Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע 2 ליטר או דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי i25 הוא רכב בסיסי מאד. יש מכוניות הרבה יותר טובות במחיר מקביל. הביצועים ב-1.6 אכן טובים יחסית, אך היא לא חסכונית במיוחד.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדרך כלל שהרכב כבד והמנוע חלש ל BODY של הרכב אז יש צריכת דלק גבוהה אבל במקרה של ה I25 המנוע מתאים פיקס למשקל הרכב 1080 קילו צריך להיות התאמה מושלמת צריכה קלה של 12-13 לליטר איך זה מגיע 1:7 ?

משהו פה לא הגיוני , אולי טחנו את הרכב בבדיקה בצורה לא נורמלית ? משהו פה מריח לא טוב ,

1:7 זאת צריכה של רכב אמריקאי 3000 סמק או מנוע 1.6 שמשקל הרכב 1.4 טון .

פורסם

אני אגלה לך בסוד שגם 1.6 כבדות לא שותות 1:7.

חוץ מזה צריכת דלק תלויה בסגנון הנהיגה, במצב הרכב, בתחזוקה, בהרצה שהוא עבר.

חוץ מזה שi25 לא נחשבת משפחתית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

תיסע עם מזגן וטיפטרוניק במנוע 1.6 עם סל"ד 3-4K אתה תגיע בקלות ל 1:7

אלא אם אתה זורם עם הכבדות של הרכב ( D לא טיפטרוניק ) ואתה יכול גם להגיע 1:13 או 1:14 אבל זה סיוט תאמין לי לא נעים בכלל , מי שיגיד לך שמנוע 1.6 עם מומנט נמוך זה " מטוס " הוא משקר בלי מזגן ובלי נוסעים איתך הוא נוסע סביר אתה מוסיף מזגן אתה מרגיש כאילו הרכב נעצר , הרכב שוקל 1300 קילו זה לא סיטרואן C1 עם משקל נוצה של 850 קילו

תיקח את המנוע הכי חזק בעולם מלא סוסים תוריד לו את המומנט אתה תרגיש עגלה , למה אתה חושב שמנוע בנזין 2000 , 2500 הם " טסים " בגלל המומנט שמשתפר מ 14-16 ל 19-23 קג"מ , סוסים באים לידי ביטוי כאשר הרכב ממצה את המומנט " תחילת נסיעה " מהירות נמוכה יחסית 70- 80 קמ"ש ואז הסוסים באים לידי ביטוי , אני מסתפק במהירות 100-110 הסוסים לא מעניינים אותי כל כך עברתי את הגיל שאני מתלהב ממהירות .

הרנו פלואנס עם המנוע 1.5 110 כ"ס ממש יקרה , חוץ מהקיה ריו דיזל לא מצאתי משהו אחר אבל הקיה דיזל אין אותה למכירה כאילו בלעה אותה האדמה רק מוניות לשעבר

ראיתי סירטון של הקיה ריו דיזל כמה כח יש לה " ררררררר " מלא כח , יש לה קג"מ כמו מנוע 2.5 - 3 ליטר בנזין .

דרך אגב סתם לידע כללי אם מישהו מעוניין לדעת היה לי מהעבודה שברולוט אבאו ביג עם מנוע 1.4 והיה חסר לה כח ( מומנט ) בנסיעה בינעירונית אבל התיבת הילוכים שלה היא בלי טיפטרוניק ואת זה אני אוהב יותר יש לה D L L1 L2 משהו כזה אין לה פלוס ומינוס ואז שאני מרגיש שחסר כח אני מוריד ל L ואז חוזר ל D היה הרבה יותר טוב מהתיבה של טיפטרוניק שיש במאזדה ובאחרות

איך קוראים לתיבה הרגילה ? שונא את הטיפטרוניק , גם ב I20 אין כח ( מומנט ) ויש לה תיבה כמו השברולט אבאו לא טיפטרוניק ושמורידים ל L זה מגיב הרבה יותר טוב מאשר להוריד הילוך בטיפטרוניק 4-3-2

עריכה אחרונה על ידי DavidBB
פורסם

דייהולט אבאו זה רכב מזעזע בכל קנה מידה אפשרי, עובדה שבצבא הוא לא הצליח, ואחרי נהיגה על אחת כזאת בתוך העיר אני יכול לומר בפה מלא, שגם הגטס שהייתה לי בעבר שלא נחשבת לפאר היצירה היא מכונית מדהימה לעומת האבאו.

חוץ מזה תנהג על הפלואנס דיזל ותבין מה זה כוח, ואני לא מדבר על צריכת הדלק המצוינת שניתן לקבל מהרכב הזה בנהיגה רגועה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

נסעתי על השברלוט אבאו BIG !!!! תאמין לי שנהנתי ממנה הרבה יותר מהטיפטרוניק 1.6 שיש להורים שלי , אתה מוריד ל L שחסר לך מומנט והיא מגיבה הרבה יותר טוב מהרבה מכוניות 1.6 טיפטרוניק שנסעתי עליהם בעבודה אולי בגלל המשקל הקל שלה 1.050 קילו , מה שכן היציבות שלה בכביש על הפנים צרה וגבוהה היא מתנדנדת ב 110 קמ"ש ויש לה רעש בציריות .

דרך אגב איך קוראים לתיבה הרגילה D L 1 2 לא הטיפטרוניק ? יש לה שם ? תנסו לנהוג עם התיבה הרגילה ותראו שאני צודק היא כאילו יותר " חזקה " ומגיבה טוב מהטיפטרוניק שמורידים להילוך כח L

בקשר לפלואנס אני אקח אותה לנסיעת מבחן אני חייב .

פורסם

נו באמת, אתה רציני לגביי התיבה? גם טיפטרוניק וגם התיבה האוטומטית הסטנדרטית שאתה מדבר עליה הן תיבות אוטומטיות סטדרנטיות לכל דבר.

לא יודע איזה רכב יש להורים שלך, אבל נהגתי על רכבים אוטומטיים סטנדרטים והם הגיבו יותר לא פחות טוב מהרכבים עם התיבות שדיברת עליהן.

פורסם
נסעתי על השברלוט אבאו BIG !!!! תאמין לי שנהנתי ממנה הרבה יותר מהטיפטרוניק 1.6 שיש להורים שלי , אתה מוריד ל L שחסר לך מומנט והיא מגיבה הרבה יותר טוב מהרבה מכוניות 1.6 טיפטרוניק שנסעתי עליהם בעבודה אולי בגלל המשקל הקל שלה 1.050 קילו , מה שכן היציבות שלה בכביש על הפנים צרה וגבוהה היא מתנדנדת ב 110 קמ"ש ויש לה רעש בציריות .

דרך אגב איך קוראים לתיבה הרגילה D L 1 2 לא הטיפטרוניק ? יש לה שם ? תנסו לנהוג עם התיבה הרגילה ותראו שאני צודק היא כאילו יותר " חזקה " ומגיבה טוב מהטיפטרוניק שמורידים להילוך כח L

בקשר לפלואנס אני אקח אותה לנסיעת מבחן אני חייב .

לתיבה קוראים תיבה פלנטרית,טיפטרוניק זה סך הכול אופציה להעביר לבד הילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אתה חייב לנסות ואז תגיד לי אם אני טועה , תנסה לנסוע עם תיבה פלנטרית להוריד ל L שאתה צריך כח ואז לחזור ל D , ואז תיסע על רכב עם גיר טיפטרוניק ותוריד הילוך מ 4-3 למשל ואז תראה אם אני טועה או צודק , בתיבה הפלנטרית תרגיש ממש את המומנט ובתיבה הטיפטרוניק יש מצב שאם תוריד מ 4-3 אתה תרגיש שאתה גם צריך לרדת ל 2 זה לא אותו דבר BELIVE ME !

אתה תראה שאני צודק ! נסעתי ככה על I20 הרכב עף הרכב היה חסר מומנט הכנסתי ל L " כמו עליה " הוא עף ! ואז החזרתי ל D והוא נסע " סביר" :D אבל זה בסדר לא צריך " מומנט " 24/7 .

למדתי את זה מחבר שלי בעבודה היה לו פעם דייהסטו סיריון 1300 אם אני לא טועה והיה לו תיבה רגילה שהוא היה צריך כח הוא היה מוריד ל L והרכב ניהיה מטוס , סלד גבוה אבל מטוס .

איך אתה מסביר את זה ש... ?

ברכב של ההורים שלי אתה עובר את ה 2500 סלד בטיפטרוניק הרכב עושה קולות של טרקטור בגלל שב D הוא רגיל להעביר את ההילוך ב 2000 - 2200 סלד ב 45 קמ"ש הוא מכניס ל 4

בגלל זה ממש טיפשי הטיפטרוניק ממילא אחרי 2500 סלד הרכב צורח רק מה 3 - 4 הוא יותר גמיש אבל מ 1 ל 2 ומה 2- 3 ההילוכים קצרים רצח ...

אבל בכל התיבות הרגילות מעולם לא שמעתי את המנוע צורח / תיבה שמורידים ל L יש רעש טבעי של עליה בסל"ד אבל לא טרקטור והרכב של ההורים שלי תקין ב 100 אחוז .

עוד משהו שנזכרתי בו , שאתה מוריד ל L בתיבה הרגילה אין הרגשה של " בלימה " כאילו אתה מוריד הילוך והטורים קופצים , זה משהו אחר לגמרי קשה לי להסביר אתם חייבים לנסות את הגיר הרגיל ואז את הטיפטרוניק כדי להבין .

בטיפטרוניק צריך לדייק בהורדת ההילוך אחרת הרכב מקבל בלימה ! בתיבה הרגילה אין את זה!

וגם בטיפטרוניק זה נורא מרעיש בהעברת הילוכים , בתיבה הרגילה צריך כח מעבירים ל L וזהו

אני אנסה לצלם את זה שתראו את ההבדל

פורסם (נערך)
אני לפני קניה של רכב חדש ואני מתלבט בין מנוע בנזין 2L או מנוע 1.5 דיזל

ראיתי מכונית שעל הנייר ממש פשוטה קיה ריו מהדור הישן 2007 עם מנוע 1.5 110 כ"ס ו 25 קג"מ נראה לי אחלה רכב סוס עבודה שווה לקנות ?

ראיתי גם שיש רנו פלואנס 1.5 דיזל , או שבכלל עדיף לקחת מנוע בנזין 2 ליטר אבל הסחיבה שלו עלובה 18-19 קג"מ רכב לא כבד כבד אבל גם לא מטוס קל כנפיים משהו פושר כזה ... סחיבה בינונית מאוד יחסית לדיזל , מהירות לא ממש מעניינת אותי אני מסתפק ב 100 - 110 קמ"ש

יש לי גרנד דיזל סניק.. מנוע גיר חלום!! חלום! לא לפספס.. חוויה. מומנט טרקטור. לא פריאר. רק דיזל. תהנה מאד

צופר בפלאונס בכביש 6 1 ל20.. ו1 ל16-17 בכללי רגוע..

לפעמים אני נהנה מנסיעה עד 2000 טורים.. פשוט סוחב טוב חוויה הפוכה.

עם 6 הילוכים קצרים הוא מוציא מ109 כס ו24 קגמ את כל היכולת מהמנוע הזה.

ומהצד השני על אוטו מנוע בדסטר וגיר ידני זוועה. פשוט לא. עשיתי סיבוב בסוכנות והחזרתי את הנבלה.

בכל מקרה הרנו דיזל מנוע מוכח.. proff . מכונה! תשאל את נהגי המוניות.. הצלחה.

שיחקו אותה הצרפתים. יש לי שכן עם 450000 קמ מנוע אורגינל מרגיש כחדש.

עריכה אחרונה על ידי Rון

להפגת מתחים: husberg 250f 2014

לי ולילדים: פגארו Q 2800 ארוך. 2000 אוטומט יד2

לי: PX200 88 + side car פיאגו סי 1991 בשיפוץ, Vespa 50 N 1973

לאשה רנו גרנד סניק דיזל.

פורסם (נערך)

השאלה פה איך ה"עלויות אחזקה" (טיפולים בלת"מ לא צפוי טסט ביטוח הוצאות רישוי) של הפלואנס דיזל ? מישהו יש לו ניסיון עם המוסך ועלויות טיפולים לדגם הנוכחי ? (לא לזרוק מחירים באוויר בבקשה )

עריכה אחרונה על ידי ramos7626
פורסם (נערך)

אין יותר הבדל בעלויות הטסט בין רכב בנזין לדיזל מאותה קבוצת רישוי, הביטוחים זהים. פעם היתה לי קנגו עם מנוע dci. ועכשיו הניסן שאתה רואה בתמונה שלי, עם אותו מנוע K9K של רנו, רק בהספק שונה. הטיפולים משתנים בהתאם לתקן, יורו 4 או יורו 5. ביורו 4 הם היו קצת יותר תקופים מאשר בפלואנס בנזין - כל 20 אלף . מוסך מורשה גובה כ 1000 ש"ח לטיפול כזה. מה שמייקר כל טיפול שני, זה החלפת בית מסנן סולר שמוחלף כולו כל 40 אלף ועלותו כ 450 ש"ח.

טיימינג החליפו אחרי 120 אלף ועלות הטיפול כ 2200 ש"ח במורשה יבואן.

הרכב שלי 2012 בתקן יורו 5 והטיפולים כל 30 אלף, בית מסנן סולר כל 60 אלף וטיימינג כל 150 אלף.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מה שמפחיד אותי זה " האמינות " של הרכב הצרפתי ושל הגרמני וכו' על הנייר הם הרבה יותר טובים מהיפניות , אבל אחרי כמה חודשים , שנים הם עושות בעיות של תחזוקה זה מה שקראתי ברשת ובתגובות של טוקבקיסטים ברשת שהיה להם רכב צרפתי / אירופאי בעבר

קראתי שיש לסקודה בעיה בגיר מלא בעיות / בעיות חשמל וככה גם לצרפתיות תסתכלו ברשת ...

חבל שמאזדה , טויוטה , הונדה לא מביאים לארץ רכבים דיזל בעית האמינות הייתה נפתרת למרות שמאזדה גם לא הכי אמין בעיות חשמל חלונות נדפקות כל הזמן , אורות נשרפות - אור כרית אויר / אור פנסים , גומיות ציריה , תושבת מנוע , גיר

פורסם

אתה יודע שבשוק הגלובלי של היום הדברים האלו פחות משנים נכון?

שהמנוע דיזל של ניסאן הוא אותו מנוע שיש ברנו?

שטויוטה אייגו מפותחת ומיוצרת ביחד עם סיטרואן C1 ופיג'ו 107\108?

ויש המון דוגמאות שונות ומשונות.

אז הקביעה לפי מדינה היא כבר לא כלכך קיימת.

אגב,

הייתה לי קורולה(שיא האמינות לא?) מודל 2003 שהיו לה בעיות עם הממיר הקטליטי ובוצה במנוע..כך שהקביעה לפי מדינות לדעתי היא פשוט לא קיימת אלא לפי דגמים ותצורת גיר מול מנוע.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

עם כל הכבוד לניסן זה לא מאזדה ולא טויוטה ולא סובארו , ניסן לא בדיוק מלכת הרכב היפני וניסן מיקרה תעיד על כך .

אתה מסכים איתי שאם היפנים מאזדה , טויוטה , סובארו וכו' היו מביאים רכבים דיזל עתירי קג"מ לארץ לא היינו מדברים על הפלאונס ?

למרות שיש את הקטע של הסטיגמה יכול להיות שבאמת הצרפתי היה " חרא " של רכב פעם והיום הם ליגה אחרת אפילו טובים מהיפנים

• תוכן חדש...