Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה\בעיה ברכב? נמכור אותו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

אני נתקלת המון בבעיה שהייתה מאז מעולם, שדי מטרידה אותי.

בעל רכב, שנתקל בבעיה, או שהרכב התקלקל, או כל סיבה אחרת, שרוצה פשוט למכור אותו במקום.

ברוב המקרים הוא לא יציין את הבעיה, הוא רק ירצה להפטר ממנו וכמה שיותר מהר.

רכבים חדשים, ישנים, מיוחדים, נפוצים.

פתאום הרכב נכבה? נפטר ממנו. הרכב התקלקל? פתאום חיישן לא עובד, הגיר הלך, המנוע הלך וכו'.

כל עוד התיקון הוא משהו שלא בא בחשבון ע'י בעל הרכב, הוא רק ידחוף אותו לראשון שיבוא לראות.

ועכשיו שאלה לי אליכם, איך זה אפשרי? איך אדם יכול לדחוף למישהו מוצר מקולקל?

איך אדם יכול להפטר מבעיה ולהעביר אותה למישהו אחר?

הרי הוא יודע שהרכב תקול, למה לדפוק את האחר?

איפה המצפון? הבושה? הכבוד?

מישהו מאיתנו היה רוצה שזה יקרה לו?

ואני אומרת, "הרכב התקלקל? דחוף אותו לאחר".

כמה שזה עצוב.

פורסם

תופעה לא יפה. בהחלט. בגלל זה כאשר קונים רכב קשה להסתמך על הבנאדם הנחמד שמציג את הרכב שלו כשיא הפאר. יש מכוני בדיקה, יש לשים לב לסתירה בגרסאות ועוד הרבה פעולות שאפשר לעשות כדי למזער את הנזק ... בכל מקרה אותו דבר אפשר להגיד על תופעה לא פחות נפוצה ומכוערת של אנשים שפוגעים ברכבים חונים ובורחים מבלי לקחת אחריות. זה לא חמור?

גילוי נאות זה דבר חשוב.

הלוואי שהתופעות הללו ייעלמו.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

כשהיתי ילד קטן, וזה היה מזמן, היו ירקנים שבוחרים עבורך את הירקות. סבתא שלי ז"ל לימדה אותי לבדוק את הירקות אצל הירקן כי לטענתה תמיד מניחים את הירקות היפים למעלה ואת הרקובים מכניסים לשקית.

רמאים יש בכל תחום. כבר לפני מאות שנים נטבע הביטוי הלטיני Caveat Emptor שמשמעותו "יזהר הקונה" - הפרשנות שלי היא שעל הקונה מוטלת האחריות לבדוק באופן סביר את טיב המוצר שהוא קונה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מוסך מרכזי של חברה מסוימת המליץ לי למכור רכב בן 5 שנים שעשה 65000 ק"מ והיה במצב מצוין, בלי בעיות מנוע, בלי בעיות גיר (רמז, רמז), שמור באמת. למה? כי לא רצו להתעסק עם בעיה שהצריכה פירוק של הדש בורד. ניסו להפחיד אותי באלף אחד סיפורים העיקר לא לתקן. אמרו לי תוריד במחיר ותיפטר מהרכב, שמי שיקנה אחריך יתקע עם הבעיה הזו.

שאלת איפה המצפון? הבושה? הכבוד? בתוך עמך את חיה. צריך לבדוק כל דבר בשבע עיניים ולא לסמוך על אף אחד. עצוב אבל נכון.

בסוף תיקנתי את הבעיה אצל רון.

פורסם

אני לא מופתע וזה לא חדש,לא רק בתחום הרכב,אנשים לא ישרים קיימים בכול תחום שיש.

זה העולם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אולי זה כמו כשמישהו מתחתן עם גרושתך, רק במכוניות ?

השאלה שלך רלוונטית לא רק לתחום מכירת רכבים יד 2,

אלא כוללת את כל ההתנהגות האנושית : אז ליד רצח [אישי והמוני],

אונס [אישי או המוני, בגירים או קטינים], השמדות עם, גניבות ושוד

בכל היקף וכד', יש גם מכירת רכב עם הסתרת בעיה בו.

תחשבי כמה בשר חמור משחיטה שחורה אכלת במהלך חייך במסעדות למינהן,

תחשבי על פולקסוואגן שמכרו [עדיין מוכרים] רכב חדש בידיעה שהוא תקול ורימו ושיקרו,

ליד כל הנ"ל השאלה שלך מתגמדת. אז זה. זה כמו כשמציעים "עסק למכירה עם הכנסות

ומוניטין ולקוחות". כן, בטח, ומוכרים אותו בגלל עודף הכנסות.

The first one to get angry loses

פורסם

זה גם יכולה להיות סיבה לתביעה משפטית. אם בנאדם שקנה רכב עם בעיה שהסתירו ממנו ואפשר להוכיח את זה - הוא יכול ללכת לתביעה.

בגרמניה, למשל, המוכרים חושדים שהקונים יתבעו אותם וראיתי מכוניות למכירה עם כל השריטות מסומנות על הצבע, שלא יגידו אחר כך שהסתירו.

פורסם

אני לא רואה בעיה כשבעל הרכב מוכר את הרכב ומציג בפני הקונה את התקלה.

שני הBMW שלי נמכרו על ידי בעליהן בשל בעיות מורכבות במזגנים שלא היה להם כח להתעסק איתם.

קניתי את הרכבים בשמחה כשידעתי שיהיה לי כאב ראש מסויים עם הנושא, אבל כמובן עם סבלנות וכסף הצלחתי לתקן בשתיהן את המזגנים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מכרתי יונדאי I30 עם מייסבים גמורים בגיר, לאחר החלפתם.

ההורים של אישתי מכרו מזדה לנטיס עם מנוע דופק, לאחר החלפת מנוע

ההורים שלי מכרו פיאט בראבה עם שלל תקלות, לאחר ישור קו.

אני אישית לא מסוגל למכור רכב עם תקלה למישהו, מעדיף לתקן ולהעיף

פורסם

מעניין שדווקא בתחום הרכבים מס' הרמאויות והשקרים מאוד נפוצים.

כמובן שעדיף לתקן, לפעמים המצב הכלכלי לא מאפשר.

אין לי בעיה למכור למישהו רכב דפוק כל עוד אני מציין בפניו את העובדות ומוריד את המחיר כלפי מטה.

"תשמע אדוני, אני מוכר בגלל שהאוטו כך ועל כן אני מוריד לך את המחיר באופן משמעותי"

פורסם

מכרתי את הרכב שלי עם הזעת שמן במפלג אבל אמרתי לבחור שיש הזעת שמן שבגללה יש צריכת השמן מעל הרגיל ובנוסף הבאתי לו קיט אטמים למפלג והמלצתי לו על מקום לתיקון מפלג במידה ולא יסתדר הצריכה.

מעבר לכנות הזאת אני לא מאמין שאפשר להגיע.

פורסם

לדעתי (ואומר רק את דעתי), הסיבה העיקרית שאנשים מוכרים מכוניות שעברו תקופה היא שהאוטו על סף חיים מבחינת הבעלים. אחרת בשביל מה למכור? קניית מכונית (גם אם מוכרים את הישנה וקונים חדשה) זה עסק יקר. בגלל זה קשה למצוא מכונית טובה.

פורסם

בתחום הרכב השקרים נפוצים בגלל 3 סיבות:

1. סכום המוצר גבוה - יש רצון למזער נזק.

2. בהרבה מקרים הקונה לא בקיא במוצר - יש פיתוי למכור בלי לספר ואחריי המבול.

3. יש הרבה סוחרים שמנצלים את הסיבות למעלה ומעודדים אחרים לנהוג כמוהם.

Kia Niro 2017

פורסם

כשקניתי את הגטס אז המוכר באמת פירט לי על כל בעיה שהייתה.

ובכל זאת הלכה רצועת טיימינג לא בגלל שהוא לא אמין (הרי זה סיפור של 200 שקל מי יפחד מזה?) אלא בגלל שהוא לא היה מודע למצבה.

הלקח הוא לבדוק את כל מכלולי הרכב האפשריים גם אם המוכר מספר הכל.

את המוסר והמצפון תשאירי לילדים, העולם התקלקל מזמן.

פורסם

רוב מוכרי הרכבים שמכרו רכב בשנים האחרונות ואני מכיר אותם אישית מכרו את רכביהם בגלל בעיה אחת עיקרית שזאת כניסה למוסך שאחריה המוסכניק אומר "כדאי לך להעיף תרכב..."

• תוכן חדש...