Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אבי תאורתית חצה את גיל הפנסיה לפי שנתיים אך עדיין עובד במתכונת רגילה.

הסיבה שהוא עושה זאת פשוטה - הוא איש עבודה ולא איש של בירוקרטיה.

מסתבר שאפילו אם יוריד את היקף המשרה בחצי (לשלושה ימי עבודה שבועיים), הוא ירוויח אותו דבר.

בעיקרון הוא רוצה להמשיך לעבוד רגיל, וכך גם המעסיק. אך צריך להפוך זאת לכדאי.

יש אפשרות להוריד אצל המעסיק לחצי משרה, ואת החצי השני לעשות בתור פרילאנסר (עוסק זעיר) ופשוט להוציא חשבוניות למעסיק עבור שעות העבודה?

או דרך כלשהי אחרת עבור להפוך את העניין למשתלם?

תודה,

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

מאיזה בחינה לא כדאי? מבחינת מס הכנסה אין הבדל כי המיסוי הוא על כלל הכנסתו ממשכורת וממשלח יד. מבחינת ביטוח לאומי כדי לקבל קצבת זקנה צריך להרוויח פחות מתקרה מסוימת בתור שכיר או בתור שכיר ועצמאי. בכל מקרה אתם צריכים יעוץ מקצועי.

פורסם

זהו, בדיוק. עצם זה שהוא עובד במשרה מלאה שולל ממנו את הזכות לקצבת הזקנה.

הוא יכול לרדת לחצי משרה + קצבה = לעבוד פחות שעות עבור אותו סכום.

או לחילופין, להיות פרילאנסר ולקבל סכום הכולל את השכר של משרה מלאה+את הסכום התאורתי שהיה מקבל עבור קצבה.

בעצם מדובר על שיפור השכר בעבור אותם שעות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לדעתי, מן הסתם אביך הוא אדם שלא יכול לשבת בבית, זה ידוע וברור, הוא איש של עבודה וכל הכבוד לו.

לגבי הכסף והעבודה, אתם בהחלט צריכים ייעוץ מקצועי עם סימולציית שכר והטבות, זאת אומרת, לקחת אולי גליון אקסל, להבין את התנאים, חוקים וההטבות המגיעות לו ואת כל התקרות ולהתחיל להזין.

אתם מזין את המתכונת הנוכחית עם מלוא המיסים, אחוזים, מה שהוא מרוויח מורידים וכו' למול טבלה אחרת עם חצי משרה וכו' למול טבלה אחרת של לשבת בבית לקבל קצבת זקנהו כו'.

לאחר מכן, אתה תראה בעיניים, בטבלאות מי נגד מי והיכן אתה יכול להרוויח יכול, פיצול, עוסק זעיר וכו'.

הבנת את הרעיון.

לאחר מכן, אם תבין שיש כאן בעיה כלשהי, תוכל לפנות לייעוץ מקצועי יותר.

פורסם

להבנתי אתה פשוט מחפש לבצע אופטימיזציה על היחס שעות_עבודה-כסף וזה סופר לגיטמי , אבל ויש כאן אבל גדול !

קח עוד זוית ראייה :

יכול לעבוד ? רוצה להמשיך לעבוד ? תן לו לעבוד , עדיף מאשר שישב בבית ויפתח חס וחלילה איזה חולי .

תחושת השעמום שיכולה להתפתח אצלו והניסיון "להשלים עם הפנסיה" רק יגרום לו עוגמת נפש.

זה היה השנקל שלי .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

שימשיך רגיל ולא יקח קצבה. גם כעוסק זעיר הוא לא יקבל אותה אז לפחות שיהנה מהתנאים הסוציאליים.

אבא שלי בן 80 ועדיין עובד רגיל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני אתן נקודת מבט אחרת

אבא שלי עבד כמו חמור כל החיים, רוב השנים ב2 ו3 עבודות.

כשהגיע לגיל פרישה יצא לפנסיה והיינו בטוחים שהוא לא ימצא את עצמו. הלך לעבוד ב2-3 מקומות כדי להעביר את הזמן ועזב אחרי פעמים בודדות.

מה גודל הפתעתנו שההסתגלות הייתה יחסית מהירה.

עכשיו התעסוקה שלו זה בירוקרטיות, עזרה לנו הילדים, עזרה ובילוי עם הנכדים, בעיות רפואיות (שלצערי לא חסרות), טיולים, יציאות עם חברים, וצפייה בסרטים.

אני מודה ששמנו לב לאחרונה שהוא קצת התחיל לפשל מבחינת זיכרון (אבל מי יכול להגיד שזה כתוצאה מאי עבודה?), אבל אני לא יודע מה איתכם, אני מעדיף שהוא יהנה מהחיים במקום להמשיך לקרוע את התחת.

לעניינינו, חשבתי על זה והנה רעיון שהוא כנראה כשר אבל מסריח.

הבן יכול לפתוח עוסק מורשה, תשלם החברה לבן עבור חשבונית, יוציא הבן משכורת כראות עיניו לאבא.

הרווחים הולכים לבן ויוכל להעביר לאבא מה שנשאר אחרי מיסים.

פורסם

בין גיל 67 ל 70 קצבת הזקנה תלויה בגובה ההכנסה של אותו אדם

מגיל 70 הוא רשאי להרוויח מיליאד ש"ח ליום ועדייןם לקבל את מלוא קצבת הזקנה.

מי שלא יוצא לפנסיה בגיל 67 מקבל עבור כל שנה של דחיה עוד 5% לקצבה.

מי שעבודתו היא תחביבו שימשיך לעבוד

מי שלא שיתחיל לפתח לו תחביבים לתקופת הפנסיה , כמו נסיעות לחו"ל , בארץ , חוג מקרמה או ציור...

PHP

אין הגיון בהצעה שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבא שלי עבד עד גיל 81 והפסיק לא כיון שעבר לו החשק, אלא כיון שנגמרה העבודה.

חברו הטוב פרש בגיל 65, כדי להעביר זמן החל ללמוד באוניברסיטה, כעבור 15 שנה השלים את ה-PhD.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...