Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל תרבות/מדינה יש מקומות בהם הקווים מאוד ברורים (נניח רצח), ומקומות בהם הם קצת פחות ברורים (נניח הגבלת מהירות של 90 בכביש בינעירוני). תאמר לי עם יד על הלב סלע, האם מעולם לא עברת על המהירות המותרת....? בהנחה שכן - מי בדיוק החליט שזה חוק שמותר לחזל"ש, בעוד שחוק אחר אסור? (אתה, והמוסר האישי שלך)

ההקבלה פה אינה נכונה.

כשמישהו נוסע 110 קמ"ש בכביש של 90 קמ"ש הוא מסתכן בכך שכיסו הפרטי יפגע כתוצאה מהדו"ח שאולי יקבל.

כלומר הוא לוקח סיכון מחושב בידיעה שאולי ישלם על כך.

כשמישהו מוציא\גונב מזון מחדר האוכל במלון הוא אקטיבית פוגע בכיס של מישהו אחר.

כן, יש מקומות בהם אני עובר על החוק הכתוב בידיעה או שלא בידיעה אבל בתנאי אחד:

שזה לא יפגע באף אחד זולתי.

ובכל אופן, אין פה עניין מוסרי, אין תחום אפור בחוקי התעבורה כמו בשאר החוקים שהמדינה חיקקה, הם מגדירים בדיוק מה מותר ומה אסור.

האזרח מחליט אם הוא שומר חוק, עובר על החוק במקומות שמסכנים רק אותו או לחילופין משתין על החוק ועובר עליו בידיעה שיש מישהו אחר שישלם את המחיר.

בוא ניקח בית מלון באילת, ממוצע 200 חדרים ובממוצע שנתי של 70% תפוסה.

נניח ורק 20% מהאורחים לוקחים לחמניה אחת החוצה מחדר האוכל (ובהנחה שבכל חדר יש רק אורח אחד בלבד).

ונניח שלחמניה עולה רק 10 אגורות.

יוצא שבשנה המלון הפסיד "רק" 1022 שקלים על גניבת לחמניות.

לא נורא, נכון?

עכשיו תתחיל להכפיל במספרים האמיתיים, במספר החדרים הממוצע הגבוה בהרבה מזה שציינתי, במספר הנפשות הגבוה לחדר, תשקלל תקופות של חגים וחופשים שיש משפחות עם הרבה ילדים, תשקלל את זה שגונבים הרבה יותר מלחמניה אחת לנפש, תשקלל את זה שגונבים עוד הרבה מוצרי מזון מחדר האוכל (פירות, מעדנים, גבינות ונקניקים, מאפים ועוד) ותדמיין את המספר האמיתי שגבוה ה-ר-ב-ה יותר מ-1022 שקלים.

בקיצור, לא לחמניה ולא בטיח, מבקשים יפה מהמלצר או אחראי חדר אוכל, לרוב יסכים וגם אז לוקחים בצורה מידתית.

לא הסכים אז אומרים יפה תודה וקונים בהמשך אוכל היכן שיתחשק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בלבנט הוא מתנהג אחרת.

כן, אבל מי קבע שה"אחרת" הזה לא נכון? אולי אתה ואני בעצם טועים והוא צודק? הנורמות משתנות עם השנים, אתה יודע.

זה כמו המאבק בטחנות הרוח שאני מנהל בפורום מול "משכירי הרכב" למיניהם ו"בנות זוגתם". הרי בינינו, ברור שבמלחמה הזאת הפסדנו מזמן והשפעת דברי התוכחה שלי בנושא היא מינימלית. השפה משתנה וכנ"ל המוסר והנורמות החברתיות בישראל - אתה כבר בר מינן, דינוזאור, לא קובע כלום. הערסים השתלטו על המדינה וכל מה שאתה יכול לעשות היום, אם יש לך שכל, זה לשמור על פרופיל נמוך ולקוות שלא ידקרו אותך כשתעיר למישהו על חוסר ההתחשבות שלו בזולת.

אנשים שמחוברים למדינה דרך מסורת, דת, צבא או שיקולים אחרים ימשיכו במלחמה הנאיבית הזאת עד יומם האחרון. אנשים כמוני, ילדים למשפחות מהגרים שהקשר שלהם לארץ די רופף מלכתחילה, שואלים את עצמם יותר ויותר "למה אני צריך את החרא הזה" ואז קמים ועוזבים. בסדר, הבנו, לא רוצים לא צריך, נלך לחפש את האושר שלנו במקום אחר שקרוב יותר אלינו במנטליות. לא בגלל יוקר המחיה או הבטחון, אלא פשוט כי נמאס לקום כל יום למלחמה חדשה במדינה שאמורה להיות הבית שלך. לפחות בחו"ל אני יודע שאני זר.

וזה שהמילקי פה עולה פחות פשוט חוסך לי את הצורך לגנוב אותו כל בוקר מבית המלון... :wink:

פורסם

אתה לא חייב לאף אחד דין וחשבון איפה אתה חי ולמה.

אפשר לחשוב שבאנגליה אין מערכת חוקים ואין אכיפה וענישה.

מה,אתה עושה שם כל מה שבא לך בלי לדפוק חשבון?

יותר נוח לך להיות זר שם, מאשר "זר" פה?

זכותך,שיהיה לך בהצלחה.

רק אל תשכח לחזור ברגע שהאיסלאם הקיצוני יתחיל להשתלט.

אנחנו פה נשמור בינתיים על הבית בשבילך, שיהיה לך לאן לחזור.

נכון שלא הכל מושלם כאן,וכנראה גם לא הכל יהיה מושלם אי פעם.

אבל,היי,זה החרא שלנו.

סלע

פורסם

מה בדיוק יקרה לו מהמוסלמים בלונדון? יגידו לו פאקין ג'ו?

פה דוקרים יהודים בצורה סיטונאית, שלושה-ארבעה-חמישה כל יום.

שאף אחד לא ישלה את עצמו שליהודים בישראל טוב יותר מאשר יהודים בכל מקום אחר בעולם, ההפך הוא הנכון!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

באסה איתך עידן, אתה מתפרץ לדלת פתוחה בלי לשים לב. יכולת לחסוך את ההסבר הכלכלי, מבחינתי זה אמור לא לקרות מלכתחילה מסיבה הרבה יותר פשוטה (when in rome... יענו, כבד את חוקי המקום בו אתה נמצא).

הדיון מבחינתי היה על כך ש"מוסר" (ה'קול האישי' שלך) הוא רלטיבי ולא אבסולוטי, המוסר שלך יכול להצדיק נהיגה במהירות מופרזת אך לא להצדיק גניבת אוכל מחדר אוכל בגלל הסברים כאלו ואחרים, המוסר של אדם אחר יכול להצדיק את ההיפך הגמור ("כי במהירות מופרזת אני מסכן עוברי אורח תמימים, אבל לגנוב מילקי לא יהרוג אף אחד" - לדוגמא, אל תטרח להפריך אותה כי אני לא מייצג את הדעה הזו).

כל עוד רמת השיח תשאר ב"זוהי עמדתי" ולא תגיע ל"מהי עמדתך", דיונים ימשיכו להיות חסרי תוחלת. זה נכון לעשרות אספקטים בחיים, לא רק לשיחות על אוכל של מלונות... ;)

במילים אחרות - אם אנשים כאן ובכלל ימשיכו לחיות בסרט שהאמת שלהם היא האמת היחידה והאבסולוטית, נשאר זרים זה לזה. דווקא אתה בד"כ מייצג בעיני בפורום את הפן היותר פלורליסטי ולכן פתחתי ב"באסה איתך".

בכל אופן ניכר שהדעה שלי לא מובנת / מעניינת בדיון הזה את רוב המשתתפים, אז אין באמת טעם להמשיך לנסות להסביר אותה. נופש מוצלח לכולנו :)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

bagira

ראית את הכתבות של צדוק יחזקאלי על האיסלם באירופה?

ראית שבשבדיה יש רובעים מוסלמים שלמים בהם המשטרה המקומית מפחדת להיכנס?

לא אמרתי שכאן בטוח והכל שקט ושלו.

כן אמרתי שזה שלנו.

סלע

פורסם
מה בדיוק יקרה לו מהמוסלמים בלונדון? יגידו לו פאקין ג'ו?

הלוואי, במקרים רבים זה נגמר ביותר מזה:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3179266/Soaring-number-sickening-attacks-against-British-Jews-Number-anti-Semitic-incidents-doubled-parts-country.html

http://www.theguardian.com/world/2015/feb/05/antisemitic-attacks-uk-community-security-trust-britain-jewish-population

אגב, אני לא טוען שבארץ בטוח יותר, אבל אל תשלו את עצמכם שבאירופה לגמרי בטוח להיות יהודי.

פורסם (נערך)
bagira

ראית את הכתבות של צדוק יחזקאלי על האיסלם באירופה?

ראית שבשבדיה יש רובעים מוסלמים שלמים בהם המשטרה המקומית מפחדת להיכנס?

לא אמרתי שכאן בטוח והכל שקט ושלו.

כן אמרתי שזה שלנו.

בוא אני אחדש לך ;-)

גם כאן בארץ יש מקומות של מוסלמים ושל דתות אחרות, שאתה לא בטוח תיכנס אליהם ותצא שלם,

וגם המשטרה לא ממהרת להכנס לשם. לא שאני חושב שזה מצדיק ירידה מהארץ, אבל אנחנו אוהבים

להשלות את עצמנו שבחו"ל רק יתנכלו לנו, ורק יחסלו אותנו, בעוד במדינת ישראל לא יעשו לנו כלום.

וד"א, באותם מקומות בעייתיים בחו"ל, זה לא משנה מי ייכנס לשם. כל זר הוא בבחינת טרף קל.

כנ"ל בארה"ב, יש מקומות שאף אדם שפוי לא יחלום בכלל להתקרב אליהם.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

אוריו,

כן מעוניינים לשמוע את הדיעה שלך ושל אחרים אבל זה גם בסדר להסכים על אי הסכמה.

אני מבין את העמדה שלך לגבי עניין המוסר ומקבל אותה חלקית כי זה נכון שכל אחד קובע לעצמו איפה הוא מוסרי יותר ואיפה פחות.

יחד עם זאת, לא חושב שיש מקום להחליט על רמת מוסריות נמוכה כאשר ברור מראש שאחר יפגע מזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כשרמת המוסריות נמוכה זה לא מעניין אם מישהו אחר יפגע ובשביל זה יש חוקים. אבל אי אפשר להעמיד שוטר בכל שולחן במלון וכנראה שגם למלון עצמו זה לא משנה כל עוד אתה לא מעמיס כמות מסחרית, אחרת היו עושים משהו בנידון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה לא חייב לאף אחד דין וחשבון איפה אתה חי ולמה.

אפשר לחשוב שבאנגליה אין מערכת חוקים ואין אכיפה וענישה.

מה,אתה עושה שם כל מה שבא לך בלי לדפוק חשבון?

יותר נוח לך להיות זר שם, מאשר "זר" פה?

זכותך,שיהיה לך בהצלחה.

רק אל תשכח לחזור ברגע שהאיסלאם הקיצוני יתחיל להשתלט.

אנחנו פה נשמור בינתיים על הבית בשבילך, שיהיה לך לאן לחזור.

נכון שלא הכל מושלם כאן,וכנראה גם לא הכל יהיה מושלם אי פעם.

אבל,היי,זה החרא שלנו.

כן, תחזור לכאן אחרי שהאיסלאם הקיצוני ישתלט, כי כאן הוא לא מרים ראש.

כאן להיות יהודי זה בטוח (אלא אם כן אתה בשכונות הלא נכונות, או לא מספיק יהודי בשבת, או יהודי אשכנזי/מזרחי/סתם לא ערס או כן ערס, או רוסי, או אתיופי). כאן בטוח!

לפעמים באמת נראה לי שאנשים כאן עדיין חיים בשנת 1945. כמה שתמשיכו להרגיש קורבן כיהודים, ככה תישארו קורבן. כמה שתמשיכו לשפוט את האחר על סמך יהדותו, ישראליותו, רוסיותו - ככה תמשיכו להישפט אותו דבר.

באלוהים (תיאורטי וג'נרי), אני בכלל לא בטוח שבאנגליה אני זר יותר מאשר בשכונות כאלה ואחרות כאן. תתעוררו כבר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אנשים שמחוברים למדינה דרך מסורת, דת, צבא או שיקולים אחרים ימשיכו במלחמה הנאיבית הזאת עד יומם האחרון. אנשים כמוני, ילדים למשפחות מהגרים שהקשר שלהם לארץ די רופף מלכתחילה, שואלים את עצמם יותר ויותר "למה אני צריך את החרא הזה" ואז קמים ועוזבים.

אני מחובר למדינה הזו דרך משפחה, חברים וגם צבא באופן כלשהו, אולי כי שירתתי בקרבי (פעם בגיל 18, כשהמוח היה בשלב התפתחותי :wink:).

גם אני שואל את עצמי את השאלות האלה, במיוחד לאחרונה כשהפכתי לאבא. כרגע ההחלטה היא להיות פה כי סבא וסבתא מבחינתי ומבחינת אשתי הם "Deal Breaker".

בעתיד... ממש לא יודע.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
כן, תחזור לכאן אחרי שהאיסלאם הקיצוני ישתלט, כי כאן הוא לא מרים ראש.

כאן להיות יהודי זה בטוח (אלא אם כן אתה בשכונות הלא נכונות, או לא מספיק יהודי בשבת, או יהודי אשכנזי/מזרחי/סתם לא ערס או כן ערס, או רוסי, או אתיופי). כאן בטוח!

לפעמים באמת נראה לי שאנשים כאן עדיין חיים בשנת 1945. כמה שתמשיכו להרגיש קורבן כיהודים, ככה תישארו קורבן. כמה שתמשיכו לשפוט את האחר על סמך יהדותו, ישראליותו, רוסיותו - ככה תמשיכו להישפט אותו דבר.

באלוהים (תיאורטי וג'נרי), אני בכלל לא בטוח שבאנגליה אני זר יותר מאשר בשכונות כאלה ואחרות כאן. תתעוררו כבר.

בכל מקום בעולם עלולים לרדוף אותך כי אתה יהודי/מוסלמי/שחור/לבן/עם זנב. ההבדל היחיד הוא שכאן אנחנו בעלי הבית ואנחנו מחליטים אם, כמה ומתי לפעול נגד זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...