Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איטום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ושבת מצויינת לכולנו,

יש לי שאלה קטנה בנוגע לאיטום, אני רגע לפני האיטום, וחשבתי כמובן על איזה חומר אני ילך, החלטתי ללכת עד הסוף ולא להתעסק עם מה שנקרא "חמוצים", החלטתי ללכת על Dynamat וזהו.

המטרה היא לאטום דלתות קדמיות (2שכבות) פח של המגש האחורי ואת המגרש האחורי עצמו, יספיק לי 9שכבות של דיינמאט (36SQ)?

עכשיו יש לי חבר ממש טוב שקנה איטום ואטם ברכב כמו שלי (קורולה 08) את כל הרכב חוץ מהגג עם איטום של חברת "פזקר" זו חברה לאיטום גגות וכו'... חברה די ידועה לנו, עכשיו הם מוכרים יריעות איטום בהדבקה, ופלציב וכו'...

חשבתי לקנות מהם, הרי זה אותו חומר כמו הDynamat רק שהוא יותר זול כי אין לי שם, כי המחיר של הדיינמאט כזה גבוה, גם כי אנחנו בישראל וגם כי אנחנו משלמים על ה"שם" בעיקר...

אז אמרתי למה לשלם על שם ולא על המוצר עצמו וזהו?

מה אתם חושבים?

https://www.drive2.ru/l/3772330/

https://www.drive2.ru/l/939084/

HU : Pioneer AVH-X5750BT AMP1 : Soundown Sax 100.4

AMP2 : Celestra FA475X Sub : Hertz ES300 Comp : Rainbow GL-C6.2

פורסם

בהתחלה אתה עומר שאתה הולך של דינומט ואז מחליט בכל זאת לבדוק? )))

1000 ש"ח לבאלק דינומט אני חושב שלא ממש משתלם. יש מספיק חומרים טובים בחו"ל וחומרים כמו בלינקים שלך שחבר שלך עשה.

זה יעשה את העבודה לא פחוט טוב. רק קודם לשים "דמוי דינומט" ואחרי זה ספוגים.

אם לא הייתי קונה בחו"ל STP, הייתי הולך עם חומרים הפשוטים NO NAME שיש בארץ.

IMHO

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

מה זה דמוי דינומט ?

הוא קנה בפז קר, איטום ומן ספוג כזה ואטם ככה את כל הרכב בשתי שכבות

פורסם

[h=2]יריעת אלומניום/זפת[/h]http://www.mikopro.com/%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D

חומר כזה, עליו לשים חומרי מניעת רעשים. לרוב חומרים כאה יעשו עבוד מספיק טוב.

ישנם ספוגים

פורסם

הפזקר מכיל בתוכו זפת, הוא מסריח ורעיל.

אתה צריך יריעת בוטיל.

העיקר שזה זול אבל מה חשובה הבריאות שלך?

יש חומרים כמו מיקו פרו או סיקה מולטיסיל שהם לא רעילים ומבוססי בוטיל ואין להם ריח.

יש יריעות כמו איזומט.

יש ספוגי נאופרן עם גב דביק.

פזקר הוא לא אחד מהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי הקדים אותי!

אני הייתי נמנע משימוש בחומרים מבוססי זפת/ביטומן שאני לא משוכנע שבטוחים לשימוש במרחב הרכב, ובמקומם משתמש במוצרים בוטיליים.

בכל הנוגע לספוגים, עדיפות לסוג תאים סגורים, בעיקר במקומות שחשופים ללחות.

הנה עוד מקור ליריעות כאלו:

http://www.rotenberg1929.co.il/homesites/pageGen.asp?Page=22458

פורסם

אדי קודם כל תודה על התגובה.

יכול להיות שאתה צודק במה שאתה אומר, אבל הבחור עשה איטום וכבר שנה נוסע והכל בסדר,ולא מסריח כלום ולא כלום,

הוא קנה חומר שאין באתר, יש רק בחנות אותו, (איטום עם סרט אלומיניום) העובי האיטום 2.5MM והוא שם גם ספוג מעל,

וישבתי אצלו וזה עולם אחר לגמרי!

פורסם

אדי, נכון, זפת לא אופטימאלי במיוחד. חשבתי כנראה באותו זמן שכתבתי את זה על משהו אחר.

הכוונה שלי היא שלא ממש חשוב האם חומר בוטילי הוא דיינומט או חומר פשוט. מה שחשוב, זה תוצעה של זה. הא, ושידבק טוב.

לדעתי בלבד כמובן ואין לי ניסיון עם חומרים NO NAME בוטילים כאלה, אבל הם יעשו עבודת איטם מספיק טובה.

פורסם

החומרים הביתיים מצויינים והתפקיד של היריעות בוטיל הוא סה"כ להוסיף מסה לפח בכדי להוריד את תדר הרזוננס שלו.

אני חושב שאני מציין את זה בערך בפעם המיליון שרוב חברי הפורום בארץ עושים ABUSE מטורף ליריעות בוטיל דהיינו דיינאמאט אקסטרים וכדומיהם בין אם זה סקנד סקין, STP, סטינגר, GTMAT, CLD וכל חברה אחרת שיכולה לעלות לנו בראש.

עם קיט באלק של דיינאמאט אקסטרים אפשר בפועל להשתיק רזוננס כמעט של רכב משפחתי שלם, בלימת הרעשים עצמה מתבצעת בכלל בשימוש של חומרים ספוגיים ויריעות ויניל או PVC עמיד לחום, לחות וכמובן לא רעיל.

זה שאנחנו אוהבים את האפקט הזה של "דלתות מרצדס" או "טנק רוסי" ולעשות שלוש שכבות לכל דלת, לא אומר שזה שימוש נכון בחומר, למען האמת, זה לא - סתם הוספת משקל עודף לרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני רואה תמונות של התקנות בארץ ומשתגע מכמות החומר שמתקינים בכל דלת, אנשים לא מבינים את העיקרון של איטום הרכב ומשתוללים עם החומר סתם.

פורסם

ראיתי רכבים שלאורך זמן שקעו להם הבולמים בגלל בידוד יתר עם בוטיל, זה מצב פסול וחוסר הבנה מוחלט של מטרת החומר.

אפשר אפילו להשתמש בקצף פוליאוריטן במקרים מסויימים בכדי להשיג אפקט דומה במאית המשקל, תלוי כמובן ברכב, סוג החלק במרכב וייעוד המערכת.

ראיתי רכבים שסתמו בהם פתחי ניקוז בגלל בידוד יתר.

שוב, המטרה לבודד ולא לאטום.

Pioneer TS-X150

פורסם

דובר על זה רבות, ומקום לעשות 3-4 שכבות של בוטלין, עדיף להשקיע את הכסף בבידוד רעשים.

לכם חומר יש תפקיד משלו וכמו שנאמר, בוטלין סה"כ מוריד תדר רזוננס ולא מבודד רעשים.( בעצם הוא כן, אבל התמורה לבידוד רעשים היא יחסית קטנה לאומת חומרים יעודיים כמו ACOUSTIC FOAM)

עם להשתמש בחוכמה אפשר להגיע לתוצעה טובה עם חומרים NO NAME והשקעה לא גדולה במיוחד

פורסם

מצאתי חומר איטום שעשוי מדבק בוטילי עם שכבת סרט אלומיניום למעלה ולמטה נייר שמורידים, ומדביקים.

מה דעתכם?

פורסם

עדיף שתעלה דוגמא ומפרט טכני כאשר אתה שואל שאלה שכזו - תשובה היפוטית טובה בערך לכלום.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מחפש את החומר איזופלקס, ולא מוצא ... באזור הדרום בבקשה!

בנתיים קניתי גלילים של SIKA MULTISEAL.

• תוכן חדש...