Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנועי ה TSI כאשר לוחצים אותם צורכים ולא מעט , לנהג אשר גומא מעל 30K בשנה דיזל זו התשובה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ההחלטה באמת לא מפתיעה, כשרק ראיתי את הכותרת של השרשור תהיתי למה אתה מתייעץ ולא פשוט קונה את הגולף ב133K וזהו.

מה שכן כדאי לזכור בעת הרכישה זה ש30K בשנה לרכב בנזין פרטי נחשבים לק"מ מאוד גבוה וגולף בת 4 עם 120K (או בת 3 עם 90K) כנראה לא תהיה הלחמניה הכי חמה בעת המכירה.

מה שאני מנסה להגיד זה שבדר"כ ה"שוק" יותר סלחני לנסועה גבוהה ברכבי דיזל מאשר בנזין.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

שום מנוע בנזין, גם הכי מודרני עם טכנולוגיה הכי עדכנית לא יהיה חסכוני כמו דיזל בעל נתונים דומים. גם דיזלים מתקדמים כל הזמן, כך שיתרון של כ 25%-30% בצריכת הדלק בדיזל עדיין נשאר.

אבל תמחור של דגמי הדיזל בפולקסווגן הופך את כל העסר ללא משתלם גם ב 30.000 ק"מ בשנה.

גולף היא מכונית מצויינית, היום יש סדרה חדשה של מנועי TSI. למרות שמדובר בנפחים והספקים דומים, אלו מנועים שונים ואני מקווה שהופקו לקחים מן העבר בכל הנוגע לבעיות אמינות.

פורסם (נערך)

בוקי,

מנועי ה-TSI דור ראשון לא סובלים מבעיות אמינות. בשנים הראשונות היו כשלים נקודתיים בשרשראות (מנועי 1.2) ומותחני התזמון (במנועי 2.0), ובמנועי 1.8 ו-2.0 היה כשל בטבעות אטימה. הכשלים הללו תוקנו זה מזמן עוד לפני הופעת הדור השני. המנועים הללו אמינים מאד, כיוון שהתכנון הבסיסי שלהם מאד פשוט (בייחוד מנוע ה-1.2 עם 8 שסתומים בלבד).

המנוע היחיד שאכן היה בעייתי הוא ה-1.4 כפול המצמדים (טורבו +מגדש על) אשר היצרן החליט להפסיק לייצר.

את רב ה"רעש" עשה גיר ה-DSG7.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לגבי הנסועה, אם אני זוכר נכון אז הגולף הנוכחית שלו לא נוסעת הרבה ואפשר לעשות רוטציה בין הרכבים כדי ששניהם יגיעו לנסועה שנתית ממוצעת.

פורסם
בוקי,

מנועי ה-TSI דור ראשון לא סובלים מבעיות אמינות. בשנים הראשונות היו כשלים נקודתיים בשרשראות (מנועי 1.2) ומותחני התזמון (במנועי 2.0), ובמנועי 1.8 ו-2.0 היה כשל בטבעות אטימה. הכשלים הללו תוקנו זה מזמן עוד לפני הופעת הדור השני. המנועים הללו אמינים מאד, כיוון שהתכנון הבסיסי שלהם מאד פשוט (בייחוד מנוע ה-1.2 עם 8 שסתומים בלבד).

המנוע היחיד שאכן היה בעייתי הוא ה-1.4 כפול המצמדים (טורבו +מגדש על) אשר היצרן החליט להפסיק לייצר.

את רב ה"רעש" עשה גיר ה-DSG7.

המנועים החדשים די שונים מהקודמים. למשל חזרו לרצועת תיזמון במקום שרשרת, בלוק מנוע שהיה מברזל עכשיו מאלומיניום, המנועים זהים לגמרי בכל הדגמים (גולף, אוקטביה, לאון), מותקנים באותו מקום בדיוק, באותה זווית ועל אותן תושבות - בעבר היו מעט שינוים בין הדגמים בנקודות אלו - ונעשו בהם עוד הרבה שינוים לטובת שיפור "מודולריות", צמצום הבדלים בין גירסאות נפח שונות, חסכון במשקל ובעלויות.

מקווה שלא יסבלו ממחלות בתחילת הדרך. ברוב המקרים בתעשיה "דור שני" של טכנולוגיה כלשהי יוצא בשל ומוצלח יותר מהראשון.

פורסם

ברשותי הגולף המדוברת. צריכת דלק ממוצעת בנהיגה רגילה של כ 16-17 קמ לליטר. אתם תהנו מהרכב, רק שיפגין אמינות לאורך זמן. אני כל הזמן מופתע מחדש כמה הרכב חסכוני וזה עוד לפני שהרכב גמע 1600 ק"מ, כלומר אני צופה שיפור מסויים בהמשך. מקווה שהתשלום לא יהיה התקלות שיבואו בהמשך.

פורסם

הבדל מהותי נוסף בדור השני הוא שילוב של הזרקה ישירה ועקיפה. יש מצבים בהם הדלק מוזרק דרך סעפת היניקה ויש מצבים בהם הדלק מוזרק ישירות לחלל השריפה.

פורסם
לקנות את רכב הליסינג הנוכחי ממש לא בא בחשבון. כתבתי כבר בעבר על אופל אסטרה, שרק בליסינג אני מוכן לסבול אותה. אני גם לא רואה סיבה לקנות רכב עם 90K בשנתיים (מעולם לא ירד מהכביש ולא עלה על מדרכה), שטופל בכל מיני מוסכים שיש להם הסדר עם שלמה.

היה שלב שרכבי דיזל (אוקטביה ומגאן) עלו על השולחן, אבל אחרי שעשיתי חשבון, כמו בפוסט למעלה, לא מצאתי צידוק לכך, גם במחיר עלות של עוד כמה מאות שקלים בשנה. רכב ידני לא בא בחשבון.

אבל הערב נפלה ההחלטה. יש שיגידו כל כך צפוי, וחלק יתגלגלו מצחוק. אחרים יחככו את ידיהם בהנאה.

הוחלט לרכוש גולף 1.4, זו עם 125 כ"ס. צריכת הדלק שלה (על הנייר, ברור) לא רחוקה בהרבה מרכב דיזל מקביל.

תודה לכולם על העצות המועילות, הן לא נפלו על אוזניים ערלות, החכמתי מהן.

אני מתעניין כעת ברכישת גולף חדשה.

והייתי מעוניין לדעת מה שיקוליך ברכישת גולף 125 כ"ס ב 133K.

בעוד שתמורת 17K נוספים אפשר לרכוש את הקומפורטליין 150 כ"ס.

אשר מאובזרת לאין שיעור וגם חזקה יותר.

פורסם

ו-₪17K הם זניחים בעיניך? כך לפחות משתמע מהשאלה שלך.

על אותו משקל, למה אתה שוקל את הגולף 150 כאשר בתוספת של כ-₪50K אתה יכול לרכוש GTI?

פורסם

17K לא הולכים ברגל כשאין אותם.

מדובר ברכב שישמש גם את שאר בני המשפחה, וחשוב לי לצמצם את הסכנה לרשיון הנהיגה שלהם. למען הסר ספק, גם בדגם הזה אפשר לאבד אותו תוך פחות מ-10 שניות.

מבחינת אבזור, המשפחה תסתדר ללא האבזור הנוסף, ובמיוחד מיותר לנו גג השמש.

מצד שני, אני אגואיסט. כשיגיע הזמן להחליף את הגולף שברשותי כרגע (הייליין משנת 2010), הדגם בעל ה-150 כ"ס יהיה בין המועמדים הראשונים, אם לא הסופי.

גילו נאות: הרכב נשוא שרשור זה כבר הוזמן ושולם.

פורסם (נערך)

MENIR.

17K אינם זניחים בעיניי.

ואינני מבין איך זה משתמע לך מההודעה.

לא כתבתי "17K מסכנים" או "17K עלובים" או "17K קטנים" וכו'.

פשוט לדעתי ולכן שאלתי את פאסאט מהם שיקוליו, ב 17K מקבלים משמעותית הרבה יותר.

ולשאלתך לגבי GTI לא שקלתי אותה כלל היות ו 17K הם לא 50K.

ברור שאם GTI הייתה עולה 17K יותר אז לא הייתה שום התלבטות:lol:

פאסאט תודה על התשובה ותתחדש ותהנה עם הרכב.

לא חשבתי על הסכנה לרישיון הנהיגה. (לגבינו זה לא רלוונטי).

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • תוכן חדש...