Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרים לא יכולים למצוא שקט נפשי, מרגישים שהם "מוקפים" ו-outnumbered, ולכן קמים ועוזבים (כמו הח"מ)

הרבה פעמים אני אוהב את התגובות שלך כי הן מכריחות אותי למצוא מידע נוסף ברשת, כזה שעלול לערער את הבטחון שלך בבחירה שזה עתה עשית...:angel:

נגיד כזה למשל:

http://www.babycentre.co.uk/a25011625/top-baby-boy-names-2014

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אופסי דיסקו, שכחת להתייחס לכך שבאיסלאם 'בנק' השמות קטן בהרבה ולכן החלק היחסי של ה"מוחמדים" בתוך האוכלוסיה האיסלאמית גדול בכמה סדרי גודל מהחלק היחסי של ה"אוליברים" או "ג'קים" בתוך האוכלוסיה הנוצרית.

אבל זה בסדר, אתה לא הראשון שמתסכל על השורה התחתונה בסטטיסטיקה בלי להבין לגמרי את התנאים המקיפים אותה, הנה תראה כתבה של עמית סגל בה הוא מסביר את עליונות הימין בשירות בצבא, למרות שבאחוזי שירות כלליים התמונה נראית אחרת.

אני לא מנסה לגרור את זה לפן פוליטי, פשוט חבל שאתה עושה sloppy work. תגגל אחוזי מוסלמים בבריטניה (4.5%, אם אתה מתעצל להכנס ללינק) במידה ואתה רוצה להראות לDERISH כמה מבאס לגור שם... שמות זו חרא של אינדיקציה (אלא אם אתה יוצא מנק' הנחה שהאדם שאתה מנסה לשכנע גם לא מבין בסטטיסטיקה).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני מניח שעברתי עבירות מהירות ואוליי,אפילו, רמזור "כתום".

ההבדל הוא שגם אם זה נעשה בתום לב,אני מוכן לתת את הדין ולא מתבכיין לשוטר.

יש חוק, בדיוק כדי שיהיה ברור מה מותר ומה אסור,ולא כדי שכל אחד יבנה סולם חוקים וערכים משלו.

נכון הדבר שיש שוני (בחוקי תעבורה,למשל) בין מדינה למדינה,אבל,שוב, זאת בכדי שכללי המשחק

יהיו ברורים ולא נגיע למצב של אנרכיה.

בכדי לא להתלבט , אני פועל לפי העיקרון:יש ספק-אין ספק.

לא מוציא כלום מחדר האוכל ובזאת פותר את הבעייה.

אפשר לחשוב איזה חיסכון מושג כאן.

שלא לדבר על הבושה הצפוייה במקרה שאחראי חדר אוכל מחליט להתעקש איתך מול עיני האורחים האחרים.

סלע

פורסם

אין פה שום עניין של קו מוסרי,כזה או אחר.

כאן זה שחור ולבן.

אצלי העניין ברור ופשוט מאוד.

שלי-שלי, שלך-שלך.

מרבית התושבים עושים כמיטב יכולתם בשביל להתקיים במסגרת הזאת, בעיקר ע"י שכנוע עצמי שדרכם היא הצודקת והתעלמות ממה שקורה מסביבם.

וציטוט נוסף, של ד"ר דני רבינוביץ' מהמכון הישראלי לדמוקרטיה:

הצדקן מייחס לעצמו מונופול על הצדק. הוא מאבד את הצניעות, מתעלם ממצבו של יריבו, וכדי לרחוץ בניקיון כפיו הוא לא מהסס לצייר את הזולת באופן פשטני כהתגלמות הרוע.

בנושא אחר -

מידע נוסף ברשת, כזה שעלול לערער את הבטחון שלך בבחירה שזה עתה עשית.

כשמוחמד יודע לעמוד בתור ביחד איתך, לדבר בצורה מנומסת וולהתחשב באחרים בכביש, פתאום הוא כבר לא כזה מפחיד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שלא לדבר על הבושה הצפוייה במקרה שאחראי חדר אוכל מחליט להתעקש איתך מול עיני האורחים האחרים.

איזה בושה? מי שממלא תיקים לראווה מול כולם לא יתבייש שיגידו לו לרוקן אותם.

מה שדריש אומר זה נכון. אם בחנות אתה יודע שהמחיר שכתוב על המוצר הוא לא המחיר האמיתי שתשלם, אז מי אמר שהשלט הפצפון ליד הדלת "נא לא להוציא אוכל" או 90 קמ"ש, באמת מתכוון לזה? זו תרבות שמתייחסת בסלחנות לעיגול פינות, עשירים ועניים כאחד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא נופש בארץ כי זה פשוט לא משתלם.

במלונות בחו"ל אני נתקל בהמו אורחי מלון שלוקחים פירות/ ירקות/ סנדוויצים/ עוגיות לדרך.

רובם לא ישראלים כי הרב לא ישראלי.

גם אני נוטה לקחת מעט לילדות, אומנם לא שואל את האחראי אבל גם לא מחביא בתיק ועושה הכל בגלוי.

הבעיה לרב עם בני דת משה שהם כרגיל כמו בכל תחום אחר מגזימים!!

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אור,

אין פה שום גבול מטושטש של שום מוסר שלא נע לשום מקום.

בפירוש יש שלט "אין להוציא מזון מחדר האוכל".

ובנוסף, מי שחושב שהגבול מטושטש, לא מחביא את האוכל בתיק.

מי שמחביא את האוכל בתיק, יודע שהוא גנב!

הרבה פעמים אני אוהב את התגובות שלך כי הן מכריחות אותי למצוא מידע נוסף ברשת, כזה שעלול לערער את הבטחון שלך בבחירה שזה עתה עשית...:angel:

נגיד כזה למשל:

http://www.babycentre.co.uk/a25011625/top-baby-boy-names-2014

מה ניסית להראות?

בישראל, ההתנהגות הבהמית והערסית היא כבר כמעט נחלת הכלל.

באירופה, שבה השם הכי נפוץ הוא מוחמד, עדיין מדובר במיעוט של 5% במדינות עם הכי הרבה הגירה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגירה, בספריה פה בישוב יש שלט מפורש "נא לא להרעיש". כשאני מגיע להחליף ספרים, אני תמיד מקפיד שהטלפון יהיה על שקט ולא עונה לשיחות.

אבל תמיד יהיו שם זוג זקנות תורניות שידברו ויצחקו בקול והספרנית תצטרף אליהן בשמחה במקום להעיר להן. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
זה בסדר סלע, אתה לא הראשון שלא מסוגל להבין שמוסר, בהגדרתו, אינו דבר אבסולוטי אלא רלטיבי.

מישהו קרא לי? :)

זה באמת בסדר. היו המון פעמים שלמדתי [גם בפורום] דברים חדשים והלכתי לקרוא כי עניין אותי. זה היופי בפלטפורמה עם הרבה אנשים שבאים מתחומים שונים ולכל אחד הידע שלו שהוא מוכן לחלוק.

אוריו, אחרי שדיברנו על זה הלכתי לקרוא כי סקרן אותי מאוד. המזל שחבר עם תואר בפסיכולוגיה תלוי מעל השירותים ובקרוב יצטרף השני, אז יש ספרות נגישה ובחינם.

ראשית, אני חייב לציין שאחרי שקראתי קצת הבנתי שהמושג מוסר שווה לישבן. הוא קיים כדי שלפילוסופים יהיה על מה לדבר כשהם יושבים בבית קפה שבו מגישים פולים שנטחנו בטוסקנה.

לענייננו,

מסתבר היה חוקר אחד שערך ניסוי. לקח אנשים, ונתן להם להשיב על שאלה [תסלחו לי שאני לא זוכר את הנוסח המדויק]: יש רכבת שדוהרת לכיוון תהום. ברכבת 6 נוסעים כשאחד מהם שמן ומעיק על הבלמים. זרקת אותו למותו והצלת את האחרים. לא זרקת אותו ורוב הסיכויים שכולם ימותו, אבל לא בטוח. מה תעשה? התשובות השתנו מאדם לאדם.

אפשר לשאול: האם תהרוג תינוק כדי להציל קשיש חולה סופנית? 2 קשישים? 5 קשישים? 100 קשישים?

אני מבין שאפשר לדמיין איך מאדם לאדם התשובות משתנות, ולא זו בלבד, אלא גם שאצל אותו אדם תשובות משתנות בסיטואציה דומה רק עם דוגמאות שונות [שנשאלות כך בכוונה כדי שלא ידע שזו אותה שאלה במסווה].

אז מה קורה? לכולנו יש ערכי מוסר שהיינו רוצים לפעול לפיהם ויש את אלו שלפיהם נפעל בזמן אמת. לא תמיד יש תיאום. ערכים אלו מתגבשים באופן שונה אצל אנשים שונים. יש נורמות שמשפיעות, בעיקר בבגרות, ובגלל זה יש המון דברים שנראים הגיוניים לכולנו. אבל, אם מחר תקום מדינה שבה להרוג הומוסקסואלים זה מבורך ומקובל, אז הריגת הומוסקסואלים היא מעשה מוסרי, וזאת לפי ההגדרה של מוסר. בגלל זה אולי עדיף להיצמד ל"מעשים" ולא למוסר. הרג/גניבה הוא מעשה רע [אולי יותר נכון לומר פוגעני]. אתה יכול להצדיק את שניהם מכל מיני סיבות, אבל עובדה שהם פוגעים באחר.

למי שזה מעניין אותו אני ממליץ לקרוא את תיאורית ההתפתחות המוסרית של בני אדם כפי שנחקרו ע"י ז'אן פיאז'ה ולורנס קולברג.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אופסי דיסקו, שכחת להתייחס לכך שבאיסלאם 'בנק' השמות קטן בהרבה ולכן החלק היחסי של ה"מוחמדים" בתוך האוכלוסיה האיסלאמית גדול בכמה סדרי גודל מהחלק היחסי של ה"אוליברים" או "ג'קים" בתוך האוכלוסיה הנוצרית.

אבל זה בסדר, אתה לא הראשון שמתסכל על השורה התחתונה בסטטיסטיקה בלי להבין לגמרי את התנאים המקיפים אותה, הנה תראה כתבה של עמית סגל בה הוא מסביר את עליונות הימין בשירות בצבא, למרות שבאחוזי שירות כלליים התמונה נראית אחרת.

אני לא מנסה לגרור את זה לפן פוליטי, פשוט חבל שאתה עושה sloppy work. תגגל אחוזי מוסלמים בבריטניה (4.5%, אם אתה מתעצל להכנס ללינק) במידה ואתה רוצה להראות לDERISH כמה מבאס לגור שם... שמות זו חרא של אינדיקציה (אלא אם אתה יוצא מנק' הנחה שהאדם שאתה מנסה לשכנע גם לא מבין בסטטיסטיקה).

לעזאזל, הקדמת אותי. אבל בכל זאת אוסיף שאם דיסקו היה מסתכל על רשימת 100 השמות, היה רואה שחוץ ממוחמד יש שם בדיוק שני שמות מוסלמים (עומאר ועלי) במקומות נמוכים, והמון המון שמות שמקורם בעברית. מה שעוד יותר מדגיש את העובדה שמוחמד הוא פשוט היוצא מן הכלל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לאנשים כאן מזמן אין בושה. רוצה עוד סיפור? פעם התארחנו באחד המלונות של אותו חבר.

יושבים בבריכה, ופתאום ניגש המציל לחבר שלי, והמציל הוא בחור אחרי צבא בסה"כ, מצביע על אישה וכמה ילדים,

ואומר שזו כבר פעם שלישית שהיא מגיעה איתם, נכנסת לבריכה, כמובן משתמשת בכל השירותים, כולל מיטות שיזוף,

מגבות וכדומה, וממשיכה להגיע למרות שהוא אמר לה שהיא לא יכולה להכנס, כי היא לא אורחת המלון, אלא סתם גרה

בסביבה. חבר שלי ניגש אליה, אמר לה יפה, שיש לה דקה לעזוב את המקום בשקט עם הילדים, ושאם לא הוא מזמין

לה משטרה, ומגיש נגדה תלונה.

אדם עם בושה היה קם תוך שניה, נהיה אדום מבושה, לוקח את הילדים ובורח משם. ומה אתה חושב שהיא עשתה?

עמדה וקיללה אותו שם, מול כל אורחי המלון, זה אחרי שהיא ענתה לו בשקט, שאם הוא לא נותן לה להשאר עם הילדים,

היא עושה לו בושות מול כל אורחי המלון.

אנשים כאן איבדו מזמן את הגבולות ואת הטעם הטוב, את האבחנה בין מותר לאסור, בין פרטי וציבורי, וכדומה.

פורסם
היה חוקר אחד שערך ניסוי. לקח אנשים, ונתן להם להשיב על שאלה [תסלחו לי שאני לא זוכר את הנוסח המדויק]: יש רכבת שדוהרת לכיוון תהום. ברכבת 6 נוסעים כשאחד מהם שמן ומעיק על הבלמים. זרקת אותו למותו והצלת את האחרים. לא זרקת אותו ורוב הסיכויים שכולם ימותו, אבל לא בטוח. מה תעשה? התשובות השתנו מאדם לאדם.

יש גם סטנד-אפיסט אחד ששאל שאלה דומה: :-)

אדם עם בושה היה קם תוך שניה, נהיה אדום מבושה, לוקח את הילדים ובורח משם. ומה אתה חושב שהיא עשתה?

עמדה וקיללה אותו שם, מול כל אורחי המלון.

מזכיר את המקרה של שוטר התנועה שרץ לא מזמן בפייסבוק.

פורסם

מזכיר את המקרה של שוטר התנועה שרץ לא מזמן בפייסבוק.

מזכיר את ההתנהלות הכללית במדינה, של מישהו שחונה לך בחניה, ומקלל אותך

שאתה מעיר לו, או שלא שם עליך בכלל, של אנשים שנכנסים בך עם הרכב ומאשימים

אותך, של כאלה שדוחפים את הילד שלהם לקדמת התור בלונה פארק, ושמעירים להם אומרים,

כולה ילד, מה אתה עושה רעש?

אבל ככה זה, שאין דין ואין דיין בשום תחום במדינה, אז ככה זה נראה.

פורסם

כשמוחמד יודע לעמוד בתור ביחד איתך, לדבר בצורה מנומסת וולהתחשב באחרים בכביש, פתאום הוא כבר לא כזה מפחיד.

בינגו כי בלבנט הוא מתנהג אחרת.

מסקנה

יש לשנות את הנורמה המוסרית כאן כלפי מעלה, הבעיה שאנחנו נגררים כלפי מטה.

לא מבין בחוק לא מבין במוסר

נסיעה במהירות גבוהה לא פוגעת באף אחד

לגנוב ממישהו אחר פוגע באותו אחד , לכן אסור מבחינתי.

מה הקשר אם למוצר יש מחיר ובמו"מ עם המוכר הגעת למחיר טוב יותר.

ברגע שהסכמת למחיר , והסכמת לשאר תנאי החוזה ,זה מה שמחייב, וזה לא כולל להצטייד באוכל לכל היום , שחלקו בוודאי גם נזרק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בגירה, בספריה פה בישוב יש שלט מפורש "נא לא להרעיש". כשאני מגיע להחליף ספרים, אני תמיד מקפיד שהטלפון יהיה על שקט ולא עונה לשיחות.

אבל תמיד יהיו שם זוג זקנות תורניות שידברו ויצחקו בקול והספרנית תצטרף אליהן בשמחה במקום להעיר להן. :lol:

אתה יודע למה הן עושות את זה?

כי אתה לא מעיר להן.

פעם אחת תיגש לספרנית ותנזוף בה, היא כבר לא תעשה את זה יותר וסביר שלא תאפשר לאותן צמד קשישות להתנהל בקולי קולות בספריה.

מזכיר את ההתנהלות הכללית במדינה, של מישהו שחונה לך בחניה, ומקלל אותך

שאתה מעיר לו, או שלא שם עליך בכלל, של אנשים שנכנסים בך עם הרכב ומאשימים

אותך, של כאלה שדוחפים את הילד שלהם לקדמת התור בלונה פארק, ושמעירים להם אומרים,

כולה ילד, מה אתה עושה רעש?

אבל ככה זה, שאין דין ואין דיין בשום תחום במדינה, אז ככה זה נראה.

או ארוע שחוויתי ממש לאחרונה שמישהוא נכנס בי אחרי שלא צייט לתמרור תן זכות קדימה וישר אחרי התאונה נחשפתי להטרדות ואיומים מאבא שלו שאם אני לא שולח לו עכשיו בוואטסאפ הודעה שאני אשם בתאונה, הוא מגיע אליי הבייתה עם החברים שלו לגרום לי לכתוב את זה ו"אז כבר אני לא יודע מה יקרה...".

להפתעתי המאוד גדולה, המשטרה טיפלה בזה בנחישות, יעילות ובצורה מהירה ביותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...