Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גולף GTI שנת 2011, אני יכול לקחת מהעובדה רכב בליסינג ומתלבט אם כדאי למכור את הרכב הפרטי ולקחת ליסינג או פשוט להשאר עם הקיים.

הגולף עולה לי בחודש כ3500-4000 ש"ח הכולל את ירידת הערך של הרכב, דלק, טיפולים, צמיגים וכ'ו.

ליסינג לרכב הייבריד כלשהו (לדוגמא טויוטה אוריס) עולה כ 3000 ש"ח.

מה הקאץ' ומה כדאי בתכלס לעשות?

Got To love It

פורסם

בנוסף לשאלות שהועלו כבר, אתה לא חושב שחווית הנהיגה שיחסית התרגלת אליה תרד משמעותית (בכל זאת, הוט האצ׳ מול איזה קופסה היברידית)?

פורסם

כמובן שדבר ראשון זה לחשב באמת בצורה מסודרת כמה עולהלךהרכב שברשותך - טסט, ביטוח, דלק, ירידת ערך, טיפולים, תקלות, הכל!

במידה ועדיין הגעת למספר שהוא גבוה מעלות הליסינג, ואתה לא יורד בגודל הרכב (האצ'בק מול האצ'בק), לדעתי אין פה מקום להתלבט וכדאי ללכת על ליסינג. כמובן שיש לקחת בחשבון אם תרצה להחליף עבודה, האם תצטרך לשלם קנס כלשהו? האם זה משהו שאתה שוקל בזמן הקרוב?

עשיתי את אותו החישוב לא מזמן והבנתי שפיקנטו בליסינג תעלה לי יותר מה-C קלאס שלי שבבעלותי, אז ירדתי מהרעיון.

לי אישית קוסם עניין הליסינג רק בזכות החוסר דאגה לרכב שלך - שריטות, מכות וכו'.

פורסם

הליסינג מופחת ראשון מהמשכורת ואז מחשבים ''ברוטו חדש לצרכים סוציאלים'' ממנו נגזרות ההפרשות. אז לא לשכוח לתמחר הפרשות נמוכות לפנסיה, קרן השתלמות וכו נמוכות יותר, גם שלך וגם של המעסיק.

פורסם

הגולף לא הכי חסכונית בדלק.

החישוב של הרכב הנוכחי כולל ירידת ערך, טיפולים תקלות וכ'ו.

אתחיל לעבוד שם בעוד כחודש ואז אדע יותר פרטים על אופציית הליסינג שלהם, משער שזה בטח סטנדרטי כמו כל המקומות.

מה בעצם אומר "שווי שימוש" לרכב וכיצד זה משפיע על השכר?

Got To love It

פורסם
הגולף לא הכי חסכונית בדלק.

החישוב של הרכב הנוכחי כולל ירידת ערך, טיפולים תקלות וכ'ו.

אתחיל לעבוד שם בעוד כחודש ואז אדע יותר פרטים על אופציית הליסינג שלהם, משער שזה בטח סטנדרטי כמו כל המקומות.

מה בעצם אומר "שווי שימוש" לרכב וכיצד זה משפיע על השכר?

שווי שימוש הוא הכנסה שכאילו נזקפת לזכותך ואתה משלם עליה מס

דוגמה : קבלת רכב שהמחירון הרשמי שלו הוא 100000 שקל . מס הכנסה כמובן לא מכיר מבצעים וכן ירידת ערך של הרכב.

החוק כעת הוא שנזקפת לך הכנסה בסך 2.48% לחודש כלומר כאילו קבלת 2480 שקל ברוטו לחודש .

מהנ"ל יש לשלם מס הכנסה ביטוח לאומי וביטוח בריאות . כעת תלוי באיזו דרגת מס אתה נמצא

חפש בגוגל "מחשבון ליסינג" למידע נוסף

פורסם

כמי שנסע עשור ברכבי ליסינג כאלה ואחרים ונגמל מזה - ממליץ לך להמנע - אלא אם אתה נוסע מעל 25-30K בשנה. לדעתי לקשור בין הרכב למקום העבודה זה מתכון לצרות במיוחד אם ביום בהיר אחד עושים צימצומים או שסתם החלטת אחרי שבועיים שלא מתאים לך. ואתה מוצא את עצמך בלי רכב - עם צורך לחפש רכב בסיטואציה לא נוחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בן אתה רציני? (תסלח לי בבקשה על התגובה האגרסיבית והמקוממת)

בשביל חסכון של 500 שקלים לחודש אתה רוצה לרדת מרכב שהוא פצצת אנרגיה לגלולת שינה משפחתית ומשעממת?

יש לך רכב נהדר, תישאר איתו!

בנוסף לכך אם רכב הליסינג פוגע לך בהפרשות הסוציאליות אתה פוגע בעתיד שלך באופן ישיר - תבדוק אם יש הורדה מההפרשות הסוציאליות על רכב הליסינג.

בנוסף לכך 2 - מצב השוק של רכבי הליסינג לאחר תחילת העשור הנוכחי הורע בצורה זוועתית ואני שומע ועד - רואה בעיניים כמקור ראשון, מחברים לעבודה איך מתחזקים את הרכבים הללו וההזנחה מגיעה לרמות נפשעות בהן הרכבים האלה נוסעים על צמיגים גמורים ולנסות לעבור אישור של בוחן רכב ואתה בסוף תמצא את עצמך משדרג צמיגים על חשבונך.

בנוסף לצמיגים - אם פעם היו מקפידים בשוק הזה על צמיגים איכותיים היום אני רואה שזה בדיוק ההפך הגמור בחלק מאותן חברות וזה רק קצה המזלג.

ידידה מהעבודה שכרה I20 שהיו בה בעיות במסרק ההגה שפשוט לא נפתרו ורמת השירות שהיא קיבלה היתה מתחת לכל ביקורת. בסוף זרקה להם את הרכב בפרצוף וקנתה ב40K שקלים אופל קורסה והיא נהנית ממנה כבר קרוב לשנתיים במחצית המחיר לחודש ככל הנראה.

אלא אם כן יש לך כאן חסכון בפער של אלפי שקלים בשנה בגלל נסועה מאוד גבוהה - אני לפחות, לא רואה שום הצדקה לרכב ליסינג.

זו דעתי האישית בלבד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם תמכור את הרכב שלך ותקנה אוריס היברידית ( דוגמה מהודעת הפתיחה שלך) בת שנתיים, כלכלית זה עדיף על אותה אוריס היברידית מליסינג, ולא קושר אותך למקום העבודה. פחות הוצאות דלק, ביטוח, טיפולים, אין הפסדים בהפרשות לפנסיה, קרן השתלמות.

אבל משום מה, בזמנו לא קנית אוריס אלא גולף GTI. ואתה יודע למה קנית אותו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני בכיתי מול טבלאות אקסל,מחשבונים וכל הבא ליד לחשב כדאיות כזאת או אחרת, וכל חישוב שעשיתי יצא שאני אצא בהפסד על רכב פרטי מאשר על רכב ליסינג(אפילו עם ההחזרים שאקבל מהעבודה),

המקרה שלך הוא שונה - כי כמה שאהבתי את הריו שלי והיא מיוחדת בדרכה שלה אין בה את הAdded value שגולף GTI נותנת.

כמובן כמו שאמרו לך המרחק שאתה נוהג בו הוא קריטי, אם זה מתחת ל25K לא בהכרח רכב חברה גם ככה ישתלם לך.

בנוסף,

הרכב כבר לא חדש במקרה שלך גם ככה וכנראה כבר ספג מזמן את ירידת הערך הרצינית(למרות שזה קצת שונה ברכבים מהסוג הזה ואקזמפלרים מסויימים נמכרים במחיר שרחוק מהמחירון).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה חברים.

הנסועה השנתית שלי היא סביב ה20K.

העבודה ממוקמת בהרצליה אך אני אסע ברכבת ככה שהנסיעות עצמן לעבודה לא רלוונטיות (אלא אם כן אקח רכב בליסינג).

העניין עם הרכב הפרטי היא תקלות שאי אפשר לדעת מה הנזק, למשל כמו ברגע זה שהרכב מושבת ואני צריך לברר מה התקלה (השד יודע כמה זה יעלה לי).

לגבי ערך מוסף מנהיגה זה ברור שעדיף על ליסינג אך בעתיד הקרוב אני מאמין שאעבור לגור באיזור הרצליה/תל אביב ואז נושא המכות מהחניות וכ'ו סתם יוצא חשק מרכב פרטי.

Got To love It

פורסם

אם אתה מאמין שבעתיד הקרוב אתה תעבור למקום מגורים בקירבה למקום העבודה, אין בכלל מה לשקול רכב ליסינג.

לא מרוצה מהרכב שלך וחושב שהוא לא אמין, אז תחליף רכב פרטי, זה עדיין לא הופך את הליסינג בשום אופן לעסקה כדאית.

פורסם

אני נמצא בצד השני של המתרס.

נוסע בערך 26,000 קילומטר בשנה ולא מצליח להצדיק כלכלית רכב מהנה במקום הליסינג.

בשביל הנפש, תשאר עם הGTI.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שאמרו לפני- GTI. יצא לי חרוז.

יש סיבה לזה שקנית אותה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...