Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה פשוטה - נניח ואני רוצה לבצע מעקב אחרי משקל של אובייקט כלשהו לאורך זמן (נגיד שאני דוגם את המשקל כל דקה), לעשות חישוב פשוט כלשהו על התוצאות (נניח משקל בסוף היום פחות המשקל בתחילת היום) ואז להיות מסוגל לייצא את התוצאות או החישוב, בין אם זה למסך חיצוני ובין אם זה על ידי שליחה למייל מוגדר מראש (בהנחה ויש לי רשת שאליה אני מחובר).

טווח המשקלים הוא 0 עד 10 ק"ג בערך.

אני מניח שהרכיבים הבסיסיים הם משקל אלקטרוני שמאפשר לייצא נתונים, מחשב/יחידת עיבוד לאחסון חישוב ושליחה של הנתונים, מודם קטן עם כרטיס סים/כרטיס רשת, מסך קטן (משהו בסגנון של המסכים הפשוטים של תמי 4 או המדפסות) וכן חיבורים בין כל הרכיבים.

*בנוסף, צריכה להיות אופציה לחבר למחשב בעתיד חיישנים נוספים (נגיד חיישן קרבה וכדומה).

יש למישהו רעיון פשוט וזול למערכת כזאת, וכמה זה אמור לעלות?

אני יודע שיש בשוק משקלים "חכמים", אבל ראשית הם יקרים מדי (מעל ל-60 דולר), ודבר שני הם לא מאפשרים (כנראה) אפשרות לחיבור חיישנים אחרים אליהם, שכן מדובר למעשה במוצר "שלם".

תודה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

ארדואינו זה בדיוק מה שאתה מחפש, הקאטץ'? תצטרך לחבר הכול ולתכנת בעצמך.

זה לא מוצר גמור אלא לוח פיתוח שיאפשר לך את כול מה שאתה מבקש.

עלות התענוג פלוס מינוס (ארדואינו אונו 4$ , יחידת WIFI זולה כ2-3$ , כ5-10$ עבור חיישן משקל, 2-3$ חיישן קרבה, 2$ למסך פשוט)

אודי A4

דימה.

פורסם

מבחינת התכנות של כל רכיב לגופו, כנראה שתמצא קוד מוכן באינטרנט כולל הסיפריה הספציפית הדרושה כך שלא ידרש ממך לכתוב בעצמך את הקוד.

מבחינת הכלאה של כל המערכת, תאלץ לתכנת כך שהכל יעבוד ביחד.

תגדיר את הדיוק שנדרש עבור מדידת המשקל, קח בחשבון ש"חיישן משקל" במחירים זולים יהיה בעל טולרנס גבוה יחסית למדידה ואמינותו תהיה בהתאם למחירו (בהנחה ותצליח להפעיל אותו לפחות פעם אחת).

"חיישן משקל"- חיישן התנגדות שמשנה את ערכיו בהתאם לכוח/משקל שמופעל עליו. הזולים טועים בערכים ולעיתים מפספסים וכשהם לא מפספסים זה רק לאחר הרבה זמן של כיול התוכנה (מניסיוני האישי).

דווקא יכול להיות מעניין להתחבר למשקל אלקטרוני ובכך לחסוך את הכיול והעבודה עם חיישני ההתנגדות הזולים. אני מאמין שכן ניתן לקרוא נתונים מהרכיב שאחראי לתרגם את המספר הבינארי (שכחתי את שמו) ל7 SEGMENT (תצוגת הספרות).

• תוכן חדש...