Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - הונדה ג'אז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין בעיה בג'אז להכניס אמבטיה לבגאז' ושני כיסאות במושב האחורי - מניסיון - צריך לשבת בה כדי להבין כמה היא מרווחת.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא ממליץ ספציפית על הקורולה... פשוט חושב שמשפחתית תהיה יותר נוחה מסופר מיני.

דלק? אשמח לשמוע מדוע אתה חושב שההבדל יהיה משמעותי?

תא מטען? אתה מציע לשים את האמבטיה על העגלה. אולי יותר נוח, לא יודע.

שוב - נפח תא המטען בג'אז הוא 354 ל'. בהתחשב בדלת החמישית (לא יודע אם החזקת האצ'בק פעם. תנסה - תבין), זה אומר שהוא מספיק נוח ושימושי ותכלס - יותר נוח ושימושי מכל סדאן, גם אם לסדאן יש איפשהו ליד המושב עוד 30 ל' לא שימושיים. מרווח הפנים, כאמור, זהה. בג'אז אין שום בעיה להגיע ל-16-17 ק"מ/ל', בהצלחה עם זה במשפחתית.

זה שקשה לך לקנות רכב חדש זה עניין עקרוני, אבל לא משנה את העובדות. עוד מהדור הראשון של הג'אז היא הייתה משפחתית בגודל סופרמיני, אבל עלתה המון. עכשיו היא זולה, עד כמה שמכונית יכולה להיות זולה בארץ, ומאובזרת מאד, בעיקר באבזור בטיחות מתקדם. היא באמת דיל מטורף.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חןרפ, אתה טועה. בוא פשוט נסגור את זה כאן.

היוצא מן הכלל היחיד שאני מוכן לקבל שאז משפחתית תהיה טובה יותר מסופר מיני/מיקרוואן, זה אם אנחנו מדברים על משפחתית האצ'בק/סטיישן (מגאן/פוקוס/סיוויק לצורך העניין) או ליפטבק (אוקטביה/ראפיד/טולדו). אז תא המטען באמת יותר גדול ולא מאבד מהשימושיות שלו. מרכב סדאן זה אחד הרעיונות הכי טפשיים שאי פעם נוצרו ונראה שכל מטרתו הייתה לאפשר ליצרנים להגיד "בגאז' 500 ליטר" בפרסומות. בפועל, המפתח קטן וצר, לא נוח, ואי אפשר להעמיס לתוכו שום דבר גדול או ארוך או עם צורה מוזרה, לעומת זאת בהאצ'בק/סטיישן אתה מפרק את המדף והיידה הפועל. הכל נכנס. אם עדיין לא נכנס אפשר לקפל את המושב ולקבל תא מטען עצום (בתנאי שאין מישהו שאתם אוהבין במושב האחורי באותו זמן).

ואסיים בסיפור - לקחתי את האופניים החשמליים של חברה שלי לתיקון, הייתי באותו יום עם סובארו B4 החדשה, האופניים בקושי נכנסו ונדרשה המון עבודת הינדוס (משהו כמו 5-7 דקות, אני לא מגזים) כדי להכניס אותם ועוד יותר כדי להוציא אותם. כשהחזרתי אותם מהתיקון הייתי עם הפיאט פונטו שלי, תוך 15 שניות המדף היה מפורק, המושב היה מקופל והאופניים היו בפנים. מאז כבר למדתי להכניס אותם אפילו בלי לקפל את המושב, ותוך פחות זמן. סדאן החוצה, דלת חמישית FTW!!!

ומרווח רגליים, כמה מרווח כבר הילדים בני ה-4 שלך צריכים?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אזז בוא נסגור את זה שאתה טוען שאני טועה ואני לא מסכים איתך.

מה גם שאתה טוען בעצמך ואני מצטט

"

היוצא מן הכלל היחיד שאני מוכן לקבל שאז משפחתית תהיה טובה יותר מסופר מיני/מיקרוואן, זה אם אנחנו מדברים על משפחתית האצ'בק/סטיישן (מגאן/פוקוס/סיוויק לצורך העניין) או ליפטבק (אוקטביה/ראפיד/טולדו)"

נו אז יש יוצא מן הכלל.

אם כך, משפחתית סטיישן/הצ'בק... תהיה טובה יותר מכל הבחינות (פרט לדלק)

פורסם

chenrp

אני חושב שהטעות שלך היא בגישה. תכלס אם אין סיבה לרכב גדול אז למה לקנות כזה? אני חושב שלא סתם הדוגמה הראשונה שנתת היא קורולה, הטייפקאסט האולטימטיבי לרכב משפחתי. זה איזה קבעון שלא מעט ישראלים לוקים בו - אם יש לך משפחה אז צריך רכב משפחתי (עכשיו זה משתנה ל-SUV).

תנסה לחשוב אחרת, למה לא להתאים את הרכב לצרכים. לרכב משפחתי אין יתרון כי הוא "משפחתי". יש לו יתרון של גודל אם הגודל נדרש, למשל אם מדובר על משפחה עם ילדים בוגרים שלא יהיה להם נוח להצטופף במושב האחורי של סופר מיני (שלרוב צרה יותר ממשפחתית).

אחותי הייתה עם תאומים וג'אז דור ראשון מלידה ועד גיל שנתיים בערך. בעבודה יש לי קולגה עם 3 ילדים שג'אז דור שני היה הרכב הגדול שלהם בבית (הקטן היה I10). זה נוח בחניות, זה נוח בגלל השימושיות של הדלת החמישית ואין שום סיבה לפסול סופר מיני רק בגלל חשיבה מיושנת.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

ויכוח עקר לגמרי. הבחירה בין האלטרנטיבות של רכב חדש/משומש או סופר מיני חדש לעומת משפחתי משומש הוא עניין סובייקטיבי ושל העדפה אישית לגמרי

chenrp מספיק שהיית אומר שאתה אישית היית מעדיף קורולה/אוונסיס/קאמרי משומשת , הנסיון שלך להציג את זה בתור בחירה הגיונית/חכמה יותר הוא זה שעורר את ההתנגדות ובצדק, כל אחד בוחר את הרכב לפי השיקולים שלו וזה לא הופך את הג'אז לרכב מיותר

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

החיסרון המהותי של רכב חדש, כל רכב חדש, הוא ירידת ערך. ככל שהרכב המשומש זול יותר לאחזקה, כך לכאורה היתרון שלו גדל למול הרכב החדש ובייחוד רכיב ירידת הערך. מכאן כל אחד גוזר את השיקולים וההעדפות שלו. לטעון באופן עיוור שרכב משומש באותו סכום עדיף על חדש זה לראות חלק מהתמונה בלבד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נו אז יש יוצא מן הכלל.אם כך, משפחתית סטיישן/הצ'בק... תהיה טובה יותר מכל הבחינות (פרט לדלק)

ופרט למחיר טסט יותר גבוה, קושי גדול יותר במציאת חניה, תמרון פחות טוב במקומות צפופים, עלויות ביטוח יותר גבוהות, היעדר אחריות, תיקונים שעלולים לצוץ, להמשיך?

אגבף סתם שיהיה ברור, אני גם באופן כללי מאוד נגד קניית מכוניות חדשות. אני פשוט לא חושב ש"משפחתית בטוח תהיה יותר טובה". ואולי בכלל עדיף לקנות סופר מיני משומשת ולחסוך כמה ג'ובות?

פורסם

לפי ההגיון של הבחור יש לרכוש מרצדס S500 שנת 2007 בסכום הזה.

כל אחד ומערכת שיקולים שלו. בתור בוגר ג'אז אני יודע שאין הרבה רכבים שנותנים את מה שג'אז נותנת מבחינת שימושיות ועלויות.

בעיה יחידה שלה זה מחירי שחיטה בטיפולים.

ב4 שנים אחרונות קניתי ומכרתי לפחות תריסר רכבים. ג'אז וסובארו B4 היו היחידות שנמכרו מעל המחירון.

כנראה לא סתם.

פורסם

אחלה רכב לעם. יעיל בטיחותי ומבצע.

נוסיף לזה מוניטין אמינות מחיר בטווח הסביר ושוק בין הטובים בארץ וקיבלנו מכירות יפות.

ההשוואה ליד 2 שהזכירו לא במקום.

אני יכול להבין מישהו שמעדיף לקנות סופר מיני בת שנה על מיני.יש בזה יתרון ברור וגם אפשר למצוא רכב חדש-ישן. להשוות קורולה בת שנתיים או שלוש לא רלוונטי, בטח שלקורולה אין יתרון מהותי על הג'אז.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רכב פרקטי מאוד. לא אהבתי את העיצוב אבל נראה שרק באופן ה״קופסתי״ הזה ניתן לייצר כזה מרווח פנים עצום. נושא המנוע- מהותי מאוד. לא יודע אם הייתי מוותר על כוח נורמלי זמין בשביל מרווח טוב.

פורסם (נערך)

יצא לי לנסוע בדגם החדש המדובר דרך הליסינג בחברה, הונדה ממש שיחקו אותה בגרסה החדשה.

מרווחת מאוד מאחורה ממש הרגיש לי כמו במשפחתית, פרקטית בטירוף עם בגאז' גדול + כיסאות שמתקפלים חכם ויוצרים חלל גדול להעמסה.

הפלסטיקה כבר לא מרגישה זולה כמו בעבר וסביבת הנהג השתפרה פלאים ומאוד מזמינה.

סה"כ נראית כמו קניה מאוד משתלמת לזוג/משפחה צעירה, חבל רק שאינה מוצעת גם בגרסה היברידית, אחרת כבר הייתי לוקח אותה דרך הליסינג, כי הבנזין מרגיש די חלש..

האם ליבואן יש כוונות להביא גירסה הברידית כמו שהיה בדגם היוצא?

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
הבעיה היא שבהתחלה לזוג צעיר עם תינוק, צריך מקום בתא המטען לאמבטיה (זו שבה התינוק ישן) וזה בקושי בקושי יכנס עם העגלה וציוד לתינוק.

בנוסף, אומנם הג'אז אחלה תחליף למשפחתית קטנה אך שיקול עתידי עדיף ויהיה יותר נוח קורולה למשל.

צריכת דלק אינני חושב שההבדל יהיה גדול. בנוסף יש לזכור כי טיפולים בהונדה יקרים משמעותית מטויוטה.

ושוב... גם אם הג'אז תנצח בפרמטרים... לי קשה לקנות רכב חדש בארץ. פשוט לא מבין איך מוציאים כל כך הרבה כסף על סופר מיני. אם המחירים היו נמוכים כמו בארהב אז השיקול היה שונה.

תסלח לי על דבריי אבל אתה הדוגמא המייצגת של עם ישראל, שרוצה רק גדול וגדול. חתונה במאה חמישים אלף שקל, ירח דבש בשבעים אלף שקל. זוג צעיר כבר קונה דירת ארבעה או חמישה חדרים. למה? מאיפה העיניים הגדולות האלה? ואנשים לא חיים לפי הכיס אלא מתוך תאווה לכמה שיותר גדול. וזה תקף גם למכוניות. לזוג צעיר ללא ילדים ואפילו עם ילד, אין שום בעיה להתנהל עם סופר-מיני, על אחת כמה וכמה הונדה ג'אז, שהיא ענקית במרווח הפנימי. תמיד אפשר לשדרג למשפחתית כעבור שנתיים. ומי אמר שחייבים עגלה עם אמבטיה? סתם מסורבל ולא מומלץ. אגב, אספר לך אנקדוטה. הייתה לנו בעבר דייהטסו סיריון דור ראשון כרכב שני חסכוני בבית. אתה יודע שבתא המטען שלה הכנסנו עגלת תאומים ענקית של בייבי ג'וגר (סיטי עליית, הגדולה)!!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

המבחן הזה רק מאמת את מה שטענתי בשרשור ישן יותר.

אולי הרכב בהחלט מספק מבחינת גודל, תא מטען, ויופי שזה כבר עניין של טעם אישי, אבל הוא נכשל בגדול דווקא בסעיפים שהונדה תמיד הייתה מצטיינת: מנוע גיר.

ביצועים פושרים בלבד, שמלווים ברעש מנוע, מומנט, בין הכי עלובים שקיים, כי הרי לא ניתן לנהוג כל הזמן קרוב לקו האדום כדי לחלץ טיפה כוח. פשוט מנוע "לא שימושי". במבחן ה-0-100 התאוצה מושגת בהילוך שני בתוך הקו האדום. אני מתאר לעצמי את הרכב בעליות עם 2 אנשים, הילוך ראשון, שני בלבד. בתנאים הללו אפשר לשכוח מחיסכון בדלק בכלל.

לא לחינם קיבלה תג מחיר של 90000 לידני. ולדעתי זה גם הרבה. זהו רכב למכורים לסמל בלבד. בזכות זה[הסמל] הוא עדיין יהיה הצלחה בשוק המשומשות.

אליי הרכב לא עשה רושם. אבל יש מצב שזה יספק אנשים אחרים, עם מחיר, ו"הונדה", שלא היו כאן קודם.

פורסם

יוסי, אתה מפספס את הנקודה.

הג'אז היא אוטו לזקנים. למה? אסביר:

הם לא שומעים טוב, אז רעש המנוע לא מפריע להם. ככה הם לפחות שומעים שהוא עובד.

הם נוסעים לאט, אז המנוע מספק אותם לגמרי.

הם מסיעים את הנכדים, אז יש מקום מאחורה לכולם.

הם נמוכים, אז הישיבה גבוהה.

הם לא רואים טוב, אז כל האייקונים על הדאשבורד ענקיים.

לא עושים שום דבר סתם, יוסי, שום דבר.

• תוכן חדש...