Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יצא לי עד היום לקרא תיאור מפורט על מבצע צבאי גם מהצד הישראלי וגם מהצד של האויב.

מרתק !

[h=1]מתחת לרדאר: הסיפור שלא סופר על חטיפת המכ''ם המצרי במלחמת ההתשה [/h]

[h=1]היהודים גנבו את הרדאר. מבט מהצד של האויב על מבצע תרנגול 53. [/h]

פורסם (נערך)

קראתי את שני התיאורים היום.

מהצד הישראלי... נראה כי הכתב שהשתתף במבצע קיבל ייסורי מצפון על מבצעי צהל (זונח לרגע את הנתון שבו הוצג המכ"מ כלא חדיש וכידוע לשירותי הביון של ישראל, דבר שייתר את נחיצות מבצע הבאתו)

מעבר לכך, שופך אור חדש על אחד מהמבצעים המעניינים יותר של צהל שבו הפגין לעולם אשכי פלדה מאוד גדולים וחיזק את מוראל הצבא והעם שממנו בנוי הצבא.

עריכה אחרונה על ידי khc

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

הכרתי היטב את הסיפור מהצד הישראלי - התהיות בנוגע לנחיצות המבצע עלו עוד אז - זה היה יכול להיגמר רע מאוד, אבל זאת כל מהות ה"חוצפה" הישראלית, לטוב ולרע. לא הכרתי את הצד השני, תודה על השיתוף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למרות שקראתי בעבר על המבצע הזה תמיד כיף לקרוא וללמוד עוד.

בהחלט מבצע הירואי (גבול דק בין זה לבין כשלון ) שמצטרף לעוד שלל מבצעים הירואים שעליהם נבנתה ההילה של צה"ל ויחידות ספציפיות במיוחד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אם כבר העלית את הנושא - המכ"ם וכמדומני גם המסוק שהרים אותו מוצגים במוזיאון חיל האוויר בחצרים.

ממתי הוא שם?

במהלך שירותי, ראיתי את המכ"מ המדובר במקום אחר לחלוטין.

:turn-l:
פורסם

תרמתי חלק קטן במבצע . באותו הזמן הייתי משק הובלה בפלוגה של התובלה בביר גפפה לימים רפידים. כמה ימים לפני המבצע התבקשתי להכין כמה משאיות זיל - משאיות שלל - למצב "פלטה" כלומר ללא הסולמות שבדרך כלל היו עליהן ולהיות בכוננות מיידית לתנועה.

בלילה לפני יצאנו לאבו רודס - נסיעה ארוכה לרכבים האלו - ושם המתנו עד שהעמיסו את המכ"ם ושאר חלקיו על המשאיות ונסענו ל"ארץ". אני רק זוכר בהמתנה את החרדה של כולם שהייתה עד שהמסוק נחת.

משהו צנוע ולא הירואי .

פורסם

1. אינני יודע ממתי המכ"ם נמצא במוזיאון. אני אישית הייתי במאי.

2. התיאור בקישור המקורי הוא למעשה העתקה של כתבה ממעריב שהתפרסה באותו יום (אתמול בבוקר למעשה).

http://bit.ly/1QPWHIc

3. הכותב הוא ד"ר אורי מילשטיין, אשר מבקר את דרך ההתנהלות של צה"ל לאורך השנים וטוען כי למעשה עובדים עלינו בעיניים בסיפורים והמצאות רק בשביל להאדיר את שמם של המפקדים (הערה : משום מה נשמע לי מוכר מהפוליטיקה כיום...), וחשף ליקויים בסיסיים במבנה צהל ותפקודו (ועם יד על הלב - מי לא נתקל בדברים כאלו במהלך השרות הצבאי ? יש לא מעט אמת במה שהוא טוען )

http://bit.ly/1QPWFQw

פורסם
1.

3. הכותב הוא ד"ר אורי מילשטיין, אשר מבקר את דרך ההתנהלות של צה"ל לאורך השנים וטוען כי למעשה עובדים עלינו בעיניים בסיפורים והמצאות רק בשביל להאדיר את שמם של המפקדים (הערה : משום מה נשמע לי מוכר מהפוליטיקה כיום...), וחשף ליקויים בסיסיים במבנה צהל ותפקודו (ועם יד על הלב - מי לא נתקל בדברים כאלו במהלך השרות הצבאי ? יש לא מעט אמת במה שהוא טוען )

http://bit.ly/1QPWFQw

ואו, לא שמעתי על האיש עד עכשיו. תודה על ההערה.

הדברים שהוא כותב על רבין מתחברים לי לדברים שאומר עורך דין שפטל על רבין שעד עכשיו לא הבנתי מאיפה הוא הביא אותם.

פורסם (נערך)

מילשטיין הוא הסטוריון מאוד בעיתי. מהצד החיובי הוא חוקר עד לפרטי פרטים. אבל המסקנות שלו לרוב נסמכות רק על חלק מהעובדות והחלק האחר די מוצנע. ההתיחסות שלו לאישים היא קיצונית, או שהם מאוד לא בסדר או שהם מצוינים. אפילו אם מילשטיין גילה פשלה של מפקד, איך זה שהוא מתעלם מפעילות רבה נוספת ומוצלחת של אותו מפקד?

קל לבדוק פרשיות ישנות (למשל מזמן מלחמת העצמאות) שנחקרו ביסודיות גם על ידי אחרים ולראות שהמסקנות של מילשטין חריגות ולא נכונות.

בכל זאת, נכון שהממסד הבטחוני והצבא עובדים עלינו ומספרים פרטים לא נכונים, אבל זה לא מצדיק לעוות את ההסטוריה. אגב, זו תופעה עולמית בגלל אותה הסיבה- טבע האדם. יש מפקדים שמאוד ערנים לענין יחסי ציבור והם מעוותים את הסיפור כדי שתנפח את חלקם (כמו אלוף ישראל טל ז"ל).

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
  • תוכן חדש...