Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כך אני מאוד מתלבט בין ארבעת הרכבים האלה והייתי שמח לקבל חוות דעת כלליות שלכם לגבי האמינות של הרכבים כמה או יותר מחיר טיפולים של הרכבים וכדומה..

אז כך מה שחשוב לי ברכב שהמנוע שלו יהיה חזק עם ביצועים טובים שכל פעם שאני אלחץ על הגז אני ארגיש שיש למנוע מה לתת.. וכמובן אחיזת כביש טובה.

מבחינת נסיעת מבחן רק על הקליאו עשיתי והתרשמתי מאוד מהביצועים שלה ומההרגשה שלה על הכביש ,בהמשך אני אעשה גם על כל השאר..

מבחינת נתונים טכניים שמראים שהקליאו תהיה עדיפה על כל השאר שרשמתי ,יש מצב שבפועל אני ארגיש לדוגמה במאזדה 2 שיש לה יותר עוצמה? או בפולו?

אני אשמח לקבל כל מידע על אחד מהרכבים האלה ממישהו שיש לו ניסיון אם אחד מהדגמים הללו ויוכל להעשיר לי עוד קצת את הידע ולקבל תמונה יותר טובה לגבי כל אחד מהם.

תודה רבה על העזרה.

פורסם (נערך)

המנוע הכי חזק הוא אצל הסקודה והVW אותו מנוע 1.2 TSI.

האמינות הכי טובה היא אצל המאזדה, מאחר ויש לה מנוע אטמוספרי וגיר אוטומט רגיל.(לרנו לא היו בעיות בולטות , לגיר של הסקודה והסיאט היו כמה בעיות לאורך חייו והוא אינו בעל מוניטין אמינות מיטבי, בכל מקרה אוטומט רגיל אמין יותר מאוטומט רובוטי (לדעתי לפי מה שרואים בשוק)).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
המנוע הכי חזק הוא אצל הסקודה והVW אותו מנוע 1.2 TSI.

האמינות הכי טובה היא אצל המאזדה, מאחר ויש לה מנוע אטמוספרי וגיר אוטומט רגיל.(לרנו לא היו בעיות בולטות , לגיר של הסקודה והסיאט היו כמה בעיות לאורך חייו והוא אינו בעל מוניטין אמינות מיטבי).

השאלה אם יש הבדל מורגש בין המאזדה למנוע 1.2TSI? נגיד שביציאה מהמקום זה לא משנה לי כל כך אבל במהירות גבוהה יותר שרוצים לבצע עקיפות האם יש הבדל משמעותי?

פורסם

יש הבדל מורגש בין מנוע אטמוספרי(מאזדה) ובין מנוע מוגדש.

הכוח במנוע מוגדש מגיע בסלד יותר נמוך מאשר מנוע אטמוספרי.

=13072&compare-version[]=10132&compare-version[]=5479"]אתה יכול לראות פה את ההשוואה בינהם ,בעיקר בסעיף הביצועים שהקליאו הפאביה מהירות יותר וחסכוניות יותר מה2.

היתרון של המאזדה הוא באמינות ולפי מה שקראתי גם הנאה מנהיגה (יחסית לקטגוריה וזה פרמטר סובייקטיבי בלאו הכי).

את ה208 שקלת?

אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

פורסם

חחחחחחח הרגל נהפך לטבע (בנוגע לציטוט), שקלתי את ה208 אבל לאחר שקראתי שמבחינת הביצועים היא פחות טובה מהארבעה שציינתי ירדתי ממנה.

אז פשוט אני צריך לעשות נסיעת מבחן על המאזדה 2 ולראות איך היא מרגישה וכנ"ל לפולו ואז כך אני לא אצטרך לעשות לפאביה כי יש להם את אותו מנוע.

פורסם

במהירויות של כביש מהיר עדין תהיה עדיפות מסוימת למכוניות המוגדשות ,כך בחשבון שהמזדה תהיה הרועשת ביותר במהירויות אוטוסטרדה .והקליאו תהיה החזקה ביותר בממוצע והמנוע שלה הוא השני ביכולת הנשימה שלו, אחרי המזדה את הווגיות אין ממש מה למשוך מעבר ל5000 סלד . מהרשימה שלך עם לא חשוב לך אביזרי בטיחות היתי הולך על הרנו ועם חשוב בטיחות אז המזדה או הסקודה .

פורסם
חחחחחחח הרגל נהפך לטבע (בנוגע לציטוט), שקלתי את ה208 אבל לאחר שקראתי שמבחינת הביצועים היא פחות טובה מהארבעה שציינתי ירדתי ממנה.

אז פשוט אני צריך לעשות נסיעת מבחן על המאזדה 2 ולראות איך היא מרגישה וכנ"ל לפולו ואז כך אני לא אצטרך לעשות לפאביה כי יש להם את אותו מנוע.

לפולו מנוע 90 כ"ס ברוב רמות הגימור, רק לרמת הגימור הגבוהה ביותר יש 110 כ"ס (יקרה משמעותית) לפאביה יש מנוע 110 כ"ס בכל רמות הגימור האוטומטיות, לך תעשה מבחן על הסקודה ותרגיש את הרכב (מניסיון אישי אחלה רכב) אם אתה כבר מתלבט בין פולו לפאביה, הפולו לדעתי לא שווה את תוספת הכסף, היא משמעותית פחות מאובזרת, אבל איכות החומרים טובה בה יותר

פורסם

אני הייתי שוקל את האיביזה ב 83,זריזה מאוד איבזור טוב והמחיר מצוין.

הקליאו כמו שהרגשת גם חזקה,אך תיבת ההילוכין של סיאט עדיפה,היא זריזה יותר ומגיבה בצורה טובה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שקלתי את ה208 אבל לאחר שקראתי שמבחינת הביצועים היא פחות טובה מהארבעה שציינתי ירדתי ממנה.

אני חושש שמה שהמבחנים שקראת לא מתייחסים ל-208 שנמכרת כעת אלא ל-1.6 האוט'. כיום ל-208 יש מנוע טורבו בנזין 1.2 ליטר ותיבה עם שישה הילוכים. בכל מבחן השוואתי שקראתי היא נצחה.

לדעתי שווה לך לשקול אותה.

פורסם

אני לא יודע ממי שמעת שה208 פחות חזקה,זה קשקוש,תעשה נסיעת מבחן ותרגיש בעצמך,למה לסמוך על דעה של אחרים??,אתה קונה רכב,לא נקניקיות.

פורסם

ה-208 חזקה בוודאות מהמאזדה 2 ומהפולו 90 כ"ס.

לשתיים האחרות, וגם לסיאט איביזה, היא די זהה בעוצמת המנוע, אבל לדעתי יחידת ההנעה שלה יותר חלקה וטובה בגלל הגיר האוטומטי הפלנטרי ולא הרובוטי.

פורסם

אני אישית העדפתי פאביה בגלל שהמנוע הרגיש לי מעט יותר חזק (ואפשר לשפר אותו לאיזור 140 סוסים בלי בעייה מיוחדת למיטב ידיעתי) ויש יותר אבזור. תבדוק גם סוניק RS.

אם תרצה חוות דעת שלי על הפאביה (בעלים של אחת ממאי 15) כתוב לי בהודעה פרטית.

• תוכן חדש...