Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כולם חמדנים, עשירים ועניים. יוקר המחייה נובע בין היתר מטמטום של אנשים להמשיך לשלם ולבכות.

מי שממלא תיקים באוכל בבית מלון הוא לא חמדן, הוא סתם טיפש שבחר בעסקה גרועה ולא מסוגל להשלים עם זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראת את התגובה שלי? אנשים מתכננים את זה מראש, עוד לפני שהם יודעים אם הם עשו עסקה טובה או לא. עוד לפני שהם ראו את המלון (ויכול להיות שזה המלון הכי טוב שהם היו בו בחייהם, והמחיר שווה את זה) הם מתארגנים כדי לקחת אוכל מהחדר אוכל.

"ai motoare capul doare"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה אם העסקה טובה או לא, לדעתם הם שילמו יותר מדי. מה התירוץ שלהם בד"כ? "שילמתי על זה, מותר לי, המחירים גבוהים אז מגיע לי".

מסכים איתך שזה נובע מחמדנות, החלק השני בהודעה הקודמת שלי לא מנוסח טוב. המטרה הייתה להראות שזה לא קשור ליוקר המחיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טוב, לפחות יש לנו תירוץ טוב, אנחנו כולני שואתיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי עניין לקיחת האוכל מתוכנן היטב מראש.

זה יותר מנטליות מאשר סתם "לקחתי עוגיה לחדר" או בקשתי רשות לקחת סנדויץ.

אנשים מגיעים עם קופסאות כי לזרוק סתם אוכל בתיק עם מפית זה מלכלך, קופסא זה דבר מסודר ומתורבת.

אין לי ספק שזה חלק מהשיקלול בתכנון החופשה. דווקא הפתיע אותי לראות אנשים שלא התאימו בכלל

לסטראוטיפ ועשו זאת בצורה אלגנטית ושקולה.

ולעניין המתחסדים שלא מסתכלים על אחרים, זה בדיוק כמו להסתכל על בחורות או על כל אדם אחר.

מעניין שלכולם יש מה להגיד בעניין גם לאלו שלא מעיזים להביט לצדדים ורואים רק את הצלחת שלהם

או (ר"לן בוחרים לנהל שיחה עם בת הזוג שלהם בסוף הארוחה שמעדכנת אותך שהקופים

מאחורה פתחו "בופט" סטייל משיח, על זה נאמר - "לכו תאכלו אפונה עדין".

https://www.youtube.com/watch?v=t7Nq1qthQs4

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
גבולות המוסר ממש לא מטושטשים. אולי גבולות המוסר שלך.

שולם מחיר על חדר וארוחת בקר,אז זה חדר וארוחת בקר.

ככה,פשוט.

במדינה שבה לכל מוצר או שירות יש לפחות שני מחירים (לפני ואחרי הנחה, או מחיר רגיל וכזה של "אחים"), שום דבר לא פשוט. אתה יכול לטמון את הראש בחול ולספר לעצמך ולסובבים שאתה חי בסביבה מתורבתת הפעולת לפי כללי מוסר ברורים, אבל אחת לתקופה המציאות תשוב ותטפח על פניך עם איבר אינטימי.

מבחינה מוסרית בתשלומים ובעסקים באופן כללי, ישראל נמצאת כיום איפשהו בין מזרח אירופה לאזורים הפחות סימפטיים של אפריקה. כאשר המסה הקריטית של תושביה תיסגר על עצמה ותחליט שהולכים לכאן או לכאן (להערכתי בתוך 15-20 שנה), השאר יוכלו ליישר קו ללא רגשי אשם ואז אפשר יהיה לומר שיש נורמות כאלה או אחרות שהן קנה המידה. נכון להיום זה עדיין לא המצב, יש הרבה אנשים ישרים ועוד יותר אנשים בדרגות שונות של עקימות, אבל אין קו אחד מנחה, ישר או בקשת קלה, שכולם יכולים להיצמד אליו. זה בשילוב עם התרופפות שלטון החוק יוצר מצב של אומה סכיזופרנית שחוקי המשחק היומיומי בה לא ברורים.

מרבית התושבים עושים כמיטב יכולתם בשביל להתקיים במסגרת הזאת, בעיקר ע"י שכנוע עצמי שדרכם היא הצודקת והתעלמות ממה שקורה מסביבם. אחרים לא יכולים למצוא שקט נפשי, מרגישים שהם "מוקפים" ו-outnumbered, ולכן קמים ועוזבים (כמו הח"מ). חלק קטן מהאוכלוסיה מנסה לעשות שינוי. מדובר בתהליך סוציולוגי/אנתרופולוגי טבעי לחלוטין שישראל אינה הראשונה ולא האחרונה שעוברת אותו, ואופייני במיוחד למדינות עם הגירה מסיבית.

המגבלה העיקרית של רוב האנשים היא בחוסר היכולת לבחון את המצב מבחוץ, בעדשה רחבה, ולהבין ש"טוב" ו"רע" הם מונחים יחסיים ולא אבסולוטיים. היום מה שתיאר פות"ש נחשב לסוג של גניבה, מחר אולי יסתכלו על זה כמו על 110 קמ"ש בכביש של 90 ואולי להפך, זה יהפוך למשהו שעליו ישר הולכים לכלא (תראה את סינגפור למשל). אולי יום אחד יאסרו על ברית מילה משיקולים הומניטריים ואולי בעוד עשור כולנו נרמוס ארנבים חמודים למוות ונצלם את זה בווידאו כמו שעושים היום בסין. אין לדעת.

פורסם

את האמת שגם לאזרחי מדינות אחרים לא חסר.

יצא לי לראות בכמה מדינות שביקרתי בהן גם גרמנים שלוקחים מלא אוכל בלי הצדקה ולא אוכלים אותו, העיקר לפוצץ את הצלחת.

אבל כן, לישראלים לא חסר, הם חושבים שאם הם שילמו על כרטיס טיסה אז הם קנו את המטוס, הם חושבים שאם הם שילמו כמה מאות שקלים על חדר במלון הם קנו ביחד את כל המלון, עם החניות שלו, עם העובדים שלו ועם כל האוכל.

ביזיון ישראלי, לא פלא ששונאים אותנו בעולם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דריש

כתבת מלל רב,פילוסופי משהו,אבל כאן השרשור עוסק בסוגייה פשוטה,

לארוז, או לא לארוז-זו השאלה.

אבי היקר לימד אותי פעם כלל חשוב-תמיד תאמר את האמת,ככה אף פעם לא תצטרך להיזכר איזה שקר סיפרת.

כאן בדיוק אותו הדבר.

אל תיקח כלום, כדי שלא תתייסר אחר כך אם מה שלקחת הוא בגדר גניבה או סחיבה.

זאת בהנחה שיש לך מצפון.

אם אין לך מצפון אז ממילא אין לך בעייה.

סלע

פורסם

[quote=סלע;4884531

אבי היקר לימד אותי פעם כלל חשוב-תמיד תאמר את האמת,ככה אף פעם לא תצטרך להיזכר איזה שקר סיפרת.

.

אימי ז"ל ניסחה זאת קצת שונה

כדי לא להיתפס בשקר צריך זיכרון מעולה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: DERISH

ניסחת באופן מצויין, ממש מצויין, את המחשבות והדעות שלי בנוגע לסוגייה ולתרבות בארץ.

סלע שים לב - דבריך לא סותרים במאום את דבריו. הקו המוסרי שלך עובר במקום מסויים (בפן האישי: מסכים איתו לגמרי), אבל ה'קו' הזה שלך אינו בהכרח נחלת הכלל, וזה מה שהוא וגם אני אומרים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור

באת לבית מלון על בסיס לינה וארוחת בוקר.

האם אתה זכאי גם לארוחת צהריים חינם ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישראל נו מה אתה רציני ?

זה נראה כאילו לא קראת כלום ממה שרשמתי.... :\

לצורך העניין:

אני מקווה שזה כבר הובן עד עכשיו - אני ממש לא מעודד ו/או מתחבר לצורת ההתנהגות הבזויה הזו, ואני לא מצדיק התנהגות חזירית של לקוחות בגלל שנותן השירות אולי חזיר בעצמו. אני כן טוען שהיות והחברה שלנו מעודדת את ההתנהגות הזו (בין אם במודע ובין אם לא), אין סיבה להתפלא שהעידוד עובד.

ואם זה עדיין לא חד משמעי: אני חושב שכשאתה בעסק מסויים עליך לפעול לפי החוקים שהגדיר אותו עסק, ואם החוקים לא נאים בעיניך אתה יכול לעזוב.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

oryo

אין פה שום עניין של קו מוסרי,כזה או אחר.

כאן זה שחור ולבן.

כמו שאסור לנסוע "קצת" על פס לבן, או "לגנוב קצת" אור אדום ברמזור,

כך אסור לקחת "קצת" אוכל מחדר האוכל.

אתה ואחרים רוצים להקל או לנסות להצדיק מעשים כאלו-יבושם לכם.

אצלי העניין ברור ופשוט מאוד.

שלי-שלי, שלך-שלך.

אני לא לוקח קצת דפי צילום מהמשרד הבייתה, וגם לא קצת ציוד משרדי.

אבל זה רק אני,מה אני מבין...

סלע

פורסם (נערך)
....

כמו שאסור לנסוע "קצת" על פס לבן, או "לגנוב קצת" אור אדום ברמזור,

....

אתה ואחרים רוצים להקל או לנסות להצדיק מעשים כאלו-יבושם לכם.

זה בסדר סלע, אתה לא הראשון שלא מסוגל להבין שמוסר, בהגדרתו, אינו דבר אבסולוטי אלא רלטיבי.

לכל תרבות/מדינה יש מקומות בהם הקווים מאוד ברורים (נניח רצח), ומקומות בהם הם קצת פחות ברורים (נניח הגבלת מהירות של 90 בכביש בינעירוני). תאמר לי עם יד על הלב סלע, האם מעולם לא עברת על המהירות המותרת....? בהנחה שכן - מי בדיוק החליט שזה חוק שמותר לחזל"ש, בעוד שחוק אחר אסור? (אתה, והמוסר האישי שלך)

אני לא מחפש להצדיק אף אחד, אני פשוט לא מקובע כמוך בגישה שלי (למרות שאני ואתה מחזיקים בדיוק באותה גישה כלפי המקרה הספציפי הזה, זה היה אמור לרמוז לך שאין לי אינטרס להצדיק אף אחד) ומבין שאני לא חי בואקום. אני חושב שיש מקומות בהם הקויים אמורים להיות ברורים (נניח: לא לגנוב) אבל הלכה למעשה הם לא, ואני מתלונן על כך. אתה פשוט מתבלבל ולא מסוגל/מעוניין להבין שדבריי אינם הצדקה לשום דבר, אלא הסבר לתופעה.

חבל.

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...