Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

יש ברשותי מיצובישי ספייס סטאר, כשנה וחצי על הכביש.

כ- 15,500 ק"מ

הברקסים החלו להרעיש, הכנסתי למוסך. שם נאמר לי כי הלכו הברקסים הקידמיים.

הגיוני? כבר?

איך זה שזה לא תחת האחריות. הגיוני? 800 ש"חאחלה בוקר

פורסם

בלמים זה מותנה התנהגות נהג.

מעבר לזה, אני מניח שהלכו רק דיסקיות ושאין צורך להחליף/לחרוט צלחות.

ולגבי האחריות - חלקים מתכלים (כמו בלמים, קלאץ', נורות וכו') לא כלולים.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

קבל לפרופורציה, אצלי בפריוס, הבלמים הקדמיים הוחלפו בפעם הראשונה והיחידה אחרי 140,000 ק"מ. היום הרכב עם 204,000 ק"מ, החלפה שנייה לא נראית באופק.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אצלי הרכב נכנס לטיפול ראשון ולא היה צריך החלפה וזה עוד בתנאי נסיעה הררים.

רפידות כמו מגבים,מצמד לא מכוסים תחת אחריות.

בפנדה למשל בטיפול השני החלפתי רפידות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אי אפשר לדבר באוויר. כשאומרים שנגמרו הבלמים אתה צריך לשאול מה העובי של הרפידה והדיסק ולהשוות עם הערכים המותרים. צריך לראות אם הדיסק חלק או מעוות. חזור עם תשובות. והמחיר? מה שאמרו לך זה רפידות, צלחות או גם וגם?

פורסם (נערך)

אם הרפידה נגמרה אז תהיה מדרגה בצלחת. אז לא יעשו פאזה אלא ישלחו את הצלחות לחריטה ויורידו להן יותר מהעובי. ככה בפעם הבאה הן יתחממו יותר ויתעוותו והנהג יתלונן על רעידות בהגה בזמן בלימה ואז שוב יהיה אלמנט לתקוע עוד 1000 שקל., בפעם הראשונה ישלחו לחריטה כי ככה ינפחו את החשבונית עם עבודות חוץ פירוק והרכבה ומעמ. ככה זה. בפעם השניה יחליפו הכל שוב קומפלט צלחות מעוותות ורפידות.

עריכה אחרונה על ידי mozman11
פורסם

תקשיבו, מנסיון, יעידו על כך חברי הפורום שיצא ויוצא להם לטפל במכוניות החדשות.

היצרנים הקטינו את רוחב הרפידה, בצורה משמעותית.

מזדה, טויוטה, מיצובישי,ואפילו הונדה, ראיתי מקרים של החלפת רפידות וצלחות חרוטות אחרי 10k ו13k.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
לא יודע למה' date=' אבל הספייס סטאר מככבת לאחרונה, בהחלפה מוקדמת במיוחד של בלמים קדמיים.[/quote']

כנראה שילוב של נהגים לא מנוסים, ורכב שמאיץ מהר (גיר רציף).

-

פורסם
קבל לפרופורציה, אצלי בפריוס, הבלמים הקדמיים הוחלפו בפעם הראשונה והיחידה אחרי 140,000 ק"מ. היום הרכב עם 204,000 ק"מ, החלפה שנייה לא נראית באופק.
לא דוגמא טובה כי ברכב היברידי יש בלימה בגלל רגנרציה של המצבר ופחות עבודה של בלמים מול רכב עם מנוע בעירה פנימית.
פורסם

צודק דנידין, הייתי צריך להסביר זאת. עדיין מעניין שתחת מבנה שונה ניתן להגדיל את תוחלת החיים של הבלמים, יש מצב שחברות יכולות לייצר בלמים עמידים לשנים רבות ומשיקולים כספיים ברורים, לא עושים זאת ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ברור שזה תלוי גם באופי השימוש והבלימות,

מי שנוסע הרבה בתוך העיר ובולם באגרסיביות יצליח גם "לגמור" את הברקסים בנסיעה אחת.

אצלי הברקסים כבר עברו 53 אלף ק"מ ועדיין בולמים כמו שצריך, מצד שני אני עם רכב ידני ורוב הנסועה היא בינעירונית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה אחרי שנה וחצי ו-15500 ק"מ. הרכב היחיד שאני יכול להשוות אלין זה האביאו 5 דלתות ששם היו הולכות גם צלחות והיה צריך חריטה.

אין ספק שכדי להוציא רכב זול, המכלולים באיכות נמוכה.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• תוכן חדש...