Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

החניה שלנו בבניין בנויה על ידי אבני מדרכה (מה שקרוי לעיתים מדרכה הולנדית), כאשר כל מקום מסומן בפס לבן על ידי אבנים זהות והמקום עצמו בצבע אדום.

בעקבות שכן חדש שעבר לחנות לידי ובעקבות זה שנשבר לי כבר מכל השכנים שפותחים דלתות כאילו לא חונה לידם כלום, אני רוצה לשים עמודים בפסים הלבנים עם איזה רכיב הגנה שימנע פגיעה ברכב שלי.

האם זה חוקי לשים עמודים כאלה?

תמונה להמחשת המצב:

DSC_0022.JPG

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

וניקו, ברצינות לרגע, חוקי או לא?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

לא חוקי.

לדעתי משום שזו פגיעה בתמרור.

תמרור 819.

ואף אחד לא אוכף ציות לתמרור זה!

תיקון!! - אם זה בשטח פרטי של בנין משותף, אין לסימון זה משמעות חוקית תעבורתית.

אתה יכול להסתבך עם ועד הבית על פגיעה ברכוש המשותף. לא יודע

עריכה אחרונה על ידי אביG
פורסם

אבי זאת חניה פרטית. החניות מסומנות בטאבו לכל דירה. גם אז זה נחשב פגיעה ברכוש משותף?

פורסם

גם לי חניה רשומה בטאבו בחניון תת קרקעי, ואני משלם עליה ארנונה לעיריה.

שאלתי את הוועד אם ניתן להעמיד שם קונטיינר לשימוש אישי והתשובה חד משמעית היתה לא ב-א רבתי.

מכאן אני מסיק את מה שכתבתי.

מה גם שעמודים עלולים לפגוע גם בנהג המני*ק שפותח דלתות כאילו אין מחר ואז הוא תובע את ועד הבית.

באסה!

פורסם

איך העמודים אמורים לפגוע בו אם הם מונעים ממנו לפגוע ברכוש שלי?

פורסם

אז עדיף שאני אמשיך לספוג פגיעות בדלת ובכנף של הרכב שלי שכבר נפגעה?

תמרון חניה לא מוצלח? מה דעתך שהוא גם יאשים אותי שהאוטו שלי חונה לידו ובגלל זה הוא דפק את הרכב שלו או משהו כזה? זה בדיוק אותו דבר.

פורסם

יש מצלמה בתוך הרכב אבל היא לא יכולה להיות דלוקה כל הזמן וגם לא מצלמת לכיוון הרלוונטי. ונניח שאשים מצלמה על החלון שלי (שפונה לכיוון החניה), אתחיל לרדוף אחריו בבתי משפט שישלם את הנזקים?

פורסם

המצלמה יכולה להשאר דלוקה כל הזמן. אצלי היא עובדת ללא הפסקה, כבר למעלה משנתיים.

לדעתי אחר פעם אחת שתסביר לו את הבעיה ותראה לו את הסרטון, הוא יבין לבד שעליו להיות יותר זהיר.

ארז רונן

פורסם

הבעיה היא לא תקנות התעבורה שאיש לא אוכף בחניות פרטיות אלא דינים של רכוש פרטי משותף.

הפס אינו חלק מהחניה שלך. או שהוא רכוש של כל הדיירים, או שחציו שייך לך והחצי השני לשכן בחניה הסמוכה.

לכן אסור לך לעשות בו שימוש ללא אישור של כל הבעלים, כמו שאסור לאדם לבנות גדר שמקיפה את ביתו אם היא פולשת לשטח השכן, אלא רק בשטחו הוא, או שהוא משיג את הסכמת השכן לבנות את הגדר חצי-חצי.

מן הסתם הצבת עמודים בשטח החניה עצמו תקטין לך את המקום בצורה משמעותית.

פורסם

רוחב תא חניה תקני (240 ס"מ כשיש מעבר חופשי משני הצדדים) , זה בדיוק ממרכז פס למרכז פס. (כן, ספרתי אקרשטיינים :-P) ז"א, שאם עברת את מרכז הפס במ"מ אחד, אתה "בשטח שלו".

יתרה מזו, ברגע שאתה מקים מכשול (עמוד/גדר/קריפטונייט) בין שתי החניות שלכם, אתה הופך את שתיהן ללא תקניות, מכיוון שחניה כזו צ"ל ברוחב 280 ס"מ.

כן, תקנות החניה לוקחות בחשבון בחניון רמה 2 כזה, שהמצב הוא שרק אחד בין שני תאים פותח דלת בזמן נתון, וכן, הוא פותח אותה לתחום התא של שכנו. אם לא היו לוקחים דברים כאלה בחשבון בתכנון, כל תא "אגואיסטי" היה צ"ל ברוחב של מעל 3 מ', ובכל חניון היו נכנסות הרבה פחות מכוניות.

אם אתה ממש משועמם, ורוצה ללמוד איך קבעו את כל הדברים האלה, אתה יכול לקרוא פה. תוריד לך את פרק ד' ותבלה...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...