Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן פורסם איזה מאמר רציני באקונומיסט שרק ע"י זגזוג בין מקומות עבודה אפשר לעשות קידום משמעותי בשכר ובמעמד. מצד שני יש להקפיד לשמור על תקופת עבודה משמעותית אצל כל מעסיק. החלפת מקום עבודה אחרי חמש שנים היא בהחלט מקובלת ואפילו רצוייה אם הרגשת מיצוי

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך כל אלו שחתמו במקום וחזרו בהם ונשארו לא נתבעו על ידי המקום החדש? הרי חתמתם על חוזה ויש לקיימו?

כמו שתתפטרו והמעסיק החדש יגיד: "אה, החלטתי להשאיר את העובד הקודם, הוא התפשר בסוף..." ואתה נשאר עם כלום ביד.

משכנתא זה קל

פורסם

כי להכנס לתביעות משפטיות על השטות הזו זה עסק לא יעיל, ולא מצדיק את ההתעסקות. אתה הרי לא מעוניין בעובד יותר, והפיצוי הכספי כנראה לא יצדיק את כל הטררם.

החוזה הוא בד"כ בגדר gentlemen's agreement, נכון שאפשר לתבוע אותך אם חתמת והתחרטת אחרי שבוע, אבל מס' המקומות שיעשה את זה אינו גדול. מצד שני אתה שורף את עצמך מול המקום, וזה מה שנקרא bad practice.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

fitch, אני לא חושב שאנשים צריכים יותר מהצעת חוזה, כדי שיוכלו להגיד למעסיק הנוכחי שקיבלו מקום שיתגמל אותם טוב יותר.

יש מקרים כאלו בשוק ההייטק, שאנשים לא מתחילים לעבוד במקום כזה או אחר גם אם חתמו. אני לא שמעתי עדיין על מקרה של תביעה. וגם על מה? על בזבוז הזמן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

על זה שכבר הודיעו לשאר המועמדים שהם לא התקבלו? ששילמו את ההשמה לחברת השמה? בזבוז משאבים/זמן?

פשוט בעברי חתמתי על חוזה ואז המקום אותו עזבתי ניסה בכל כוחו להשאיר אותי, ואילו אני ראיתי בחוזה כמשהו שיש לכבד ולקיים ולכן אמרתי "אין מה לעשות, אני מכבד הסכמים" ועברתי. נראה לי מוזר שאפשר "לדפוק להם ברז".

משכנתא זה קל

פורסם

לתבוע לא יתבעו כי עלות ההתעסקות עם התביעה יותר גבוהה מהפיצויים שאולי יקבלו אבל שרפת את עצמך בחברה הזו לתמיד (ואם זו חברת השמה אז בכל החברות שעובדות איתה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

fitch, זה בגדול באמת רק עניין של שם טוב. יש כאלו שזה חשוב להם (אני גם מאמין בזה תכלס), אבל לבית משפט דברים כאלו לא מגיעים כנראה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בגדול כמו שכתבו, תלוי במעסיק, היה לי מעסיק ששילם לי הרבה פחות מהשוק, ביקשתי העלה, הוא אמר לי לא, אחרי שבוע התפטרתי ומצאתי עבודה ב 30% יותר שכר, הוא רתח עלי, קילל, צעק, איים ועוד, לא עבד, עברתי עבודה (אולי במקום לקלל ולאיים תכיר בזה שהשוק משלם הרבה יותר על העבודה הזו?!)

היה לי מעסיק שאיים עלי שאני צריך להתחיל לעשות דברים שממש לא בתפקיד שלי או שהוא יפטר אותי, התפטרתי למחרת, המעסיק ניסה בכל כוחו להגיד לי שאני לא אצטרך לעשות את מה שהוא רצה, אמרתי לו שזה לא עובד ככה, לא עושים ALL IN ואחרי זה לוקחים את הזיטונים חזרה.

הנה שני סיפורים שאיומים לא עובדים (ויש עוד הרבה כאלה אני בטוח)

היה לי מעסיק שלישי שדווקא לא רציתי ממנו כלום, פשוט רציתי לעבור עבודה, ביום שהודעתי שאני מתפטר, הוא ניסה להוריד את הירח בשבילי, העלאת שכר, קידום, רק שאשאר, אבל בלב כבר לא היתי שם, דווקא זה הראה לי שאפשר אחרת, אני בטוח שאם הייתי בא אליו ואומר לו "תשמע, אני מתחיל לחפש עבודה אחרת, אולי כדאי שתתחיל לחפש לי מחליף כדי שלא תתקע" היה מסדר לי העלאה יפה.

אלה שני הסנט שלי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
אני אנסה להיות יותר ברור.

נניח ואני עובד טוב, משקיע, יחסי אנוש טובים, אמין וכו' מגיע לבוס ומבקש העלאת שכר כי לדעתי מה שקיבלתי עד עכשיו לא תואם את העבודה שלי ויש פה חוסר צדק. הבוס בתגובה "מנפנף" אותי בטענה שכן קיבלת העלאות מכובדות, ובקיצור מורח אותי. וזה לא שהוא לא יכול, אלא פשוט לא רוצה או לא מוכן להשקיע מעט מאמץ.

מגיע עם הצעה ממקום אחר, חתומה, עם הצעת שכר גדולה יותר. פתאום הבוס מציע להשוות לך לשכר שהוצע ולהשאר.

מה יצא בזה?

נשארת - גם פספסת הזדמנות למשהו חדש ואולי מעניין יותר עם הזדמנות מפוספסת אולי, וגם אולי הבוס לא יראה אותך באותו האור כמו שהיה עד עכשיו.

הלכת - ובעצם זה גם סוג של פספוס כי מלכתחילה רצית להשאר רק שיעלו לך את השכר כמו שמגיע לך, ועכשיו בעצם בעבודה נתנו לך את ה"פוש" לעזוב. פספוס.

לפעמים בוסים צריכים לקבל אינסנטיב לתת לך את התוספת, ולפעמים האינסנטיב הזה הוא אגרוף לפרצוף (מטאפורי, כן?) בדמות "מצאתי מקום עבודה אחר". בהרבה מקרים הבוס שלך דווקא יעריך אותך יותר על זה שקמת ועשית מעשה, בין אם הוא יכול לשמר אותך או לא.

אני חושב שזה מאוד תלוי בסוג הבנאדם. יש בוסים שיעשו הכל בשביל העובדים הטובים שלהם, ויש בוסים שיעשו את המינימום כדי לשמר את העובד.

ובנוסף אני מסכים ומחזק שאין טעם לאיים. רוצה לעזוב - תעזוב. מצאת עבודה אחרת? אל תשתמש בה בתור leverage. תהיה בטוח שאתה רוצה לעבור, ותגיע למנהל שלך באופן נקי וחיובי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
על זה שכבר הודיעו לשאר המועמדים שהם לא התקבלו? ששילמו את ההשמה לחברת השמה? בזבוז משאבים/זמן?

פשוט בעברי חתמתי על חוזה ואז המקום אותו עזבתי ניסה בכל כוחו להשאיר אותי, ואילו אני ראיתי בחוזה כמשהו שיש לכבד ולקיים ולכן אמרתי "אין מה לעשות, אני מכבד הסכמים" ועברתי. נראה לי מוזר שאפשר "לדפוק להם ברז".

חברת השמה מקבלת שכר כעבור זמן מה. לא בחתימת חוזה. במעבר בין עבודות יש תקופה מכובדת של חודש עד שלושה, תלוי בחוזה. האמת, לא הרגשתי שכעסו עלי במקום חדש אחרי שאמרתי להם יפה, שלמרות הכל אני נשאר. כנראה שזה לא כזה נורא.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

• תוכן חדש...