Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל התחיל מזה שהקנצלרית עברה מקום עבודה והתחדשה במכונית,

מה שהעלה את הצורך ברכב שני בבית לטובת פיזור יורשות העצר למסגרות החינוכיות ושאר סידורים קצרי טווח.

הצעד הנבון, השקול, ההגיוני והנכון היה לחפש 107/C1/פנדה ידניות או משהו בסגנון הזה, אפילו פלואנס חשמלית נשקלה.

שכן, עם נסועה שבועית בת קילומטרים ספורים - לא צריך יותר מזה. את הנסיעות לעבודה אני מעדיף מטעמי בריאות הנפש לעשות בתחבורה הציבורית ואת שאר הזמן במכוניות מבחן או באופנוע.

עד כאן הכל טוב ויפה, אבל אז שיחה מקרית באירוע משפחתי גילתה לי שדוד מ' מוציא את הטנדר שלו לגימלאות.

מדובר בשברולט S10 (התאום של GMC סונומה), בציר 93, קבינה וחצי (כדי להעמיס את הילדות), בנזין, V6, נפח 4.3 ליטרים ותיבה אוטומטית.

ואז קפץ הקוף... עשיתי יד אחת איתו ולפני שההיגיון יחזור מהשירותים ויצעק עלינו שירדנו מהפסים שמתי יד על רכב שמאז כיתה ג' או ד' אני ממש חושק בו (יותר נכון בגרסת הצייקלון, אבל שום סיכוי לשים בארץ יד על המכונה ההיא עם מגדש טורבו על גבי ה-V6, הנעה כפולה, 280 כ"ס מוצהרים ו-5.3 שניות למאה קמ"ש...).

2.jpg

"לעזאזל עם צריכת הדלק", אמרתי לעצמי בשביל כמה ק"מ בשבוע - אני הולך להתפרע על משהו שאני אוהב ובונה בעצמי.

וכך מצאתי את עצמי שוב בפתחו של פרויקט, הפעם זהו "פרנסיס", שהולך להיבנות בתור קרוזר מגניב. הבסיס המכאני המצוין והחסון להפליא שלו יישאר לעת עתה ללא שינוי לאור מצבו הפנטסטי, ועיקר הטיפול בשלב זה יהיה חיצוני (צבע אחר) וכן ביטול הערסול המטורף שלו בעזרת הנמכה בריאה. היצע החלפים המטורף בארצות הברית (וגם בישראל) והמחירים המצחיקים שלהם - הופכים אותו לכזה שגם לא מסבך בצרות כלכלית.

1.jpg

מפעם לפעם עם התקדמות הפרויקט אני אעלה כאן עדכונים לגבי מה שנעשה, גם כדי לתת עצות וטיפים לגבי הדרך לשחזר ולשמר מכונית לא צעירה ובהחלט גם די לקבל כאלו והמלצות - אבל בעיקר לטובת מטרה גדולה יותר:

אני רוצה שאנשים יסתכלו על פרנסיס ויעשו את זה גם. תמצאו את המכונית ההיא שעשתה לכם​ את זה, את הפיג'ו 605, השברולט קאפריס, הרנו סניק RX, מצידי אפילו אוסטין מונטגו - המכוניות שאתם אוהבים ומאמינים שראויות לצאת לפנסיה בכבוד ועם אמירה אישית שלכם. אמירה שלי באופן אישי מאוד חסרה בתרבות המוטורית בישראל.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אדיר! אדיר! אדיר!

לקחת פיקאפ אמריקאי כרכב סידורים משני הוא לא הגיוני, לא משתלם ולא סביר - אני מת על זה!

תתחדש, כל הכבוד, עוקב אחר הפרוייקט בקנאה רבה.

פורסם

פרוייקט מגניב

תמצאו את המכונית ההיא שעשתה לכם​ את זה,... הרנו סניק ... שראויות לצאת לפנסיה בכבוד ועם אמירה אישית שלכם. אמירה שלי באופן אישי מאוד חסרה בתרבות המוטורית בישראל.

אני אני אני!

יש לי תכניות להוציא לפנסיה רנו סניק, עם אמירה אישית מאוד. :snipersmi

אם למישהו יש סניק 1999 - 2000 - תשמרו אותה בשבילי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הלוואי עלי למצוא כזה כלי למכירה בתור התחלה.

מי שיש לו,לא מוכר ובצדק.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

דיסקו, אני בספק אם הטלת צרכים לתוך פתח תדלוק של סניק עונה לחזון של קרמבו

Sent from my GTI-9500 using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אחל'ה רכב - תתישן :D

מאוד אוהב את הרכבים האלו. היה לי יוקונים, כמעט קניתי סיירה. אחרי רכבים האלו שום רכב שאני נוהג בו לא מרגיש כמו הדבר האמיתי.

הסאונד האמריקאי של המנועים האלו זה ממש כיף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה כיף לך! תתיישן לך!

אני כמעט באותו מצב כמוך. מתחיל עבודה חדשה ממש ליד הבית, בכיף הייתי נוסע באופניים חשמליים, רק שיש צאצאים לפזר לגנים. חולם על בלייזר ישנה, סוואנה או אולי סילברדו. הבעיה היא שצפוף אצלנו בשכונה...

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מגניב,

אם ל״צוות לעניין״ (A team) היה סונומה - ככה היא הייתה נראית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
תתחדש, כיף לראות פוסטים כאלו.

חיצונית הרכב נראה מצויין.

+ 1.

לדעתי וטעמי (הלגמרי אישי) תשאיר אותה בצבע המקורי שלה, תנמיך אותה קלות ותוסיף חישוקי בלינג בלינג, ויש לך דיילי קאר מגניבה לחלוטין.

נקודה מעניינת במכונית הזו ספציפית - עד שנת 93' יובאו מותגי GM לארץ ע"י שני יבואנים - ליאו גולדברג ייבא את שברולט וביואיק (ואופל כמובן) ואילו חברת המזרח ייבאה את אולדסמוביל, פונטיאק ו GMC.

רובן המכריע של המכוניות היו דווקא GMC סונומה, ומעטים השברולטים, אף שהן היו זהות לחלוטין בכל מובן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...