Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה ליישם אותו על רכב חדש שמגיע מהחברה.

מצאתי באיביי במחיר של 420 ש"ח כולל משלוח, בקבוק של 50 מ"ל. אני חושב שהמחיר סביר והגודל סביר.

עכשיו יש לי כמה שאלות.

1) ראיתי בפורום שמישהו טען שחובה ליישם אח"כ את המוצר שלהם שנקרא EXOv2 על מנת לקבל גלוס. מצאתי באיביי במחיר 400 ש"ח, מה שהופך את העסק לדי יקר. האם אפשר לוותר על זה וליישם ווקס או אוטם במקום?

2) ראיתי שהמליצו כאן על האוטם הזה שנותן ברק חזק. 100 שקל.

כמו כן, אשמח אם תעזרו לי בתהליך.

3) הבנתי שקודם כל עושים פלסטלינה. יש לי פלסטלינה איכותית שקניתי ב-200 שקל, ויש לי חומר מסכך שקניתי מאוטו סטור בגלון של 4 ליטר. מה יחס הדילול כדי ליצור חומר מסכך? שכחתי.

4) איזה מגבת מומלצת לניגוב, ולהחלקה של ווקס? ראיתי כאן רשימה של 900 מגבות וזה מאוד מבלבל.

5) איזה פוליש ידני מומלץ לעשות, במידה ואראה סווירלים על הרכב החדש? אשמח להמלצה על פוליש ידני מומלץ, ועל פד לעבוד איתו. וכמובן קישור לקניה.

6) אשמח גם להמלצה על מכונת פוליש DA טובה, כמו זאת למשל אם יש משהו שאני יכול לקנות בלי לפשוט רגל. עד מחיר של 1000 שקל זה נחמד, מעבר לכך זה כבר כבד עלי.

7) הבנתי שאחרי הפוליש, לפני הציפוי, צריך ליישם menzerna top inspection לניקיון. יש קישור מומלץ לקניית החומר בזול?

7Sׂ) חוץ מסירטונים ביוטיוב שאני הולך לצפות וללמוד, יש המלצות בפועל ליישום החומר? לדוגמא, אין לי כח לצפות עם נייר דבק את כל החלקים באוטו שאני לא עובד עליהם. אין לי עצבים לנייר דבק בכלל. זה קריטי?

תודה...

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

הלו? מישהו בבית?

פורסם

בחרת חומר לא קל ליישום למישהו שאין לו ניסיון בתחום. שלומי מסביר את זה מאוד בעדינות בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?578445-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%92-%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-GTechniq&p=4855907&viewfull=1#post4855907

אני יישמתי את ה-C1 ואת ה-EXO ואני אומר לך שזה עבודה סיזיפית וחומר לא סלחני. ממליץ להתחיל עם אופטימום gloss-coat או לפנות למקצוען.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

מצטרף לקודמי.

לפי השאלות שלך נראה שאין לך נסיון בדיטיילינג. לא כדאי להתחיל ישר עם החומר הזה שהוא גם יקר וגם לא סלחני (אפשר להרוס בקלות).

עשיתי את הציפוי הזה לאחרונה אחרי 1.5 שנה התעסקות עם חומרים שונים וזה היה לא קל. אגב לא בטוח שאתה צריך 50 מל'. הספיקו לי 30 מל' לרכב וחצי (אמנם רכבים קטנים יותר). על רכב אחד שמתי רק C1 ועל השני גם EXO. ובכן אין הרבה הבדל מבחינה וויזואלית. מה שכן ה-EXO נותן התנהגות מיים מטורפת, הרכב יבש גם תחת גשם שוטף

:lol:

בקיצור ממליץ לך לעזוב כרגע את הציפוי ואת הפוליש, לקנות כמה מוצרים בסיסיים כמו אוטם/ווקס/נוזל הברקה סופי/QD ו/או ONR/מגבות שונות ולהתחיל להתנסות. ברגע שתרגיש מוכן תוכל לעשות פוליש עדין ואז לשים ציפוי לבחירתך.

פורסם (נערך)

הציפוי הזה לא יותר קשה ליישום מאשר cquartz או glasscoat.

כמו בכל ציפוי יש להתחשב במזג האוויר,לחות וטמפרטורה כדי לדעת כמה זמן צריך להשאיר את החומר לפני ניגוב.

היישום עצמו של החומר הוא לא קשה,אין פה יותר מידי איפה להסתבך,תראה סרטונים ותבין.

העניין העיקרי לפני הכול זו ההכנה וזה הליך שלוקח המון זמן.

חשוב מאוד מאוד לדאוג לתאורה חזקה על כל חלק שאתה מיישם עליו את החומר בכדי לראות אם לא פספסת שום מקום.

אין חובה לשים את הEXO ולדעתי לC1 יש גלוס יפה גם בלעדיו.

מה שכן חשוב,לא להחזיק את הבקבוק של החומר ביד,ולסגור את המכסה שלו בכל זמן נתון.

לפתוח רק שמטפטפים אותו על האפליקטור.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הייתי מעוניין לשמוע דעה של שלומי בנוגע להשוואת יישומים. לא ל-C1 ולא ל-EXO קיימת יכולת self leveling לעומת ה-gloss coat מה שמקשה על הישום. בנוסף ה-EXO מתייבש מהר בטירוף וזה מקשה על התיקונים אם פספסת.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

יש לי OPTI COAT 2.0 סגור בקופסא עם מזרק ופד יסום, לדעתי הציפוי הטוב ביותר, במיוחד להגנה של רכב חדש

אם תרצה דבר איתי בפרטי

פורסם

ה C1 שאני משתמש בו דיי הרבה מורכב יותר לשימוש מהמוצר של אופטימום (גם מוצר חביב שלי ביותר) בגלל שהוא הרבה פחות סלחני ביישום שלו ומי שלא יודע מה שהוא עושה עלול להגיע לסימנים מכוערים ביותר על הפח. אני מסכים עם ARIKC שהוא דומה מהבחינה הזאת למוצר של CQ אבל המוצר של אופטימום בעליל "קל" יותר אפילו שגם הוא דורש יד יציבה,זריזה וכמובן היכרות עם החומר-כולם לא מומלצים לחסרי נסיון.

ה EXO אפילו ברדקיסט יותר בגלל זמן הייבוש שלו שכמעט ולא קיים...בקיצור,זהירות ביישום חשובה.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

מה שכן ה-EXO נותן התנהגות מיים מטורפת, הרכב יבש גם תחת גשם שוטף

בקיצור ממליץ לך לעזוב כרגע את הציפוי ואת הפוליש, לקנות כמה מוצרים בסיסיים כמו אוטם/ווקס/נוזל הברקה סופי/QD ו/או ONR/מגבות שונות ולהתחיל להתנסות. ברגע שתרגיש מוכן תוכל לעשות פוליש עדין ואז לשים ציפוי לבחירתך.

אהבתי את הרעיון שהרכב יבש בגשם שוטף... מדהים

יש לי ניסיון עם ווקס בלבד, עשיתי עשרות פעמים. מרחתי עם הפד שהגיע איתו, לאחר שגמרתי עם כל האוטו הברקתי היטב עם מגבת מיקרופייבר שהגיעה איתו.

נוזל הברקה סופי זה רק לרסס ולנגב, גם את זה עשיתי הרבה פעמים.

מה זה נותן לי עכשיו עם הציפוי הזה? קצת מפחיד הנתונים שזרקו כאן, הציפוי של אופטי קוט נשמע יותר קל ליישום אבל לא מצאתי במחיר זול.

אשמח לשמוע המלצה על פוליש עדין, אולי גם פולישר, מגבות (מתוך הקישור ששלחתי), וטיפים ליישום הציפוי.

פורסם

בקיצור המלצות על דיטיילרים מקצועיים יש בשפע, אבל הוראות לעבודה עצמית אין...

ואל תשלחו אותי לדביקים כי מדובר בהמון שרשורים עם המון דפים, אי אפשר להבין משהו מכל זה. רק כאב ראש. עד שיקום מישהו ויסדר את כל הדביקים לאשכול אחד (מה שנקרא 'מפתח' בעברית) וככה הפורום ינשום קצת.

פורסם

תכלס שכח מזה כרגע זה לא פשוט, מעבר לזה אם רוצים ציפוי, מתקנים את הצבע משריטות ודברים אחר כך מנקים בהכנה לציפוי (שממולץ לביצוע במקום סגור עם אוורור (ללא אבק).

בקשר לשאר יש מלא ציפויים השיטה משתנה במעט אבל מה שכן, כזה קל ליישום זה לא עמיד באותה רמה.

קח בחשבון כול פאק שיש לך בצבע ישאר קבור אם לא תתקנו ואם מורחים לא נכון ומשאירים סימנים זה לא יצא (רק בשלייף סבון ופוליש).

פורסם

אל תתעצל תתחיל לחפש ברשת.

קודם תבין מה בכלל אתה צריך לעשות ובמה העבודה כרוכה ואז תראה אם אתה מוכן לקחת על עצמך עבודה כזו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לדעתי זה באמת לא סיפור לדיטיילר החובב, ניקיון הרכב, פלסטלינה עם המון מים, APC מדולל כדי להוריד הכל מהפח, ובסוף ישום החומר עם בדיקה של פנס שלא נשארו סמני מריחה.

באמת שזה שטויות, וגם אם הוא פספס איזו שריטה או סוירלס, זה רכב יומיומי חדש שהוא קנה והוא רוצה ציפוי שיגן עליו, הכי הרבה עוד כמה שנים ילך למישהו מקצועי שיבצע טיפול מקיף.

פורסם

לזרוק 400 שקל על ציפוי כשאתה לא מסדר את הצבע למטה סלח לי אבל זה בזבוז.

יש הרבה מוצרים זולים יותר מזה ויספקו עבודה "דומה" סוג של כמו autofinesse toughcoat / wolf's chemical Body Guard

יש להם עמידות מסויימת לשריטות (לא באותה מידה) אבל כבר אמרת זה רכב יומיומי אז זה לא בדיוק אידיאלי.

פורסם

לא מסכים שזה בזבוז כסף.

גם עם הכנה מינימלית, כמו חיטוי הצבע ובלי פוליש ציפוי יהיה עדיף מבחינת הגנה על כל אוטם.

נגד שריטות שום ציפוי לא עמיד, אולי נגד שריטות קלות מאוד מאוד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...