Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כי בכתבה הוא ( יואב קווה ) אמר שרכבים חדשים לא צריכים לחמם מנוע ואצלי הרכב 2007 חשבתי שהוא נחשב ישן וצריך לחמם את המנוע לפני ..

בקשר לסטרטר הוא כתב שאין הוכחה שהוא נהרס כתוצאה מכיבוי והדלקה רכב , מאיפה הגעת למסקנה שזה כן עושה בלאי ? סתם מסקרן אותי

עריכה אחרונה על ידי Moss Travel
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

היתה לי אופל מ2001 ובספר הרכב היה כתוב להתחיל מיד בנסיעה לאחר ההתנעה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אין כמו המכוניות הגרמניות אופל , פולק-וואגן , מרצדס , ב.מ.וו , סקודה , סיאט אולי רואים יותר מוסך אבל מנוע מול מנוע גיר מול גיר הם הרבה יותר איכותיים מהרכבים היפנים , הרכב הבא שלי יהיה גרמני עם הרבה קג"מ , ובמקרה הכי גרוע אני אמצא הונדה עם 2 ליטר / 2.5 - עם מאזדה סיימתי את יחסיי לא מספיק שהרכב שלי עגלה כל מוסך שאני בא אליו כולל מוסך מורשה לא מצליחים לעלות על הבעיה / לפתור אותה , מקווה שבמכוניות גרמניות אין את הדברים האלה שלא " מוצאים בעיה והכול תקין "

אפשר למצוא סקודה / פולקS-וואגן משומשת ישנה במצב טוב ? ראיתי מלא שנתונים יחסית זולים וישנים עם מנוע דיזל אפילו ידני 1.9 - או שמכונית גרמנית בשנתונים האלה היא כבר עגלה ? ככה לפחות אני שומע ממוסכים שרכב גרמני לא כמו יפני לא מחזיק הרבה שנים , גם התחזוקה מפחידה אותי שכל חלק גרמני עולה אלפים , ראיתי מחירים מאוד אטרקטיבים במחירון יד 2 של משומשות

פורסם

1) איך הגענו מצמיגים ב600 שקל ללדבר על כיבוי והנעת המנוע ברמזורים?

2) מה שאמרתי לא קשור לסטרטר. ברגע שאתה מכבה מנוע, שמן המנוע מתחיל לרדת לקרטר. כשאתה מניע, לוקח לשמן זמן להגיע לכל המקומות שהוא אמור לשמן. לכן בזמן ההנעה והרגעים הראשונים אחריה, הבלאי על המנוע הכי גבוהה. ולכן כיבוי והנעה ברמזורים אולי יחסכו לך דלק, אבל יגרמו לבלאי גבוה למנוע, לסטרטר ואני מניח שגם לגיר כי אתה צריך כל פעם להעביר מ-D ל-N או P כדי להניע.

3) מזדה 1.6 ידועה כ"עגלתית" (כבדה) וזללנית דלק, אין הרבה מה לעשות עם זה.

4) גרמניות דיזל ישנות, לפי דעתי תתקשה למצוא אחת שלא עברה שחיטה כשרה (וגם לא כשרה) בתור מונית. אני מניח שיש רכבים שמורים ובמצב טוב בשוק, אבל נדיר מאד והן לא יהיו זולות לקניה. דיזלים בארץ בד"כ נרכשים ע"י אנשים שמתכננים לנסוע הרבה כדי שהקניה תהיה משתלמת, ולכן רוב המכוניות שתמצא יהיו עם קילומטרז' גבוה מאד.

כמו עם כל רכב עם הרבה קילומטרז' יתלוו אליו הוצאות במוסכים, בדיזלים יש חלקים יקרים מאד להחלפה ביחס לרכבים מקבילים עם מנועי בנזין. אחזור על מה שאמרתי לפני כן, אם אתה לא נוסע עשרות אלפי קילומטרים בשנה, אין טעם לעבור לדיזל ישן.

פורסם (נערך)
1) איך הגענו מצמיגים ב600 שקל ללדבר על כיבוי והנעת המנוע ברמזורים?

במקום לפתוח 20 נושאים חדשים אני עושה הכול פה

חסכו לך דלק, אבל יגרמו לבלאי גבוה למנוע, לסטרטר ואני מניח שגם לגיר כי אתה צריך כל פעם להעביר מ-D ל-N או P כדי להניע.

3) מזדה 1.6 ידועה כ"עגלתית" (כבדה) וזללנית דלק, אין הרבה מה לעשות עם זה

נסעתי היום כמו זקנה לאט לאט נתתי לרכב לעלות מ 1 - 80 חצי דקה בקצב שלו ועשיתי צריכת דלק עלובה 176.2 ק"מ 15.97 ליטר זה יוצא 1:11 ( נסעתי בתל אביב קצת פקקים אלבני , צפון ת"א , עירוני / בינעירוני עם מזגן ) אם נוסעים רגיל עושים 1:7-9 בקלות

4) גרמניות דיזל ישנות,

לפי דעתי תתקשה למצוא אחת שלא עברה שחיטה כשרה (וגם לא כשרה) בתור מונית. אני מניח שיש רכבים שמורים ובמצב טוב בשוק, אבל נדיר מאד והן לא יהיו זולות לקניה. דיזלים בארץ בד"כ נרכשים ע"י אנשים שמתכננים לנסוע הרבה כדי שהקניה תהיה משתלמת, ולכן רוב המכוניות שתמצא יהיו עם קילומטרז' גבוה מאד.

כמו עם כל רכב עם הרבה קילומטרז' יתלוו אליו הוצאות במוסכים, בדיזלים יש חלקים יקרים מאד להחלפה ביחס לרכבים מקבילים עם מנועי בנזין. אחזור על מה שאמרתי לפני כן, אם אתה לא נוסע עשרות אלפי קילומטרים בשנה, אין טעם לעבור לדיזל ישן.

אני מת להרגיש את ההבדל בין דיזל לבנזין מבחינת הסחיבה כח / ראיתי במחירון יד 2 סקודה 1.9 דיזל ידני זה אמור להיות מטורף

אני נוסע הרבה בדרך כלל חולה הגה אוהב את זה הבעיה שעם מאזדה שיש לי כרגע זה בעייתי , לפני המאזדה הייתי נוסע 100 ק"מ מינימום ביום היו ימים גם 300 היה לי לפני המאזדה אופנוע סוזוקי אלטו אני ממש מתגעגע אליו נוסעים ונוסעים ונוסעים ולא מרגישים טיפה של דלק , הוא לא ממש רכב הוא צעצוע מכניסים ל 4 הוא נתקע מאבד כח יש לו 3 הילוכים ארוכים מאוד עם 3 אפשר להגיע איתו ל 120 , היו זמנים

פורסם

- בגלל שאתה עושה הכל פה, יש פה סלט אחד גדול.

- לפי דעתי אין בעיה עם הרכב שלך, כמובן זה נתון לשיקולך ואתה יכול לנסות ולבדוק את זה לעומק.

אני בטוח שקיימים מוסכים שמתמחים במזדה ויוכלו לתת לך את דעתם על המצב. לצערי אני לא מכיר כאלה.

- סוזוקי אלטו זאת מכונית מיני (ולא אופנוע), עם מנוע צנום נפח ומשקל עצמי נמוך, אשר בנויה להיות חסכונית מאד בדלק. המזדה 3 שלך - לא.

- רכבים עם מנוע טורבו דיזל, הם באמת אחלה. הם חסכוניים בדלק, בעלי מומנט (כושר סחיבה) גבוה. רכבי דיזל אטמוספרי, הם גם כן חסכוניים, אבל חזקים\מהירים הם ממש לא. הבעיה היא למצוא טורבו דיזל שהוא במצב טוב, עם קילומטרז' סביר ומחיר טוב. הבעיה ברכבים מסוג זה שאם במקרה משאבת סולר תתקלקל או לדוגמא הטורבו, ואלה חלקים שנוטים לשבוק חיים אחרי כמה מאות אלפי ק"מ (שלרוב תמצא ברכבי דיזל שמוצעים למכרה) אתה עלול למצוא את עצמך עם הוצאות של אלפי שקלים לתיקון\החלפת החלק.

אני לא אומר שזה בהכרח יקרה, יכול מאד להיות שלא. רכבים שטופלו כמו שצריך ולא נקרעו ימשיכו לנסוע עוד שנים, אבל הכל עניין של מזל.

לדעתי הדיון נכנס למצב של טחינת מים ולא יוצא ממנו שום מידע שימושי, חדש או מועיל. הפורום הטכני נועד לשאלות ספציפיות בכל הקשור לנושאים טכניים ברכבים ולא דיונים פילוסופיים.

פורסם (נערך)

ראיתי מבחן רכב של מאזדה 3 החדשה עם STOP AND GO היא עשתה במבחן 1:10-12 , למה הרכבים של מאזדה כאלה שתיינים ? לפי היצרן הוא אמור לעשות 1:18 אם אני לא טועה

ככה זה כל הרכבים המשפחתיים ? רכב משפחתי 1:12 נחשב להיט ?

כדי להגיע עם רכב משפחתי לצריכה של 1:11-12 צריך לנסוע כמוני כמו צב ללטף את הדוושה של הגז ? ממש סיוט .

באלטו מחצתי את הדוושה לרצפה והרכב עשה הכי נמוך 1:16 - אני חולם על הרכב הזה בלילות .

בקשר לסלט אתה צודק - לא הכול מושלם בחיים מה עדיף לפתוח הרבה נושאים ? זה פורום תן להתפרק אל תהיה כבד , צריך להיות יותר עדינים ורגישים לבעלי מאזדה 1.6 בפורום הזה אנחנו סובלים כל יום מצריכת דלק מופרזת ונסיעה איטית וכבדה , הפורום זאת הנחמה היחידה שנשארה לנו , קצת רגישות בנאדם .

פורסם

- עדיף לאסוף את דעתך, לחשוב בצורה מסודרת על מה בדיוק אתה רוצה לשאול ולפתוח נושא לכל מספר שאלות שיש להן מכנה משותף.

- כרגע אני נוסע עם רנו מגאן דור I, ידנית. צריכת דלק משולבת בערך 50% בעיר ו50% בינעירוני עם מזגן דלוק קבוע יוצאת לי צריכת דלק של 1:10. כשהייתי עושה נסיעות לרוב בינעירוניות, ללא מזגן (לפני הקיץ) הגעתי גם ל1:17.

נסיעה חסכונית צריך ללמוד, לתרגל וליישם. זה לא רק גז עדין בהאצות, זה גם לשים לב לרמזור שנמצא במרחק ולהוריד את הרגל מהגז כדי להאט ולא להגיע לרמזור, למחוץ את הבלמים עד לעצירה מוחלטת ואז להאיץ שוב בירוק. אם אתה גולש לדוגמא והרמזור מתחלף לירוק לפני שעצרת, אתה לא צריך להאיץ מעמידה - חסכת דלק. כמובן זאת רק דוגמא קטנה אחת.

לידיעתך, עם מזגן, במיוחד כשאתה נוסע בתוך העיר, הרכב ישתה הרבה יותר דלק (באופן יחסי) מנסיעה עם מזגן מחוץ לעיר. הרכב הופך להרבה יותר שתיין כשאתה עם מזגן דלוק ונוסע בפקקים ובכלל בתוך העיר שיש בה הרבה רמזורים.

פורסם (נערך)

אנשים מזוכיסטים , קונים רכב קטן 1000 - 1200 סמק ולא חושבים על דלק , עכשיו אני צריך להיות כימאי , אלברט איינשטיין כדי לחסוך ליטר דלק ב 1600 הזה , בטח אם אני שם את המנוע של המאזדה באלטו הרכב טס כמו מכונית מרוץ D: יחי ההבדל בין גוף של 850 קילו לגוף 1.250 טון .

בקשר לרמזורים תאמין לי ניסיתי הכול , מה שמוזר שעם אוטומט D הגעתי לצריכה הכי טובה 11.5 , 12 , עם טיפטרוניק הגעתי לצריכה של 1:13-14 ( פעם אחת עם סל"ד גבוה כדי לקבל מומנט ) ואף אחד לא מאמין לי אחרי זה עשיתי אותה נסיעה עם D אוטומט וקיבלתי 1:11 , עד היום אני לא מבין איך עם טיפטרוניק יצא לי יותר חסכוני בדלק אבל אני מפחד על הגיר אז הפסקתי אמרו לי במוסך אחד שאם אני אסע ככה קבוע הגיר ידפק לי שזה בנוי רק לעליות וירידות לא נסיעה קבועה .

פורסם

אני מזכיר לך שרכב זה לא בן משפחה - אם אתה לא מבסוט ממנו אתה יכול פשוט למכור אותו ולקנות אחד אחר שיתאים לצרכיך.

Stay Dirty

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תחליף מוסך. שימוש נורמלי בטיפטרוניק לא הורס את הגיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
צריך להיות יותר עדינים ורגישים לבעלי מאזדה 1.6 בפורום הזה אנחנו סובלים כל יום מצריכת דלק מופרזת ונסיעה איטית וכבדה , הפורום זאת הנחמה היחידה שנשארה לנו , קצת רגישות בנאדם .

תספר את הבעיות שלך בפורום ג'פולוג, אני בטוח שהם יבינו ללבך וישתתפו בצערך על הצריכה הזו.

לגבי ריכבי דיזל. קח בחשבון ששום דבר לא בא בחינם. נכון שהמנוע נציל יותר ולכן באותם תנאים ובאותה נסיעה תקבל מדיזל צריכה טובה יותר. אבל, אם תלחץ אותו הוא ישתה! אין 0.

אותו דבר לגבי מנועי טורבו בנזין קטנים. הם יודעים להציג צריכה טובה בנהיגה רגועה אבל כשלוחצים אותם, הם שתיינים לא קטנים.

בקיצור סוסים צריך להאכיל!

יום טוב גם לך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...