Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שתל דנטלי - יצרן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני צריך להשלים 2 שיניים (טוחנות, לסת תחתונה, אחת בכל צד).

רופא השיניים הציע לי שתלים ישראליים:

ושתל אמריקאי:

עבור השתל האמריקאי נדרשת תוספת תשלום של 400-600 שח.

רופא השיניים שלי המליץ לי על השתלים הישראליים, אבל אני לא בטוח.

האם יש צורך וכדאי לשדרג לשתל היקר יותר?

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

ברשותי שתל אחד מתוצרת אלפא ביו ואין תלונות כבר 5 שנים.

השן היא מסוג ניב בלסת עליונה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

המתן לרופאי השיניים כדי לקבל חוות דעת על המוצר הספציפי.

באופן כללי - הימים בהם תוצרת ישראל היתה ירודה חלפו עברו. בודאי בציוד רפואי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גילוי נאות - עבדתי ב-MIS בעבר הלא רחוק.

---------------

אין שום בעיה עם שתלים תוצרת ישראל. מירב הייצור הולך ליצוא, כך שמקפידים על איכות. עובר בקרת איכות די קפדנית. לא מחפפים. (למרות שיתכן ויהיו פיספוסים - בסופו של דבר, אנו בני אנוש).

בעבר דיברתי עם שיננית על הנושא - אמרה לי ששתלים הולכים חזק בשוק. מחזיקים בערך 15 שנה, ואח"כ צריכים להחליף (בניגוד לתותבת שמחליפים בתדירות הרבה יותר גבוהה).

פורסם (נערך)

מציע לך הצעה - הכנס לאתרים של FDA ושל EMEA ובדוק אם יש ריקולים או אזהרות על השתלים שהוצעו לך.

צריך להבין - תקלות ייצור יש גם לחברות עם בקרת האיכות הקפדנית ביותר, לפעמים מוצאים סיבות בלתי צפויות לחלוטין. אבל עדיין צריך לשקול את הסיכון מול ה"הנאה" שיסב לך שתל במקום חוסר שן או תותבת או פתרון אחר. האם להוציא עוד 500 ש"ח - אני לא הייתי מהסס, אם אכן אמצא מקורות אמינים (לא אינטרסטניים) ששתל מסויים עדיף על אחר. צריך גם לשאול את הרופא אם יש שיקול רפואי לבחירת דגם זה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מציע לך הצעה - הכנס לאתרים של FDA ושל EMEA ובדוק אם יש ריקולים או אזהרות על השתלים שהוצעו לך.

אני עדיין לא יודע איזה דגם/מק"ט יהיה לקשיחים המיועדים.

צריך להבין - תקלות ייצור יש גם לחברות עם בקרת האיכות הקפדנית ביותר, לפעמים מוצאים סיבות בלתי צפויות לחלוטין. אבל עדיין צריך לשקול את הסיכון מול ה"הנאה" שיסב לך שתל במקום חוסר שן או תותבת או פתרון אחר. האם להוציא עוד 500 ש"ח - אני לא הייתי מהסס,אין לי בעיה להוציא עוד 500 שח לשתל, מכיוון שזה פתרון ארוך טווח.

השאלה היא האם יש ערך להוצאה הנוספת או שזה יהיה סתם בזבוז מיותר?

אם אכן אמצא מקורות אמינים (לא אינטרסטניים) ששתל מסויים עדיף על אחר.

לכן אני מתייעץ פה בפורום, נראה לי הכי ניטרלי

צריך גם לשאול את הרופא אם יש שיקול רפואי לבחירת דגם זה או אחר.

כפי שציינתי הרופא המליץ להשתמש בישראלים וטען שאין טעם בהוצאה מיותרת על שתל אמריקאי

חמישה תווים

בברכה ירון

פורסם

הפורום לא אינטרסנטי, אבל גם לא מקצועי בתחום זה. לכן הפורום יכול, במקרה הטוב, לכוון אותך מה לחפש. אלא אם אחד או יותר מבין רופאי השיניים המשתתפים בו יחווה דעתו, וגם אז חשוב לדעת אם מדובר ב"תחושה" אישית או במשהו שמגובה במספרים.

פורסם

על זה בניתי.

אני מקווה שבאמת אחד הד"ר ( או יותר) יראה את השרשור ויחווה דעה.

בברכה ירון

פורסם

השתל (בורג) הרבה פחות חשוב מהתכנון, ההרכבה וההתקנה (המעבדה והרופא).

הרבה הרבה פחות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבר,

אני עובד בתחום השתלים כבר 6 שנים.

השתלים של MIS ו ALPHA BIO TEC מעולים, ואינם נופלים מרמתם מהשתלים של חברת ZIMMER או אפילו NOBEL BIOCARE ו STRUMANN

אתה יכול לבחור באחד מהם ללא חשש ובביטחון מלא.

לשלם תוספת של 500 שח עבור שתל של ZIMMER זו פעולה מיותרת לחלוטין, כמו לשים מים של סן פלגרינו במיכל שפריצרים.

מה כן עליך לבדוק :

1-מה רמת הנסיון של הרופא המשתיל ? כמה שתלים השתיל עד עכשיו?

2-תכנון הניתוח צריך להיות קפדני ומדוייק, כולל צילומי לסת מכל הכיוונים

3-הקיט הכירורגי בו משתמש הרופא, ובעיקר המקדחים, עדיף שיהיו כמה שיותר חדשים, עיקר הנזק לעצם נגרם בקידוח, במידה והרופא מיומן, ומשתמש במקדחים חדשים, תוכל למנוע נזק לעצם, מה שיאפשר לה להצמד לשתל טוב יותר (אוסטואינטגרציה).

4-השיקום: כדאי שהשיקום יתבצע על ידי מעבדה איכותית ומנוסה, תוך שימוש בחלקים של אותה חברה שמייצרת את השתל. (ישנם רופאים שקונים שתל איכותי כמו אלו שהוזכרו כאן, ומשקמים עם מבנה ובורג של חברה ברמה נמוכה יותר). תתעקש על מבנה ובורג של אותה חברה שמייצרת את השתל.

ואם אתה כבר רוצה לשלם אקסטרא, שאל את הרופא כמה יעלה שיקום בעזרת CAD\CAM שבו מייצרים מבנה מותאם עבורך לפי סריקה של מבנה השיניים הסמוכות.

בהצלחה.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

קצת בלבלת אותי

חשבתי שכמו בכל דבר בחיים זה מתחלק ל 3 חלקים:

שתל=בורג, מבנה וכתר.

עכשיו ממך משתמע שיש 4 חלקים: שתל, מבנה, בורג וכתר

נראה שהתבלבלתי

בברכה ירון

פורסם (נערך)

השתלים האלה כולם בסדר. זימר עושים את בקרת האיכות הכי טובה מביניהם, אי לכך הסיכוי לכשלון השתל בגלל פאק בשתל יהיה נמוך יותר. בכל אופן, החשיבות הגדולה לא טמונה בסוג השתל אלא א-באיכות העצם שנותרה לך ו-ב באיכות הידיים של מי שמשתיל לך ו-ג באיכות הידיים של מי שיקח לך מטבע לכתר אחרי חשיפת השתל

עריכה אחרונה על ידי mystopp

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

טרם ההחלטה על השתל נשלחתי לעשות CT דנטלי.

2 השתלים מתוכננים למקומות שהעקירה נעשתה לפני מספר שנים, לכן נדרשה בחינה האם יש מספיק עצם.

למזלי יש מספיק עצם ואין צורך גם בהשתלת עצם.

את ההשתלה עצמה יבצע כירורג פה ולסת.

את השאר יבצע הרופא שיניים

בברכה ירון

פורסם

בעבר דיברתי עם שיננית על הנושא - אמרה לי ששתלים הולכים חזק בשוק. מחזיקים בערך 15 שנה, ואח"כ צריכים להחליף (בניגוד לתותבת שמחליפים בתדירות הרבה יותר גבוהה).

מה עושים אחרי 15 שנה?

נגיד השתלת שן בגיל 30, מה אתה עושה בגיל 45?

פורסם

לשתל יש בערך 90% סיכוי לשרוד 10 שנים בפה. בשתל ששרד 10 שנים והוא עדיין יציב והכתר שעליו לא עושה בעיות לא צריך לגעת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...