Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם מדובר בציריות שברכב כרגע שאינם מקוריות עדיין אין שום סיבה להחליף ציריה שלמה ואין קשר בין בלאי בקרדן לבלאי בפעמון עצמו. החלפתי עשרות פעמונים בציריות שעד היום נוסעות ללא שום בעיה!

עכשיו לגבי המחיר של ציריה שלמה גם אם היא סינית כולל עבודה 450 שח המחיר סביר בהחלט.

פורסם
ואתה חושב שזה בסדר? אין לך בעיה שזה על הכיס שלך כלקוח?

זו כנראה תגובה למה שכתבתי שורה מעליך. "הרבה מוסכים משחילים ללקוחות תמימים יותר מציריה" (בערך) כמובן שאין לי שמץ של מושג, למה מחקו את התגובה שלי? שלא היה בה שום דבר פוגע. מוזר שככה מוחקים, בלי הודעה ובלי הסבר שזה במינימום. (שנדע אולי טעיתי במשהו?)

לשאלתך,בוודאי שזה לא בסדר. אבל כל עוד אנשים לא יבינו שמחובתם לבדוק מחירים בכמה מקומות לפעמים להתעקש ולחקור מה מוחלף ומדוע? (ככה אני נוהג) בחלק מהמוסכים הם ימשיכו לשלם על דברים תקינים מכספם המלא.

מקווה שזה לא עובר על איזה חוק שאין לי מושג ממנו.

פורסם

אתה עובר פה על חוקי הפורום, אבל הנה הסבר, מתנצל על כך שהוא לא הועברך אליך מקודם:

תגובתך נמחקה מכיוון שהיא לא תורמת כלום לדיון.

רוצה להתלונן - פרסם את פרטי המקרה. שם מוסך ומה בדיוק היה.

אחרת זה כמו לרשום "כל המרוקאים עצבניים, מכל הרוסים מסריחים וכל הרומנים גנבים.

תגובות מכלילות ללא פירוט תמיד נמקחות וכך זה ימשך.

פורסם

ההודעה שלך נמחקה כי היא לא נוגעת לעניין השירשור...ואני מניח שגם שראו בהודעתך כהכללה שכן עלולה לפגוע במוסכים. אתה צודק לחלוטין שאנשים צריכים לבדוק קצת לעומק מה נעשה אצלם ברכב ואף לפני שנעשה לבדוק פה בפורום כי אם פותח השירשור היה מתאר את הסימפטומים לפני התיקון הוא בהחלט היה חוסך את ה 200 שח והיה מחליף פעמון בלבד. טל תשכח שלא כולם מבינים בתחום ומה שהם בסך הכל רוצים זה לנסוע על רכב תקין בלי להיתקע והאופציה היחידה מבחינתם היא המוסך שעליו סומכים שייתן להם ראש שקט והמחיר והמחיר לפעמים לא באמת משנה להם - העיקר שהרכב יתוקן ועוד היום! ואני בהחלט גם מבין אותם..פשוט סתם כואב לי לשמוע שעסק מבצע תיקון קצר מתוך עצלנות וזה בא על חשבון הלקוח במקרה הזה.

פורסם (נערך)

ישנו כאן עוד אספקט ששווה לקחת בחשבון.

מוסך מטיבעו הוא דרג אחזקה א', אם הוא מספיק מקצועי אז גם ב'. אבל בשום אופן לא ד'.

בשפה ארצית, מוסך מחליף מכלולים, אולי תתי מכלולים, אבל לא מתפקידו לשפץ מכלולים. בשביל זה קיימים מכוני שיפוץ יעודיים שלהם הידע הכלים וציוד הבדיקה היעודי לשיפוץ מקיף של מכלול זה או אחר.

נכון שהחלפת פעמון היא לרוב לא עבודה מורכבת במיוחד, אבל כניראה שאצל מרבית המוסכים היא נופלת תחת ההגדרה של "שיפוץ ציריה" ובשביל זה ישנם בתי מלאכה יעודיים שהמוסך לא רוצה לדרוך להם על האצבעות וגם אין לו טעם לבזבז על זה זמן.

מנגד, במציאות של היום, ציריה סינית חדשה עולה פחות משיפוץ ציריה במכון, למרות שכמו שאמר בוקי, משתמשים באותם חלקים.

לכן, למרות שאני מסכים לחלוטין עם מאור מנקודת מבט של אדם פרטי שמטפל ברכבו, אני אישית מבין את העדפתו של המוסך להחליף את כל הציריה קומפלט..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: לאחר המשך רעשים מהציריה החלפתי ציריה גם צד ימין והשקט חזר בפניות. והפעם העלות הייתה 350 לעומת 450 ציריה קודמת במוסך אחר

• תוכן חדש...