Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה הותקנה המערכת אצלי ברכב.

מכיוון שחבר התקין לי אותה ואנחנו לא הכי מתמצאים בכיוונים עשינו כיוון בסיסי, שומעים נחמד מאוד לדעתי אבל אני מעדיף שמישהו שמבין יותר יעיף מבט או ישים אוזן.

אשמח אם תוכלו להפנות אותי למישהו מקצועי שיעזור לי בכיוון של המערכת באיזור ירושלים או לחלופין אם יש מישהו מהאזור שמבין טיפה ויוכל לעזור אני אשמח נורא.

הרכיבים הם:

HU: pioneer deh-x2750ui

comp: morel tempo 6.5

amp: JBL GTO-804EZ

sub: morel primo - אני כמעט בטוח שזה 10 אינצ' אני אבדוק יותר מאוחר בוודאות.

צירפתי תמונה של המגבר אם זה אפשרי אפילו להכווין בערך אפילו בלי לשמוע.

תודה לעוזרים.

maxresdefault.jpg

Toyota Yaris TS

פורסם

יש אינספור שרשורים בפורום (ועוד מלא הסברים בגוגל ויוטיוב) שעוסקים באיך לכוון מגבר. חיפשת?

אם אני זוכר נכון יש אפילו שרשור שעוסק ספציפית במגבר כמו שלך (או אולי דגם 504).

יש לך חוברת הוראות ו-CD עם הסבר מדוייק איך לכוון את הגין (בסייג אחד - רשום שם להגביר ווליום עד הסוף. לדעתי טעות - צריך להיות בין ה-3/4 לקצת פחות מהמקסימום).

את הקרוס, LPF עבור הסאב ו-HPF עבור הקומפוננט כוון והתאם דרך ה-HU. השאר את המגבר על FULL.

את הבאס בוסט במגבר תוריד ל-0.

פורסם

לצערי אני לא מבין אנגלית ברמה גבוהה ולכן החוברת לא כ"כ עוזרת לי, ניסיתי לקרוא מעט אך זה נשמע לי קצת סינית.

אין לי בעיה גם ללכת למישהו מקצועי שיעשה לי את הכיוון כמו שצריך.

אני בעיקר מפחד מנזק לרכיבים בעקבות כיוון לא נכון..

Toyota Yaris TS

פורסם

בירתתי עם המתקינים בירושלים כולם יתפנו רק אחרי החג אז החלטתי להתאמץ יותר ולנסות בינתיים לכוון כמה שאפשר לבד.

אנסה לרשום מה שהבנתי ותתקנו אותי אם אני טועה

המגבר מוציא 80 RMS בכל יציאה, הקומפוננט 120, והסאב יכול לקבל 300.

קראתי את השרשורים הבאים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?561087-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%A8-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%9C-HU-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%98&highlight=%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F+%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?507005-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8-jbl-gto-804ez&p=4149568&viewfull=1#post4149568

אופציית

ה-LEVEL צריכה להיות על LOW.רשום שיש דרך לחתוך ע"י המגבר או ע"י הHU, מה הדרך העדיפה?

על כמה HZ צריך לשים את הקומפוננט ועל כמה לשים את הסאב?

ולאחר מכן אפתח את הגיין עד לנורה הירוקה.

עד כאן בסדר?

Toyota Yaris TS

פורסם

ההודעה של אודיו קינג מפרטת בדיוק מה שאתה צריך לעשות.

"מספר הקסם" 80 הרץ, הוא המקום להתחיל איתו. אם הקומפוננט מסוגל לרדת נמוך יותר מבלי להישמע רע - מה טוב. ובהתאם לכוון גם את הסאב או קרוב לזה.

לגבי אם לבצע את החיתוך מהמגבר או ה-HU - דרך ה-HU החיתוך הוא יותר מדויק, במגבר זה יותר גמיש כי יש סקאלה שלמה לעבוד איתה.

ענין של ניסוי וטעיה.

רק שכאמור, את הווליום ביחידת הראש אל תגביר עד הסוף. ממליץ לא לעבור את ה-90% בערך (ולמחמירים יש את "שיטת ה-75%").

פורסם

עדכון קטן: כיוונתי את התדרים על 80, הכנסתי את הדיסק התקנה והגברתי 75% בערך (45 מתוך 62 בפיוניר) מעל זה היה כבר נשמע קצת צורם ואני גם ככה לא מתכנן להרעיד את השכונה ואז פתחתי את הגיין עד הנורות הירוקות.

השינוי ניכר וגם המגבר כבר לא מתחמם ממש כמו מקודם.

ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות של החיתוכים בHU אבל פחדתי להרוס את מה שיש כבר.

את הHP-LP בפרונט מתוך שלושה שלבים הוא נמצא בעליון, הרייר נמצא על האמצעי, ככה אמור להיות?

ניסיתי להוריד את הרייר להכי תחתון אבל זה חתך ממש נמוך ובקושי שמעו משהו.

אני לא יודע מה בדיוק תפקידה של הסקאלה של הבאס אבל שניסיתי להוריד אותה לאפס הבאס היה די אנמי ובקושי מורגש אבל העלתי אותו בין הרבע לחצי היה שיפור.

Toyota Yaris TS

פורסם
את הHP-LP בפרונט מתוך שלושה שלבים הוא נמצא בעליון, הרייר נמצא על האמצעי, ככה אמור להיות?

ניסיתי להוריד את הרייר להכי תחתון אבל זה חתך ממש נמוך ובקושי שמעו משהו.

אתה מתכוון במגבר?

אכן הפרונט צריך להיות על HP/למעלה (במידה ומתבצע חיתוך דרך המגבר) או באמצע (במידה ומתבצע חיתוך דרך ה-HU).

והריר צריך להיות באמצע (במידה ומתבצע חיתוך דרך ה-HU) או על LP/למטה (אם החיתוך דרך המגבר).

בהתאם צריך לכוון את הקרוס (Hz) כמובן.

אני לא יודע מה בדיוק תפקידה של הסקאלה של הבאס אבל שניסיתי להוריד אותה לאפס הבאס היה די אנמי ובקושי מורגש אבל העלתי אותו בין הרבע לחצי היה שיפור.

מדובר בהגברה של תדר מסוים, 45Hz במקרה שלך. מומלץ לא לעבור את החצי עם זה, משום שהסיכוי לעיוות/קליפינג של האות גדל.

אתה רוצה שנעבור על הכיוונים הנ"ל שאתה יכול לבצע דרך ה-HU במקום המגבר?

פורסם

נתי מאיפה אתה?

אם אתה רוצה אני מפסגת זאב אתה מוזמן להתקשר ואעזור לך.. 0503737643

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

• תוכן חדש...