Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע 2 ליטר או דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני קניה של רכב חדש ואני מתלבט בין מנוע בנזין 2L או מנוע 1.5 דיזל

ראיתי מכונית שעל הנייר ממש פשוטה קיה ריו מהדור הישן 2007 עם מנוע 1.5 110 כ"ס ו 25 קג"מ נראה לי אחלה רכב סוס עבודה שווה לקנות ?

ראיתי גם שיש רנו פלואנס 1.5 דיזל , או שבכלל עדיף לקחת מנוע בנזין 2 ליטר אבל הסחיבה שלו עלובה 18-19 קג"מ רכב לא כבד כבד אבל גם לא מטוס קל כנפיים משהו פושר כזה ... סחיבה בינונית מאוד יחסית לדיזל , מהירות לא ממש מעניינת אותי אני מסתפק ב 100 - 110 קמ"ש

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מעדיף את הפלונס לצד רכב זריז אתה מקבל גם חיסכוני,הרכב הרבה יותר נוח מהקיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לקיה יש קג"מ מטורף והרכב הרבה יותר קל מהפלואנס , ול KIA יש שם יותר טוב מרנו לפחות בארץ

נמאס לי מהבנזין עצלות מאוד , צריך מנוע 2.5 ומלא דלק כדי להרגיש נסיעה נורמלית .

פורסם

לפלואנס יש מנוע מוצלח וזה רכב טוב,לא יצא לי לנסוע על הריו הקודמת דיזל,אבל מבחינת מושבים,נוחות,מרווח הרנו לוקחת בהליכה וכוח זה הדבר האחרון שחסר לרנו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח בחשבון שכל רכב דיזל שתרכוש בתור יד שניה יהיה רכב שעבד הרבה, עשה קילומטרז' גבוה ועברו עליו חיים לא קלים.

מנועי דיזל אמינים ומחזיקים (הייתה לי ברלינגו שנמכרה בסוף עם 450,000 ק"מ עם מנוע מקורי) אבל חוץ מהמנוע יש הרבה דברים אחרים שכן מתבלים, אפילו הפלסטיקה והמושבים.

קיה ריו דיזל 2007 - רוב הסיכויים שתמצא בעיקר מוניות לשעבר, עם כל המשתמע.

היו לי כמה רכבי דיזל \ טורבו דיזל, יש ייתרון של מומנט זמין בסל"ד נמוך, אבל לא הייתי אומר בצורה גורפת שהם זריזים יותר מבנזין ברכב מקביל. כל רכב לגופו. הייתרון הגדול זה צריכת דלק נמוכה.

כמה ק"מ אתה עושה בשנה?

פורסם (נערך)

40 אלף ק"מ זה הממוצע השנתי שלי , חוץ מזה אני אוהב את הדיזל בגלל המומנט / כח הזמין לא כמו בבנזין שהמומנט נמוך ושמפעילים מזגן או מסיעים אנשים אז הרכב ניהיה עגלה .. אני לא מדבר על בנזין מנועים 2.5 ומעלה 2 ליטר ומטה ..

באירופה ( בעיקר אנגליה ) וארה"ב נוסעים רק על דיזל

עריכה אחרונה על ידי DavidBB
פורסם

ממליץ מנסיון על ה1.5 של רנו, תוכל למצוא אותו במגוון דגמים(פלואנס, מגאן, קנגו ועוד)

שמעתי גם המלצות על הדיזלים של פיג'ו וסיטרואן.

בלי קשר לזה, עקב נסיעות מרובות תחשוב גם על הגב שלך. קיה השאירה בי טראומה אחרי נסיעה קצרה בסיד 2010 שפשוט הרגה לי את הגב.

פורסם

יצא לי לנהוג בארץ על פלואנס עם גיר כפול מצמדים ובחו"ל יצא לי לנהוג על ה1.5 דיזל של רנו על 2 רכבים שונים(A CLASS וניסאן ג'וק) עם גיר ידני 6 הילוכים.

המנוע מרגיש מאוד חזק ועם הרבה כוח אבל לא יותר "מהיר" מבנזין, קשה להסביר את זה אבל יש המון מומנט זמין וקל מאוד להזניק אותו מהמקום(זה מאוד כיף) אבל בהאצה הוא מרגיש כבד יותר מהמנוע בנזין של הרכב שלי לדוגמא.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

יש משהו שלא ממש הבנתי , ראיתי כתבות של רכב שרשום שהכח סוס מחפה ברכבים בנזין על המומנט הנמוך , למשל מאזדה 3 החדשה יש לה 15.3 קג"מ והכ"ס 120 אז ה 120 כ"ס מחפה על המומנט ? לא הבנתי מה זה קשור ? מומנט וכ"ס זה מושגים שונים לגמרי מומנט זה סחיבה וכ"ס זה מהירות לכמה הרכב מסוגל להגיע עם קג"מ נמוך עד שהרכב יגיע למהירות המקסימלית יקח לו זמן הוא יפתח ממהירות 70-80 בגלל המומנט הנמוך

שמתי לב שבמכוניות ספורט הקג"מ / מומנט הוא גבוה מאוד 50-60 -70 זה לא סתם המומנט , גם במכוניות ספורט אי אפשר לשים מנוע עם 400 סוסים ומומנט 20 אחרת הרכב יהיה כבד

פורסם

40 אלף בשנה, ואתה מתלבט בין פלואנס דיזל ורכב בנזין עם מנוע 2 ליטר?

לערכתי, ההפרש בהוצאות דלק בחודש יגיע ל 800 שקלים. אחרי 5 שנים זה 50 אלף ש"ח.

ההתלבטות ההגיונית אולי בין פלואנס דיזל לטויוטה היברידית (אוריס או פריוס ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הרבה כוח מעט כסף ?

רנו לטיטיוד , מנוע 2 ליטר טורבו דיזל 175 כ"ס , חיסכון על פי הלחץ על הדוושה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הלטיטיוד מאוד נוחה,השאלה כמה עולה אחזקה שלה,אין כמעט כאלה מכוניות.

פורסם
יש משהו שלא ממש הבנתי , ראיתי כתבות של רכב שרשום שהכח סוס מחפה ברכבים בנזין על המומנט הנמוך , למשל מאזדה 3 החדשה יש לה 15.3 קג"מ והכ"ס 120 אז ה 120 כ"ס מחפה על המומנט ? לא הבנתי מה זה קשור ? מומנט וכ"ס זה מושגים שונים לגמרי מומנט זה סחיבה וכ"ס זה מהירות לכמה הרכב מסוגל להגיע עם קג"מ נמוך עד שהרכב יגיע למהירות המקסימלית יקח לו זמן הוא יפתח ממהירות 70-80 בגלל המומנט הנמוך

שמתי לב שבמכוניות ספורט הקג"מ / מומנט הוא גבוה מאוד 50-60 -70 זה לא סתם המומנט , גם במכוניות ספורט אי אפשר לשים מנוע עם 400 סוסים ומומנט 20 אחרת הרכב יהיה כבד

אתה מתבלבל. מנוע בנזין ברכב סטנדרטי מייצר יותר כוח מאחר ותקרת היעילות שלו היא סביב ה 6000 סל"ד. המומנט הוא היכולת של המנוע להגיע לאותו סל"ד גבוה שבו נמצא הכח סוס. לדוגמא: נגיד שאתה בעליה עם שני רכבים, האחד רכב בנזין והשני רכב טורבו-דיזל, לבנזין יש יותר כח ובמרבית המקרים הוא גם יעלה את העליה מהר יותר, אממה, אין לו את המומנט לעשות את העלייה על 2000 סל"ד כמו בדיזל (דיזל מודרני יעיל בד"כ בין 1800 ל 3500 טור) אז הוא(רכב הבנזין) מפצה על זה ע"י הורדת הילוך והבאת הסל"ד המנוע קרוב יותר לאיזור שיא ההספק (4500-6000 סל"ד) ומכאן רעש המנוע וההרגשה שהוא עומד לנפוח נשמתו.

...CASKA for life

פורסם (נערך)

אם כל עליה תוריד הילוך ל 4500-6000 סלד המנוע יתפוצץ אחרי שנה , חוץ מזה בתור אחד שהרגיש על בשרו קג"מ נמוך אני יודע שגם בלי עליה מרגישים נחיתות בכח שאין מומנט גבוה אפילו בהתחלת נסיעה ברמזור ... לטעות הזאת אני לא אחזור .

כרגע התקציב שלי הוא 50-60 אלף לא מחפש משהו חדש

יש מכונית 1.6 אחת שהיא יוצאת מן הכלל מבין כל המכוניות בשוק והיא יונדאי I25 יש לה משקל נוצה 1080 קילו שכל השאר 1300

ויש לה מנוע כמו מאזדה / סובארו אימפרזה 15 קג"מ שזה יפה מאוד ביחס למשקל הרכב , כבד מאוד הוא לא ! הוא צריך לזוז יפה אבל שהסתכלתי על התגובות באתר וואלה רכב של אנשים שקנו אותו כולם אומרים שהוא שתיין דלק 1:7 רכב בעייתי , ועל הנייר הוא הרכב הכי טוב שראיתי למכונית עם מנוע 1.6 לא מבין את זה , אחי רוצה לקנות את הרכב הזה מה אתם אומרים שיבטל את זה ?

• תוכן חדש...