Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם הברקסים- חיפושית 73

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לקחתי את הדרמים והסנדלים למילוי, החלפתי משאבות בלם חדשות בכל תוף, הרכבתי הכל כמו שצריך אחרי נקיון של הרגולז׳, כיוונתי את הברקסים בדיוק כמו שצריך, הבעיה היא שאני לא מצליח לנקז אוויר מהמערכת!!

לפי הספר רכב מתחילים מצד הנוסע גלגל אחורי, עוברים לגלגל אחורי נהג, לאחר מכן גלגל קדמי נוסע ואז נהג.

כרגע הברקסים בולמים ממש חלש, והדושת ברקס יורדת עד הסוף כמעט בלי התנגדות.

למישהו יש רעיון מה הבעיה? אני כבר גמרתי יותר משלושה בקבוקים על נסיון לנקז אוויר+ קניתי לפני שהתחלתי לעבוד מפתח פתוח 8mm של סיגנט ומסיבה כלשהיא הוא התחיל לשחוק לי את פטמת הניקוז.

ניקח את המכונית למוסך וזהו? כמה יעלה לי ניקוז אוויר? יש למישהו המלצות באשקלון?

פורסם

יש מפתח מיוחד לפטמות, ועם לא אז תשתמש באינצי.

לפני ניקוז האויר , העם ביצעת ריגולז?

הסדר גלגל אחורי שמאל, אחורי ימין, קידמי שמאל , קידמי ימין. מהרחוק לקרוב.

עם ביצעת את כל זאת והפדל רך.

תנקז גם מהמשאבה המרכזית.

בהצלחה!

פורסם

האם ביצעתי ריגולז אתה מתכוון האם סובבתי את הפרפריות כמו שצריך אז כן, קירבתי אותן עד שהסנדל נגע בתוף ואז הרחקתי בערך שתי שיניים על מנת שיהיה חופש לדרם.

כשהגלגל מפורך ואני לוחץ ברקס אני לא מצליח בכלל לסובב את התוף, לדעתי יש עדיין אוויר במערכת.

ואין לי ממש גישה למשאבה המרכזית, אני אנסה יום ראשון אבל האם אני צריך לנקז אוויר מכל הצינורות שיוצאים מהמשאבה המרכזית או שמצינור אחד מספיק?

פורסם

חשוב לא לשחרר את הדוושה לפני שסגרת את פטמת הניקוז כי אחרת יכנס אויר בחזרה. האם המשאבה הראשית תקינה ?.

כי במידה והסנדלים חדשים והותאמו לדרם שנחרט וניקזת אויר בצורה נכונה עולה החשש שהמשאבה הראשית מאבדת לחץ. הכי טוב שתיגש למוסך כי בלמים זה הדבר הכי חשוב ברכב.

בברכה אריק

פורסם

תודה, המשאבה הייתה תקינה לפני זה, הסנדלים היו גמורים. אני אגש למוסך, אשמח להמלצה למוסך באשקלון.

אם מישהו מעוניין לבוא לעזור לי תמורת תשלום זו גם אופציה שאשמח לשמוע

פורסם

רוב הסיכויים שניקזת היטב לפי מה שאתה טוען.

אבל המשאבה המרכזית מלאה אוויר!

נקז מהמשאבה מרכזית , באותו העיקרון, שמישהו ינפח, יחזיק ואתה תפתח מהמשאבה המרכזית תחילה צינור של אחורי ולאחר מכן צינור של קידמי.

עם המשאבה עבדה לפני בטוח כי זה יפתור את הבעיה.

בכל מקרה כמו שהמליצו במידה וזה לא הולך תיגש למוסך שיעזור זה בטיחות והיא קודמת לכול!

יום טוב!

פורסם

איש יקר.

מערכת הבלמים הינה מערכת בטיחותית מס.1

כל מה שנאמר פה זה בליל של שטויות , מכיון שגם להסבר שלך ישנם מספר פירושים.

האם אתה הולך לשחק בחייך בהוראות והכוונות אינטרנט?

האם תהיה מוכן לעבור חס וחלילה ניתוח כשאחרים מהצד השני יתנו המלצות באינטרנט?

אל תשחק בחיים שלך ושל אחרים.

ישנו באשקלון מומחה לבלמים, הוא במחירים סבירים בהחלט והסיפור לא יקר.--- למה להמר?

מוסך דני בוקובזה 050-5423325

רוצים לשמוע תשובה לפתרון הבעיה

צביקה מרגלית

פורסם
איש יקר.

ישנו באשקלון מומחה לבלמים, הוא במחירים סבירים בהחלט והסיפור לא יקר.--- למה להמר?

צודק בהחלט.

גרור את האוטו למוסך.

לעיתים קורה שמשאבת הבלם עובדת במשך שנים במהלך קצר מאוד, במיחד עם לא מבצעים החלפת נוזל בלם.

יום בהיר אחד נדרשת המשאבה למהלך מלא כדי לנקז אוויר למשל ואז עשויים להיפגע גומיות האטימה הפנימיות.

מכאן שאחת הסיבות להנחיית היצרן להחליף נוזל בלמים כל שנתיים הוא לוודא תקינות מלאה של המשאבה המרכזית למלוא אורך מהלכה.

בברכה

גדי

פורסם

חברים, אם מישהו הבין פה לא נכון, אני תיכננתי לשפץ הכל לבד ולאחר מכן לקחת את המכונית לבדיקה שהכל תקין.

ממש לא התכוונתי לקרוא בספר הרכב איך להחליף ברקסים, לכוון סנדלים ולנקז אוויר בפעם הראשונה בחיי ולאחר מכן לנהוג במכונית!!

בכל מקרה, אחרי שהציעו את דני בוקובזה אני אצלו יום ראשון בתקווה שהוא פתוח ואם לא אז ביום שלישי.

נעדכן בתוצאות

פורסם
איש יקר.

אם היית קורא את סוף תגובתי למעלה , ציטוט שלי- "הכי טוב שתיגש למוסך כי בלמים זה הדבר הכי חשוב ברכב"

לא היית פוסל אחרים במחי יד אחת , ציטוט שלך -"כל מה שנאמר פה זה בליל שטויות".

בברכה אריק

פורסם

אז ככה, הבעיה שלי הייתה היא שלבורג כיוון של הרגולז יש צד אחת בלבד, למרות שהוא בורג flat ולא פיליפס, החריץ שהסנדל יושב עליו נמצא בשיפוע, לכן יש רק אופציה אחת נכונה, בשני תופים זה לא היה טוב לכן לא הייתה לי בלימה.

ברגש שסידרנו את הברגים נכון היו לי מייד ברקסים, ניקזתי אוויר טוב :)

ביקרתי במוסך של דני בוקובזה, אדם נחמד מאוד, עבדתי ביחד איתו על המכונית וקיבלתי הסברים מפורטים, נהנתי מכל רגע ושילמתי מחיר סביר ביותר.

כמו כן גילינו נזילה מהמחזיר שמן של הaxle האחורי, אני מחפש חדש ואז אחליף אותו.

כמובן תודה רבה לצביקה על העזרה!!

מישהו יודע מה ההשלכות של הנזילת שמן מהaxle האחורי? למה השמן משמש?

פורסם

השמן מגיע מהגיר לפי מה שאני זוכר, מה שאומר שלאט לאט יגמר לך השמן בגיר.

החלפה די פשוטה, תבדוק אם יש לשולה חלפים באשקלון, ואם לא אז אצל לינקר בתל אביב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...