Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעייה בשואב רובוטי NEATO XV-15

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

1. יש לי שואב רובוטי NEATO XV-15.

2. לפני חצי שנה המסך הפסיק לתפקד. המסך החל להיות מואר בלבן ללא כיתוב. הרובוט המשיך לעבוד.

3. כיום, הרובוט יוצא מתחנת העגינה, השאיבה עובדת, אך הוא לא מסתובב לביצוע סריקה ומיד נכבה.

4. לא ניתן לאבחן את התקלה הנוכחית, ללא תיקון המסך (כי במסך נרשם קוד התקלה).

5. רק עבור תיקון מסך רוצים 450 ש"ח, כאשר לא ברור ולא ידוע, מה עלות תיקון התקלה השנייה.

6. מישהו מכיר מקום בו ניתן לתקן את המסך במחיר זול יותר ?

7. יש למישהו השערה, מה התקלה הנוכחית (השאיבה תקינה, אך הרובוט לא מבצע סריקה ומיד נכבה).

8. תודה.

פורסם

450 שקל לתיקון המסך לא נשמע כך כך הרבה.

אם יש לך קצת ידע טכני אולי שווה לך לנסות לפרק את הרובוט ולנסות לבדוק מה קרה למסך, אולי רק השתחרר כבל המידע ואין כלל צורך במסך חדש? וגם אם צריך מסך חדש אפשר אולי למצא כזה באיביי .

מקומות אחרים לתיקון יכול להיות רק מעבדות פרטיות אבל אני לא חושב שהמחיר שם יהיה זול יותר, הרי רק על שעת טכנאי נוהגים לקחת 250 +מע"מ בהרבה מקומות.

כמה זמן הרובוט אצלך ?

פורסם

תודה לשניכם.

1. הרובוט אצלי שנתיים וחצי.

2. פירקתי אותו לגורמים. הבעיה שהמסך מחובר לכרטיס בהלחמות דקות. אין קונקטור, כך שגם החלפה אינה פשוטה.

3. 450 לא יקר, רק שלא פותר את הבעיה (רק את התקלה במסך). אני מתלבט כי אולי כדאי כבר לרכוש חדש.

4. לא ידעתי שניתן לבצע דיאגנוסטיקה דרך תוכנה. אבדוק זאת.

5. שוב, תודה.

פורסם

אתה מתקין דרייבירים ל-USB ומתחבר אליו דרך Hyper Terminal (הוא עושה אמולציה ל- UART). חפש באינטרנט Programming manual neato ותמצא רשימת פקודות.

פורסם
אתה מתקין דרייבירים ל-USB ומתחבר אליו דרך Hyper Terminal (הוא עושה אמולציה ל- UART). חפש באינטרנט Programming manual neato ותמצא רשימת פקודות.

יש גם תוכנה לפיסי שכתב בחור רוסי שמאפשרת דיאגנוסטיקה מקיפה, ויש סרט של שעתיים ביוטיוב של מישהו שמראה איך מפרקים את הרובוט לגורמים שלב אחרי שלב תוך כדי הסברים, ברגע שאתפנה אחפש אצלי אם נשאר משהו משני אלה.

פורסם

הנה לינקים לסרט של פירוק ותיקון של הרובוט :

את התוכנות אני לא יכול לצרף כאן , אם אתה רוצה שלח לי את האימייל שלך בהודעה פרטית, ואשלח לך אותם.

הם נקראות :

neatocontrol.zip

neato test.zip

עכשיו גם ראיתי שיש אפליקציה לאנדרואיד שמאפשרת שליטה מרחוק דרך USB, תוכל להשתמש גם בזה כדי לאבחן את הרובוט:

פורסם

תודה רבה רבה לכולם.

אכן, חיבור למחשב עזר. גיליתי שמנוע הגלגלת תפוס משערות. ניקיתי והכל חזר לקדמותו.

שוב, תודה.

פורסם (נערך)

אפשר להתווכח על יעילות או עליונות של רובוט כזה או אחר,

אבל אין שום מתחרה לגישה של ניטו - open source.

שרשור מאלף. באמת. בלי סרקזם.

בנוגע לתקלה -

יהיה נחמד אילו היו מוסיפים צפצופים שונים לסוגי תקלות שונים,

בדיוק כמו bios :-)

מי מרים את הכפפה? הקוד פתוח....

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא בדיוק קוד פתוח, אבל החברה כן שיחררה API להתממשקות חיצונית למחשב. נדמה לי שהם אפילו מפרטים את הפקודות במסמך מצורף לרובוט ובאתר שלהם.

בכל מקרה חשבתי שאם זה כבר עורר עניין אז כדאי טיפה להרחיב על הייתרון הגדול של הניטו - מערכת ראיית הלייזר ואלגוריתם ה LIDAR שהוא משתמש בו כדי למפות את הדירה ולהמנע מהתקלויות בעצמים שמפוזרים בחדר.

יש אוניברסיטאות בארה"ב שם מפרקים את המערכת הזו מהניטו כדי להשתמש בה במעבדות הרובוטיקה כדי להדגים ולחקור את המערכת לסטודנטים, כי הממימוש בניטו מוצלח וקומפקטי ומאד זול יחסית למערכות אחרות.

אחת התוכנות שהזכרתי קודם (מי שרוצה שיכתוב ה"פ ויקבל) מאפשרת להתחבר לרובוט דרך יציאת ה USB להתחבר למערכת הראייה ולראות את מה שרואה הרובוט. עשיתי את זה מספר פעמים, מאד מרשים.

שני סירטונים שמדגימים את המערכת :

• תוכן חדש...