Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קורולה 98 ותיקה אך מטופלת היטב (לפני שבוע עברה טיפול וטסט בצורה חלקה).

פתאום אשתי מתקשרת, התקשתה לסובב הסוויץ ולהתניע פעם אחת, אחר-כך עוד יותר, בפעם השלישית בכלל לא ניתן לסובב למצב Start ואי-אפשר להניע האוטו. חילצה את עצמה הביתה והשאירה הרכב ברחוב. בערב הגעתי, ניסיתי, ניסיתי, מסתובב קצת אחורה, קצת קדימה, בכוח מגיע למצב ON וזהו. היום, אחרי שיחה עם המכונאי שלי, חזרתי לשם עם WD40, התזתי המשכתי לנסות ולשחק איתו, ככל שניסיתי נתקע עוד יותר, בסוף פשוט לא זז וזהו.

יש עצות?

האם ניתן לפרק את מערכת הסוויץ במצב זה ולנסות לנקות אותה?

האם מנעולן יעזור? או האם לגרור הרכב למוסך?

דרך-אגב ניסיתי שני מפתחות שונים וגם הפכתי אותם. הבעיה כמסתבר לא במפתח.

תודה מראש, אהוד

עריכה אחרונה על ידי rehud
תוספת מידע
פורסם

סוף הסיפור -

לאחר שצפיתי באי-אילו קטעי ווידאו עם מגוון הסברים, הגעתי לרכב עם כלים וניסיתי לפרק. התחלתי לפרק את המעטפת, הצלחתי לפרק את הבורג התחתון, אבל יש שני ברגים החבויים מתחת להגה. כדי לפרק אותם צריך לקחת את ההגה 90 מעלות ימינה ושמאלה. כיוון אחד הצלחתי ופרקתי, אבל את השני אפשר רק כשנמצאים במצב ACC ומעלה (שאליו לא יכולתי להגיע כי המפתח תקוע) וההגה נתקע כשניסיתי לסובב.

בשלב הזה הרמתי דגל לבן, גם כיוון שהיה לי די ברור שגם אם אצליח לפרק את המכלול העבודה רק מתחילה שם ולא ברור לי שיש לי מושג איך לעשות אותה.

קראתי למנעולן שלאחר בדיקה מהירה אמר שהוא יוכל לתקן זאת לחלוטין, אבל זה יעלה.

הוא עבד שם כשעתיים, פרק את המכלול החוצה, פרק את המכלול עצמו עד ממש לשיניים של הצילינדר, הסתבר שהיו שם שלוש שיניים שבורות, החליף אותן בחדשות, הרכיב הכל מחדש, והסוויץ חזר לתפקד כמו חדש.

עלה אמנם לא מעט, אבל העדפתי את האופציה של תיקון הצילינדר כיוון שהחלפתו היתה אומרת שצריך עכשיו להסתובב עם שני מפתחות במקום אחד, וגם כי ידעתי שזה הולך להיגמר כאן ועכשיו במחיר ידוע פחות או יותר, ולא להיסחב ימים ולחפש חלפים.

מסקנות והמלצות -

כשנוצרת בעיה מסוג זה והיא עדיין בהתפתחות ולא בתקיעה מוחלטת, כנראה עדיף לקרוא מיד למנעולן טוב, גם אם זה כביכול יותר יקר. כנראה שהניסיונות שלי לתקן לא רק שבזבזו את הזמן שלי, הם גם גרמו לכך שהמנעולן היה צריך לעבוד כפול, כמובן על חשבוני. אם הייתי משאיר את המנעול במצבו ההתחלתי בלי לשחק איתו, הפירוק היה עניין של שתי דקות בערך (כשהמפתח במצב ACC ולא Lock).

• תוכן חדש...