלחה עם זה.

פורסם
תיקח הלוואה מהבנק לרכישת המזדה, תפרוס ל5 שנים, ואז הכסף של הבנק הוא זה שבחניה..

ניקח 110K שאתה צריך, אתה יכול לקחת 90K בהלוואה ל-5 שנים. בריבית של 2.6% (סביר בימינו אני חושב, אבל צריך לבדוק), יוצא לך 1600 ש"ח לחודש.

אחרי 5 שנים תוכל למכור את המזדה ב-60-65K (לטענתך, לי זה נשמע קצת אופטימי, גם המחירון הוא כזה, לא רואה מי ישלם סכום כזה על רכב כזה בסיסי בן 6), ואז לחזור על התרגיל - רק שהפעם תצטרך הלוואה יותר קטנה כי יש לך 60K ביד (או כמה שתקבל עליה).

לחילופין, אתה יכול לקחת חלק מההלוואה כהלוואת גישור, ל-3 שנים, שאותה תחזיר עם המכירה, ואז התשלום החודשי יכול לרדת בהתאם.

למה להגרר להלוואות וחובות? מה ההגיון הזה?

מילא פעם היה הפרש משמעותי. אבל עכשיו שהעסקה פחות או יותר שקולה לביצוע עסקאת ליסינג למה לקנות 120 אלף ש"ח שאפשר לקנות 50?

• תוכן חדש...