Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

מתלבט בין רכב בנזין לרכב דיזל בדגם שגרסת הבנזין שלו ידועה בחוסר אמינות.

בגרסת הדיזל מצאתי רק משנתון 2008 עם 180,000 ק"מ. למרות שבשיקלול גיל הרכב, לא מדובר במספר בלתי סביר, הקילומטרז' הגבוה עדיין מרתיע אותי.

האם המנוע הזה יוכל לסחוב עוד 150,000 ק"מ? ברור לי שזה מאוד תלוי בצורה שטיפלו בו, אבל בכל זאת, האם מנועי דיזל יכולים להחזיק מרחקים ארוכים? מה העלות תהיה במידה ואצטרך להחליף מנוע?

ובנוסף - האם הטיפולים יקרים יותר? מה הם החסרונות של מנוע דיזל? אני לא מחפש נהיגה ספורטיבית אלא רכב אמין, זול לתפעול וחסכוני.

תודה רבה מראש

פורסם

שכחת לרשום באיזה אוטו מדובר.

180.000 ק"מ למודל 2008 זה קילומטרז' נמוך מאוד לדיזל.

ממוצע לדיזל פרטי הוא בסביבות 35.000-40.000 ק"מ לשנה.

פורסם

לדעתי הכלל לרכב בנזין ודיזל צריך להיות זהה

יש משמעות לרכב שעבר 35,000 קמ בשנה גם אם הוא דיזל, כל שאר המכלולים מתכלים בדיוק כמו בבנזין וזה כולל את הגיר אלטרנטור מתלים בלומי זעזוים ועד לכיסא נהג ולידיות פתיחת דלתות

פורסם

רכב דיזל בהגדרה יהיה רכב שיעבור ק"מ גבוה יותר מרכב בנזין.

אף אחד לא יוכל לענות לך אם המנוע יחזיק עוד 150.0 א' ק"מ או 5000 ק"מ.

מצב הרכב הרבה יותר מעניין ורלוונטי מנתון כזה או אחר, ואם מדובר ברכב שאתה באמת חפץ בו (ולא היה מונית) הייתי מתקדם לבדוק את מצב האוטו הספציפי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מסכים, לפעמים מצב הפנים, המתלים, בולמים, רדיאטור, גומיות וכו וכו גם מאוד חשוב. יכול להיחת שלתקן מנוע פעם אחת יהיה יותר זול מלעשות השבחה לכל שאר המכלולים...

פורסם

טורבו, משאבת ההזרקה, מזרקים, גיר - כל זה עולה הרבה מאוד כספים לתקן ברכב דיזל, גם אם המנוע תקין. גם רכבי דיזל יש יותר אמינים או פחות אמינים. תרשום לנו באיזה רכב מדובר. אני אישית, אחרי כמה רכבי דיזל בבעלותי, מעדיף לא לעבור 230-250 אלף קילומטרים כדי לא להתחיל לתקן כל מיני דברים קטנים או יותר רציניים. לכן, אני מציע לחפש בסבלנות ולהוסיף לתקציב לטובת רכב דיזל חדש יותר ועם קילומטראז' נמוך יותר, במיוחד אם אתה מתכוון לנסוע הרבה קילומטרים ושנים. כמובן יש יוצאי דופן כמו הברלינגו של Buki שממשיך לנסוע ולנסוע בלי תקלות גדולות - אבל לזה צריך גם מזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ה C5 שלי 2002 מנוע RHZ חגגה 330 אלף ק"מ, אצלי שנה וחצי ו-30 אלף ק"מ. המזרקים עברו שיפוץ לפני שהגיעה אלי. מדי כמה עשרות אלפי ק"מ מחליפים שסתומים לתיבה האוטומטית. מנוע וטורבו מקוריים למיטב ידיעתי. המנוע מאוד חסכוני וקרוב לביצועים המקוריים שלו.

נכון, יש גם אלמנט של מזל.

אבל יש גם נהיגה עדינה, ותחזוקה לפי הוראות היצרן.

פותת השרושר: על פניו נשמעת נסועה סבירה לרכב דיזל. אם טופל כראוי, הגיר, המנוע והרכיבים היקרים הנלווים (טורבו, ומערכת ההזרקה) במצב טוב, הרכב יכול בתחזוקה נכונה לשמש אותך עוד הרבה שנים וק"מ. יכול להיות גם שלא, אבל כל אחת מהמערכות האלה משמעה כמה אלפי שקלים וכמה ימים ללא רכב. לדעתי הכל מחזיר את עצמו במחיר הרכב הנמוך יחסית וחסכון בדלק.

פורסם

הרכב הוא VW טוראן

יד ראשונה פרטית, אדם שנראה סה"כ אמין ולא ניסה לייפות את המציאות. הרכב נראה כמו רכב שעבר 180,000 ק"מ. חיצונית, המון שריטות ודפיקות, פנס אחורי אחד שבור. פנימית, הרבה חלקי פלסטיק שבורים או חסרים. בהחלט לא אוטו שמרגישים תענוג גדול להשתמש בו כמו שהוא, אבל אני מניח שאפשר למצוא רכב כזה בפירוקיה ולהשלים את החוסרים. חיצונית - אולי כדי לעשות פחחות וצבע כללי? כמה יעלה התענוג? יש דפיקה אחת שדורשת עבודת פח אבל השאר שריטות בלבד.

מכנית היה קשה לי לבדוק כי אני לא מכיר מנועי דיזל אבל נראה שהוא טופל בצורה סבירה (מרגע שפגה האחריות, לא בצ'מפיון ולא היה לו תיעוד של חשבוניות אבל הוא הפנה אותי למוסכניק שיתכן ושמר כרטיס טיפולים). המנוע נשמע סביר, שמן ונוזל קירור בגובה תקין. לא זוהו נזילות. מצבר בן כשנה. צמיגים ככה-ככה. טוען שלא עבר תאונות ומתחייב על זה בבדיקה.

המחיר סה"כ יכול להצדיק השקעה בקוסמטיקה כדי להפוך את הרכב למשהו שיותר נעים לנהוג בו. מדובר במנוע 1.9 TDI של VW שלפי מה שקראתי כאן הוא מנוע אמין וחזק. המנוע והגיר הם המקוריים.

מה אתם אומרים?

פורסם

מנוע 1.9TDI מחזיקים בטיפול נכון 600.000 ק"מ וברור שזה מנוע עדיף פי מיליון ממנוע 1.4TSI בנזין.

עדיין, אתה מתאר רכב מוזניח עם פלסטיקים שבורים וללא תיעיד טיפולים.

אין שום סיבה שאחרי 180.000 הרכב יהיה עם פנים שבור ברמה שלא נעים להשתמש בו.

מבחינתי זה מספיק כדי לא לקנות. אוטו מוזנח.

טרואן דיזל זו אוטו נדיר בארץ. אם אתה לא מתכוון לנסוע הרבה - בקטגוריה שלו יש לא מעט מכוניות אחרות עם מנועי בנזין ובקלות אפשר למצוא רכב יותר שמור.

פורסם

ב-180000 ק"מ זה טיפול בינוני כ-2500 ש"ח - אם זכרוני לא בוגד בי. טיפול רגיל + החלפת נזול גיר. (לזה תמיד יכולים להתווסף ברקסים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מנוע 1.9TDI מחזיקים בטיפול נכון 600.000 ק"מ וברור שזה מנוע עדיף פי מיליון ממנוע 1.4TSI בנזין.

עדיין, אתה מתאר רכב מוזניח עם פלסטיקים שבורים וללא תיעיד טיפולים.

אין שום סיבה שאחרי 180.000 הרכב יהיה עם פנים שבור ברמה שלא נעים להשתמש בו.

מבחינתי זה מספיק כדי לא לקנות. אוטו מוזנח.

טרואן דיזל זו אוטו נדיר בארץ. אם אתה לא מתכוון לנסוע הרבה - בקטגוריה שלו יש לא מעט מכוניות אחרות עם מנועי בנזין ובקלות אפשר למצוא רכב יותר שמור.

הדגם הזה בשילוב עם המנוע הזה נדיר במיוחד ולכן ההתלבטות...

פורסם

אני אומר לך את דעתי, זה מאוד פשוט:

אם בן אדם מתייחס לרכב בצורה נורמאלית, אין שום סיבה שיהיו בו פלסטיקים שבורים או חסרים, לא אחרי 180.000 ק"מ ולא אחרי 500.000 ק"מ. בוודאי לא ברכב מודל 2008 יד ראשונה.

הלאה - אם בן אדם לא יכול להוכיח לי שהרכב טופל כל 15.000 ק"מ בשמן מתאים, עבר החלפת שמן גיר ורצועת תיזמון בזמן, פילטרים ושאר העבודות הנדרשות - אין לי מה לחפש ברכב הזה, נדיר ויחודי ככל שיהיה.

שמישהו אחר יקנה אותו וירוץ להשלים חלקים חסרים (לך תשיג) ולעשות יישור קו מ 0.

אני אעדיף לחפש עוד קצת או פשוט אבחר בדגם אחר יותר נפוץ.

אוטו מודל 2008 עם 180.000 ק"מ לא אמור להיראות כמו חדש אבל יש גבול לרמת ההזנחה והחוסר איכפתיות שאני מוכן לקבל.

פורסם

בוקר טוב,

לא נהגתי על שתיהן אז אין לי מה להעיר\לתת חוות דעל על זה.

אבל מבחינת אמינות, וטיפולים אולי יש לי להוסיף.

כפי שכבר צויינו, אמנם מנוע דיזל יחזיק יותר, ויהיה יותר אמין, אבל שאר המערכות מייקרות את הסיפור.

כמו מזרקים, משאבת הזרקה לחץ גבוה, טורבו, חיישנים למינהם וכדומה.

משנת 2008 נכנסו למנועי TDI מזרקי פיאג'ו, אני מציין את זה, כי אני לא יודע מה טיב השיפוץ בארץ (אם הם שופצו או יצטרכו שיפוץ)

ויכול מאוד להיות שהם יותר יקרים מדגמים שלפני.

בנוסף, מנוע TSI, הוא גם טורובו הזרקה ישירה, יש לא מעט הבדלים בינו ובין ה- TDI, אבל אם מדברים על מחירים

של החלפת טורבו, משאבת הזרקה ועוד דברים שכבר צויינו עד כמה שידוע לי אין הרבה הפרש במחירים.

לדעתי שווה את ההשקעה של לקחת דיזל, במיוחד אם אתה הולך לנסוע הרבה קילומטרים.

אם זה תורם, אלו המחירים של החלפים למנוע TDI:

שמן מנוע,- CASTROL EDGE- 150-170 ש''ח, תלוי איפה אתה קונה.

פילטר שמן- מתוצרת MANN- 45-50 ש''ח.

פילטר אוויר- 100-120 ש''ח- גם כן תוצרת מאן.

פילטר מזגן גם בסביבות המחיר של הפילטר האוויר.

כפי שאתה רואה מחירי החלפים לטיפולים השוטפים, הם סבירים, רק תוסיף לכל טיפול 200-300 שקל

עבודה, זה משתנה ממוסך למוסך, ומה אתה עושה כל טיפול.

אני הייתי לוקח דיזל, כי אני מאוהב במנועים האלו, אבל זו כבר שריטה שלי לשרשור אחר.

ולסיום , כפי שכבר רשמו לך ידידי, תמצא אחת ששמורה טוב, תשמור עליה טוב, ותהנה מעולם שכולו טוב.

רועי

• תוכן חדש...