Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באירוע זה לא כמו בבית מלון. אם בעלי השמחה נותנים אישור לקחת משקאות מה הבעיה? הם שילמו על כמות X ורוצים להשתמש בהכל. בבית מלון אתה לא חתום על 2 חביתות, קרואסון וכוס מיץ אלא תאכל עד שתתפוצץ רק אל תבריח החוצה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דוגמה נוספת לביטוי שהולך לאיבוד בתרגום ועדיין זכה לתפוצה רחבה - "אני על זה" (I'm on it). לאנשים שמשתמשים בו שמורה לדעתי חלקה מיוחדת בגיהנום, אבל זה לא עוצר אותם.

תסביר בבקשה.

ממה שאני יודע (ואני משתמש בביטוי הזה די הרבה, כנראה שניפגש בחלקה :wink:) זה קיצור של "אני עובד על זה" או בהתאם - I'm working on it. אני לא רואה שום דבר רע בביטוי הזה.

לגבי נושא השרשור המקורי.

אין מה לעשות, כבר מזמן עברנו את נקודת האל-חזור. אם בשנות ה-60 וה-70 כולם היו פה בשביל לפתח את המדינה ו"כור היתוך" ואחד בשביל השני. עברנו לתרבות אגואיסטית מהזן הנלוז ביותר.

אני בעד להגר (למדינה עם אנשים נעימים, כמו קנדה לדוגמה) ושלבבונים יהיה בתיאבון לגנוב אחד מהשני את האוכל או המקום בתור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אולי נשלח את הבבונים לקנדה

האאא לא רוצים אותם

חבל

אפשר גם כאן לעשות ארץ יפה ונעימה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

הלוואי וזה היה נכון, ישה. הלוואי.

אני אישית כבר הרמתי ידיים.

דווקא לשלוח את הבבונים לקנדה יכול להיות רעיון לא רע בכלל.

כל פעם שמישהו מהם יחתוך בתור או יגנוב אוכל מהמלון יעשו לו שם כזה שיימינג שהוא לעולם לא יעשה את זה שוב.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבבונים גם לא רוצים ללכת לקנדה. טוב להם בבית, איפה שלהיות בבון זה מקובל.

פורסם
תסביר בבקשה.

ממה שאני יודע (ואני משתמש בביטוי הזה די הרבה, כנראה שניפגש בחלקה :wink:) זה קיצור של "אני עובד על זה" או בהתאם - I'm working on it. אני לא רואה שום דבר רע בביטוי הזה.

אתה צודק לגבי מקור הביטוי, העניין הוא שבתרגום ישיר זה פשוט נשמע דבילי. כמו שאם תגיד באנגלית there's a situation I'll be there זה ישמע מטומטם לחלוטין ולא כמו "יש מצב שאהיה שם". (האמת שגם על הניסוח הזה בעברית הדעות חלוקות, אבל ניחא.)

הקטע הזה של לתרגם אחד לאחד אופייני למהגרים בתחילת דרכם כשהם רק לומדים שפה חדשה, וזה תמיד נשמע מצחיק במקרה הטוב או גס במקרה הגרוע. פה מדובר באנשים נורמטיביים שדוברים את שפת אמם ועדיין מתעקשים להכניס ביטויים מתורגמים משפה זרה בלי להבחין בכלל עד כמה מגושמת התוצאה.

בסה"כ זה מעיד על מגמה חיובית - השליטה של רוב תושבי ישראל באנגלית, לפחות ברמה הבסיסית והמדוברת. זה לא טריוויאלי ויש מדינות רבות שבורותן בתחום הזה מפתיעה ומגבילה מאד (למשל ספרד, איטליה וצרפת עד לפני כמה שנים). עדיין, נקודתית זה גורם פה ושם לכל מיני תרגומים עקומים כאלה שלא נשמעים טבעי ולא משתלבים היטב במשלב הדיבור של השפה העברית.

כן. אח״כ יש שבת חתן/שבע ברכות/מרוץ תרנגולים/אחר שרצו עבורו את מה שנשאר מהאלכוהול. אם לא נשאר כלום - אחלה, לבריאות;אם כן אולי צריכים את זה.

מעניין, לא ידעתי שנהוג למחזר בקבוקים פתוחים בארועים הבאים. רשמתי לפניי.

פורסם

לטפל בזה זו תהיה בעיה. אנחנו טובים בפרוייקטים גדולים, אבל האזרח הקטן בסביבה המיידית שלו בדרך כלל אוכל קש. את המע״מ ידעו להעלות כשצריך, אבל עכשיו כשהוא ירד (אפילו אם זה אחוז) כמה בתי עסק באמת ביצעו את ההתאמה? זה לא מסובך, כל דביל יכול לראות כשלים כאלו מראש, אבל משום מה רצים לעשות דברים בלי לחשוב שתי שניות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הלוואי וזה היה נכון, ישה. הלוואי.

אני אישית כבר הרמתי ידיים.

דווקא לשלוח את הבבונים לקנדה יכול להיות רעיון לא רע בכלל.

כל פעם שמישהו מהם יחתוך בתור או יגנוב אוכל מהמלון יעשו לו שם כזה שיימינג שהוא לעולם לא יעשה את זה שוב.

גישה כזו היא חלק מהבעיה וכולנו שותפים בה. אנחנו מאולצים לוותר על הדברים הקטנים שבאמת מפריעים לנו (למשל בעל עסק שדפק אותך, אבל אתה לא תתבע אותו כי זה בסה״כ 500 שקל). כל גישת ה״להוריד את הראש״ פוגעת בנו, בטווח הארוך, יותר מהפגיעה הנקודתית עצמה. זה מה שגורם לתת-תרבות הזו לפרוח פה. שכן זורק לך בדלי סיגריה למרפסת? תתעלם, אולי הוא ישרוט לך את האוטו. חייבו אותך יותר? עזוב, אל תשרוף זמן בגלל 100 שקל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כדי לשנות דברים כאלה צריכים להשקיע המון בעיקר בחינוך ומהפירות אולי רק הילדים שלנו יזכו ליהנות.

זה שינוי תרבות כללי, וזה שייך לכל המגזרים במדינה.

פורסם

את הבבונים צריך לשלוח חזרה מאיפה שבאו, רק פה הם נהיו בבונים, שם הם היו הסנדלרים של המלך.:lol:

(לא לקחת את ההודעה הזאת למקומות לא נכונים, קצת הומור עוד לא הרג אף אחד...אלא אם זו בדיחה שמתחילה ב"מרוקאי אחד..." ואז בטוח שלא תצא מזה חי...)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בואו ניקח דוגמה מיום שישי האחרון, על כביש 5 נוסע רכב בנתיב השמאלי וזוחל לו, אני מאותת לו עם האורות הגבוהים (איתות אחד, כדאי שישים לב שאני מאחוריו) מה עושה הבריון התורן? מדליק לי צקלקה ומסמן לי "נו נו נו" עם היד מהחלון.

קורולה לבנה, מספר צהור רגיל, 82-872-71 , הנהג ללא מדי משטרה, עם משפחה ברכב.

אם הוא שוטר וזו ניידת סמויה (סיכוי קלוש ביותר!) זה סתם שימוש לרעה בכוח כדי להוכיח שהוא עושה מה שבזין שלו.

סיכוי טוב יותר שזה מתנדב מתנ"א פרחח שהתקין צקלקלה על הרכב וחושב שהוא שריף, דבר זה אסור בפרוש על ידי המשטרה, למתנדב אסור להשתמש בשום סממן משטרתי מלבד כאשר הוא בתפקיד (וזה בטוח שלא קרה באותו הרגע אחרת הוא היה על מדים לפחות ובלי משפחה ברכב בטוח)

אני אתלונן במשטרה? ברור שלו, אם הוא כזה בריון הוא יתנקם בי על עצם התלונה.

ונניח ואני אתלונן על מתנדב שעושה שימוש לא חוקי בדיוק משטרתי שאצלו מה יעשו לו אתם חושבים? (רמז כלום, המשטרה מתה על מתנדבים)

בקיצור, עוד דוגמה לבבון מצוי ולהורדת הראש שלי כי זה יחזור אלי כבומרנג ולכן אני מעדיף פשוט לשתוק ולהוריד את הראש.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובמידה וזה מתנדב, זו גם דוגמה טובה למה כל עניין המתנדבים במשטרה פסול, אבל זה שייך לשרשור אחר.

פורסם

דרור, בימים האחרונים הייתי עד לשני מקרים של מעבר ניידות באדום מלא במרכז ת"א, סתם כי כמו לכולם, גם לשוטר לא מתחשק לעמוד 2 דק'. ככה זה. וזו בדיוק מהות הבעיה.

ההתנהלות בכבישים היא הדוגמה הכי קיצונית לנורמות חברתיות פגומות כאן. חלק מזה זה כנראה מה שישה כתב, חלק מזה נובע מאיזה סינדרום רדיקלי בציונות וניסיון לייצר איזה צבר אגרסיבי לא - פראייר, שיהיה האנטיתיזה ליהודי הגלותי הנרדף והמסכן.

כמה שלא נתפלצן ולא נחפש את הסיבות - אני חושב שמי שחושב שאפשר לשנות את זה, משקר לעצמו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הרבה טורח הנוטע עד שהוא מגדל עצים מניבים פרי, אבל לאחר שהעצים גדלים וטוענים פירות אין לך מראה מרנין לב כמראה גן פירות או פרדס.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...