Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הונדה סיוויק 2002 רמת גימור ES(מה זה אומר הרמה הזאת)

עשתה "רק" 150 אלף.

יד 2 הכל פרטי מטופל בזמן במוסך מרכזי לרוב(אפשרי לבדוק את זה וטיפולים עבר?)

מבנאדם מבוגר, הוא דורש 20(מחירון 19.500)

כמה אני יכול להוריד אותו אני חושב לאזור ה17+-

ומה אני אמור לבדוק ברכב כשאני מסתכל עליו מבפנים ומבחוץ

והאם אני צריך לדרוש שהוא יתחייב לי על מנוע גיר שלדה או שפשוט לקחת את הרכב לבדיקה ואני משלם עובר אז קונים?

ובכללי מה אתם אומרים על הרכב כרכב ראשון הדרישות שלי זה חסכוני(במקרה הזה אני מתפשר) אמינות וכו

PEUGEOT 206XS

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יחסית לשנה שלה- הק"מ שלה אפילו נמוך.

רכב משנה כזו צריך לבדוק לפי המצב בפועל ולקחת אותו למוסך מתמחה.

אל תשקיע כסף בבדיקה במכון כי גם אם הרכב באמת הכי תקין שאפשר- הבדיקה לא תראה זאת כדי לכסות את המכון מפני תביעה אפשרית בעתיד למקרה ויתעוררו בעיות ברכב ותחליט לתבוע. לא צריך לדרוש שיתחייב, הוא גם לא יד ראשונה ולא בטוח שהוא יודע בדיוק מה עבר על הרכב ב- 14 שנותיו על הכביש.

בהצלחה!

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)
יחסית לשנה שלה- הק"מ שלה אפילו נמוך.

רכב משנה כזו צריך לבדוק לפי המצב בפועל ולקחת אותו למוסך מתמחה.

אל תשקיע כסף בבדיקה במכון כי גם אם הרכב באמת הכי תקין שאפשר- הבדיקה לא תראה זאת כדי לכסות את המכון מפני תביעה אפשרית בעתיד למקרה ויתעוררו בעיות ברכב ותחליט לתבוע. לא צריך לדרוש שיתחייב, הוא גם לא יד ראשונה ולא בטוח שהוא יודע בדיוק מה עבר על הרכב ב- 14 שנותיו על הכביש.

בהצלחה!

תודה על תגובה מהירה,

איפה אני מוצא מכון מתמחה?

אשמח אם תעזור לי, ומה אתה אומר על הרכב בכללי כדאי לקחת אותו או לשקול דברים אחרים?

ועוד שאלה, מה זה אומר VTEC?

עריכה אחרונה על ידי admtaynov13?

PEUGEOT 206XS

פורסם

(VTEC - Variable Timing Electronic Control*)

טכנולוגיית ה-VTEC של הונדה, מציעה ביצועי מנוע "דו פרצופי", על ידי מיזוג יתרונות שתי

סביבות הבעירה באותו המנוע. כמעט כמו שני מנועים שונים המחליפים מקום תחת מכסה המנוע!

כדי להבין את פעולת המערכת נתבונן בפעולת מנוע מסוג DOHC VTEC.

מנוע זה, כמו כל מנועי הונדה, כולל 4 שסתומים לצילינדר (שניים ליניקה ושניים לפליטה), ושני זוגות פיקות ונדנדים להפעלת השסתומים. למערכת VTEC, פיקה ונדנד נוספים לכל זוג.

הפיקה הנוספת מפעילה את הנדנד הנוסף וזה מפעיל קפיץ דמוי שסתום. בסיבובי מנוע נמוכים ובינוניים, נדנד זה נע מעלה מטה לבדו על הפיקה ואינו מפעיל את השסתומים.

עם לחיצה על דוושת ההאצה תחושת קסם עולה באויר. בסיבובי מנוע בינוניים קבועים מראש, "מנגון ההפעלה ההידראולי" מחליק פין דרך כל הנדנדים ונועל אותם ליחידה אחת.

לאחר פעולה זו, הפעלת השסתומים נעשית על ידי הפיקה והנדנד הנוספים.

בהיות הפיקה הנוספת גבוהה ורחבה יותר, שסתומי המנוע יפתחו בתזמון ומהלך ארוכים יותר, ויאפשרו כניסת תערובת דלק/אויר בכמות גדולה יותר. עם כניסת כמות תערובת גדולה יותר והגברת סיבובי המנוע, המנוע יפיק הספק גבוה יותר ויניע את המכונית מהר יותר.

לאחר ההאצה, עם ירידת מהירות המנוע, משתחררת נעילת הנדנדים, ומאפשרת למנוע עבודה בתנאי סיבובים נמוכים עד בינוניים. במנוע מסוג DOHC VTEC, המערכת פועלת גם על שסתומי היניקה וגם על שסתומי הפליטה

(במנוע הפרילוד). במנועים מסוג SOHC VTEC, המערכת פועלת על שסתומי היניקה בלבד (במנוע הסיוויק).

שינוי אופי פתיחת השסתומים בין מצב אחד למשנהו, מאפשר שתי סביבות בעירה שונות באותו המנוע. כתוצאה מכך, מתקבלות תגובת מנוע חדות בכל תחומי מהירות המנוע (סל"ד).

תזמון הפעלת המערכת נעשה על ידי יחידת בקרה אלקטרונית, הפוקדת על "מנגנון ההפעלה ההידראולי", שבתורו מזיז את פין הנעילה. פין הנעילה מעביר את המנוע לביצועי הספק גבוהים יותר כמעט בצורה מיידית. נקודת העברה זו כמעט אינה מורגשת על ידי הנהג.

נכון יהיה לומר כי "VTEC" או מנוע VTECאינו שם לדגם מנוע מסויים או לסדרת מנועים, אלא טכנולוגיה מתקדמת שהינה פטנט בלעדי של הונדה, המיועדת לפיתוח מנועים קטנים, קלי משקל וקומפקטיים, המפיקים יותר

כח, תגובות חדות יותר וחסכוניים יותר בדלק, מכל מנוע אחר.

נ.ב.

חשוב להבין

VTEC זה לא מנוע ,זה שם כללי לכמה מערכות כמו

(DOHC VTEC, SOHC VTEC, SOHC VTEC-E, SOHC 3-stage VTEC, Hyper VTEC)

SOHC VTEC

מנוע ראשון אם תכנולוגיה הזו D15B אם 130 כ"ס

גל זזים אחד 4 שסתומים לצילינדר. ויטק עובד רק על שסתומים יניקה.

שני מצבים עבודה.

DOHC VTEC

מנוע ראשון הוא B16A אם 160 כ"ס

גל זזים כפול 4 שסתומים לצילינדר.

ויטק עובד על כל השסתומים

שני מצבי עבודה

3-stage SOHC VTEC

מנוע D15B

3 מצבי עבודה

130 כ"ס

פורסם

ES זאת רמת הגימור הגבוהה של ההונדה.

אבל אני לא מבין מה ההיגיון לשלם כל כך הרבה על רכב בן 14.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

ועוד שאלה, מה זה אומר VTEC?

תזמון שסתומים משתנה, בהתאם לאיך אתה לוחץ על הגז, השסתומים נפתחים יותר או פחות.

המערכת קיימת היום כמעט בכל רכב, בשם כזה או אחר (VVT-I, VANOS, VCT, MIVEC, וכו').

בהונדה זה הופיע בין הראשונים (אחרי אלפא רומאו), ומשווק באופן אגרסיבי, לכן זה יותר מוכר.

עם לחיצה על דוושת ההאצה תחושת קסם עולה באויר

יש לך את זה ביותר פאנבוי? [emoji1]

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הונדה סיוויק 2002 רמת גימור ES(מה זה אומר הרמה הזאת)

הבדלים בין רמות גימור זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך ברכב משנת 2002. למעט אולי אבזור בטיחות.

פורסם (נערך)
(VTEC - Variable Timing Electronic Control*)

טכנולוגיית ה-VTEC של הונדה, מציעה ביצועי מנוע "דו פרצופי", על ידי מיזוג יתרונות שתי

סביבות הבעירה באותו המנוע. כמעט כמו שני מנועים שונים המחליפים מקום תחת מכסה המנוע!

כדי להבין את פעולת המערכת נתבונן בפעולת מנוע מסוג DOHC VTEC.

מנוע זה, כמו כל מנועי הונדה, כולל 4 שסתומים לצילינדר (שניים ליניקה ושניים לפליטה), ושני זוגות פיקות ונדנדים להפעלת השסתומים. למערכת VTEC, פיקה ונדנד נוספים לכל זוג.

הפיקה הנוספת מפעילה את הנדנד הנוסף וזה מפעיל קפיץ דמוי שסתום. בסיבובי מנוע נמוכים ובינוניים, נדנד זה נע מעלה מטה לבדו על הפיקה ואינו מפעיל את השסתומים.

עם לחיצה על דוושת ההאצה תחושת קסם עולה באויר. בסיבובי מנוע בינוניים קבועים מראש, "מנגון ההפעלה ההידראולי" מחליק פין דרך כל הנדנדים ונועל אותם ליחידה אחת.

לאחר פעולה זו, הפעלת השסתומים נעשית על ידי הפיקה והנדנד הנוספים.

בהיות הפיקה הנוספת גבוהה ורחבה יותר, שסתומי המנוע יפתחו בתזמון ומהלך ארוכים יותר, ויאפשרו כניסת תערובת דלק/אויר בכמות גדולה יותר. עם כניסת כמות תערובת גדולה יותר והגברת סיבובי המנוע, המנוע יפיק הספק גבוה יותר ויניע את המכונית מהר יותר.

לאחר ההאצה, עם ירידת מהירות המנוע, משתחררת נעילת הנדנדים, ומאפשרת למנוע עבודה בתנאי סיבובים נמוכים עד בינוניים. במנוע מסוג DOHC VTEC, המערכת פועלת גם על שסתומי היניקה וגם על שסתומי הפליטה

(במנוע הפרילוד). במנועים מסוג SOHC VTEC, המערכת פועלת על שסתומי היניקה בלבד (במנוע הסיוויק).

שינוי אופי פתיחת השסתומים בין מצב אחד למשנהו, מאפשר שתי סביבות בעירה שונות באותו המנוע. כתוצאה מכך, מתקבלות תגובת מנוע חדות בכל תחומי מהירות המנוע (סל"ד).

תזמון הפעלת המערכת נעשה על ידי יחידת בקרה אלקטרונית, הפוקדת על "מנגנון ההפעלה ההידראולי", שבתורו מזיז את פין הנעילה. פין הנעילה מעביר את המנוע לביצועי הספק גבוהים יותר כמעט בצורה מיידית. נקודת העברה זו כמעט אינה מורגשת על ידי הנהג.

נכון יהיה לומר כי "VTEC" או מנוע VTECאינו שם לדגם מנוע מסויים או לסדרת מנועים, אלא טכנולוגיה מתקדמת שהינה פטנט בלעדי של הונדה, המיועדת לפיתוח מנועים קטנים, קלי משקל וקומפקטיים, המפיקים יותר

כח, תגובות חדות יותר וחסכוניים יותר בדלק, מכל מנוע אחר.

נ.ב.

חשוב להבין

VTEC זה לא מנוע ,זה שם כללי לכמה מערכות כמו

(DOHC VTEC, SOHC VTEC, SOHC VTEC-E, SOHC 3-stage VTEC, Hyper VTEC)

SOHC VTEC

מנוע ראשון אם תכנולוגיה הזו D15B אם 130 כ"ס

גל זזים אחד 4 שסתומים לצילינדר. ויטק עובד רק על שסתומים יניקה.

שני מצבים עבודה.

DOHC VTEC

מנוע ראשון הוא B16A אם 160 כ"ס

גל זזים כפול 4 שסתומים לצילינדר.

ויטק עובד על כל השסתומים

שני מצבי עבודה

3-stage SOHC VTEC

מנוע D15B

3 מצבי עבודה

130 כ"ס

ES זאת רמת הגימור הגבוהה של ההונדה.

אבל אני לא מבין מה ההיגיון לשלם כל כך הרבה על רכב בן 14.

תזמון שסתומים משתנה, בהתאם לאיך אתה לוחץ על הגז, השסתומים נפתחים יותר או פחות.

המערכת קיימת היום כמעט בכל רכב, בשם כזה או אחר (VVT-I, VANOS, VCT, MIVEC, וכו').

בהונדה זה הופיע בין הראשונים (אחרי אלפא רומאו), ומשווק באופן אגרסיבי, לכן זה יותר מוכר.

יש לך את זה ביותר פאנבוי? [emoji1]

הבדלים בין רמות גימור זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך ברכב משנת 2002. למעט אולי אבזור בטיחות.

אז לקחתי את הרכב לבדיקה ומתברר שהוא התבלבל וזה בכלל 4 דלתות(מה שאומר שהמחירון שלה היה לאחר שקלול 18 וחצי)

בעיקרון לא הגענו להסכמה כי היה נזילה ליד אטם ראש מנוע וצריך לבדוק את זה ובדיקה של זה עולה 2.5K והרכב עבר תאונה (אין פגיעה בשלדה) למרות שהוא אמר שזה לא עבר, ו2 גלגלים קדמיים שחוקים וצריך להחליף עוד כמה דברים, תגידו לי אתם אם שווה לי ב14.5K לסגור איתו, ובבדיקה אמרו שבזמן עומס אז קורה משהו במערכת החשמל כנראה בגלל האלטרנטור שצריך להחליף(לא מילה במילה אבל ככה הבנתי(רשום הכל בתמונות למטה))

ועל המצבר אין תאריך אז לא ידעו לדעת והוא אמר שזה בערך שנתיים אצלו, טיימינג עבר לפני 3 שנים הקילומטרץ (150K) אכן אמיתי, אבל רשום לו ברישיון שהוא יד 3 ולא 2 (הכל פרטי) אז מה אתם אומרים שווה (אני שומר כסף לישור קו ולביטוחים אז אין דאגה וגם יש כסף בצד לטיפולים עתדיים טסט יש לחצי שנה ))

http://www.siz.co.il/view/odnmkzmhhvt3.jpg.htm

IMG_20160121_133806.jpgIMG_20160121_133820.jpg

עריכה אחרונה על ידי admtaynov13?

PEUGEOT 206XS

פורסם

הרכב יקר מדי ולדעתי גם לא מתאים לך כרכב ראשון. יהיו לך הרבה תקלות ותוציא עליהן כסף רב.

במקומך הייתי הולך על איזה גטס שמורה וחדישה יותר

פורסם

לא שווה, אין הצדקה לשלם 14.5 אלף ש"ח + תיקונים על רכב בן 14. מה גם שלא מדובר ברכב ייחודי או ספורטיבי ששווה את ההשקעה והמחיר.

מצטרף לעצתו של נומד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
הרכב יקר מדי ולדעתי גם לא מתאים לך כרכב ראשון. יהיו לך הרבה תקלות ותוציא עליהן כסף רב.

במקומך הייתי הולך על איזה גטס שמורה וחדישה יותר

לא שווה, אין הצדקה לשלם 14.5 אלף ש"ח + תיקונים על רכב בן 14. מה גם שלא מדובר ברכב ייחודי או ספורטיבי ששווה את ההשקעה והמחיר.

מצטרף לעצתו של נומד.

מצאתי

יונדאי גטס 2008 רמת גימור GLX עשתה 150K יד 2

מטופלת במוסך יונדאי מרכזי יש ספר טיפולים הוא אומר בלי תאונות אין שריטה על הרכב יד ראשונה היה פרטי

והוא מתחייב בבדיקה מנוע גיר שלדה, דורש 23.5K המחירון שלה אחרי שקלול 20.5K

מה אתם אומרים, חבר אמר שזה "הרבה" בשביל מנוע 1.4 ועוד כמה שנים שהוא יגיע ל200K קילומטר אז יהיה קשה למכור

בעיקרון זה נראלי פחות מהמינימום השנתי(20K) מה אתם אומרים?

PEUGEOT 206XS

פורסם

הוא צריך לרדת במחיר, עם כול הכבוד, בטווח המחירים הזה יש הרבה מאוד גטסים.

לא יודע לגבי אורך החיים של המנוע של גטס, אבל כבר נסעתי באקסנט עם מנוע 1.4 שעברה 300 אלף קילומטר עם מנוע וגיר מקוריים, מה אני אגיד לך? הרכב נסע מצויין.

בעוד כמה שנים כשהרכב יגיע ל-200 אלף, הרכב יהיה שווה בלחץ 7 אלף שקל. בסכומים כאלה לא קשה למכור כלום.

פורסם

המחיר אולי טיפה גבוה, אבל אל תשכח שמדובר בדגם GLX. זה דגם עם 4 כריות אוויר, ABS וESP. נדיר למצוא גטסים מאובזרים, הרוב נמכרו ברמת גימור GLF עם כרית אוויר אחת וללא ABS.

ורוב הגטסים יוצאות ליסינג והשכרה, כאן מדובר על רכב פרטי. ויש פה את נושא היסטוריית הטיפולים המסודרת (במידה ויוכח על ידי המוכר). בחברות ליסינג מסוימות טיפלו ברכב בחומרים באיכות נמוכה.

אני נסעתי באקסנטים ובקיה ריו (עם אותו מנוע של הגטס) שעשו 350-400 אלף ק"מ ובדיוק כמו שאתה אומר - נוסע סבבה לגמרי.

אין קשר בין נפח המנוע לבין המחיר. אתה יכול לקנות גם רכב 1.0 חדש ב55 אלף ש"ח. מה זה קשור?

שים לב שאתה משלם עוד 5000₪ בערך ואתה מקבל רכב צעיר בשש שנים מהסיביק ובטיחותי יותר.

• תוכן חדש...