Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, יש לי סיאט איביזה שנת 2012, כבר תקופה ארוכה שהחלון בצד ימין של הרכב לא עובד כראוי, מה הכוונה? כשאני אני מוריד את החלון הוא יורד כרגיל, אבל אז כשאני מנסה להעלות אותו הוא עולה מעט ואז יורד. וככה כמה פעמים עד שצריך להעלות אותו לאט לאט בלחיצות קטנות על הכפתור.

ניסיתי ספריי סיליקון אך לא עוזר, הבנתי שזאת בעיה בלא מעט רכבי סיאט ושאולי הבעיה במנגנון.

יש למישהו המלצה על בעל מקצוע טוב באיזור חיפה והקריות שמתעסק בזה? מעדיף לא לגשת למוסך צ׳מפיון במקרה הזה כי מניסיון של חבר הם ישר אומרים שזה מנגנון ואצלם זה עולה ממש יקר.

חשוב לציין שהרכב לא באחריות (חוץ מגיר) ושאני מטפל בטיפולים שוטפים רק שם אבל ספציפית זה אני מעדיף בעל מקצוע אחר.

תודה :)

פורסם

ניסית לנתק את המצבר כדי לאפס?

זאת אומרת, ברגע שאתה מנתק את המצבר, אתה צריך "לכוון" (לא יודע עוד מילה כדי להסביר את זה) את החלונות מחדש, אתה פשוט מוריד בלחיצה בצופה את החלונות, ובלי לעזוב את הכפתור ממתין איזה 6/7 שניות., ואחר כך אותו דבר כאשר אתה סוגר את החלון.

תנסה, אין לך מה להפסיד נראה לי, אולי זה יעזור. ספר לי מה קרה.

פורסם

יש שם מנגנון בטיחות למניעת תפיסת יד או אבר גוף אחר בעת סגירת חלונות. זו הסיבה, דרך אגב, שלא ניתן להתקין סגירת חלונות אוטומטית. אם משהו במהלך הסגירה מעכב את קצב הסגירה, המחשב מזהה זאת כעצם זר ולכן משנה כוון ופותח את החלון מחדש. בדרך כלל ניקוי יסודי של המסילות וטיפול עם סיליקון פותרים את הבעיה. אחרת, מוצע לפנות לזגג רכב שיפרק את המנגנון ויטפל בו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

לפני שאתה מנסה לאפס את החלונות, וודא שהם עולים עם לחיצה ארוכה על המפתח.

רק אחר-כך תתחיל לבצע את האיפוס. בסוף תבדוק שהם עולים גם בנגיעה, ללא מאמץ.

דבר נוסף, כדי לבדוק פעולת מנגנון, אחרי שזה מסתדר, תשווה בין זמן עלייה של החלון השמאלי מול הימני.

בפעולה תקינה, לא צריך להיות הבדל ביניהם.

פורסם

כמו שכבר רשמתי - שום איפוס לא עזר, אני חושב שזאת בעיה במנגנון, ניסיתי לשים ספריי סיליקון אך גם לא עזר.

יש למישהו המלצה לזגג רכב בקריות או חיפה?

פורסם

היה לי משהו דומה, קצת פחות חמור ממה שאתה מתאר. מדי פעם התנגדות מסוימת גורמת לחלון לרדת חזרה במהלך הסגירה האוטומטית.

הדרך שלי לתיקון:

1. ניקוי יסודי של של שני פסי הגומי דרכם יוצא החלון מתוך הדלת. יש שם המון אבק ולכלוכים אחרים שמתנגדים לעליית החלון.

2. פלסטלינה יסודית לשני צידי החלון + ניקוי יסודי וייבוש.

3. ציפוי של אוטם צבע לשני צידי החלון.

סעיפים 2+3 הופכים את החלון לחלק מאוד, מקטין את ההתנגדות בירידה ועליה מתוך הדלת.

S60 Rdesign

פורסם

ליכלוך כמעט בוודאות. משהו שמונע מהחלון לעלות ומנגנון הבטיחות לתפיסת אצבעות ישר מוריד אותו. לפעמים אין ברירה וצריך לפרק את הכל ולנקות ניקוי יסודי וספריי לא עוזר. זה יכול להיות גם עלים שנכנסים וחודרים או הכרטיסי ביקור המעצבנים של מכוני ליווי שדוחפים בתל אביב לתוך החלון.

פורסם

כמו שהחברים אמרו פה לפני שזה קורה בגלל שכאילו יש משהו שמפריע ולכן החלון יורד,

אבל אני לא הייתי הולך על מנגנון חלון מהסיבה שהמחשב שמזהה את ההפרעה נימצא במנוע חלון

ולכן יש סיכוי גבוה יותר שהבעיה במנוע חלון ולא במנגנון.

פורסם
לא הייתי הולך על מנגנון חלון מהסיבה שהמחשב שמזהה את ההפרעה נימצא במנוע חלון

ולכן יש סיכוי גבוה יותר שהבעיה במנוע חלון ולא במנגנון.

אם הוא הולך למקום אמין, נקוה שבעל המקצוע יידע איפה לחפש את התקלה. אבל לגבי ההערה - זה שהחיישן שמזהה נמצא במנוע המערכת, לא אומר שהבעיה בחיישן או במנוע, זה עדיין יכול להיות משהו במנגנון, שמפריע לו לנוע, ולכן החיישן מרגיש שהחלון מתנגד, ואינו יכול לדעת אם זה יד של מישהו, או מסילה של המנגנון שצריך לגריז, או לכלוך במסילה של המנגנון וכו', או בעייה במנוע או בחיישן עצמו. מסילה של המנגנון - אני מתכוון המסילה שבתוף דיפון הדלת, זאת שעליה מחליקים תושבות הפלסטיק שעליהם מונח החלון.

פורסם
אם הוא הולך למקום אמין, נקוה שבעל המקצוע יידע איפה לחפש את התקלה. אבל לגבי ההערה - זה שהחיישן שמזהה נמצא במנוע המערכת, לא אומר שהבעיה בחיישן או במנוע, זה עדיין יכול להיות משהו במנגנון, שמפריע לו לנוע, ולכן החיישן מרגיש שהחלון מתנגד, ואינו יכול לדעת אם זה יד של מישהו, או מסילה של המנגנון שצריך לגריז, או לכלוך במסילה של המנגנון וכו', או בעייה במנוע או בחיישן עצמו. מסילה של המנגנון - אני מתכוון המסילה שבתוף דיפון הדלת, זאת שעליה מחליקים תושבות הפלסטיק שעליהם מונח החלון.

החיישן הינו חלק אינטגרלי ממודול הבקרה המחובר למנוע של החלון ומנטר את מהירות עליה/ירידה של השמשה כלומר אם החיישן תקול יש צורך להחליף את מודול הבקרה. החיישן בדרך כלל מסוג חיישן אפקט הול.

איזה כייף לי :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...