Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוקל להתחיל ללמוד רתכות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לעשות... בחור אינטיליגנט, חכם, אוהב לימודים - אבל אוהב עבודה פיזית.

בקיצור, התחלתי להתעניין ברתכות.

מבחינת הדרישה, נחשב מקצוע מבוקש?

כמה מהר אפשר לצאת לשוק?

מה מבחינת מדינות אחרות, איך מסתכלים בעולם על רתך? (במידה וארצה להגר)

פורסם

אני במקומך הייתי הולך ללמוד מסגרות, לפי איך שאתה מציג את עצמך, מהר מאוד יהיה לך משעמם לעבוד כרתך.

כמסגר יהיו לך הרבה יותר אפשרויות לעבודות מעניינות ומגוונות יותר. רוב הרתכים עובדים בעבודה מונוטונית וטכנית, שאומנם דורשת מיומנות וידע אבל פחות מאתגרות לאחר שהתמקצעת מספיק.

כמו כן, למסגר יש יותר לאן להתפתח ויש מספיק דוגמאות של מסגרים שפתחו סדנאות ומפתחים מוצרים בעצמם.

מסגר גם לא ניתן להחליף ברובוט, מה שקשה לומר על רוב הרתכים.

מבחינת השוק, לפי מה שאני רואה, השוק צמא הן לרתכים והן למסגרים (טובים). כך שבמידה ויהיו לך את היכולות, לא תהיה לך בעיה למצוא עבודה.

מבחינת שכר, מה שאני מכיר, באזור צפון, השכר אינו גבוה כלל, רתך מרוויח 35-45 ש"ח לשעה תלוי ביכולות שלך ובסוגי הריתוך שאתה יודע (אם לא מדברים על התמקצעות מיוחדת, כגון ריתוך צנרת ללחץ גבוה, שם הסכומים גבוהים בהרבה). מסגר ירוויח כמה שקלים יותר. אסייג ואומר שהיה פה דיון בנושא ונראה שהמשכורות במרכז הארץ גבוהות משמעותית (שם דובר על סביבות ה70 ש"ח), אז קח את דברי בערבון מוגבל.

פורסם

קח בחשבון שעבודת הריתוך קשה מאוד פיזית ומסוכנת.

בריתוך נפלטים הרבה גזים רעילים ולא כל המפעלים דואגים לשאיבה טובה של הגזים.

תחשוב על מצב שבו אתה עובד בחודשי הקיץ במקום לא ממוזג, עם מסיכה על הפנים, סינר עור ושרוולי הגנה על הידיים וכל זה תוך כדי ריתוך שפולט המון חום.

פורסם (נערך)

אכן עבודה פיזית מסוכנת. מהיכרות עם כמה חברים שעסקו בזה אני יכול לציין שראיתי התבגרות מואצת אצלם -עקב חום גבוה ופליטת רעלים. (גם הידיים נראות לא משהו...)

עריכה אחרונה על ידי yogev20
  • תוכן חדש...