Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני גר בשכירות כבר 5 שנים אצל אותו בעל הבית, אני מבקש ממנו שיעשה שיפוץ לבית אך הוא מסרב.

אני זוכר שאני ראיתי איפשהו חוק שבעל הבית מחויב לעשות שיפוץ כל 3 שנים לדירה, אבל עכשיו אני לא מוצא את זה, מישהו יכול לכוון אותי בבקשה?

פורסם

אני חושב שאין דבר כזה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

מה הכוונה בשיפוץ?

החלפת הקרמיקה מ 40X40 ל 60X60 ואז ריצוף בשיש לפי הלו"ז? או התקנת אמבטיות מוזהבות? סתם בתור שאלה.

לא ראית מכיוון שלא קיים כזה דבר ואבוי לנו אם היה כזה דבר, במיוחד כל 3 שנים.

מה שכן קיים ויש, זאת חובתו של המשכיר לדאוג לבסביבת מגורים סבירה ותקינה, מה הכוונה? במידה והקירות שחורים מפיח, הקרמיקה שבורה, סניטריה שבורה או לא תקינה ותאני מחייה סבירים, גם לסביר יש הגדרות שונות ורבות.

בעל הנכס צריך לדאוג כי הדירה או הנכס יהיה במצב סביר ותקין לשכירות או למגורים או להשכרת המקום.

מה שכן, בהרבה פעמים מגיעים להסכמה או הבנה למשל, לגבי צביעת הקירות בסיום התקופה, עושה את זה בעל הנכס או השוכר, תיקוני חשמל, סניטריה וכו', כל זה מעוגן בחוזה בהתאם לחוזה שנוצר בין השוכר למשכיר.

ברור לכולם שבמידה ואתה שכרת דירה חדשה תקינה ואז משום מקום, יש פיצוצי צנרת, הרימו את הקרמיקה, שברו קירות והשאירו חורבה בלתי ראויה למגורים, על בעל הנכס להחזיר את המצב לקדמותו.

אין שום חובת שיפוץ ועוד כל 3 שנים, מה הוא הולך לשפץ בדיוק? להחליף את המטבח כל פעם או ריצוף מחדש או להחליף אסלות בכל פעם?

אנשים לפעמים טועים מתבלבלים ושוכחים, שלא לכולם יש מליוני בבנק או שבמידה ויש לי דירה להשכיר, אין לי איזה 100K בבנק ככה סתם.

יש אנשים שהשקיעו את כל חייהם לקניית נכס להשכרה, קיבלו נכס כזה או אחר בירושה, המצב שלהם הכלכלי לא משהו בכלל... אין שום ערובה לכך שאם לאדם יש נכס להשכיר, הוא עצמו לא שכיר ומרוויח אולי מינימום או משכורת ממוצעת במקרה הטוב, או לא גרוש עם מזונות ו 3 ילדים וכו'.

לסיכום, מדובר על כך שבעל הנכס צריך לדאוג למקום מגורים תקין וראוי למגורים, מה זה ראוי ותקין? הגדרה מאוד אפורה.

אבל, במידה והשכרת את הנכס במצב תקין, קירות לבנים, הכל תקין ופעיל ויש שבר או ביצוע "חידוש" קירות או משהו כזה, את זה אתה סוגר עם בעל הנכס, אתה מבצע על חשבונך והפחתה בדמי השכירות או תשלום כזה או אחר, או שבעל הנכס מבצע וזכותו לגבות ממך או לדרשו ממך תשלום על הבאת בעל מקצוע, שכן, אם לא היית מתגורר שם, הקירות לא היו נגיד לא לבנים , כן?

כמו כן יש בלאי טבעי, מנעולים, דלתות סניטריה וכו', כל זה מעוגן בחוזה שלכם והכל רשום, אם קראת, פעל לפי החוזה.

כמו כן, בעל הנכס צריך לדאוג לתקינות החשמל או שאתה מביא חשמלאי ומפחית ממנו את התשלום או שבעל הנכס מביא בדיקת חשמלאי או תקינות כזאת או אחרת ובעלי מקצוע, כל זה רשום בחוזה.

אל תהיה גרידי... כשתהיה לך דירה, תוכל לעשות שיפוץ כל שנתיים בכיף ;) עד אז, שכור בכיף ותדאג שהחוזה מתקיים כראוי ואם יש בעיות של תיקון או חידוש או החלפה, פותרים לפי החוזה מול בעל הנכס, זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

העניין שבוודאות ראיתי את זה איפשהו, ואני לא מתכוון לשיפוץ 100k כל 3 שנים הכוונה לצביעת קירות לדוגמה, הבית משנות ה 50, הקירות מתקלפים כל שנה ויש סדקים חדשים

פורסם

זה בדיוק על מה שדיברתי, נכס ראוי למגורים.

לא מדובר על שיפוץ אלה חידוש או צביעת הקירות כתוצאה מהתקלפות או שימוש בצביעה לא נכונה, למשל לא בצעו הורדת הצבע הקודם, לא נעשה שימוש במקשר (פריימר) לפניי הצביעה וכו'... פשוט צבעו על מה שיש ולכן יש התקלפויות.

כיצד שכרת את הנכס? כאשר הקירות היו מקולפים או תקניים? זה כבר נופל בקטע של חידוש וצביעת קירות לפי ובהתאם לחוזה שסגרתם, על אחריות מי הבאת בעל המקצוע?

אתה מביא בעל מקצוע הוא מנפיק חשבונית ואתה מוסר לבעל הדירה או ההפך, בעל הדירה ידאג לכל הנושא.

יש בעיות עם זה? זה כבר לבית המשפט לפי החוזה, אין לך אפשרויות אחרות.

חושש מסדקים? יש ליקויים במבנה? סכנה לקריסה? הבא מומחה שלם, הנפק דוח ותגיש לבעל הדירה את זה.

• תוכן חדש...