Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נהגת חדשה בת 35.

המטרה : רכב חסכוני , ואמין מאד. הנהגת לא מבינה כלום ברכבים ולא תוכל להבחין שכשמתעוררת בעיה.

הרכב יסע כ 15000 ק"מ בשנה.

אופציה א, ניסן מיקרה (יד ראשונה 0 ק"מ) 73,000 ש"ח

עלויות נוספות - ביטוח מקיף.

הכוונה למכור אותו אחרי שלוש שנים.

השאלה,

1. האם זה רכב טוב בלי בעיות מיוחדות?

2. האם זה סביר שהוא ימכר בעוד שלוש שנים בכחמישים אלף ש"ח ?

אופציה ב, קורולה 2008 , עם ק"מ יחסית נמוך, בארבעים אלף ש"ח.

בלי לעשות ביטוח מקיף.

ברור לי שהקורולה הוא רכב נורמלי והמיקרה הוא "צעצוע".

אבל , בהתחשב בצרכים, (חיסכון בדלק ואמינות) השאלה מה עדיף.

כמה באמת ההפרש בדלק בין שניהם?

תודה גדולה מאד

אשמח לשמוע גם על רעינות אחרים

עריכה אחרונה על ידי zahnya
פורסם

המיקרה רכב אמין וחיסכוני ובהחלט אופציה טובה,הייתי בודק גם את הספייס סטאר.

בעוד 3 אי אפשר לדעת מה יקרה.

לקנות רכב 2008 ללא מקיף זאת טעות מאוד גדולה שיכולה לעלות ביוקר,קחי בחשבון שבטיוטה הזאת יש גיר רובוטי שלא נעים בכלל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אופציה ג' - לרכוש ניסאו מיקרה 2011 במחיר קרוב למחיר הקורולה וגם לעשות ביטוח מקיף - למרות העלות הגבוהה של הביטוח.

קורולה 2008 היא עם גיר רובוטי לא ידידותי לנהגים חדשים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החלטה לא לרכוש ביטוח מקיף צריכה להביא בחשבון אפשרות של אבדן הרכב כולו. האם הגברת מוכנה לסכן 40,000 ש"ח כדח לחסוך עשירית מזה. ככל שהמצב הכלכלי פחות טוב כך גובר ההגיון ברכישת ביטוח מקיף.

לגבי בחירת הרכב - ציינת נסועה, אבל לא שום מידע אחר: האם הגברת בעלת משפחה וצריכה לשנע ילדים (או צפויה לכך בשנים הקרובות), או שמא רווקה נצחית שצריכה רכב לעצמה בלבד? האם אותם 15,000 ק"מ יהיו בעיר ובפרברים, או נסיעה דו שבועית לקצות הארץ? האם המטען יכלול שלוש שקיות סופרמרקט ושק בונזו או שמא ציוד נפחי וכבד? צרכים אלה מכתיבים גם הם דרישות מהרכב, ובלעדיהם לא תקבל ייעוץ סביר.

ועוד כמה שיקולים:

1. נכונות\אפשרות לנהוג ברכב ידני? תשובה חיובית פותחת פתח לדגמים נוספים במחירים נוחים.

2. לרדת מהשגעון של החלפת רכב כל 3 שנים. בנסועה של 15,000 ק"מ בשנה אין שום בעיה להחזיק רכב חדש 8-10 שנים, כל עוד הצרכים לא משתנים ויש טיפה מזל מבחינת תקלות. הדבר אמור במיוחד ברכב חדש שבו עיקר אבדן הערך הוא ב-3 השנים הראשונות.

3. הקורולה האמורה בעלת תיבת הילוכים רובוטית. אין לי נסיון עם תיבה זו, אבל ידוע לי שאינה חביבה על נהגי ישראל. זו הסיבה שהרכב זול יחסית לרכישה, אבל, מצד שני, צפוי קושי גדול למכור אותו כאשר יגיע הזמן.

4. בנסועה של 15,000 ק"מ בשנה עלויות הדלק הן שיקול די משני. השיקול הכלכלי הוא בעיקר של אבדן הערך ושל אמינות (יום במוסך הוא יום עבודה אבוד, שווה כסף).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות.

1. ידני לא בא בחשבון.

2. גודל הרכב לא קריטי , כי גם בקורולה אין מקום לכל הילדים.... מדובר על נסיעה לעבודה ופיזור חלק מהילדים במוסדות לימוד.

3 . 15-18 אלף ק"מ בשנה , בתוך ירושלים בלבד.

העניין הוא שאני מעוניין שהרכב יהיה חסכוני בדלק, ושלא יראה מוסך.

מקבל את הרעיון לקנות מיקרה ולהחזיק אותו חמש שנים.

השאלה האם הוא אמין. ובאמת לא אמור לראות מוסך חמש שנים.?

והאם הוא בטיחותי ?

אני מתקשה להשתחרר מהתחושה שכל ה'סופר מיני' הם צעצוע...

פורסם

לא קיים רכב שישאר אמין ומתוחזק מבלי לבקר במוסך 5 שנים ברציפות.

הדרישה שלך לא לבקר במוסך 5 שנים לא מסתדרת עם רכב ממונע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שמועה לא נכונה בוודאות. למס' חברים שלי יש דגמים שונים של רנו וכולם חברים די טובים של המוסכניק (ולא במובן החיובי).

כמובן שהכל יחסי ותלוי בעברו של הרכב הספציפי וצורת הנהיגה בו-

אבל קורולה (או טויוטה בכלל) ידוע כרכב שלא רואה מוסך כמעט.

פורסם

למעט הריקולים שדורשים כניסה למוסך :wink:

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא התכוונתי לא לראות מוסך בכלל, ברור שיש טיפול שנתי, והחלפת חלקים לפי הוראות יצרן, אבל מעבר לזה, קורולה למשל סביר מאד שלא יווצרו תקלות בחמש השנים הראשונות שלה, השאלה האם המיקרה אמינה, או שאחרי שנתיים שלוש מתחילה לייצר בעיות.

יש למישהו המלצה על משפחתית, לא קורולה שתהיה, אמינה מאד וחסכונית, בערך ב50 אלף₪.

האם זה נכון שהקורולה אמינה בצורה משמעותית מהאחרות ?

תודה רבה

פורסם
שמועה לא נכונה בוודאות. למס' חברים שלי יש דגמים שונים של רנו וכולם חברים די טובים של המוסכניק (ולא במובן החיובי).

כמובן שהכל יחסי ותלוי בעברו של הרכב הספציפי וצורת הנהיגה בו-

אבל קורולה (או טויוטה בכלל) ידוע כרכב שלא רואה מוסך כמעט.

כמה שטויות במשפט אחד.

רק אם הייתה עושה חיפוש של 3 שניות על טיוטה הייתה מגלה:

*בעיות בוצה.

*גיר רובוטי.

*ריקולים ביטחותיים למינהם.

מצד שני אתה מוזמן לשלם על רכב יפני משנת 2009 כמו על רכב צרפתי משנת 2011 ומעלה תהנה.

פורסם
כמה שטויות במשפט אחד.

רק אם הייתה עושה חיפוש של 3 שניות על טיוטה הייתה מגלה:

*בעיות בוצה.

*גיר רובוטי.

*ריקולים ביטחותיים למינהם.

מצד שני אתה מוזמן לשלם על רכב יפני משנת 2009 כמו על רכב צרפתי משנת 2011 ומעלה תהנה.

אין על יפניות, זה לא ברור?

וב50 אלף ש"ח אפשר לרכוש יונדאי i30, קיה פורטה או סיד. מכוניות עם תמורה טובה לכסף בתקציב הזה. אמינות, מאובזרות לא רע, 6 כריות אוויר, ABS וESP כסטנדרט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כשרת רושמת מאוד חיסכונית,לאיזה צריכה את מצפה?

פורסם
לא התכוונתי לא לראות מוסך בכלל, ברור שיש טיפול שנתי, והחלפת חלקים לפי הוראות יצרן, אבל מעבר לזה, קורולה למשל סביר מאד שלא יווצרו תקלות בחמש השנים הראשונות שלה, השאלה האם המיקרה אמינה, או שאחרי שנתיים שלוש מתחילה לייצר בעיות.

יש למישהו המלצה על משפחתית, לא קורולה שתהיה, אמינה מאד וחסכונית, בערך ב50 אלף₪.

האם זה נכון שהקורולה אמינה בצורה משמעותית מהאחרות ?

תודה רבה

כן, המיקרה אמינה.

היא גם אחת הסופר מיני היותר חסכוניות בדלק. ודאי הרבה יותר מהקורולה.

בטיחות? http://www.euroncap.com/en/results/nissan/micra/11022

נראה סביר.

אם אתה לא צריך משפחתית, אז למה?

מבחינת הרגשה של רכב "צעצוע" יש סופרמיניז שירגישו הרבה יותר אוטו מהמיקרה, וכנראה לא הרבה פחות ממשפחתית.

• תוכן חדש...