Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי מנוע אלומניום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

המנוע אצלי באופנוע עשוי מאלומיניום , ואני מעוניין לנקות אותו אולי גם לצבוע ולהחזיר לו את הברק

איך עושים זאת?

תודה

image.jpg

פורסם

לא. הזכוכית יוצרת גימור חלק יותר (מבחינת מגע עם פני השטח) ולא "קורעת" את הצורה לשטח כמו החול הברברי.

האמת שהגימור הכי יפה הוא התזה של קליפות אגוז, אבל אני לא יודע אם יש מישהו בארץ שיש לו את החומר הזה.

הנפוץ - זכוכית.

אגב, אני ובטוח כל שאר החבר'ה נשמח לשמוע על האופנוע שלך. אל תהיה כזה...

פורסם

בתור בעלים של R75/5 קראתי בלא מעט פורומים שניקוי זכוכית עוזר רק להחליק את הבלוק אך אם החלקים אינם בעלי אותו אוקסידציה בבלוק אז הגוונים עדיין יישארו אחרים ולא אחידים

ישנם כמה בעלי כלים שפשוט השתמשו במלטשת חשמלית/אוויר עם ניירות ברמות חספוס שונה, והתוצאה היא אלומיניום מבריק מכיוון שהוא מוריד שכבות אלומיניות.

והמחמירים יותר אפילו אחרי הניקוי הזה התיזו צבע עמיד בחום ומרחו על הבלוק עצמו והתוצאה מעניינת.

אישית כרגע האופנוע שלי בשיפוץ ואני הולך לנסות את שיטת השיוף ומריחת צבע על הבלוק

אופיר (הבן של מוטי)

פורסם

התזת זכוכית עד כמה שהנסיון שלי מראה, לא עוזרת להחליק מתכת, גם רכה כמו אלומיניום.

ההתזה מנקה תחמוצות ולא יהיה הבדל בגוונים. הכל יוצא אחיד.

עבודה עם אמצעים מכאניים היא סיזיפית, קשה, מרעישה, מלכלכת ומזהמת את האוויר אותו אנו נושמים. כך שצריך לענוד הגנות.

התזה לעומת זאת, מהירה יותר ומתבצעת בתוך תא אטום.

לפות"ש, שים לב: בחזית המנוע מתחת למכסה הקדמי ממוקמת מין צלחת המסתובבת עם המנוע בעלת שוליים קמורים. הקפד להזמין חדשה כאשר אתה עורך רשימת קניות. כמו כן שים לב להברגות הפוכות, כבר לא זוכר כ"כ היכן. יכול להיות של משאבת השמן.

פורסם

מנוע ה-BMW מעולם לא היה מבריק, גם לא כחדש. הוא היה נקי וקצת בהיר יותר.

ניתן להסיר את הלכלוך באמצעים פשוטים ולא תוקפנים שיביאו את המתכת כמעט למצב

חדש. נסה ניקוי בקיטור וחומרים עדינים. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כאחד שחיפש כנראה את כל הטכנולוגיות האפשריות יש משהו מטורף שגיליתי שנקרא Vapour

blasting.

מדובר על איזושהי מדיה גרגירית שמותזת יחד עם סילון מים.

היתרונות הן ריכוך של פגיעת הגרגיר באלומיניום ומניעת קריעה של פני השטח וסוג של הסרה רכה של התחמוצת שנמצאת על פני השטח.

מסרטונים שראיתי חלקי אלומיניום פשוט יוצאים כמו חדשים.

לא מכיר מישהו שמבצע את זה בארץ אבל ממש הייתי רוצה לפגוש אחד כזה כי הייתי נותן לו הרבה עבודה...!

אפשר לראות דוגמה כאן:

או כאן:

http://www.vaporblastingequipment.com/wet-blasting/what-wetblasting-guide-vapor-blasting-process

או כאן:

או פשוט לג׳גל vapour blasting

פורסם (נערך)

התהליך פותח למעשה כטיפול לפני שטח ויצירת מתח פנים מחוסם לשטח, ולא כניקוי גרידא.

העניין מתבצע אחרי תהליך של ניקוי בהתזת גרגירים על מנת לייצר גימור מושלם ופני שטח מוגנים.

התהליך עצמו גורם ל ריקוע ואיטום של פני השטח ויצירת שכבת הגנה בפני חימצון של המתכת.

הנה מקור מעניין שמסביר הכל על התהליך:

http://www.arnoldsdesign.com/Vapor-Blasting.html

ראיתי כבר במספר מקומות ניקוי חול רטוב .

זוהי דיזה אשר מתלבשת על אקדח של מכשיר שטיפה בלחץ ומנצלת את לחץ המים לשם ניקוי חול .

מניח שניתן להשתמש בחומרים שונים .

אילן

לצערי נראה לי שזה ממש לא מה שראית.

הנה תמונה שממחישה את ההבדלים בין התזת גרגירים לVapour Blasting

100_5318.jpg

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
  • תוכן חדש...