Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרויקט ELATE 603

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז אחרי הרבה מחשבה, החלטתי שעליי להתקדם בתחום ה SQ.

לאט לאט ובקפיצות קטנות הגעתי לשלב הרמקולים..

אני אספר לכם את עברי כי עד כה לא נהגתי לפרסם. :)

זה החל בגיל 17 וקצת שהוצאתי רישיון.. בתחלה זה היה ערסמובייל חחח סתם.. ההתלהבות של המוזיקה והרצון שתהיה מערכת מפלצתית. אז היה רדיו דיסק של קנווד, 6X9 זוג רמקוליים קדמיים 4" שאין לי שמץ מהם.. ומגבר JBL GTO1004.

ומאז החל בי הרצון להתפתח בתחום..

החלפתי ה HU לפני כמעט שנתיים ל Pioneer DEH80PRS עקב גניבה של רדיו דיסק.

לאחר מכן קניתי את הקומפוננט Focal AS165 סט חמוד מאוד, הטוייטרים שלהם צורמים מידי לפי דעתי, ושלחתי הודעה פרטית ל lanosforce שהתנדב לעזור לי, קבעתי איתו להיפגש והוא שמע את המערכת עזר לי טיפה בכיוונים וגם בתזמון של הרמקולים, מה שגיליתי שמאוד מסובך בפיונייר. מאז אדי הפך למנטור שלי!

החלפתי את הטוויטרים ל Eton CX280 שקניתי מדודו, עבדתי אקטיבי על הרדיו דיסק שלי והסאונד היה סביר פלוס, אך משהו היה חסר.. סאב של Pioneer היה זרוק לי מאחורה.. וכמו שיודעים זה לא באמת סאב.. אז החלטתי להחליף.

הלכתי על ה CDT QES 8 אינץ' שעבר מאדי הלאה.. קניתי אותו אבל במקום להמשיך עם המגבר שהרים לי את הPioneer החלפתי בתקווה שהמגבר יהיה יותר איכותי (לא שילמתי על המגברים הללו, היו זרוקים במחסן של הקרובים) ולאחר כיומיים מיום הרכישה המגבר החליט לשרוף לי את ה CDT, זה כאב והיה מבאס אבל המשכתי הלאה.. שמעתי את המורל פרימו ותאמת התאהבתי, סאב שנותן צלילים מדוייקים אבל לא פאנצ'ים מידי, סאב שמתאים בשבילי.

רכשתי אותו וכמובן גם מגבר חדש, Soundstream Picasso ובניתי תיבה סגורה.

והשלב האחרון שאליו הגעתי כרגע הוא החלפת הסט הקדמי ל Morel Elate 603 כמובן בעצת אדי.

בהתקנה הזאתי החלטתי שאני לא הולך לעבוד מהר בשביל לשמוע את הרמקולים ואיך זה נשמע אלא לאט לאט ולהתענג מכל שלב.

הפודים שהמיד והטוייטר יושבים בהם הינם מבית היוצר של lanosforce

מקווה שתאהבו

קיבלתי את הסט

20150924_192256.jpg

20150924_192238.jpg

והתחלתי לעבוד, צבעתי את הפודים והתאמתי אותם למיד ואת הבית של הטוויטר הדבקתי.

20150925_012322.jpg

פלטת עץ בכדי להסתיר את כל החוטים ובנוסף הוספתי לדים עם דימר שהיו ברשותי מאיקאה.

20150925_124520.jpg

הכנתי טבעות חדשות מעץ כי הרמקול של ה Elate הוא 6", בעזרת הטבעות מרכזתי את הרמקול בהתאם לגריל, והוצאתי אותו עד לקו של הדלת.

20150925_124527.jpg

ולסיום

20150926_170928.jpg

עריכה אחרונה על ידי itzikthejo

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם (נערך)

המשך תמונות

20150926_170940.jpg

20150926_171118.jpg

20150926_182244.jpg

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם

איציק תתחדש, אין ראוי ממך!

הפודים תוכננו במקור למיד סידיטי ולטוויטר לגטיה המקורי, ידעתי שהם יתאימו לאילייט כי בניתי את הפוד למיד שיהיה גדול יותר מהנדרש

לסידיטי וגם הטוויטרים של סדרות לגטיה של hat הם תואמי מידות בדרך כלל לסדרת mt של מוראל, עובדה לכך הינם פודים של שוק

פודס.

אני שומר במחשב של העבודה את התכנון המקורי של הפודים במידה וארצה להדפיסם שוב.

בכל מקרה, איציק הוא מסוג האנשים שפוגשים לעיתים נדירות.

לומד מהר, מיישם נהדר.

אמשיך להתעדכן בשרשור ואולי גם כאן תראו בלוג כוונים מלא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל ברכות על הסט!

איך אתה הולך לעבוד? כמו שאני מבין,אין פרוצסור? לכן פסיבי או חצי אטקיבי?

ממה שנראה לי בכל אופן מהתמונות,נפח די קטן של מיד? כמה יש שם נפח נטו?

למרות שתלוי אופה לחתוך אותו. אני דווקה די אוהב להוריד עד כמה שאפשר כמובן את ניק' חיתוך התחתונה של מיד.

שלב הבא לדעתי, איום של הדלתות! אולי גם בשלבים,דלתות ואז להמשיך עם זה. אבל ללא ספק נותן שיפור נהדר לתחום הבאס.

PS לדעתי האישית, את שני הפודים תכוון בין שני כסאות ,קצת מאחוריהם. כך תקבל יותר בקלות במה יותר טובה.

IMHO

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם (נערך)

המיד הוא דום ולכן לא צריך כלל נפח, כבר בוצע איטום בדלתות, מה שצריך עכשיו זה לזהות את הנק ש"מנגנות" והן מעט ולאחר מכן האיטום מושלם.

אני עובד כעת פסיבי עם הקרוס של מורל, אפשרי לשחק עם העוצמות של המיד והטרבל 2DB/-2DB+ ועם החיתוכים, 6DB / 12 DB.

דרך הרדיו דיסק התזמון, והתקנתי את זה בצורה שה80PRS על סטנדרט מוד, רמקולים קדמיים הם המיד והטוייטר והרמקולים ה"אחוריים" הם הוופרים.

פורסם (נערך)

נכון, לגבי נפח, אני שחכתי שהם DOME MID.

ז"א חצי אקטיבי עם קרוס מקורי. זה הפטרון האופטימאלי לדעתי גם כן.

מה שכן, הייתי מנסה להתקין בצורה כזאת, לכיוון מרכז.

toyota-verso-2014-04.jpg

בטח עם זה דום והוא ממש רחב. אין לא ממש בעייה של 0 או 60 מעלות ב און אקסס

עריכה אחרונה על ידי mefisto

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

הבעיה היא לא המיד ולא הוופר הם מנגנים רחב.

טוויטרים לעומת זאת מנגנים צר והם אלו שהכווניות חשובה אצלם, צד ימין לא בעייתי,רחוק מספיק מהראש אבל טוויטר שמאל קצתיותרחשוב

אבל הסט הזה ישמע מעולה גם בסטיה של 30 מעלות מהציר, מנסיון אישי גם כן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמה דברים לגבי איציק.

באמת אני זוכר שהוא פנה אליי ותוך כדי השיחה איתו קלטתי שיש מאחורי הקו בן אדם שיש בו הרבה מאוד להט לסאונד ובפרט לרכב.

נפגשתי איתו ובאמת, יש דברים שקורים מעט מאוד לצערי בתחום הזה בארץ הקטנה שלנו וזה להכנס לרכב של מישהו שמוגדר "טירון" בתחום ופשוט להרגיש שיש שם פוטנציאל עצום.

הסאונד היה טוב על הרגע הראשון - לא מדבר כרגע יותר מידי על סטייג'ינג אלא פשוט על גוון סאונד.

וזה יצא מסט בסיסי של מותג שאני נוטה מאוד לא לאהוב - לפחות ככה זה היה בעבר.

לפני איציק, היה מפגש מרכז אחד בו ישבתי בפג'ו 206 של חבר פורום צעיר גם כן וגם שם הפוקל נשמעו פשוט טוב ביחס למה שאני מכיר למותג הזה וגם שם היה סט בסיסי - שם כבר הבנתי שעיקר הבעיה עם המותג הזה, בארץ, הוא נפילה לידיים הלא נכונות.

באותו ערב ביחד עם איציק, למרות ציוד מאוד בסיסי, חוסר בידוד בדלתות - הצלחנו להגיע לתוצאה ששמה את רוב הרכבים שהייתי שומע במפגשי אודיו - מאחור.

כמו שאיציק רשם, הוא חווה מספר תקלות מאז, החלפות ציוד וכך הלאה - אבל בתוך הראש שלו יש מוח, יש מוח שלומד ומשכיל מאוד מהר.

איציק אהב את המערכת שהיתה לי באוונסיס - את צוויון וגוון הצליל שבקע ממנה - היה לי ברור שמוראל היא הדרך הנכונה עבורו, ברגע שהוא אמר לי שהאילייט זה סוג של חלום עבורו - הצעתי לו ללכת על ה603 בלי כל הגימיקים של הטיטניום או ספיישל אדישן - פשוט ללכת על ה603.

עוד משהו שאני אוהב בבן אדם - אין קיצורי דרך - הלך ישר על מה שנתפס בעיניו כחלום והגשים אותו.

אני ממתין לזמן פנוי לעשות איתו כווני גיין, פאזות נכונים ולאחר מכן לקחת מדידת RTA ולהתחיל לנסות לכוון איתו את הסט הזה ולהדריך אותו לפגוע בטעם האישי שלו - טעם אישי, זה שם המשחק.

באמת שהיה לי כיף להכיר בן אדם נפלא ועוד יותר לראות מזה איך לאט לאט נולדת לה שם עוד מערכת SQ משובחת.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי תודה רבה על הפרגון והעזרה! כמו שאמרתי אני שמח שפגשתי מישהו שמייעץ לי ועוזר לי בתחום, ובין היתר עוזר לי להגשים חלום :)

מחכה בקוצר רוח לסשן כיוונים :)

• תוכן חדש...