Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החברה בה עבדה אישתי, נסגרת לאחר כ-6 שנים. מעבר לכך שיש לחפש עבודה אחרת, יש צורך להחזיר את רכב הליסינג ולחפש רכב משפחתי במקומו.

רכב הליסינג היה אופל אסטרה ברלינה טורבו עם 140 כ"ס. אחרי שמתרגלים ליתרונות הטורבו, קשה לוותר עליהם.

ברכב הליסינג נסענו כ-45K בשנה, אבל זה כלל ירושלים-מודיעין יום יום. נראה לי שהנסועה תהיה סביב ה-30K בשנה ברכב זה, שיהיה הרכב עיקרי.

השאלה היא אם לקילומטראז' כזה יש כבר הצדקה לרכב דיזל. רכב שיקר בכ-10K מרכב בנזין מקביל, אגרה שנתית יקרה יותר ונדמה לי שגם טיפול שנתי יקר יותר, תקנו אותי אם אני טועה. כמה זמן יקח לקזז את העלויות עם החיסכון בסולר?

הרכב הבא צריך להיות בטוח, חזק וחסכוני (לא הולך ביחד), מאובזר במידה, אמין.

בגזרת הדיזל עלתה לי האוקטביה. אבל היא חורגת מהתקציב. מוצדק? איזה עוד רכבי דיזל באים בחשבון (לא אוהב את רנו פלואנס)? נדמה לי שבסקודה גם הביטוח יקר, נכון?

בגרסת הבנזין נתקלתי בטויוטה אוריס היברידית סטיישן. נתוני המעבדה מצביעים על חיסכון ניכר בצריכת הדלק, אבל היא לא עושה רושם של חזקה, לפחות לא בנתוני 0-100. ראיתי שהיא עם תיבה רציפה, לא יודע איך לבלוע את זה.

הבמה שלכם.

פורסם

ממליץ כן לבדוק לרכבי דיזל, יודע בוודאות שהטיפולים בגולף לא יקרים מבנזין מקבילה, גם האגרה זהה.

האם נשקלה האופציה לקנות אופל איסנגיה דיזל?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

כבר די הרבה שנים שאין הפליה לרעה באגרת הרישוי לרעת מכוניות דיזל, כך שהשיקול העיקרי הוא הפער במחיר הרכישה מול החסכון הפוטנציאלי שמכונית דיזל תניב בעלות הדלק (יש לשקלל גם את ירידת הערך, אשר ככלל אצבע ככל שמחיר הרכישה יותר יקר גם ירידת הערך גבוהה יותר).

לדעתי, צ'מפיון מתמחרים את מכוניות הדיזל שלהם במחיר מופקע.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ממליץ כן לבדוק לרכבי דיזל, יודע בוודאות שהטיפולים בגולף לא יקרים מבנזין מקבילה, גם האגרה זהה.

האם נשקלה האופציה לקנות אופל איסנגיה דיזל?

אני מבין ממה שכתבת שאתה חושב שגולף חדשה נמכרת גם בגרסת דיזל. אין בארץ גולף דיזל חדשות.

אני לא אוהב את האופל (אסטרה) כחבילה. מחירי האינסיגניה מתחילים מ-174K.

אגרה של סקודה אוקטביה 1.4 בנזין עולה 1,802 ש"ח או 2,122, תלוי ברמת הגימור.

אגרה של סקודה אוקטביה 1.6 דיזל עולה 2,409.

ההפרש באגרה ברמת הגימור הזהה אכן מזערי. ההפרש במחיר הרכישה עומד על 12K.

כך שהשיקול העיקרי הוא הפער במחיר הרכישה מול החסכון הפוטנציאלי שמכונית דיזל תניב בעלות הדלק

בחישוב שטחי, מול נתוני צריכת הדלק (מעבדה, בנזין מול סולר) בנסיעה עירונית, על 30K ק"מ בשנה, מדובר על הפרש של כ-365 ליטר בשנה. ההפרש במחיר הרכישה יתקזז לאחר כ-6 שנים, וזה מבלי להכנס לשיקולים אחרים כגון ירידת ערך.

עוד שיקול שעלה בדעתי הבוקר, רק שנתיים אחריות לסקודה.

פורסם

אוהב או לא , הפלואנס \ מאגאן דיזל הם העיסקאות הטובות ביותר היום לנהג החוסך.

יש בדרג אחד מעל את הלטיטיוד עם מנוע 2 ליטר ט"ד חזק מאוד לנהג הממהר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

תשקול גם את האוריס ההיברידית, בייחוד אם רב הנסועה צפויה להיות עירונית/פרברית.

החסרון של האוריס הוא ספסל אחורי צפוף יחסית, אך באספקטים הדינמיים היא מכונית טובה והביצועים שלה בסדר.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

למי שירד מאסטרה רכב היברידי ירגיש כמו דייהטסו שרייד משנות ה-80 מבחינת ביצועים.

ולפני שאתם מתחילים לתקוף, יש לי את 2 הרכבים בבית.

לכן אמליץ לכם על נסיעת מבחן לפני שקילת האופציה הזו.

אם אהבתם את האסטרה אז כדאי לכם לדעת שיש גם כזו בגרסאת דיזל (אבל לא בטוח שמגיעה בתצורת סדאן, אולי שווה לקפוץ לסכנות לבדוק אופציה של הזמנה מיוחדת).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

האסטרה דיזל יקרה מאד אבסולטית וגם יחסית לתמורה.

יש את הטולדו/ראפיד דיזל במחיר סביר יחסית, למרות שגם אני הייתי הולך על טויוטה הברידית לו הייתי במקומך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האוקטביה דיזל יקרה, אבל יש עליה הנחה מסוימת.

גם האוקטביה 1.4 חסכונית בבין עירוני, בערך 1-17 עם רגל לא קלה על הדוושה ומזגן. הדיזל עושה להערכתי משהו כמו 1-20 (אני יודע שהטולדו דיזל עושה 1-19.5, אבל עם מנוע ישן וחלש יותר).

פורסם

הייתי שוקל כמה אפשרויות:

1. לקנות את רכב הליסינג הנוכחי אם אפשר. זה אולי לא נותן לך את החסכון שאתה רוצה בצריכת דלק, אבל אתה תוציא הרבה הרבה פחות כסף על הרכישה.

2. למרות שרשמת שאינך אוהב את הפלואנס - היא אחת המכוניות הדיזל המוצלחות שיש, גם בגירסת הסטיישן. ממש אל תפסול אותה.

3. באותה גיזרה צרפתית אבל מרומניה - דאסטר דיזל - 4X4 או 2X4 - נוסע מעולה. משאיר לך עודף בכיס. רק ידני.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אגרה של סקודה אוקטביה 1.4 בנזין עולה 1,802 ש"ח או 2,122, תלוי ברמת הגימור.

אגרה של סקודה אוקטביה 1.6 דיזל עולה 2,409.

ההפרש באגרה ברמת הגימור הזהה אכן מזערי. ההפרש במחיר הרכישה עומד על 12K.

תוספת לאגרת רישוי למכוניות דיזל בוטלה לפני איזה 8-9 שנים.

כיום אין זה משנה אם הרכב מונע בנזין או דיזל, כולם משלמים את אותה האגרה, שהיא פונקציה של מחיר הרכב.

רכב יקר יותר משלם יותר.

אוקטביה בנזין בסיסית - קבוצת רישוי 3 אגרה 1802.

אוקטביה בנזין מאובזרת קבוצת רישוי 4 אגרה 2122.

אוקטביה דיזל מתומחרת גבוה יותר ולכן קופצת לקבוצת רישוי 5, שם האגרה 2409. זו תהיה גם האגרה של כל רכב בנזין בקבוצת רישוי 5.

פורסם (נערך)

לקנות את רכב הליסינג הנוכחי ממש לא בא בחשבון. כתבתי כבר בעבר על אופל אסטרה, שרק בליסינג אני מוכן לסבול אותה. אני גם לא רואה סיבה לקנות רכב עם 90K בשנתיים (מעולם לא ירד מהכביש ולא עלה על מדרכה), שטופל בכל מיני מוסכים שיש להם הסדר עם שלמה.

היה שלב שרכבי דיזל (אוקטביה ומגאן) עלו על השולחן, אבל אחרי שעשיתי חשבון, כמו בפוסט למעלה, לא מצאתי צידוק לכך, גם במחיר עלות של עוד כמה מאות שקלים בשנה. רכב ידני לא בא בחשבון.

אבל הערב נפלה ההחלטה. יש שיגידו כל כך צפוי, וחלק יתגלגלו מצחוק. אחרים יחככו את ידיהם בהנאה.

הוחלט לרכוש גולף 1.4, זו עם 125 כ"ס. צריכת הדלק שלה (על הנייר, ברור) לא רחוקה בהרבה מרכב דיזל מקביל.

תודה לכולם על העצות המועילות, הן לא נפלו על אוזניים ערלות, החכמתי מהן.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

• תוכן חדש...